36664
-
ezaaaaaaaz!!!! 1-0 -
hazaértem!!! forza milan!!!! :D -
0-0 első félidő
Pato mégiscsak pályán -
Na végre itthon, nyerni kell!!!
FORZA MILAN!!! FORZA SHEVA!!! -
ma van Szt. Ambrus napja, aki Milánó védőszentje. Ha ma nem nyerünk, akkor soha ·· -
szóval Pato sincs...omg félek ettől a meccstől:S -
Milan középpályása nem foglalkozik azokkal a véleményekkel, amelyek szerint ő az oka a csapat gyengébb produkcióinak. Pirlo úgy gondolja, hogy a rossz teljesítmény amiatt van, hogy a csapattársai nem mozognak eleget a labda nélkül.
Andrea Pirlo, a Milan és az olasz válogatott sztárjátékosa idén hosszabb kihagyásra kényszerült sérülése miatt, és a statisztikák azt mutatják, hogy a Rossoneri eredményesebben szerepelt a távollétében. Sokan (köztük mi magunk is, dacára annak, hogy fantasztikus játékosnak tartjuk az érintettet-szerk.) úgy vélik, hogy Ronaldinho és Kaká mellett a Milan nem bír el még egy kreatív, de lassabb (ez Kakára természetesen nem vonatkozik), ütközni csak ritkán képes játékost a középpályán. Ez a feltevés egyébként különösen annak fényében igaz, hogy a lombardok védelme szintén nem áll különösebben gyors játékosokból, ráadásul a rengeteg sérülés miatt állandóan változik az összetétele, ezért nem véletlenül szerepelt jobban abban az időszakban a gárda, amikor az Ambrosini-Gattuso-Seedorf hármas szűrte meg az ellenfelek támadásait a hátvédsor előtt. A Milan Channel szembesítette is Andrea Pirlót ezzel a teóriával, azonban a világbajnok játékos másképp látja a dolgokat.
„Nem gondolom, hogy én lennék a probléma a csapatban.” – szögezte le Pirlo, majd hozzátette – „Tudom, hogy egyes emberek így vélekednek, de én nem hiszek nekik, és járom tovább a saját utam. Sajnos, még mindig nem vagyok százszázalékos, de ha formába lendülök, a maximumot fogom nyújtani, mint mindig.”
A játékmester azt is elmondta, hogy a csapat játéka azért nem gördülékeny, mert a játékosok labda nélkül keveset futnak, ezért neki jóval nehezebb támadásba dobni a társakat. Akárhogy is, ma délután a Milan ismét Pirlo nélkül lép pályára, és kíváncsian várjuk, ezúttal milyen játékot nyújt a Rossoneri, bár tegyük hozzá, a rengeteg hiányzó miatt aligha most fogjuk tudni pontosan lemérni, hogy kinek van igaza. -
Meccs előtt: Ancelotti
CATANIA
Szeretnénk jól teljesíteni egy nagyon veszélyes csapat ellen. Ez saját magunk, ill. a Juventus elleni felkészülés szempontjából is fontos. csak erre a mérkőzésre szabad gondolnunk. Pato? Nem épült fel, ahogy Pirlo, Ambrosini és Bonera sem. Patot további vizsgálatoknak vetjük alá. Inzaghi megfázással küszködik, nem bevethető. Zenga? Lendületet és megújulást vitt csapata játékába. Mindig is jó kapcsolat volt köztünk.
KAKA’
Minden nap beszélek vele, jól ismerem és nem és nem látom rajta annak jeleit, amit a sajtó állít. A Milan továbbra is számít rá. Visszavontabb szerepet játszik, ezért nem lő annyi gólt. Mindenki azon van, hogy segítse a klubot. A sajtó egy olyan sztorit akar Kaka’ köré építeni, ami nem létezik. Mindig ellátja a feladatot, amit kérek tőle, és ezért teljes mértékben elégedett vagyok vele. Hogy csak 70%-os az állapota? Én örülök ennek az értéknek.
