76
  • Tokman
    Hi all nézzétek meg az oldalamat :)
    http://www.idsoftware.uw.hu
    Most csináltam ! nem gagyi! ha tetszik írjátok le persze oda :) Mirc en általába fent szoktam lenni és ha van Quake3 szerveretek akkor én szivesen kíron na enyi bye-ez
  • insp
    Te se nagyon játszottál az első résszel...
  • dre
    vagy veszel 100000 ventit hozzá
  • Wing Rockling
    :DD Inkább nem kínzom a kártyámat! Szegényt majdnem megöltem!
  • Wing Rockling
    Jeah... Lehet hogy tudok majd játszani a doom-al ezekhez a képekhez hasonló grafika mellett: Power Strip-ben a kártyám 325 Mhz-s DDR-jét fel vihetem több mint 400 Mhz-re(bár annál már szemetel a képernyő), az 500 Mhz-s Core speed-et fel tuningolhatom 630 Mhz-re! Csak az a baj hogy akkor 30-40 percenként szüneteket kell tartanom, nehogy elfüstöljön a kártyám.
  • N.E.O.!!!
    A painkiller fizikáért elmehetne a végleges doom 3-hoz. Az állítások szerint kib*szott jó lesz. Lehet a beta2 verzióban szar volt, de mint mondtam nem játsszottam vele.
    "...a Doom gyönyörű, de egyszerű szörnyeinél."
    Megint csak a képeket tudom neked ajánlani. Ezek neked egyszerűek? Hát a painkillerbe sem voltak valami összetettek. Adott egy ember, a fejét leszedik és tesznek oda egy koponyát, a kezébe egy shoutgun és mehetsz kinyírni. Amúgy a painkiller hangulata elsőosztályú, szal nem akarom szidni.
  • Wing Rockling
    Igaz, lehet hogy szebbek, de a mozgás-fizika-fogyatékos külső teszi a Painkilleres szörnyeket összhatásban jobbá a Doom gyönyörű, de egyszerű szörnyeinél.
  • N.E.O.!!!
    Olvastam én, de hát a suliban is szövegértés 2-es
    Amúgy én nem láttam a beta2-őt, de szerintem abba is szebbek a szörnyek na...
  • Wing Rockling
    Inkább olvasd el mégegyszer amit beírtál, és fel fog tűnni hogy én a beta2-ről beszéltem, nem a véglegesről.
  • N.E.O.!!!
    Na akkor egy idézés tőled a doom 3-hopz kapcsolatosan: "Ha már a doom 3-hoz van hasonlítva elmondom hogy a beta 2 verziós doom qrva gyenge, annál a Painkilleres szörnyek SOKKAL szebbek(De a gépigénye Empire State Building teteje...)
    Szerintem azért csúszik mindig a megjelenése mert tudják hogy mindenki nagy sikerre számít amúgy meg a Far Cry-hoz is elmarad ;)"

Nézd meg a képeket, és akkor írd, hogy a painkilleres szörnyek szebbek
  • Herkulles
    Végre közeleg a pokol hadserege!
  • Tetsuo
    A gamma se rossz, de messze van még az omega! :)
  • Wing Rockling
    Mindig tanul valamit az ember.
  • Tiby
    A Béta az jó , szerintem ez is jó lesz
  • AtisH
    Esetleg augusztus 14-ig?
  • tom..
    pedig az összhatás nagyon is jó benne, nem sokat játszottam az alfa-val de jó játék lesz azért..
  • tom..
    még anno az alfas verziója az aláírásban lévő gépen kb közepes grafjon játszható volt, igaz akkor 256 MB ram volt, de amint betöltötte az egész helységet meg mindent, egyből jól ment..
  • kukacos
    Na még ilyet se hallottam, hogy ram feszültséget emelve valakinek gyorsabb lesz a gépe :DD
  • Dömsödi
    A képek alapján egy gagyi játék lesz. Hiába a szuper fények, árnyékok játéka, ha az összhatás nem lesz jó.
    Ezt inkább csak egy demonak kell felfogni a játék motorjához, amit majd később eladnak.
  • Tetsuo
    Mind1, mekláttyuk!
  • Wing Rockling

