36664
  • szucsy89
    Seedorfnak már van tapasztalata ilyen téren azt hiszem
  • Yulcsa
    AUTÓSPORT. A vasárnap rajtoló Superleague Formula-sorozatban labdarúgóklubok csapnak össze egymással a versenypályán

Futball háromszázzal – avagy a Milan és a többiek aszfalton
    Csodálatos verseny: futball háromszázzal – ez a szlogenje annak az autóverseny-sorozatnak, amely vasárnap indul hódító útjára. A Superleague Formula húsz résztvevője egy-egy futballklubot képvisel, s négy olyan gárda is érdekelt, amelyben magyar játékos játszik: az Anderlecht (Juhász Roland), a Dortmund (Hajnal Tamás), a Liverpool (Németh Krisztián) és a PSV (Dzsudzsák Balázs).

Milan, Anderlecht, Liverpool, Roma, Dortmund, Corinthians, Tottenham, Porto, Olympiakosz, Galatasaray, Flamengo, Rangers, PSV, Sevilla – híres futballklubok, amelyeket öszszeköt egy új vállalkozás: egy autóverseny-sorozat, amely a világ legnépszerűbb sportjaiból hoz kettőt kapcsolatba. A szervezők célja, hogy húsz klubcsapat egyszerre essen egymásnak – aszfalton, olykor több mint 300 kilométeres sebességgel.

Három évvel azután, hogy útjára indult az A1 GP – a nemzetek nem hivatalos autósport-világbajnoksága, amely, miután túlélte az első három idényét, a következőnek már a Ferrari támogatásával vág neki –, újabb merész vállalkozásra figyel az autósport világa. Öt évvel az A1 GP születése előtt beszéltek már a futballklubok autóverseny-sorozatáról (akkor még Premier 1 GP néven), de az első kísérletekből nem lett semmi. Egészen 2008 áprilisáig kellett várni rá, hogy a szervezők bejelentsék, valóban létrejön a foci négy keréken.

Elsőre ötéves tervet fogalmaztak meg a szervezők. A jövőt megalapozhatja, hogy bár több nagy klub nemet mondott, a Milan és a Liverpool kötélnek állt, mert a két óriás jelenléte elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban komolyan vegyék a sorozatot. A másik nagy lépés, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség, az FIA égisze alá vette a szériát.

Ami az autókat és a pilótákat illeti, az IndyCarral összeolvadó amerikai Champ Car-bajnokságot tavaly ellátó Panoz gyártja a kasztnit, a 4.2 literes, 750 lóerős, 12 hengeres motort pedig a szintén nagy becsben álló Menard adja hozzá. A gépek a GP2-es sorozatban használtakhoz hasonló képességűek, azaz nem sokkal maradnak el az F1esektől.

A pilóták feltörekvő fiatalok, és ahogy a fociban szokás, nem feltétlenül olyan nemzetiségűek, mint a klubjuk. A Liverpool kocsiját például a spanyol Adrián Vallés vezeti, ami nem is olyan meglepő, tekintve, hogy a focicsapat menedzsere és jó néhány játékosa is spanyol. A sofőrök jó kezekben lesznek, megbízható istállók készítik fel autóikat, a Romáét például nagy szurkolója, az F1-es Giancarlo Fisichella GP2-ben is szereplő csapata gardírozza.

Az egész projekt mögött egy Barcelonában bejegyzett cég áll, amely egy vasat sem kér a csapatoktól (sőt versenyről versenyre pénzt oszt közöttük a teljesítménytől függően), csak azt, hogy adják a nevüket a sorozathoz. Hogy mégis miért éri meg nekik? A szurkolókban bíznak, ezért lehetőleg a legnagyobb rajongótáborokat magukénak tudó klubokkal vették fel a kapcsolatot.

Ha a meccsekre rendszeresen kilátogatók töredéke útnak ered, és ellátogat arra a hat helyszínre (Donington Park, Nürburgring, Zolder, Estoril, Vallelunga, Jerez), amelyet az augusztus 31. és november 23. közötti időszakra beiktattak a versenynaptárba, már lehet valamirevaló bevételben bízni – persze a szervezők az A1 GP-hez hasonlóan itt sem számítanak pozitív mérlegre az első három-négy évadban.

Nem csoda, hiszen az időzítéssel már a legelső hétvégén akadt egy kis probléma. Vasárnap Doningtonban tartják meg a Superleague Formula első előadását. A helyszín Anglia, a két érdekelt angol klub közül ezen a délutánon a Tottenham a Chelsea-vel, a Liverpool az Aston Villával meccsel. Talán nem kérdéses, melyik esemény tartja nagyobb izgalomban a két klub szurkolóit.
    ------------------------------------------------------------------------------
    Ezt kötelességemnek éreztem bemásolni :P :)
  • LasCar16
    Christian Brocchi ügynöke elmondta, ügyfele már nagyon közel a fővárosi klubhoz.

