Szerelemről és szeretetről..
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
nos legalább gyakorolhattad az értelmes csevegést, mert neked ebben ritkán lehet részed
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
miért tõled mit szívtam le?
az agyadat biztosan nem
vagy lehet, hogy mégsem
Ezt hol írtam?
Már mondtam, hogy örülök, hogy azt hihetek amit akarok. Érdekel nem érdekel.. 😊
ugyanott 😊 Igen hiszek, amit akarok.
Traktor... Erre mondtam, hogy egoista vagy.
azt hiszed fanatikus vagyok, de szerintem meg azt gondolsz amit akarsz, nem érdekel
és nem tartok ugyanott, de ahogy gondolod, nem fogom ráderõltetni magam, azt hiszel amit akarsz
járd az utadat, én is járom az enyémet, de ha keresztezzük egymásét, nem fogok kitérni
szerintem ez nagyon is tudomány
én nem filozgatni akarom, hogy mibe higgyek, hanem tények kellenek, hogy mi az igazság
mit akar ez a világegyetem?
Holden válasz | megnéz 2001.04.04 13:57:17 (7)
Kedves miki_ng!
A Világegyetem értelmét benne nem találhatod meg, ez ugyanis önhivatkozás lenne, ami általában súlyos paradoxonok forrása. Ezért vagy elfogadod, hogy nincs értelme, vagy az értelmet a Világegyetemen kívül keresed, ott azonban semmit sem kezdhetsz a racionális gondolkodással, és csak a hit marad... Összefoglalva: keresni szükséges, de ne csodálkozzunk, ha a racionális úton nem találunk választ. Hiszen annyi más út létezik...
miki_ng válasz | megnéz 2001.04.04 21:53:41 (10)
Igen ezt tudom.
De én nem is az egyes emberek életére gondolok, mert azt tudom, hogy az enyémnek például semmi értelme.
De annak biztos van valami, hogy minden tágul meg növekedik meg mittudomén.
De mi?
Holden válasz | megnéz 2001.04.06 12:24:15 (17)
Kedves miki_ng!
Azt azért nem állítottam, hogy a te életednek, vagy az enyémnek nincs semmi értelme, én csak azt mondtam, hogy racionális úton nem valószínû, hogy a kérdés megválaszolható.
Elsõ közelítésként abból érdemes kiindulni, hogy mi lenne az a válasz a kérdésedre (azaz, hogy "Mi az élet értelme?") és az a bizonyíték, amit te kétségek nélkül elfogadnál. alahol azt olvastam, hogy ha minden kõre rá lenne írva, hogy "Készítette: Isten", akkor is lennének ateisták. Én ezt rendkívül jó megállapításnak érzem, és azt hiszem itt van a dolog lényege. Mikor fogadnád el a választ? Ha egy könyvben olvasnád? Ha én mondanám neked? Ha megjelenne az égbolton felhõkkel kiírva? Ha 1 millió ember azt vallaná? Ha mindenki azt vallaná rajtad kívül? És mi lenne az a válasz, amit elfogadnál? Hogy semmi értelme nincs? Hogy 42? Hogy az, hogy szeresd az ellenségeidet is, éppúgy, mint a barátaidat? Hogy mindig magadra gondolj? Hogy segíts másokon? Hogy elterjeszd az életet a Világegyetemben? Hogy megtaláld az élet értelmét? Hogy gondolkodó gépeket építs? Hogy mindenki számára az, amit õ kiválaszt magának?
Ugyanez a gondolatmenet elmondható a Vilégegyetem értelmével kapcsolatban is. És persze az, hogy a válasz esetleg nem kapható meg racionális úton, egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem is érdemes vele foglalkozni. Hiszen lehet, hogy az élet értelme az, hogy az élet értelmének keresése közben az ember mindenféle igazságokra rábukkan.
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9033787&uq=43 - Innen vágtam be ezeket a hozzászólásokat. Három éve kaptad meg a válaszod mikike, azóta nem tudod földolgozni. Három éve ugyanott tartasz, semmivel nem jutottál elõrébb, ugyanazok a kérdéseid, ugyanazokat a válaszokat kapod rá.
ne ott nem neked fogok hinni
csak össze akarom rakni az egészet
#589: Mindig csak mások korlátolt elméjérõl beszélsz. Megkérlek rá beszélj kicsit a saját korlátolt elmédrõl.