Erről ennyit.
  • Tiby
    Remélem nekem műxeni fog - Geforce 2 MX400 32MB-os , és hozzá 256 ram
  • Wing Rockling
    Ehhh ez tetszik! A legkönnyebb fokozat neve: Can I play, daddy?
    A PC Gamer tesztelte a játékot és 94%-ot adott-Az elég szép, bár kevésbé várt játékok is kaptak már többet-nekik "Can I Play Daddy" fokozatban 24 órát vett igénybe hogy végigvigyék... Ez nem igazság, ők 3 héttel a megjelenés előtt játszhattak vele! Én is akarok!
  • Wing Rockling
    Te idéztél tőlem a street racing syndicate-nél, most én idézek tőled:
    "embereket szívesebben ölök mint ilyen dögöket."
    "nem nagyon csipázom a menj és ölj játékokat."---Vettem észre!
  • M@TriX
    inkább a fejlesztésre fordítanák vagy ellopatnák az ATI refkártyáit, hogy kiokoskodjanak valamit... nekem 5900XTm van és elégedett vagyok vele sok benne a tuninpotenciál a TVout csodás, nekem ennyi kell, de mint cég lanyhul... az előz széria sem és úgy tűnik ez sem lesz az övé... majd meglátjuk...
  • Wing Rockling
    Az Atis játékok inkább a kártya tudását használják ki, az nVidiások pedig a kátrya mellett a memóriába kapaszkodnak erősen, a domm3 beta2-nél még 9200-al+512 RAM is inkább a memóriámat tépte meg (20-25fps), aztán Biosban Ram áramellátást felvettem 3.05 voltra, és hoppá: 50 fps... Szerintem 1024X768-ban High textúrák mellett 9600 PRO szintű kártyával szépen fog muzsikálni, ha van mellette 1GB RAM.
  • Wing Rockling
    Szép játékok lennének kisebb gépigénnyel, ha Atira optimalizálnának mindent, gondoljunk csak a HL2-re, ami szintén jól néz ki, és (mint annak a kevés Ati-s játéknak ami van) sokkal-sokkal alacsonyabb a gépigénye mint ennek. De az a baj hogy még mindig túl sok a lóvé az nVidiánál és pénzelik a fejlesztőket.
  • Laci73
    NEO: Nem beszélsz hülyeséget, az Nvidia logó sok játék elején beugrik. Hogy ez valójáben jelent-e némi sebesség többletet az vitatható: mindenesetre okos húzás az Nvidia-től.
  • Laci73
    Szia King (HornBali)!

Az alfa elfutott gyengébb gépeken (igaz az alfa verzió butított textúrájú volt), Carmack pedig egész pontosan azt nyilatkozta hogy legalább T&L-es kártya kell a játékhoz (igaz, rosszul írtam: nem tavaly, hanem még a project kezdetén, egy olyan kérdésre, amiben azt firtatták elindul-e a játék TNT kártyákon.)

Az általad idézett szöveg Todd Hollenshead (CEO) - nak tulajdonított nyilatkozat, aki az ID csapat tagja. Nagyon rejtélyes az Ultra Quality beállításhoz ajánlott 500Mb-os videokártya - itt poént sejtek.

OpenGL 2 vagy DirectX8.1?
    Vertex és Pixel Shader egységek támogatása kapcsán már rengeteg helyen olvastam hogy a Doom3 "mezei" OpenGL alatt fut, ami ugyebár nem lehet, hiszen a sima OpenGL szabvány nem támogatja a shadereket. Na persze a vak is azt mondta: majd meglátjuk :)

Én szeretnék egyetérteni Nexus6-al: az alfa verzió ismeretében bizakodó vagyok. Elégedett szeretnék lenni az évenként bővített gépemmel, legalább egy kis időre :)))
  • N.E.O.!!!
    Én már a Thief 3-ban is majd összeszartam magam, mikor a szellemhajón kellett valami papírt felkutatni, és hallom a zombi morgását, de nem tudom, hogy honnan jön. Brrrrrrr.... Kirázott a hideg.
  • N.E.O.!!!
    A manapság megjelenő összes fasza játék mind nvidia kártyákra vannak optimizálva, persze az ati is elviszi őket, de nem olyan szinten. Ennél a játéknál a 9200-asom meg fog halni, mert szerintem a játék dobozának nagy részét is egy nvidia logo fogja elfoglalni. Az egyetlen játék, amiről tudom, hogy az ati támogatottságát élvezi az a Half Life 2, a nagy konkurens.

(most biztos hülyeséget beszélek)
  • NEXUS6
    nv10?

Ez kafa, gyak geforce2-őt jelent!

1.1-es shader?

Az meg dx8.1, ha jól emlékszem!

