Szerelemrõl és szeretetrõl..

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
És ez tényleg már csak hit kérdése, amirõl most érvelsz. De remélem tiszteletben tartod, hogy mások másként látják a világot.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

mikike
ja, csak én nem hiszek

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

sz4bolcs
És te is azt hiszel amit akarsz. Ebben legalább egyetértünk. :)

mikike
hát jó

nekem fontos az õszinteség, de ha másnak nem, nem tudok mit tenni

sz4bolcs
Hát mikikém így jártál :-)

mikor? minden pillanatban.

mikike
jól van szabika, azt hiszel amit akarsz

azért arra kíváncsi lennék, és megkérdezném (de nem csak tõled, hanem mindenkitõl), hogy
mikor hoztatok utoljára önálló döntést?

vagyis nem éltétek a megszokott sorsotokat, bejárni a munkahelyre, stb. hagyni hogy sodorjon tovább az életetek, hanem valami egyedi, váratlan döntést hoztatok, ami aztán meg is változtatta az életeteket (egy idõre)

én nem emlékszem az utolsó ilyen "döntésem" idõpontjára

sz4bolcs
vagy, hogy nincs szükség rá :)

sz4bolcs
így van :) a te igazságod. Nehezebb kimondani, hogy nem tudod a választ :-)

mikike
nem várok lehetetlent
hogy valaki ezt megértse

tõlem azt hisztek amit akartok, ha úgy gondoljátok a föld lapos és a nap jár körbe körbe körülötte gondoljátok azt

ettõl az igazság nem változik meg

sz4bolcs
persze persze ;-) ezt magadtól találtad ki nem? hát nem. Mert nincs szabad akarat ;] jaj boccs

mikike
leírom ezredszer is:
nincs szabad akarat

belülrõl a saját ösztöneid, gondolataid és érzéseid irányítanak, ezek alapján hozod meg minden döntésed
kívülrõl pedig ott a karma törvénye, amely szerint minden tettednek megvan a következménye, vagyis ha valamit teszel (akaratadtól függetlenül), annak hatásait te is meg fogod tapasztalni...

Minden úgy van ahogy Te akarod:) Tényleg mindenen lehet változtatni, csak akrani kell, és kitartani, na meg ügyesnek lenni;)
mikike

Szerintem gebasz mindig van az ember életében. Mindig van olyan dolog, amin lehetne még alakítani, formálni, vagy akár megváltoztatni, hogy jobb legyen. Ilyen formán szerintem nem létezik a tökéletes boldogság - amikor minden yo. Nem hiszek a tökéletességben. De a boldogságban igen. És úgy érzem, alapvetõen boldog ember vagyok. Kibékültem magammal - legalábbis a fontosabb dolgokban. De mint fentebb mondottam, mindig van, amivel elégedetlen vagyok, amin yo lenne változtatni, alakítani még.
A változás számomra maga az élet.

Te most mirõl is beszélsz?

Astaroth
Ha most jönnének és azt mondanák neked hogy viszünk téged Szibériába hogy ott dögölj meg,melyiktek lenne boldog?
Vagy teszem azt (durva dolgot mondok) meghal a családod valamilyen balesetben,te boldog maradsz?

mikike, szenvedtem én már eleget, most is azt tenném, ha foglalkoznék a problémás dolgokkal, de nem teszem, mert rájöttem, hogy attól, hogy rágódom rajtuk, semmi sem lesz jobb, csak a maradék életkedvemet veszítem el. Nem is beszélve arról, hogy depresszív alkat vagyok, és ha egyszer belesüllyedek a problémáim tengerében, bele is fogok fulladni. Most még épp idõben kaptam segítõ kezet, ami kirántott. Szóval igenis boldog vagyok, és tudom hogy lesz rosszabb is de nem törõdöm vele.

sz4bolcs
de mi ez a dolog? amitõl boldog vagy?

sz4bolcs
Nem hiszem, hogy a lányod sem tud boldoggá tenni... hihetetlen vagy.

mikike
örülök neki
de vajon meddig tart?

sz4bolcs
Boldog vagy attól a jó dologtól? :)

mikike
a nevelt lányom hiszi még azt, hogy minden úgy van, ahogy õ akarja

ki tud akasztani vele

sz4bolcs
én már csak ilyen gyermek vagyok :) Beperelsz?
Mi az az egy jó dolog?

mikike
egy jó dolog van az életemben most
csak nem tudom meddig

ugyanakkor én meg a te marhaságaidon mosolygok
ez a "mindenen lehet változtatni, ha akar az ember" nagyfokú gyerekességrõl tesz tanúbizonyságot

sz4bolcs
elsõ kérdéseden csak nevetni tudok. Tényleg ilyen vagy. Makacs, és képtelen látni, de mindenen lehet változtatni, ha akar az ember. Hogy nem akarsz, EZ a te utad.