Ami létezik, annak mindennek van valóságalapja. Vallási példákat meg hiába hozol föl, mert az nem a te hited (sõt te nem is hiszel elmondásod alapján)
5-10ezer év alatt rengeteg elméletet ki lehet dolgozni olyan dologról, amit az ember soha nem fog megérteni, legalábbis 5-10ezer év alatt nem. Ha így képzeled ahogy mondod, nem zárnál ki egyetlen más vallást sem, se más ember hitét.
"na azt nevezem én lenézésnek, vagy inkább hihetetlen nagyképûségnek" -Ez szerintem nem igaz. Ellenben veled. A "fikázós" hozzászólásomban leírtam az eddig megismert rossz tulajdonságaid, ezek mellett nehogy még te vádolj más embereket, hogy lenézõek, és hihetetlen nagyképûek.
de visszatérve a lenézésre
többször hoztam fel vallási példákat is, bár ezeket a dolgokat én sem ismerem teljesen
de gondolom van valóságalapjuk
erre jössz te, hogy: "kérdezzek meg egy embert, aki visszaemlékszik a korábbi életeire, mi volt a legnagyobb boldogsága. Hát LOL! Hogyan tudok bizonyosságot szerezni róla, hogy tényleg emlékszik és nem csak nagyokat hantázik nekem?"
(igazából azt írtam, hogy olyat kérdezz meg, aki egyszer már meghalt életében és visszatért, hogy mi volt a legnagyobb élménye)
na most, azt feltételezni, hogy rajtad kívül az összes ember hantázik és a vallások, illetve azok alapjai, az emberiség 5-10ezer éves történelme kamu dolgokon alapszik...
na azt nevezem én lenézésnek, vagy inkább hihetetlen nagyképûségnek
de akkor járd be nyugodtan a tévutakat is
de egyszer eljön az idõ amikor nem tudsz tovább menni és akkor valakinek hinned kell
nálam azt azért nem nevezem hitnek, mert már teljesen (vagy 99%ra)biztos vagyok benne
ha csak hinnék benne nem írnám le
Eddig legtöbbször a római katolikusok közt találkoztam ehhez hasonló mentalitású emberekkel. Õk is így viselkedtek. Ugyanez a séma. Aki keveredett már vallási vitába egy ilyen hívõvel, az tudja, mirõl beszélek.
Miben igyekeztem?
Mit adtál? bizonyítékot soha. Hogy ezeket te igazságnak fogadod el? Hát erre mondtam, hogy hit, mert te sem tudod biztosan, ez kiderült az 577-es hozzászólásodból, amire lecsaptam, mint a zsidó hiéna.
Az, hogy mit érzel, a magánügyed, és én nem erõszakolom ki belõled. Hogy neked ehhez észérv kell: Ez az, amikor valaki még a létre is bizonyítékot akar.
Nem vagyok tökéletes, nem én döntöm el milyen szinten vagy, viszont látom az eddigi megnyilvánulásaidból.
Milyen mesterek? Találkoztál már velük? Igazmondó mesterek? Csak hogy a hit most ne szóljon bele. Az én mesterem azt mondta, hogy majdnem 100%, hogy nem így van, ahogy a te mestered mondja. akkor most melyik az igazi? 😄
önálló döntés: Nem hazudtam, így gondolom. De erre tényleg keress rá elõzõ hozzászólások közt, mert leírtam a véleményem.
link: Nem pontosan úgy van.. ja igen.. Akkor a sok féligazságból betünként szedegessem össze, amiben én hinni akarok?
Milyen tapasztalati élményed van az életeden kívül, amivel igazolni tudod ezt a rengeteg maszlagot, amit bizonygatsz?
Csak mert ugye ész érv kell neked. Az igazságot nem kell bizonyítani. Tõled tanultam 😊
"eddig kúzdöttem, hogy megtudjam és fogok tovább is"
-Tehát nem tudod csak hiszed.
#577: Igen. Tehát majdnem biztosra tudok egy történetet, a befejezését csak hiszem, gondolom, hogy úgy van.
Ne hiénázd már Ginevert, nem olyan! 😊
Nagyjából biztosnak lenni = Nem tudom. Vannak sejtéseim, van amit követek, de ha mégsem lenne igaz, akkor sincs nagy baj.
Köszi megvagyok karma nélkül, de ha majd olvasok róla csöppet, beleépítem a világképembe...
...nem is folytatom tovább az #579 válaszait, mert elfelejtettél mellé észérveket biggyeszteni.

