36663
  • szucsy89
    egyébként ő legalább megmondja a tutit, ezért is kell mennie amúgy nagy valószínűséggel...
  • bakkerman
    de csak csereként,mert még rutintalan a többiekhez képest xd
  • horpeti
    Egyre szimpatikusabb ez a Leonardo. :)
    Tele lehet a töke...mint ahogy mindenkinek.
  • LasCar16
    A Milan vezetőedzője a jelek szerint nem fog kibékülni Silvio Berlusconival, miután megint egy piszkálódó nyilatkozatot tett, amiben megkérdőjelezte a Rossoneri tulajdonosának szakmai tudását.

Hetek óta folyik a belháború a piros-feketék vezetőségében, és egyre jobban körvonalazódik a helyzet, miszerint Berlusconi a szezon végén el akarja távolítani Leonardót a csapat éléről, hiszen szinte minden második Milanról szóló nyilatkozatában kritizálja a brazil mestert.

A dolog odáig fajult, hogy csütörtökön az olasz kormányfő állítólag kijelentette, hogy Leonardo távozik az idény végén, és már keresik az utódját.

Leonardo ezt rá egy nappal megelégelte, és egy nyilatkozatban kifejtette, hogy Berlusconi és ő annyira más karakter, hogy szinte összeférhetetlenek, ám a jövőjéről nem árult el semmi konkrétumot.

A tegnap esti Fiorentina felett aratott 1-0-ás győzelem után azonban a meccsértékelő interjúban egy elég érdekes megjegyzést tett.

"Ebben az évben, mint edző, rájöttem valamire. Oly kevés ember ért a labdarúgáshoz." -célzott Berlusconira Leo. "Tényleg így van; csak kevesen tudják bebizonyítani, hogy valóban értenek ehhez a sporthoz. Ez a dolog nem működik olyan egyszerűen, mint ahogy azt sokan gondolnák."

Hogy ezt miként fogja kezelni Silvio Berlusconi nem tudni, de az valószínű hogy Leonardo ezzel a mondatával nem a jövőjét akarta megalapozni a Milan kispadján...

Forrás: football-italia.net
  • LasCar16
    hát Marco keménykezű edző kíváncsi vagyok mire menne itt...
  • horpeti
    Gondolom játékos edzőnek szerződtetnék, hogy ha szükség van rá, beálhasson. :D
  • DONGUBA
    Jo de nem voltak igazi """"BAJNOKAI""":DDDDDDDDDDDDDDD
  • Oziris666
    Nah Van Basten se varázsolt eddig edzőként...
  • acm689
    végre valami jó hír, de ezek úgysem szoktak igazak lenni...

AC Milan: Berlusconi Van Bastent ültetné a kispadra - lapértesülés

Olasz lapértesülések szerint Silvio Berlusconi, az AC Milan tulajdonosa Marco van Bastent szerződtetné a jelenleg a labdarúgócsapatot irányító Leonardo helyére.

A milánóiak a korai Bajnokok Ligája- és kupabúcsú után a bajnokságban is csak a bronzéremért harcolhatnak. Az eredménytelen idény miatt Berlusconi már jelezte, nem Leonardo lesz a vezetőedző a következő bajnokságban.

A La Gazzetta dello Sport szerint a brazil szakvezető helyét a korábban a holland válogatottat is irányító Marco van Basten veheti át. A játékosként háromszor Aranylabdát ünneplő trénert várhatóan örömmel fogadnák a Milan szurkolói, hiszen 1987 és 1995 között például Bajnokcsapatok Európa-kupáját, európai Szuperkupát és a bajnoki címeket nyert a piros-feketékkel.

Filippo Galli Berlusconi másik jelöltje. Az exvédő korábban Carlo Ancelotti segédjeként tevékenykedett a klubnál.
    nso
  • acm689
    jah! :D Jöhet a Genoa!
  • szucsy89
    na majdnem egyszerre ugyanazt írtuk úgyhogy akkor lehet benne valami...:P
  • szucsy89
    jól mondta a kommentátor, aminek örülhetünk az csak az eredmény...:S 1-0 lett amúgy Dinho 11es góljával
  • acm689
    Látom itt is nagy volt a szurkolótábor xD
    1-0-ra legyőztük a Fiorentinát, de 11-essel, ez mindent elmond a meccsről. nagyon unalmas volt, a kommentátor fogalmazta meg jól: "Leonardo többet mozgott, mint a játékosok..." Ezen nagyot nevettem, de sajnos majdhogynem igaza van...
    Lényeg a 3 pont!
  • acm689
    Kezdőcsapatok:
    MILAN: Dida; Zambrotta, Thiago Silva, Favalli, Antonini; Ambrosini, Pirlo, Seedorf; Huntelaar, Borriello, Ronaldinho

