76
  • [HUN]PAStheLoD
    remélem nem kell aug 15ig várni hogy a "boltokba" kerüljön
  • Laci73
    King: a legminimálisabb gépigény videókártya esetében a mezei GeForce1 lesz (tavaly legalábbis ezt nyilatkozta Carmack - Ő ugyanis a Doom3 project megalkotásakor a T&L egység bűvöletében élt), és kellő butítással még akár 1Ghz-es gépen is elszalad, azaz sántikál (memóriára vonatkozó minimumot nem tudok mondani). Kérdés továbbá mennyire lesz optimalizálva a játék (Carmack és csapata ebben nagy varázsló lehet) - azaz a CPU-k és GPU-k számára könnyebben emészthető lesz-e, további pluszt adva a sebességnek.

Dikki: minden idők legbonyolultabb, legöszetettebb játékmotorja a Doom3 engine. Grafikusok számára rémálom: minden egyes modellt előre le kell renderelni (megalkotni) egy "szuperpoligon" modellben - azaz ahol a modellt felépítő poligonok száma akár több millió is lehet (!), majd az így megalkotott modellt le kell "butítani" a pár száz v. ezres poligonszintre - jelen gépeink ugyanis csak ilyen modelleket képesek kellő gyorsasággal mozgatni. Ami viszont előnye ennek a modellezésnak, az nem más, minthogy a Doom3 modelljei nagyon élethűen hatnak.

Neo: szeretni fogod a Doom3-at, mert Carmack elmondása szerint ízig-vérig akció lesz, bár mint hozzátette - elég rövid.

• dikki*yysw
    Az engine nehezen lesz saját célra felhasználható. D3 technológiával csak sokára fognak játékok kijönni.

Ez a játék nem techdemó, pontosan ezért.

A nem hivatalos gépigény f***ság.

Remélhetőleg baromi jó lesz, és aki már most teszi az agyát hogy utál ezt meg azt, az csalódni fog.

A 3 fps-t firtatókat meg nem kommentálom.
  • Skyline
    Ilyen gépkövetelménnyel ez a grafikai motor bizony nem fog tarolni karmak bá:)
  • Tetsuo
    Utálom a rövid (és egyvonalas) FPSeket.
  • Wing Rockling
    Ez így volt a Far Cry-nál is.
  • RpPRO
    Teljesen igaza van. Aki jatszott az alfaval (vagy a betaval, ami kb ugyanaz, kicsit polirozva), az tudja, h. nagyon zabalja a memoriat a progi. Ez a 3 fps leginkabb annak koszonheto, h az 1. szornyekkel valo talalkozasnal es lovesnel keszult a kep, mikor swappolt a vinyo (toltotte be az infot). Utana mar memoriabol megy (ha van eleg) es barmilyen kozel jon a pali, barkit barhogyan lossz meg, nem esik le ilyen drasztikusan az fps.
  • Wing Rockling
    Na ezt valahogy én is így gondoltam!
  • Wing Rockling
    A lóf*szt! Ez már nagy túlzás.
  • Shogun
    jo csak ha megnézed hogy tobb srceeshot is készult abban a pillanatban és ilyenkor pillanatra leugorhat az fps meg megakad a jaték

gondolom én ezért volt 3 fps
  • hornbali
    Sztem a Doom 3 egy mega brutál játék lesz, és nem csak a motorja fog tarolni!
    John Carmack egy király
  • hornbali
    Itt a visszaszámláló: http://www.ua-corp.com
  • hornbali
    A képek nagy része Xbox-os, azért olyan ronda!!! (1,2,3,10,11,12) az alfában nem voltak ilyenek...
    A játék követelménye pedig valahogy így néz ki:

Low-End:
    1.5GhzP4 or equivalent
    512MB Ram
    Geforce4 Ti 4800 or Radeon 9500

Mid-Range:
    2.4GhzP4 or equivalent
    1GB RAM
    Geforce5950 or Radeon 9800 Pro/XT

High_End:
    3.4GhzP4 or AMD equivalent
    2GB RAM
    GeForce 6800 Ultra or Radeon X800 XT PE.

Ez nem hivatalos, de valszeg ilyesmi lesz.

És itt van egy visszaszámláló, ami a megjelenés hetének első napján ér a nullához.