ne aggódj a nagyjában BIZTOS vagyok
1. kell fejlõdés (és lassú)
2. karma törvény mûködik (már eleve kevés választásod marad, mert minden cselekedet visszaszáll rád)
3. belsõ program irányít (nem nagyon van szabad akarat)
(nem tudom mennyi van, de szerintem nagyon kevés és emberenként változó)
majd kiderítrem
4. a tudathoz nem kell test
5. megvilágosodás után is még több lépcsõfok van
De azt ugye észre vetted, hogy most mondtál ellent magadnak: Mert te sem TUDod, csak hiszed,mindazt amit eddig elmondtál..
de azt gondolom még onnan is lehet tovább fejlõdni
90%
(igazából még azt is elképzelhetõnek tartom, hogy NÉHA valakinek tényleg van szabad akarata, de ebben nem vagyok 100%, és amúgyis ritka, különben egy jóslat sem mûködött volna és pl. nostradamusnak elég sok bejött)
Mert ugye, ezesetben az EMBERT is megalkotta ez a vki/vmi,
és vagy nincs igazad vagy tévedett... És miért hinnék egy olyan dologban/dolognak ami maga is hibázik?
2. ne aggódj, te is igyekeztél..
3. de adtam: fejlõdés, karma törvény, belsõ mûködés
igen rám is vonatkozik, mint MINDENKIRE
4. én érzem
5. te sem vagy tökéletes, de nem te döntöd el ÉN milyen szinten vagyok
6. azok akik magasabb szinten állnak (mesterek) (na jó talán én is beleszólhattam, de nem hiszem, szerintem õk jobban tudják, mik irányítanak)
7. hazudtál amikor azt mondtad van önálló döntésed
vagy írj nekem példát
8. a linket nem aért adtam, mert pontosan úgy van a dolog, de abból ki lehet szedni dolgokat
egy vitában elvárok ész (vagy tapasztalati, de valamilyen) érvet
9. eddig kúzdöttem, hogy megtudjam és fogok tovább is
#2 Eddigi véleményekért max te röhögtél ki, de te minden más ember véleményét kigúnyolod, kiröhögöd, vagy félredobod a szemétbe (tudom.. kivéve az olyan emberekét, akik tõled közelebb kerültek az igazsághoz), talán ezért nem is emlékszel a hozzászólásaimra. Lehet, hogy fogalmam sincs az egészrõl, de ebben ki lehet biztos? De talán mégis... ha a topicot vesszük alapul, jutott belõle köszi szépen 😊
A fikázásról: Olvass vissza, szedd egy oldalra a hozzászólásaim, mielött fikázással vádolsz!
#3 Te sem adsz bizonyítékot, mit kéne bizonyítanom? Ösztöneim irányítanak, mint egy állatot? Ha így lenne, az rád is vonatkozna. Ha pedig rád is vonatkozna, nem hinnél te azokban, amit leírtál eddig, tehát: nem irogatnál ide mert értelme nem lenne. (mellesleg ember is egy állat tudattal ellátva amivel gondolkodni tud, és hinni abban amit tapasztal, vagy csak hinni)
#4 Nem érzem fontosságát észérvekkel alátámasztani azokat, amiket leírok. Még csak a logikai magyarázatot sem. Nem, mert emberi tapasztalásból következik, az összes magyarázat amit ide írhatnék, ami soha nem lesz a teljes igazságod.
#5 Ezzel a stílussal tényleg nem lépsz szintet, ahogy te mondod, bárhogy áhítozol rá. Ilyen stílus mögött mindig nagy a bibi.
#6 Mit kell tenned? Ki tervezett születésed elõtt szüleiden kívül?
#7 Nem tudom mire gondolsz azzal, hogy nem vagyok õszinte. Talán várttal ellentétes cselekedet? 😊))
Én amit írtam, õszintén írtam. Ha úgy gondolod nem, cáfold meg! Ami nekem igazság, az valószínü neked hazugság.
#8 mégegyszer: Nem kapsz észérveket, tõlem ne is várd ebben a témában. Egyszerüen minden érv hazugság. Tõled is kaptunk ilyen észérveket, hogy ez meg az ezt és azt írta, kaptunk linket egy másik oldalra, kaptunk az életedbõl levont tanulságok szerint kialakított hitrendszert.
Gyarló emberi érveket mondtál, ami semmit nem bizonyít.
#9 Azon gondolkodtál honnan tudod a dolgokat amit "TUDOK" ?
Épp ez a hit.
amirõl én beszélek az nem hit
már leírtam párszor, de úgy látom még mindig nem érthetõ
nem hiszek semmiben, általában olyanokat írok le, amit TUDok
én raktam össze darabonként, de gondolom mindenkinek magának kell
de én elfogadom a segítséget is...