Claudio Lotito és Davide Lippi - Brocchi ügynöke - egy sikeres tárgyaláson van túl, és már csak a papírokat kell aláírni.

Ezután a nyár után az apró termetű középpályás feleslegessé vált a Milanban, hisz az ő posztján szerepel Massimo Ambrosini, Gennaro Gattuso, Emerson és a friss szerzemény Mathieu Flamini.

"Elértük a megállapodást"-mondta Brocchi ügynöke.

"Mi már megegyeztünk a klubbal, de most beszélnem kell a Milannal is.Én vagyok a közvetítő a két fél között"-mondta.

A "sasok" edzője arra számít, hogy vasárnapra már elérhető lesz számára Brocchi a Cagliari elleni összecsapásra a Stadio Sant'Elia-ban.Bár az is meglehet, hogy az olasz érkezése Massimo Mutarelli vagy Fabio Firmani távozásához vezethet.

Brocchi tapasztalt középpályás, több meccsen is pályára lépett a Serie A-ban játszott többekközt a Milanban, Interben és a Fiorentinaban.

forrás: goal.com

köszi Brocchi mindent, de ideje továbblépned :D
  • LasCar16
    Svájci védő,olaszul tett nyilatkozata(srác beszél vagy 6 nyelvet:D)

PHILIPPE SENDEROS"Nagyon boldog vagyok hogy egy olyan csapatban játszhatom mint a Milan,ezzel egy álmom vált valóra,minden nagyon gyorsan ment,mindössze egy hét alatt létrejött a megállapodás.Itt minden csodálatos,az emberek nagyon szimpatikusak és ezért azt kell hogy mondjam hogy már most otthon érzem magam Milanelloban."

Philippe az egyéni sikereiről is beszélt,de ezzel az álmának még nincs vége:

"A múltban elértem pár sikert is,mint például a 17 év alattiak EB-jének megnyerése a svájci válogatottal,majd 18 évesen csatlakoztam egy olyan nagy gárdához mint az Arsenal.Londonban rengeteget tanultam,ez volt az élet iskolája nekem és Wengernek nagyon sokat köszönhetek,de ma azt mondhatom elértem egy még magasabb szintet azzal hogy csatlakoztam ehhez a klubhoz.100% akarok nyújtani és minden nap fejlődni.Ez a csapat vissza akar jutni a BL-porondjára és ezért a legjobb teljseítményemmel fogom őket segíteni.Hogy mikor fogok előszőr pályára lépni?Ez csak az erőnlétemtől függ,még mindig át kell mennem pár teszten aztán az első forduló után lesz 2 hetem hogy felvegyem a ritmust,meglátjuk.

forrás:acmilan.com
  • Nuno88
    Na végre, kezdtem pánikolni h miért nincs még a milan.com a keretben :D
  • LasCar16
    na amint felépült kb 2. forduló, kezdheti a takarítást hátul, a többiek pedig lehetnek a tanárurak középen :DD
  • LasCar16
    SENDEROS: OFFICIAL COMMUNICATION A.C. MILAN
    8/27/2008
    A.C. Milan officially communicate that an agreement has been reached with Arsenal for the temporary acquisition of the sporting performances of the player Philippe Senderos.
    | |
  • LasCar16
    inkább több legyen mint kevés...
  • Nuno88
    Costacurta: Seva érkezése feszültséget szül

A Milan egykori hátvédje szerint az ukrán megszerzésével komoly feszültség alakulhat ki a csapat csatársorában.

Alessandro Costacurta szerint a Milannak nem volt szüksége az ukrán leigazolására, a csapatnak ugyanis vannak jó csatárai. Az egykori játékos véleménye az, hogy a keret csatárai nem lesznek elégedettek azzal, hogy újabb támadó érkezett Milánóba.