FIORENTINA: Frey; De Silvestri, Kroldrup, Natali, Gobbi; Zanetti, Bolatti, Montolivo; Marchionni, Jovetic; Gilardino

(acmilan.com)
  • bakkerman
    igen,ha kis pénzből is van BL főtábla,3. hely,addig nincs ok,amiért költenie kéne...ha meg nincs BL főtábla,és nincs 3. hely,akkor azért nem fog költeni,mert bevétel kiesés történt,és nincs pénz :) ilyen egy igazi,pénzéhes olasz maffiózó mentalitás :)
  • szucsy89
    valszeg ez is kacsa, de neki is örülnék, romával anno szép focit játszott
  • acm689
    Spalettit akarja Berlu?
  • Davidke007
    Thiago Silva nyilatkozat:

Thiago Silva nyilatkozott a Milan Channelnek: „A következő, Fiorentina elleni meccsünk lesz a legfontosabb a szezonban. Ha nyerünk, nagyon közel kerülünk a Bajnokok Ligájához, viszont ha veszítünk, még nagy bajban is lehetünk az utolsó forduló után. Rá kell jönnünk, hogy mi kell ahhoz, hogy jobban játszunk a szombati meccsen. Ez elkerülhetetlen.”

Kétségtelenül ez egy szerencsétlen szezon a Rossoneri számára, mivel rengeteg sérülés nehezíti a csapat dolgát. Szombaton pedig épp az a két csapat találkozik, akik a legtöbbször bajlódtak sérülésekkel: „Mindig elszomorodom, ha egy sérülésről hallok. Nem csak a saját csapatom miatt, de más csapatok miatt is.”

Hogy a Milan – Fiorentina meccs más lesz-e, mint a firenzei összecsapás? Thiago Silva biztos benne: „Teljesen más meccs lesz, mint amikor a Fiorentina játszott otthon. Muszáj nyernünk, ha be akarunk jutni a Bajnokok Ligájába. De nekik is fontos meccs lesz a következő, mivel ők sem engedhetnek meg maguknak semmiféle hibát, ha kvalifikálni akarják magukat az Európa Ligába. De szerintem ez jó hatással lesz ránk.”

Közeledik a nyári világbajnokság is, de a brazil védő nem zaklatott: „A világbajnokság? Közel van, lehetetlen nem gondolni rá, ez egy hatalmas esély, minden nap gondolok rá, de a Milan kötelességei az elsők. Akkor kaphatsz csak behívót, ha a klubodban is jól teljesítesz és számomra tényleg nagyon fontos az AC Milan ezért mindig a klub érdekeit és javait tartom szem előtt. A napokban rengeteget edzettünk, természetesen nagyon hiányzik Nesta és Pato jelenléte, de a többiek felépültek, ami jó hír számunkra.”
  • acm689
    kíváncsi vagyok mi lesz a tüntetésből!
    Lippi meg miért nem edzőnek jön, miért technikai igazgatónak, miért jó az neki?
  • LasCar16
    Lippi nyártól technikai igazgató?
  • LasCar16
    A Rossoneri szurkolói megelégelték a klub tulajdonosa, Silvio Berlusconi kirohanásait, ezt alátámasztja a Facebook-on létrehozott "El Berlusconival, tüntetést a Via Turatin!" nevű klub, melynek már több, mint 18 ezer tagja van.

A tüntetőknél az újabb trófea nélküli idény, Berlusconi nyilatkozatai, és a Milant fenntartó Fininvest vállalat kijelentése miatt telt be a pohár, mely szerint idén nyáron sem tudnak elég pénzt pumpálni a klub átigazolásihoz.

Íme néhány idézet a klub leírásából: "237 eurót elkölteni, és közben öt évig szenvedni nem egy olyan dolog, amire büszkének lehet lenni, de nem is egy ok arra, hogy idén kevesebbet költsenek."

"A klubvezetés a nevetségesség határát súrolja. Attekinthetőséget követelünk, és szeretnénk, ha mindenki vállalná a felelősséget a tettei iránt."

"A Milan Európa legnevetségesebb csapatává vált az elmúlt években."