CSAPAT
Meg kell találnunk a 15 nappal korábbi formánkat. A középpályások elveszítették a játék ritmusát, ezen kell javítanunk. Beleszaladtunk egy vereségbe Palermoban, de úgy hiszem, van időnk jóvátenni. Azt kell mondjam, hogy a hiányzó játékosokat megérzi a csapat. Különösen Borriellora gondolok, akinek játéka nagyon beleillik a csapatszerkezetbe.
DIDA
Nagyon jól teljesít, amire Abbiatival való versenye készteti. Két nagyon jó kapusunk van. Abbiati is nagyon jó, még mindig ő az első számú kapusunk.
BECKHAM
Érkezése semmin nem változtat technikai szempontból, nem jelent problémát Kaka’val és Ronaldinhoval való játéka. A 4-2-3-1-es felállás? Ezekkel a játékosokkal ez kizárt.
NESTA
Nincsenek híreim felőle, de remélem csatakozik hozzánk Dubaiban és januárban már játszhat.
acmilan.com -
De várom már a mai meccset. Remélem a sok sérült ellenére behúzzuk a meccset és jó lenne már nem 1 gólt rúgni hanem többet, meg ne kapjunk végre. -
hopp télleg... ezt elnéztem -
Bonera sérült így van, helyén tuti Kaladze kezd majd Maldinivel ketten a védelem közepén. -
Rudee #19151 Bonera sérült a Gazzetta szerint. -
Abbiati-Zambrotta-Bonera-Maldini-Jankulovski-Flamini-Gattuso-Emerson-Kaká-Pato-Sheva
kezdőt tippelek -
Pato akkor a keretben.
Kaká - Pato és Shevchenko támadoszekció lesz sztem.
de a középpálya karcsú :S -
Milan-Catania: A keret
KAPUSOK: Abbiati, Dida
VÉDŐK: Antonini, De Vito (n.53), Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Senderos, Zambrotta
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cardacio, Emerson, Flamini, Gattuso, Pedrocchi (n.52)
TÁMADÓK: Kakà, Pato, Shevchenko, Viudez (n.20)
KIMARADTAK: Bonera, Nesta, Ambrosini, Pirlo, Borriello, Inzaghi, Seedorf, Ronaldinho
Forrás: acmilan.hu -
Na ha minden igaz akkor ronaldinho, Seedorf és Pippo is sérült a támadószekcióból. Pato játéka is kérdéses még, szóval a Kaká, Shevchenko támadsor eddig a biztos a holnap meccsre nézve. Remélem Sheva betalál bajnokin is végre! :) -
Sony konferencia, remélem azért a holnapi meccs után is ilyen elégedettek leszünk -
szerintem gallas jönni fog. -
ADRIANO GALLIANI E IL CAPITANO DEGLI ALL BLACKS
-
A Milan és a rögbi
A héten az új-zélandi rögbiválogatott látogatott el Milanellóba, ahol az Adidas szervezett találkozót a Milannal közösen. Gennaro Gattuso szerint a Milan sokat tanulhat az új-zélandi rögbisektől.
Az "All Blacks", azaz Új-Zéland büszkesége, a nemzeti rögbiválogatott a héten tiszteletét tette a Rossoneri sportközpontjában, Milanellóban, hogy találkozzanak Kakáékkal egy Adidas-szervezésű programon.
A találkozó jó ötletnek bizonyult, hiszen mindkét csapatnak tetszett egymás játéka. Mint ismeretes, a Milan rossz passzban van, hiszen nemrég vesztették el 16 meccses veretlenségi sorozatukat, és sorozatban kétszer is kikaptak.
Épp ezért volt jó ötlet ez a találkozó Gattuso szerint, mert az All Blacks segítségével újra önbizalom szállhat a Rossonerókba.
"Igaz, hogy technikailag hatalmas különbség van a két csapat közt, de sokat tanulhatnánk tőlük, hogy mennyire szenvedélyesen kell játszani egy sportot." -mondta Gatta.