- Seva? Én biztos nem igazoltam volna le. Szerintem Pato és Borriello is nagyon jó csatár, ők azonban nem lesznek elégedettek. Számomra ez az érv már elég lett volna ahhoz, hogy ne szorgalmazzam visszatérését – jelentette ki Costacurta.

forrás: samsungsport.hu
    ---------------------------------
    belesz bizonyítva h Billy téved...
  • Nuno88
    Olaszfoci szerelmesinek topic ->
    De remélem nem lesz belőle semmi...
  • LasCar16
    ???????????
  • Nuno88
    Brocchi Lazio míg Oddo Lyon játékos lehet a héten...
  • Nuno88
    Jó fasza, nem látjuk a nyitó meccsünket a sport tv-n :(
  • LasCar16
    mind3 fél jól jár, Paloschi játszhat,fejlődhet, Parmanak lesz egy jó csatára és ha beválik akkor még pénzt is kapnak tőlünk, nekünk meg lesz egy tapasztaltabb Paloschink, ez így korrekt :)
  • Sojka5
    köszi szépen!!!
  • Nuno88
    Sok sikert neki, remélem sokat fog fejlődeni és visszakerül még hozzánk.
  • Palinko
    közös tulajdonba? háát ennek nem örülök, egy kölcsönbe jobban hangzana.
  • LasCar16
    na akkor ahogy sejtettem pénteken 13:00 Eurosport Uefa kupa sorsolás live
  • LasCar16
    bocsi ma még szerda van :DD
  • LasCar16
    augusztus 29.-én vagyis holnap pénteken időpontot nem tudok, de asszem a BL sorsolás is holnap lesz általában az Eurosport szokta adni kb 12:00 körül kezdődtek, de még utánanézek :)
  • LasCar16
    Hivatalos közlemény a milan.com-on:
    Paloschi a következő szezont a Parmánál tölti, közöstulajdonba került.
  • Sojka5
    Sziasztok! Nem tudja valaki h mikor lesz az uefa kupa csoportjainak kisorsolása?
  • LasCar16
    még egy kis plusz Rickytől

A Shevchenko leigazolását körülvevő titkolózásból egyes hírportálok arra következtettek, hogy az üzlet része egy opció a Chelsea számára, mely révén jövőre szerződtetheti Kakát.

“Ha valaki odaígért engem Roman Abramovichnak, az biztosan nem én voltam! Természetesen most viccelek. Mindig elmondtam, hogy boldog vagyok a Milanban és amíg egyetértünk a klubbal, én itt maradok. Az én célom a győzelem, ahogy a klubbé is. Ezt mindenki láthatja azokból az erőfeszítésekből, melyeket a Milan tesz az erősítések során. Amíg ez így folytatódik, én biztosan maradok.”

A milánói derby öt hét múlva esedékes, de Kaká már most várja a Jose Mourinho csapata elleni meccset.

“Szeretem Mourinhót. Párszor már találkoztunk, és aki eddig vele dolgozott, azt mondta, remek edző. Különleges stílusa van, igen szórakoztató, ahogy provokálja az embereket."

:DD
  • LasCar16
    Ricky Kaká a Milan brazil karmestere ragaszkodik hozzá, hogy idén nem az Inter hanem a Milan lesz a bajnok, továbbá megnyugtatta a szurkolókat, hogy minden jól megy a sérülése után.

A brazil csillag a Milan előszezonjában szedett össze egy sérülést, de előbb vagy utóbb visszatér a klubhoz.

Kaká beszélt egy kicsit magáról és a Milan céljairól.

"Én jól vagyok.Igyekszem befejezni a gyógytornaterápiámat, hogy minnél hamarabb vissza térhessek"-mondta a Mediasetnek.

"A klub elsőszámú célja természetesen a Scudetto elhódítása lesz, bár nem lesz egyszerű.Úgy gondolom a legfőbb rivális az Inter gárdája lesz."

"Továbbá ott van a Roma és a Juve akik a nyáron nagyot erősödtek, bármire képesek.És ott van a többi meglepetés csapat is."

Kakának volt 1-2 szava Shevával kapcsolatban is.

"Sheva egy vérbeli Rossonero.Elkövetett egy hibát, távozott de már megbánta ez látszik rajta.Szerintem nem lesznek problémái a visszatéréssel"-fejezte be.

• LasCar16
    Adriano Galliani elismerte, azért távozott a csapattól Alberto Gilardino mert ő maga szeretett volna távozni, és a kopasz azt is megjósolta, hogy új csapatánál ontani fogja a gólokat az olasz csatár.

A korábbi Parma játékos idén nyáron 14 millió euróért igazolt Firenzébe, és Adriano Galliani úgy beszélt róla, mintha megbánta volna az eladását.

"Hogy megfogom-e bánni a transzfert?A foci ilyen, néha fontos döntéseket kell hozni"-mondta.

"Gilardino fontos játékos, de nálunk nem hozta az eredeti formáját.A Fiorentina magas összeget ajánlott érte, ráadásul ő is menni akart."

"Ő már csak egy ex-Milanista, de én mindenesetre bízom benne, hogy jól fog szerepelni"-fejezte be.