A hírek szerint 24 órán belül a szóbeli tüntetés a tettek mezejére léphet, méghozzá a Milan székháza előtt, a Via Turatin...
  • Palinko
    de ha ilyen játékot látunk, csökkenni fognak a bérletek, a tv társaságok sem fizetnek egy dög unalmas meccsért, lassan a bevétel is apadni fog, aztán késő lesz kapkodni
  • horpeti
    Gondolom amíg megvan a bevétel, meg az osztalék, addig ok. Ha bukná bele a pénzt, akkor már rég kiszállt volna. Ja, hogy ez egy klub, és játék van? Bocs...
  • szucsy89
    csak azt nem értem hogy ez Berlunak miért jó hogy nem ad pénz új igazolásokra, ergo jövőre sem nyerünk semmit...
  • WuFraZselic
    szerintem nem járnátok jól vele, makacsul ragaszkodna a kedvenceihez / 30+ "bajnokokhoz", ahelyett hogy fiatalokat hozna

ugyanakkor, neki vélhetően Berlu megadná a kívánt átigazolásra kért összeget, lehet ezért akar vmi másodhegedűst a csapat élére Berlu, hogy ne kelljen tízmilliókat költenie, elvégre egy friss hús örüljön h a milan kispadján lehet, nehogy már még pénzt is kérjen
  • bakkerman
    Fio-Genoa-Juventus Oo

biztos az a 3. hely? :S
  • szucsy89
    én legjobban Lippinek örülnék, a vb után jönne a milanhoz, de erre semmi esély...
  • Grove4
    Tassotti LOL tőle még Leonardo is tapasztaltabb szvsz.
  • LasCar16
    "Leonardo makacs volt, a csapat pedig gyengén játszott ebben a szezonban"

tehát gond ha egy edzőnek vannak elképzelései, meg erősítést kér, ha nem kap akkor szarból nem tud várat építeni, és még Berlu elvárja h ezzel a garnitúrával címeket nyerjen...

abban biztos vagyok h megint valaki a "családból" lesz a tréner, aki nem ellenkezik ezzel a szenilis vén skóttal-.-
  • horpeti
    Edző se jön, hiszen bajnokaink vannak, ha nem zavarja senki őket, jobban megoldják! :D :(
  • acm689
    Mondtam én, h ez van a háttérben, hát ment is. Dungának én sem, de nem hinném, h ő jönne. Ha jön, akkor Dinho megy a Citybe :D
    Szerintem nem jön senki, "milanos" megoldást fogunk alkalmazni és Tasotti lesz az edző.
  • paly90
    Nem az edzővel vannak itt a legnagyobb problémák.....
    Kiváncsi vagyok ki lesz az edző,Dungának nagyon nem örülnék.
  • Sojka5
    csak azt nem ertem miert jobb a tassotti galli kettos...
  • Sojka5
    Leonardo a szezon végén elhagyja az AC Milant

A szezon végén távozik posztjáról az AC Milan labdarúgócsapatának brazil vezetőedzője, Leonardo. Erről Silvio Berlusconi klubelnök nyilatkozott a Corriere dello Sport internetes oldalán.

Egy ideje már sejteni lehetett, hogy az AC Milan vezetői leváltják a csapat vezetőedzőjét, Leonardót, mivel az együttes nem szerepelt túl fényesen ebben a szezonban: gyakorlatilag már nincs esélye a bajnoki címre, valamint kiesett a Bajnokok Ligájából és az Olasz Kupából.

Végül most dőlt el, hogy a brazil szakember ideje lejárt a piros-feketéknél: Silvio Berlusconi, a klub első embere ugyanis a Corriere dello Sportnak úgy nyilatkozott: már keresik Leonardo utódját, és a nyáron mindenképpen leváltják a trénert.
    „Igen, Leonardo távozni fog a klubtól a nyáron, és új edzőt keresünk. Az új tréner? Több emberrel is tárgyalunk. Leonardo makacs volt, a csapat pedig gyengén játszott ebben a szezonban" – mondta Berlusconi, aki elárulta, az Internek drukkolt a tegnapi BL-elődöntőben.

„Tudom, hogy mit kell tennem. Mindig az olasz csapatoknak szurkolok az európai kupákban. Az Inter jó volt, bár ezt nehéz kimondani a Milan embereként" – jelentette ki az elnök.

Olasz lapértesülések szerint Mauro Tassotti és Filippo Galli is szerepel Leonardo lehetséges utódai között, és arról is cikkez a nemzetközi sajtó, hogy a brazil szakember a 2010-es világbajnokság után átveszi a selecao irányítását Dungától.

nso
  • WuFraZselic
    pfffff, nem egyszerű a sorsolásotok
  • szucsy89
    fio ellen is kéne pedig, elég impotens a támadó alakzatunk Pato nélkül..
  • szucsy89
    ja belenéztem én is, csodálkoztam is egyet mikor láttam:D
  • LasCar16
    Remek hír látott napvilágot a minap. A Milan 20 éves brazil sztárja, állítólag a két hét múlva esedékes Genoa elleni mérkőzésen már szerepelhet. Pato még a Napoli ellen sérült meg, egy balszerencsés sprintet követően. Most már azonban, jó állapotban van és hamarosan pályára léphet.