Én tudom milyen a boldogtalanság, képes vagyok boldogságra.
De te hogy a faszba lehetsz boldogtalan, ha még életedben nem voltál boldog? Mihez viszonyítasz? Talán mégiscsak létezik benned a boldogság?

mikike
nem érted meg, hogy ilyen a személyiségem ebben az életben?
nem tudok rajt változtatni, de legalább racionálisabb vagyok

sz4bolcs
félreértettelek egyébként, ha arra gondolsz, hogy van-e most szar dolog az életemben, akkor azt mondom, nincs. Volt is lesz is, alázattal kivárom, állok elébe.

sz4bolcs
Hát ha mindenben a rosszat veszed észre attól nem leszel boldogabb. Nem is próbáltál szép dolgokat észrevenni?

sz4bolcs
Elég furán nézne ki, ha ciánt raknék a levesembe, nem? Nem voltál még boldog? Tényleg?

sz4bolcs
nem feledkezek meg róla, de annak is megvan az ideje.

mikike
szóval van szar az életedben??

de azért örülök, hogy ehhez személyiséget választottál, aki errõl meg tud feledkezni
"szerencsés" vagy

én mindig a rosszat veszem észre mindenben (szaturnusz)

sz4bolcs
Épp azért tudunk lehetetlennek tûnõ emberi célokat megvalósítani, mert porszemek vagyunk. Az emberek sok lehetetlennek látszó célt tûztek ki maguk elé a történelemben, ami akár egész élet kemény munkája alatt sem fejezõdött be, de ne hidd már el, hogy ezek az emberek egész életükben boldogtalanok voltak!

sz4bolcs
hát jó sok kis szar van az életünkben ez tény :) de én most nagyon boldog vagyok. Teljesen boldog. Nem tudom meddig tart. Ez az élet is olyan rövid.

sz4bolcs
Nem attól a fölismeréstõl leszel boldog, hogy te mindent tudhatsz, elérhetetd a teljességet, ha aláveted magad a szenvedésnek és életeken át kutatod a világot, hanem ha észreveszed, hogy milyen kis senki vagy a világba, milyen egyszerü porszem, soha nem lehetsz nagyobb, mégis minden megvan benned ami kicsit elviselhetõbbé teszi a létezést, és ezt ki is használod.

mikike
szóval te is teljesen boldog vagy szabi?

(igazából nem is hiszek nektek, azt mondjátok boldogok vagytok, de lefogadom valami kis szar van az életetekben)

sz4bolcs
mikike: A boldogság pillanatban van, amit te keresel az elérhetetlen, teljesen különbözik a boldogságtól, ezért szenvedsz. És tudod mikor éred el? Ha te leszel az Egy Isten, vagy te leszel a létezés (mindegy, hogy hívjuk, ezzel a kifejezéssel tudtam legjobban kifejezni) Amikor már nem lesz értelme az életednek, amikor mindenki fölött álsz. De ember vagy vedd már észre. Amit keresel benned van, most van benned nem az akárhányadik életedben. Ha nem használod ki, akkor az "összes életedben" boldogtalan maradsz.

mikike
aham persze...
valamiért ezt kellett "választanom"

sz4bolcs
Kezdem azt hinni, hogy a szenvedést keresed.

sz4bolcs
mikike: nem lehetsz mindig boldog. Voltál már boldog? Vagy csak szenvedsz? Vagy csak élsz bele? További jó szenvedést a megvilágosulásodhoz ;)

mikike
esetleg a tanítás???
?

mikike
nos szerintem nem
a jó (hatékony) út szenvedésen keresztül vezet
lehet most csak vársz valamire, vagy erõt gyûjtesz az elkövetkezõ rossz dolgokhoz

de lehet tévedek, igazából nem tudom, hogy aki boldog, annak milyen feladata van az életében

sz4bolcs
Egyébként én is megvilágosodtam ;-)))

sz4bolcs
Azért jelentkezhetnél nem csak itt...

sz4bolcs
bip ;]

:))))) Szabi-cica, én most boldog vagyok:))))
És már majdnem teljesen jól érzem magam a bõrömben...
Akkor most jó úton haladok, vagy meg is világosodtam? (A kérdés mikikének és decensnek szól)

sz4bolcs
ja igen az utolsó válaszom mikike 469-es hozzászólásához ment ;] (opera)

sz4bolcs
mikike-"életük legboldogabb idõszaka" DecenS-"boldogság nem egy pillanat..." öszvééér Alo ;)

sz4bolcs
Írjon valaki ide, aki boldog legyszi! Köszi Alo

mikike
akkor szerinted mi?