A prockó teljesitményt, meg a memcsi mennyiséget leszámitva egy 5 éves technológiai szinvonalú gámét láthatunk, erre utalnak, hogy az ilyen "apróságok", mint PCI Express nem igazán impúvolják a teljesitményt! Hát úgy sem az idén terveztem új videokártya vásárlását. Köszi Carmak!!!
  • hornbali
    Én is egyetértek veled, legyen is szép!
  • M@TriX
    sztem ezen nem kell csodálkozni, úgy írták az engine, hogy egy év múlva is mutasson valamit az akkor hardvereken.
    A Wolfeinsteinnel voltam így. Egy Gef3Ti200-al láttam először végigjátszottam, de 6 hónappal később a Ti4800-al megint végignyomtam, mert a dinamic light meg midnen extra nagyot dobott a játékon.
    A gef3ti vel közepes-jó graffal, a 4800-al minden fullban nyomtam.
    Szóval mai haladó-jó gépen 5900/9800 széria fog közepesen-szépen menni (persze szép lezs nem kell félni), de ha 1 év múlva ha esetleg jobb hardverünk lesz akkor mutat még újat az engine...

Én így gondolom.
    Uff!
  • hornbali
    UPDATE

"legszegg" --> legszebb

És itt az angol szöveg a gépigényekhez:

Yeah, I was lucky enough to receive my copy today, so I'll share it with you guys.
    1. 6800 is a tad faster than X800 cards. Both run it in full glory
    2. The game has four render paths: NV10, NV20, R200, and ARB2. All paths look awesome, even down to a g4mx, but the ARB2 path is the"full package," and is used for the R300+ and Geforce FX+ cards. It does all it's fancy shit in one pass.
    3. PCI Express enhances NOTHING.
    4. The difference between a 128mb and 256mb card is that the former uses compressed textures whereas the latter only compresses diffuse and specualr maps. In another words, no big deal. However, a 500mb card is needed to run the game in Ultra Quality mode.
    5. 512MB is the ideal system total memory. 384 is required, 1GB is nice, but the difference is negligible.
    6. Nothing special is included for a 64-bit OS.
    7. A 1.5 Ghz processor is the least recommended, but a 2Ghz and above will help since...
    8...The sound engine is entirely CPU dependant. Therefore a crappy soundcard works flawlessly. Not to worry, the enfine only uses a "small percentage of cycles, much less than if the engine relied on a soundcard.
    9. The only reccommendation regarding faster framerates is to disable to "advanced special effects option." In other words, upgrade if you have problems.
    10. They tie it up by providing three levels of "Doom lovin' PC's

Low-End:
    1.5GhzP4 or equivalent
    512MB Ram
    Geforce4 Ti 4800 or Radeon 9500

Mid-Range:
    2.4GhzP4 or equivalent
    1GB RAM
    Geforce5950 or Radeon 9800 Pro/XT

High_End: Aka Hardware that doesn't exist, but best guess anyway
    3.4GhzP4 or AMD equivalent
    2GB RAM
    GeForce 6800 Ultra or Radeon X800 XT PE.
  • hornbali
    A gépkövetelményt nem az ujjamból szoptam ki, más fórumon írták.
    A másik dolog meg az, hogy a világ legszegg FPS játéka, miért ne a legjobb gépeken menne csak legszebben?
    És lássuk be, a nyugati embert nem nagyon vágja földhöz egy új gép vásárlása.

És Carmack nem mondott olyat, hogy Gef. 1-en elmenne a játék...
    Legutóbb azt mondta, hogy Vertex és Pixel Shader 1.1-et támogató videókártyával el fog indulni, de nemárt ha 128Mb-s vagy ennél is több.
    A processzorra azt mondta, hogy 2,5Ghz már elég lesz...
  • patrik
    ha valóban a Geforce4Mx is a támogatott kártyák között van akkor szerintem nem kell 10-12 Fps-től tartanod ATI Radeon 9200-vel
  • patrik
    2GB mem. szerintem egy kicsit túlzás manapság még High-End -nek is, annyira szerintem nem jó, a Far Cry is volt ilyesmi, bár én alapból nem vagyok egy nagy FPS rajongó ;)
  • ollie
    Az ajánlott memória tuti 1 giga lesz szerintem, amit a Far Cry példája alá is támaszt. Amúgy meg szerintem egy 2.4-es procin is teljesen jól fog futni, talán a videokariból kell majd még egy jobb fajta (ajánlott 9800 pro?).
  • Mat
    Nem vagy észnél!!!! Már megbocsáss! Azért gondolj már bele ez már túlzás nem?!!