968
..minden ami benned van.
  • mikike
    te meg azt ne, hogy az emberek úgy próbálják beállítzani a dolgokat, hogy az számukra kedvezőbb fényt vessen
  • Ginever
    Csak azt ne felejtsd el, hogy minél több ember véleményét látod, annál teljesebb a kép.
  • Ginever
    hogy te abban hiszel hogy ez előre megírt, én meg abban hogy ez egy folyamat az mindegy.
  • Ginever
    Én úgy gondolom, nem történik más, mint a lehetőségeink kiaknázása. Hogy ez milyen ezközökkel történik az mindegy.
  • mikike
    nem
    neked az előre megírt forgatókönyvvel van gondod

ez nálam alap
    legfeljebb annyi tényező befolyásolja, hogy mi nem tudjuk mi fog előbbre kerülni
    tehát szerintem akkor sincs szabad akarat
    az erősebb érzelem/gondolat/hatás fog nyerni és mi az alapján cselekszünk
  • Ginever
    Én is mindig a legrosszabbra készülök, és valóban ez a pszichológusok véleménye is az érzelmekről, de nem látom, hogy ez miért mondana ellent annak amit mondok...
    vagy egyetértettél?
    Azt nem hiszem. Ezért mondtam, hogy rossz szemszögből.
  • mikike
    lehet, de más szemszöget itt nem látok leírva
  • Ginever
    Megint csak azt látom mikike, hogy jó dolgokat látsz, de rossz szemszögből...
  • mikike
    azt mondják egyesek, hogy az érzéseket ki kell élni, addig amíg meg nem tisztulnak
    az elfojtás nem segít
  • mikike
    vagy én vettem magamra valamit
    de hát önző vagyok
  • mikike
    hát...
    talán a megvilágosodott mestereknek már ténylegesen van szabad akaratuk
    passz
    gondolom, hogy kemény elhinni, de én mindig rosszabbra számítok, legfeljebb kellemesen csalódom
  • mikike
    akkor elmondom nekem mit jelent a tudás
    tudom, hogy a föld gömbölyű
    pedig nem győzödtem meg róla sehogy, nem indultam el egy irányba és értem vissza ugyanarra a helyre és nem is távolodtam el tőle messzire és néztem meg
    mégis tudom, hallomásból, képekből, amik persze lehetnek hamisítványok, vagy hazudhattak is nekem, én ezt mégis TUDOM és nem hiszem

amiket eddig leírtam, azzal ugyanígy vagyok

• sz4bolcs
    Azt sejtem akaratom ellenére kötöttem beléd, bocsáss meg.
  • sz4bolcs
    Mibe kötöttem bele?
  • Ginever
    Azt is hozzá tenném, hogy sok mindent lehet tanulni, de az érzéseket nem. Maximum felszínre kell hozni, de nem tanulni!
    Ezért ezt nem sorolnám az előző életben elsajátított tudáshoz. Tulajdonképpen a tudással is ugy vagyok, hogy nem lehet valamit tény szerűen tudni. Ami számomra valaminek a tuását jelenti azt nem tudnám megfogalmazni csak körülírni.
  • Ginever
    mikike, nekem azzal van a problémám az elméletedben, hogy minden előre megírt forgatókönyv szerint zajlik. Ezt sem elhinni, sem elfogadni nem tudom, mert ellent mond számomra, mindennek, ami az életet jelenti.
  • mikike
    másba hirtelen nem tudtál belekötni?
  • sz4bolcs
    gondolni hinni és tudni szerintetek mennyire állnak közel egymáshoz?
  • mikike
    ha úgy látom, hogy van benne igazság akkor elfogadom
    dehát nyilván ezt én döntöm el magamnak
  • sz4bolcs
    megválaszoltam magamnak, mástól úgysem kapok választ :-)
  • sz4bolcs
    kérdés mikikének szól ;)
  • sz4bolcs
    És a várttal ellentétes válaszokat kapsz? Ugye a hited elfogadásra épül?
  • mikike
    pedig tényleg kíváncsi vagyok, hogy másnak őszintén mi a véleménye az egészről

akármekkora vámpírkodás is, de ha látom, hogy igaza lehet beépítem az elméletbe
  • Ginever
    mikike, eset elmondom mit is gondolok erről, de most nincs erre időm(egyetemre kell menni:))Én nem érek rá egész nap itt ülni;)
  • mikike
    1. nem rád gondoltam
    2. azt hiszem nagyon is lehetséges, hogy bizonyos már megszerzett képességeinket elzárjuk magunk elől
    pl. hogy nehogy a következő életünkben ugyanazt csináljuk
    pl. ha én valamikor már egy jó harcos voltam, igazán könnyű életem lenne, ha most is eként élnék, hiszen azt a tudást már megszereztem, könnyen nagymenőznék különböző viadalokon
    most viszont az egészségem sem engedi meg és a környezetem is olyan (nem ismerek a környéken pl. box-klub-bot), hogy ugyanezt csináljam
  • Ginever
    mikike, ,,egoista, szemét, fikázó" mikor mondtam én ilyet?
    Bár valóban igen agresszíven és nem túl kedvesen adod elő a mondandódat, de ilyen szavak sohasem hagyták el a számat(a billentyűzetet sem)! Én nem arról beszéltem, amit mások mondtak, hanem arról amit én.
    Hidd el nőként sem könnyebb, mert úgy nem lehet szeretni, ha nem hagyják, ahogy mondtam is.