Gilardino komoly változásokon ment keresztül az "Violáknál", eltökéltebb, elszántabb és boldogabb lett.

Közben pedig még Marcello Lippi is behívta a válogatottba, látva, hogy az első Fiorentina meccsén eredményes volt.

• LasCar16
    Philippe Senderos a Milan új igazolása nagyon örül miután a Milanba került és elmondta, már nagyon várja a Serie A kezdést.

Senderos nemrég írt alá a piros-feketékhez, de sajnos csak kölcsönbe, bár a Milannak az év végén opciós joga lesz végleg megszerezni a játékost.

A svájci védő ma érkezett meg Milánóba, de már alig várja, hogy elkezdhesse olaszországi pálkyafutását.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ide kerülhettem.A Milan egy nagy klub és én álmodni sem tudtam volna jobb csapatról"-mondta az IL Corrierre dello Sportsnak.

"Fizikailag rendben érzem magam, de most a csapatra kell összpontosítanunk."

"A Scudetto?Amikor egy ilyen patinás klubhoz igazolsz mint a Milan egyértelmű, hogy azt akarsz nyerni"-fejezte be.

A 23 éves védő 72 meccsen szerepelt a Premier League-ben és 4 gólt szerzett, mióta 2002-ben a Servette csapatából az "ágyúsokhoz" igazolt volna.

Már nem tartozott igazán Arsene Wenger tervei közé, főleg mivel a nyáron a londoni klub megvette a rivális Manchester Unitedtől Mikael Silvestrét.

• Nuno88
    SHEVCHENKO:

és a többiek:

• szucsy89
    de jó látni shevát milanos cuccba:D
  • Nuno88
    Galliani: "Kaká nem került szóba"

Adriano Galliani reagált az angol bulvárlapokban megjelenő találgatásokra is:

"Kaká nem került szóba a Shevchenkóért folyó tárgyalások során. Szeretnék megnyugtatni minden Milan szurkolót. Két éve folyamatosan hangoztatjuk, Kaká nem eladó!"

"Ami az átigazolási szezont illeti, a keretből esetleg Paloschi távozhat. Borriello marad nálunk."

Paloschi valószínűleg egy olasz élvonalbeli csapathoz kerül majd kölcsönbe. Borriello iránt állítólag a Tottenham érdeklődött. - a szerk.

Forrás: acmilan.com
  • Nuno88
    Shevchenko már edzett ^^
  • Nuno88
    ADRIANO GALLIANI ON THE MARKET
    8/26/2008
    MILAN - Delegate administrator Adriano Galliani also specified that "regarding the market of players leaving, only Paloschi could go. Borriello isn't moving."

Na tehát nem megy sehová... Palo mehet kölcsönbe vhova...
  • ForzaInter
    de nincs helye kezdőben, amugy sem nagy csapat szint, egy jö középcsapatban ahol ráépül a csapat rugdossa gólokat, de a Milan az más, Patot meg Sheva mellet epdig semmi esélye, sőt még Inzaghi is előrébb van nála sztem, egy ilyen jó szezon után mint tavaly padozni nem akar.
  • Nuno88
    Én sem engedném el, mert Pippo sokat sérült, Peto még nagyon fiatal, Paloschi még gyenge egy Milanba és Viduez is, meg ugye Shevchenko is lesérülhet...
  • LasCar16
    hülyeség lenne elengedni, ha van helye a kezdőben akkor bizonyítson, nem lelépni kell, hanem küzdeni
  • Nuno88
    Na lehet h Boriello megy a Spurshöz, de lehet h nem...
  • limperatore
  • szucsy89
    nem, jövőre az uefa után a bl-t fogjuk megnyerni
  • limperatore
    lehet jövőre is :DD
  • Nuno88
    Nem tudok pontos dátumot, de sztem vhgy úgy ahogy kezdenek majd a BL csoportmeccsek :S
  • Nuno88
    Galliani bajnoki címet vár

Adriano Galliani egyértelművé tette, hogy a csapatnak a bajnoki címét kell küzdenie:

“Azt hiszem Ancelottinak boldognak kell lennie a munkánkkal, amit az átigazolási piacon végeztünk. Mostantól a felelősség az övé, mert ezzel a kerettel bajnokságot kell nyernie.” - mondta Galliani

“Ez egy Scudetto győztes keret, az edzőnk pontosan tudja ezt. Ez nem azt jelenti, hogy nincs más lehetősége, csak nyerni, de mindenképpen versenyben kell lennünk a végsőkig.”

Forrás: channel4.com
    --------------------------------------
    ezt már szeretem :)