Richard Kahui, az All Blacks centere szerint a Milan hamaorsan újra a legjobb formájába fog lendülni. "Mi sem vagyunk hozzászokva a vereségekhez, és ennyi bajnokkal a csapatukban, biztos vagyok benne, hogy tudja a Milan mit kell tennie, ahhoz, hogy újra a toppon legyenek."
Ricky Kaká, a Rossoneri irányítója most kipróbálhatta milyen érzés nem kerek labdába rúgni...
"Nagyon nehéz dolog volt először eltalálni az ovális labdát, de többszöri próbálkozás után már tudtam kontrollálni a rúgásaimat. Csak akkor kezdtem érdeklődni egyébként a rögbi iránt, amikor átkerültem Olaszországba, hiszen Brazíliában nincs túl sok hagyománya ennnek a sportnak." -mondta Kaká.
A Milan vasárnap hasznosíthatja az új-zélandiaktól tanult szenvedélyt, hiszen a Catania fog a San Siróban vendégeskedni. -
Gallassal azért kiegyeznék...
inkább ő üljön szeptembertől a kispadon mint Favalli... -
nem megy neki a játék persze hogy nincs megelégedve a helyével...nem tudom, egyszer ki kéne próbálni valami köztes megoldást ami Dinnyónak is és Kakának is kedvező lenne, de fogalmam sincs h mi lenne a jó:S...védő téren sztem inkább fiatal érkezzen mint tapasztalt, az van sok:) -
A csapatban betöltött szerepéről elmondta, h sokszor hátrébb kell játszania mint szeretné, és ez nem tetszik neki. De ez a taktika, ehhez kell alkalmazkodnia. Tudja hogy sokat várnak tőle és ha nem teljesíti, kritizálják. De ő szíve szerint előrébb játszana, de mindent a csapatért. Arra is gondoltak h mint ék játszana Kaká, kis is próbálták a Genoa elleni meccsen a második fordulóban aztán visszament Kaká hátrébb. Fura neki a helyzet h nem ő a döntő már a játékban, nem a megszokott kedvenc helyén játszik.
Dinhoról: alkalmazkodott és beilleszkedett szerinte a csapatba. Eddig automatikus játékot játszottunk See-vel és Pippoval mint ékkel. De most h jött Dinnye, új automatizmusokat kell keresnünk. Elmondta, h sose játszotta azt ami Dinnye játszik, ő mindig középről lépett a játékba. Megjegyezte, hogy szerinte Dinnye korlátozza őt a játékban, mert így mindig ki kell lépnie bal oldalra, és az nem az ő pozíciója. A válogatottban sokszor játszottak együtt, de az teljesen más - mondta. Új erőket, új megoldásokat kell keresni a taktikában ahhoz, h jobbak legyünk. -
Kaká már nagyon várja az angol David Beckham érkezését.
Az ex-Manchester United középpályása január 4-én érkezik meg hivatalosan Milánóba, és 10 hétig, azaz három hónapra marad a klubnál.
Kaká:"Sokan úgy vélik, hogy az érkezése fölösleges, de itt mindenki tárt karokkal várja."
"Becks remélhetőleg minden tudását magával hozza.Nagyon nagy értéke lesz a Milannak, mégha csak 3 hónapra is.Vele könnyebb lesz Scudettot és UEFA Kupát nyerni.Aztán remélem meghosszabítja szerződését, és még évekig marad nálunk."
forrás: tribalfootball.com -
A Rossoneri csapata három tagúra szűkítette le a karácsonyi listáját, de a mind a három játékos legalább védő.
A Milan készen áll újabb nevekkel megerősítenie csapatát, pont a szezon felénél.
Ahhoz. hogy tudják tartani a rivális Interrel az iramot, a sérültek ellen is kell tenni valamit, hisz a védelemből több kulcsjátékos is kidőlt.
A Tuttomercatoweb értesülései szerint a Milan háromtagú listájában az Arsenal francia védője William Gallas, a Liverpool dánja Daniel Agger valamint egy újabb dán, Simon Kjaer a Palermoból.