,,bennem is több van, mint amit most adok, csak ezek közül ebbe az inkarnációba nem hoztam le mindent, mert most nem az a feladatom!" Lehetséges, hogy én tévedek, de, ha valóban reinkarnációról van szó, akkor nem épp az lenne a cél, hogy egyre több minden legyen bennünk? (a teljesség felé)Nem lenne értelme annak, hogy csak részleteket éljünk meg egy-egy életben. Szerintem minden életben egyre teljesebbek leszünk. Tudod, fejlődés! (Hangsúlyozottan feltételes módban beszélek,mert nem vagyok biztos abban, hogy reinkarnáció létezik, de abban sem hogy nem, minden esetre, én nem zárom ki, hogy másoknak is igaza lehet.)
  • mikike
    nem hiszem, hogy dogmatikus lennék
    tény, hogy rakaszkodom, az eddig kialakított világképemhez és meg is védem azt
    de érvek, vagy egyéb tények hatására hajlandó vagyok rajta változtatni és lehet fogok is
    de azt nem nevezeném érvelésnek, hogy "elvakult, egoista, szemét, fikázó" vagyok, bár lehet, hogy valakit ez is meggyőz...

a szeretetről: neked nőként könnyebb az életednet ezt a részét teljesíteni
    a faszik világa, mint láthattad egy "kissé" más
    de azt gondolom, bennem is több van, mint amit most adok, csak ezek közül ebbe az inkarnációba nem hoztam le mindent, mert most nem az a feladatom!

• Ginever
    mikike, tényleg egy kissé vak vagy és nem mindig látsz másokat, vagy csak úgy ahogy te akarod, csak annyit amennyit te akarsz. Nem tudom hogy feltűnt-e, de amiket eddig neked mondtam azt csak azért mondtam, hogy tanulj belőle, szembesülj a hibáiddal és a tévedéseiddel, és reménykedtem abban, hogy kicsit nyitottabb leszel és más véleményét is átgondolod, és ha van benne valami, akkor talán el is fogadod, de reménytelen...
    Dogmatikusan és elvakultan ismételgeted ugyan azt, értelmetlenül. És kikérem magamnak, nem vagyok hiéna, de azt gondosz amit akarsz. Nem érdekel, mert nem tartalak érdemesnek arra, hogy adjak a véleményedre. Amúgy hidd el én alapból mindenkit szeretni/kedvelni szoktam, csak ha valaki nagyon tiltakozik, akkor nem erőltetem tovább, hagyom, de nem útálom. Szóval van szeretet az emberekben, de úgy nem lehet adni, ha a másik nem akar kapni.
  • mikike
    mindenesetre ez a veszekedés a szeretet... topikban is az én elméletemet igazolja
    élhetnénk békességben is, de képtelenek vagyunk rá
    a személyiségünk rabjai vagyunk, nem tudunk megváltozni, önálló döntést hozni
    tudjuk, hogy jó lenne, ha kedvesek lennénk a másikkal (legalábbis én tudom) mégis képtelenek vagyunk rá

illetve azért fejlődünk is, de csak nagyon lassan, a "mesterek" terve(?) szerint
  • DecenS
    Veled, ritkán... de veled mindenki másnak is ritkán.
  • sz4bolcs
    Köszönöm mindenkinek, aki eddig írt a fórumra. Mindenképp gazdagította a világképem a sok változatos hozzászólás. Olyan embereket ismertem meg, akiknek egy részét kerültem amiatt amit utolsó hozzászólásaimban leírtam, így nem volt alkalmam megismerni őket, másik rész akikben sok szeretet és tudás van, és megosztották velem. Ez úgy hangzik, mint egy búcsúbeszéd, pedig csak egy részét zártam le, amiről úgy hiszem, nincs értelme folytatni, mert csak fájdalmat okozna a sok elpocsékolt energia. Viszont ezután is gyakran fogok ide írni, azok miatt, akik most magukra gondolnak a mondatom után. :)
  • mikike
    energiát sggfj?
    nos legalább gyakorolhattad az értelmes csevegést, mert neked ebben ritkán lehet részed
  • mikike
    miért, eddig mit is adtál?
  • DecenS
    Az energiát, sggfj. Azt az energiát, amit értelmes eszmecserére, kulturált hangvételű társalgásra fordíthatott volna itt.
  • sz4bolcs
    Azt amit mostantól nem adok neked.
  • mikike
    vámpír???
    miért tőled mit szívtam le?

az agyadat biztosan nem
  • sz4bolcs
    Igazából nekem kellene ez a fórum, mert érdekel mások véleménye a témában. Másrészt a toleranciám tesztelem egy olyan emberen, akit csak eltűrni lehet, tehát kerülni kéne...
  • sz4bolcs
    Jó kérdés DecenS. Túl sok véremet adtam egy vámpírnak... Túl sok pénzt dobtam a játékgépbe.
  • sz4bolcs
    Attól, hogy ennyivel elintézed, ezeken amiket leírtam, még nem változtat. Belenéztem az adataidba. Jó sok fórumot nyitottál meg majd 4 év alatt. Erre mondtam, hogy pióca, vagy vámpír, egoista... Mások tapasztalásaiból építkezel gondosan válogatva, gyüjtögetve a kis kellékeid, közben közel sem adsz vissza annyit, amennyit elveszel másoktól. Jó topicot választottál. Ja igen. Csak hogy ne kelljen leírnod. Azt hiszek amit akarok :)
  • DecenS
    Miért töröd magad még mindig?