Doom 3
  • tigeroo
    még külön USE gomb sem lesz! ha a tárgy közelébe mész, leteszed a fegyvert és "használod"
  • tajfun
    Viszont itt nem az IDrol van szo, hanem a Doom3rol.
  • tajfun
    Hat nemigazan. Ha mar kesz a progi, meg nehany palyat berakni (amit ugyis ugyanazokbol az elemekbol raknak ossze) nem olyan nagy munka, viszont jelentosen megnoveli a jatek hosszat, ezaltal az erteket.
  • GregSB
    Ezzel én nem értek egyet, de nem ezdek el vitatkozni, mert felesleges lenne. Majd meglátjuk 18 nap 3 óra és 43 perc múlva :D
  • eke
    Majd meglássuk...
  • Yfel
    Meg kell hagyni, hogy ehhez mar sajnos nem vagja a gepem a temat... (P41.7, 512SD, GF2 :o))) )

Na mindegy, banatomban majd lejatszok egy-ket menetet a WCIII-Frozen Throne-al :o)

Y
  • comet
    Egyetértek. Ezt tekinthetitek technikai demónak (doom 3-at).
  • Adam5
    Elsem hiszem! mintha valami régi nagy legenda válna valóra.
  • Cat #15
    az id már jórégota nem a játékkészítésből, hanem az engine liszenszeléséből él
    figyeljétek meg, ez jó nagy csalódás lesz mindenkinek, viszont biztos vagyok benne hogy egy bitang jó motort csináltak, azaz 1 év mulva tucatjával jönnek majd az ezt használó minőségi játékok - és 2005 őszére már mindenkinek megfizethető lesz egy 9800XT szinvonalú videókártya
  • davos80
    Sztem ha tesztgép is, az alfa rajta.
    Az volt ilyen "ronda".
  • pafi
    Még jó hogy ilyen rövid lett, különben még négy évig csinálta volna....
  • tajfun
    "Carmack kifejtette, hogy ő szimpatizál a mostanában kialakuló trenddel, ami szerint rövidebb játékok készülnek"
    Rovidebb jatekidoert kevesebb penzt ad ki az ember. Ha ugyanannyiert probaljak meg rasozni, inkabb lewarezolja.
  • N.E.O.!!!
    9800 az ajánlott, neked 9600xt-van. Hát...
    9200-mal 10-15 fps lesz a gépemen, a fater meg nem vesz jobb vedókareszt:(
  • Wing Rockling
    Legyél optimista, karácsonykor már ilyen grafikát fogsz látni a gépeden.Addig is van egy olyan érzésem, hogy nálunk fogunk jókat doom3-azni.
  • Wing Rockling
    Kíváncsi vagyok hogy mit lehet belőle kihúzni egy 9600xt-vel, de ha a tesztgépen 3 effpéess akkor nem nagyon bizakodok. Az utolsó 3 kép elég gagyi, az még az alfából van, vagy low grafikás? Azt tudom, hogy a beta 2 verzió 9200-al legszarabb grafikai beállítások mellett 25 fps volt, de amikor rálőttem egyet vmelyik szörnyre, akkor visszaugrott 2-3 fps-re, és a beta 2-be a fizika is gyenge volt: egy üveget nem lehetett belőni, na és semmit meg nem lehetett mozdítani. De ha annyira fasza fizikát említenek mindig, remélem igazuk lesz!
    Észak-Amerikában 5-én? Na ilyenkor is szívesen élnék az USA-ban!
  • Wing Rockling
    :DDD Tényleg 3 fps!
  • N.E.O.!!!
    EZ az!!!!!!!! Végre egy jó hentelős horror játék. Remélem azért kihagyták a piros kulcsot a piros ajtóhoz rendszert, mert ott cseszték el az 1-2-t is (10 éve). Hát ez istenfasza lesz. Igaz már láttam belőle képet, de leesett az állam a láncfűrészes csávótól. Be fogok szarni(szó szerint) ha szembejön egy ilyen velem. Igaz nekem csak az ajánlott gépigénynek megfelelő gépem van, a kártyát kivéve. Ilyen grafikát max 2 év múlva fogok látni a monitoromon:(. De akkor is ez kell nekem!!!!!!!
  • Dzsini
    már egy ideje Doom 3 a játék neve, és nem Doom III... illene javítani.
  • asdasdasd
    3fps? Hasit mint allat.
  • Huvarg
    3 fps egy tesztgépen :) mókás
  • davos80
    Ez mintha az alfából lenne.
  • irkab1rka
    uncsi :)
  • Punkerwork