A három közül legalább 1 mindenképp csatlakozna a klubhoz januárban, de a kérdés, hogy a Milan mire hajt, hisz ha a rutinra, akkor a 31 éves Gallas kell, ha a fiatalságra akkor Agger vagy Kjaer.
A következő bajnoki meccsen a Milan a San Siroban fogadja vendégül a Cataniát, és a múltheti 3-1-es Palermoi vereséget mindenképp kikell javítani. -
A 2007-es aranylabda győztes Ricky Kaká elárulta, neki nem tetszik a Milan taktikája, és az ahol ő játszik.
A Milan már elért pár borzasztó eredményt a Serie A-ban, ennek köszönhetően már 6 ponttal vannak lemaradva a városi rivális Interrel szemben.A Catania ellen már tudatta taktikáját a csapattal Carlo Ancelotti, és ez Ricky Kakának nagyon nem tetszik.
Az ANSA-nak nyilatkozott Ricky, és úgy tűnik, hogy ő inkább ebben a Ronaldinho-Kaká-és egy csatár pozícióban érzi magát jól.
"Van pár probléma ezzel a mostani felállással"-mondta."Én személy szerint ebben a rendszerben érzem magam jól.Mellettem például Seedorf, előtünk pedig általában Inzaghi."
"Ronaldinho?Kell a csapatba, ez tény.A támadásokat nagyon jól tudja segíteni, de én most boldogtalan vagyok ezen a poszton."
Kaká, még a kedve szerint focizhatott a Palermo ellen, Ronaldinho mentén, de a csapat kikapott. -
Beckham nagyon várja a milánói hónapokat
Az angol válogatottságért küzdő középpályás nagyon várja, hogy a Milanban szerepeljen, reméli, hogy ezzel a válogatottban is képes lesz helyet biztosítani magának.
David Beckham januárban csatlakozik a piros-feketékhez, a Los Angeles Galaxy szélsője kölcsönben szerepelhet az olasz gárdában. Az angol játékos azt reméli, hogy Európában könnyebben tud bizonyítani Fabio Capello szövetségi kapitánynak, és nagyobb esélye lesz helyet biztosítani magának a háromoroszlánosok csapatában.
- Nagyon fontos, hogy folyamatosan játékban legyél, hogy megtarthasd a formádat. Ez az egyik oka annak, hogy a Milan mellett döntöttem – mondta Beckham. – A világ egyik legjobb csapatában szerepelhetek, és ezzel egy időben a válogatottban is bizonyíthatok, ami a legfontosabb dolog egy labdarúgónak.
Az angol kitért Fabio Capello munkásságára is, Beckham szerint az olasz szakember kiváló munkát végez az angol válogatottnál.
- Csapatot épít, és ez nagyon fontos azok után, hogy a gárda nem jutott ki az Eb-re. A fontos, hogy tovább folytassuk a megkezdett munkát, és az eddig mutatott játékot, és akkor biztosan kijutunk a 2010-es világbajnokságra – mondta Beckham.
samsungsport.hu -
Fabregas a Milant választaná, ha elhagyná az Arsenalt
Ha Olaszországba igazolna, akkor a Milan lenne az egyetlen csapat, amely szóba jöhet Cesc Fabregas számára. Azonban egyelőre nem akarja elhagyni az Arsenalt.
Cesc Fabregas már szezonok óta a londoniak legjobbja, a spanyol válogatott játékos az elmúlt hetekben ráadásul megörökölte William Gallastól a csapatkapitányi karszalagot. Az ágyúsok meghatározó játékosát korábban több klub is csábította, ám Fabregas eddig kitartott az Arsenal mellett.
- Nagyon büszke vagyok rá, hogy én viselhetem az Arsenal csapatkapitányi karszalagját, száz százalékig kötődöm ehhez a gárdához. A jövőm ide köt – mondta Fabregas, aki azt viszont elismerte, hogy a Milan vonzó klub a számára: - Valóban, már korábban is nyilatkoztam, hogy a Milan nagyon szimpatikus együttes, gazdag az eredménysora és a legjobb focit játssza az olasz élvonalban.
samsungsport.hu -
köszi az infot!
rémlett valami ilyesmi, csak nem emlékeztem pontosan, hogy ez biztos vagy csak én tudom így.