A tinisztár akár már a Genovaiak ellen is játszhatna, de Leonardo nem kockáztatná a szereplését. A violák ellen, azonban biztosan kapni fog, néhány perc játékidőt. Ha, a brazil tréner, nem tenné őt be a kezdőbe, akkor is a padon helyet foglalna, és bármikor szerephez juthatna. Az elmúlt pár hétben, a csapat vezérigazgatója is, megerősítette azt, hogy Pato az utolsó pár meccsre visszatérhet. Ez pedig, úgy tűnik meg is fog történni.

Továbbá a játékosról szinte, naponta érkeznek olyan pletykák miszerint nyáron elhagyja a Milant. Ezt azonban, mind a piros-feketék tulajdonosa mind az alelnöki is cáfolta. Állítólag a két legfőbb kérő a Real Madrid valamint a Chelsea lenne. A londoni kék, akár készen állnak arra is, hogy egy 55 millió eurós ajánlatot tegyenek a "kacsa" névre hallgató tehetségért. A Rossoneri elöljárói, ezt viszont várhatóan elfogják utasítani. Patot, 2014-ig köti szerződés a Milanhoz, tehát ebből a szempontból is nehezen elképzelhető, hogy bármelyik együttes is szerződtetni, tudná.

A hétvégi San Síróbeli Milan-Fiorentina összecsapásra pedig, visszafog térni: Borriello, Ambrosini, Bonera, valamint Flamini. A Lambard alakulat vasárnap 20:45-kor fogadja a Firenzeieket, ahogy azt már említettük hazai környezetben.

Forrás: affaritaliani.it/sport (részlet)
  • LasCar16
    A Milan holland támadója, adott interjút a Milan Channel mikrofonjainak.

Az elmúlt hetekben, folyamatos sajtótéma Huntelaar esetleges távozása az együttestől. A játékos igaz ami igaz, nem kap elég játék lehetőséget Leonardotól. A távozásáról felröppent pletykák pedig, innen indultak meg. Ennek ellenére, azonban a piros-feketék vezérigazgatója Adriano Galliani cáfolta ezeket a híreszteléseket, magyarán a csatár sehová sem fog, igazolni a nyár folyamán.

"Úgy gondolom, hogy a Fiorentina egy nagyon jó csapat. Mindent meg kell tennünk ahhoz, hogy nyerjünk, azaz megerősítsük 3. helyezésünket a tabellán. Szombaton, mint mindig nagyon fontos találkozó lesz, majd a Genoa és a Juventus ellen is játszunk, ahol ugyancsak a három pont begyűjtése lesz a célunk."-mondta.

"Továbbá nem hiszem, hogy nagyon eltérő taktikát alkalmaz majd a Firenzei alakulat, mint korábban nekik hazai, nekünk idegen környezetben. A Fiorentina nagyon erős, gólvágó csatárokkal rendelkezik, emiatt tartanak ott ahol. Erőt próbáló feladat lesz, de remélem nyerni tudunk."-folytatta.

"Sok olyan mérkőzést játszottam, hogy kevésbé volt más mint pl. az előző. Nekem persze a feladatom, hogy gólokat lőjek, ezért vagyok középcsatár. A Milan játéka kiváló, és boldogok vagyunk itt a csapatban. A Serie A tabelláján harmadikok vagyunk, ami azt jelenti, hogy a következő szezonban indulhatunk a Bajnokok Ligájában. De a BL-en kívül a csapat számára fontos, hogy egy nagyon jó együttessel álljunk ki a sorozatokban." -fejezte be Huntelaar.
  • LasCar16
    érdemes elolvasni az e havi FFT-ben a Milan-laboros írást! ki hitte volna, hogy ilyen dolgok állnak az "öregfiúk csapatának" csúfolt klub kulisszái mögött: ez egy hihetetlenül modern orvosi kar és labor, aminek segítségével sok-sok évvel kitolják a játékosok top-formáját. többek között olyan eljárásokat alkalmaznak, amik nemcsak lerövidítik a vissza-visszatérő sérüléseket, de meg is előzik azokat!

ezen túl olyan vizsgálatokat tudnak végezni, amik hihetetlenül pontosan felmérik az egyes labdarúgók aktuális formáját és megjósolják, hogy meddig tud még csúcsformában focizni. pl. emiatt adták el Shevchenko-t. azt orvosok megmondták, hogy eljutott arra pontra, ahonnan csak lefelé fog ívelni a karrierje