375
DVD menü készítő program
  • drob
  • Gladiator
    van magyar könyv, perpill nem jutneszembe hol lehet rendelni, de visszaolvasva asszem be van linkelve
  • b-type
    srácok, nem tudjátok elérhető honosítva a topic programja?
    Illetve magyar nyelvű leírás elérhető hozzá?
    Bocsesz ha m@rhaságot kérdezek, jó cimbimnek kellene, nekem lövésem sincsen a proghoz :(
  • drob
    Sziasztok!
    Ma kaptam ezt a mailt a kiadótól, gondolom érdekes lehet egy-két illető számára
    "Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy az Adobe After Effects 6.5 & Encore DVD 1.5 - Tanfolyam a könyvben című könyvünk 2005. augusztus 04. jelenik meg."

esetleg addig valakinek valamilye tippje a #131-re
  • drob
    kicsit behalt a topic :(
    keltsük életre :)
    milyen formátumban kell elmentenem a szöveget, hogy bepakoljam az encorba, majd tv-n ki tudjam választani hogy felíratos vagy nem felíratos filmet nézzek?
  • Gladiator
    őőőő... oké
  • drob
    az encorban van pár gyári .psd kersd meg őket, és nézd végig, ott lesz a megoldás ... :)
  • Gladiator
    úgy mint itt az sg galeriaban. van egy csomó kis kép egy oldalon, és ki tudom választani, hogy melyiet akarom kinagyítani.
  • drob
    kicsit nem tiszta nekem :)
    a képek filmként vannak egy menüpont alatt vagy van pl 10 képed amit egyessével meg lehet nézni az extrák menöpontba?
  • Gladiator
    akarok a dvd menumben az extrákhoz feltenni képeket. hogy tudom azt megcsinálni, hogy mondjuk a képek ilyen kis miniatűrben vannak a képernyőn, mondjuk 3*4-es elrendezésben, és akkor ki tudom jelölni, hogy melyiket akarom megnyitni.
  • drob
    megvan egy része. mozog, de nem 20. sectől hanem az elsőtől... az is megvan hogy filmmel kezd, utánna menü majd a menüből bármi és ha vége a bárminek akkor vissza menübe (utóbbi korábban is megvolt )
    másolásvédelméről tudol valamit mennyit ér? nero nem tudja másolni a lemezt ha beállítom a védelmet, de más progik? (nem mondok progit mert ...
  • Gladiator
    hát, még várjunk egy picit. mert most volt szervízben a gép, és abban a dobozban, amelyikben van az xp, meg vírusirtó, emg driverek, meg minden szar, amit fel kell tenni, abban volt az is. szal lehet kivették, aztán "elfelejtették" visszarakni
  • drob
    lehet megvan a megoldás, de még nem kiabálom el :)
    lemásoljam az enyém? :) (eredeti ez is)
  • Gladiator
    erre nem siekrült rájönnöm.

amúgy basszus, most vettem észre, hogy elhagytam az encore dvd-met. vazze, tökön bököm magam. Pedig eredeti volt. fongom sincs hova lett.
  • drob
    következő problémára keresem a megoldást :)
    mozgó menü, de nem a háttér, hanem a kis ablakok...
    hogy tudom megoldani hogy ne az első kockától mutasson az adott menüből pár sec-es előzetest hanem pl a 20. sec-től?
  • drCaligari
    Már megoldódott!
  • drCaligari
    Megint volna egy kérdésem! Szeretném ha amikor egy menüpont selected-en van (felette van az ujjacska, stb.) akkor amellet, hogy besárgul a betü megjelenne egy kép is. Már nagyon sokat próbálkoztam vele, de nem megy. Próbáltam úgy, hogy a layert (=2)-nek neveztem el, de ez se jött be.
  • drob
    küld el emilen: [email protected] (msn cím is)
  • drCaligari
    Ezt most nem teljesen értem!
  • drob
    sok elemből áll a menü? le tudod fényképezni? (al+print..)
  • Gladiator
    nem lehet, hogy a safe arean kívűl lévő területet teljesen üresen hagytad, ez meg utána széthúzta teljesen? töltsd ki feketével, vagy vmivel a safe arean kívüli részt, aztán hátha
  • drCaligari
    Az a fura, hogy így történt!
  • drob
    így csinálj tv méretet ps-ben: file, new, presetnél: PAL D1/DV, 720 x 576 (with guides)
    a többi maradhat alapként... ott lesz a két képernyőkeret is
  • drCaligari
    A safe arean is kilóg, de nem tudom megcsinálni, hogy ne lógjon ki. Hiába méretezem át photoshop-al.
  • drob
    az nem lóghat ki, ha a kissebbik kereten belülre rakod akkor jól kell viselkednie tv-n is. ha mégis kilóg, akkor máshol kell keresni a hibát.
  • drCaligari
    A menü!
  • Gladiator
    de most a menü lóg ki, vagy a film?
  • drCaligari
    Ez világos és ki is lóg, de valamiért nem tudom összehúzni. Ha Pgotoshoppal mondjuk leveszem 700 p (az erdeti termszetesen 720 p )szélesre akkor is ugyan annyira kilóg.
  • Gladiator
    van egy olyan, hogy safe zone. ha azt megnyomod, akkor megmutatja, hogy TV-n mi fog látszani. tesz két keretet. a külső kereten kívűl semmiképp se menj, de ha biztosra akarsz menni, akkor a 2.-on belülre tedd
  • drCaligari
    Sziasztok! Volna egy óriási problémám! Ha kiírom a dvd-t és berakom aztali lejátszóba, akkor kilóg a kép legalább 20 pixel nem látszik. Hiába mondom neki, hogy edit photoshop és ott lejebb veszem a képméretet, nem történik semmi. Nem tudom mi lehet a megoldás, de sajnos nagyon sürgős volna. Tegnap előtre kellett volna a dvd. Help!
  • drob
    :D
    azért csak óvatosan ... :))))))
  • Gladiator
    ez majdnem tökéletes köszépen. egyre jobban kezdelek megszeretni:)
  • drob
    küldtem 1-et
  • Gladiator
    már mindenfél térkép adatbázisban kerestem, de normálisat sehol sem találtram.
  • drob
    ill. volt talán egy kép, megkeresem, de lehet csak éjjel ...
  • drob
    3D S.maxhoz még nem :( :), egyébként maya-ba bújtam bele, de most nincs időm arra :(
    azt csak netről tudok, majd megnézem
  • Gladiator
    meg ekllene nekem egy magyarorszg térkép, amelyen nincsenek települések, meg semmi kiírva, csak sima domborzati térkép
  • Gladiator
    3D Studio maxhoz nem értessz?
  • drob
    kérdezzél még bátran, ha tudok segítek
  • Gladiator
    már emgoldottam, körülbelül 3 perc alatt, amit hetek óta próbálok