Sok sikert, remélem megveritek a Barcát ^^ -
Rudee #19133 Meg közbe még ott a Zenit.
Kössz és viszont! -
Hát nektek sem lesz könnyű.
Sevilla, Barca, Valencia, Villarreal ha jól tudom.
Sok sikert nektek! :)
És persze nekünk is... -
fizikálisan Gattuso,Zambrotta és Janku vannak toppon a csapatból... elfáradtunk... januári edzőtábor majd helyre teszi a csapatot... most isszuk meg annak a levét h nem volt nyári alapozás... -
Rudee #19130 Végre van még egy csapat, akinek nem lesz sétagalopp a decembere :) Nekünk is hasonló kvalitású ellenfelek jutottak erre az időszakra. -
Rudee #19129 Az aranygólt még a 2006os VB után eltörölték. -
Sevcsenko találata öröm az ürömben
Carlo Ancelotti, a Milan szakvezetője szerint a kupakiesés ellenére csapata jól teljesített a Lazio ellen.
A Milan hosszabbításos meccsen 2-1-re kikapott a Laziótól hazai pályán az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, így az már biztos, hogy ezt a trófeát nem nyerheti meg a szezonban. A találkozó 78. percében Sevcsenko még a piros-feketéket juttatta előnyhöz, ám a Milan nem sokáig örülhetett, a 87. percben a Lazio egyenlített, majd a 93. minutumban a győztes gólt is megszerezte.
A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Carlo Ancelotti csapata a 66. perctől emberhátrányban játszott, és a szakvezető szerint éppen ez volt az a momentum, ami megpecsételte együttese sorsát. Ronaldinhóék ugyanis elfáradtak a meccs végére, és a hosszabbításban ezt már nem lehetett ellensúlyozni a lelkesedéssel.
- Az összecsapás kulcsfontosságú periódusában történt a kiállítás, és végül ennek fizettük meg az árát, túl sok energiát emésztett fel a hajrá, és nem bírtuk a tempót. Elfogadjuk a vereséget, mert mindent egybevetve jól játszottunk, és egy erős csapat ellen kellett megküzdenünk - jelentette ki Ancelotti.
A szakvezető a szezon elején jött "krízisből" ügyesen kivezette csapatát, de sokak szerint máris itt a második, hiszen a gárda az előző négy mérkőzésén egyetlen győzelmet sem ünnepelhetett, sőt azt megelőzően is csak egy vitatott büntetővel verte meg a Chievót. Az egyedüli jó hír, hogy Andrij Sevcsenko a kupameccsen megvillantott valamit régi fényéből, és egy remek góllal bizonyította, hogy alkalomadtán még nagy segítségére lehet a gárdának.
- Fáj a vereség és a kiesés, de hiszem, hogy képesek leszünk összeszedni magunkat a Catania elleni vasárnapi találkozóra. A kupameccsnek ráadásul volt egy pozitívuma is, nagyon fontosnak tartom, hogy Sevcsenko bevette az ellenfél kapuját - fogalmazott a tréner. -
nyilatkozatok nincsenek még? -
:O
omg..
háát ezt pozitívan zárni egyúttal azt is jelentené hogy jó formába lendülünk ismét:) bízok én is benne...a juve elleni derby sorsdöntő lehet remélem arra felszívjuk magunkat és nyerünk:) -
Jó kis sorozat lesz, remélem pozitívan zárjuk. -
08.12.07. Milan – Catania -Serie A
08.12.14. Juventus – Milan -Serie A
08.12.17. Milan – Wolfsburg -Uefa Cup
08.12.21. Milan – Udinese -Serie A
09.01.11. Roma – Milan -Serie A
09.01.18. Milan – Fiorentina -Serie A
-
akárki akármit is nyilatkozik, én valószínűnek tartom, vagy inkáb bízok benne, hogy télen jönni fog védő.