• LasCar16
    Milan középpályása nem foglalkozik azokkal a véleményekkel, amelyek szerint ő az oka a csapat gyengébb produkcióinak. Pirlo úgy gondolja, hogy a rossz teljesítmény amiatt van, hogy a csapattársai nem mozognak eleget a labda nélkül.

Andrea Pirlo, a Milan és az olasz válogatott sztárjátékosa idén hosszabb kihagyásra kényszerült sérülése miatt, és a statisztikák azt mutatják, hogy a Rossoneri eredményesebben szerepelt a távollétében. Sokan (köztük mi magunk is, dacára annak, hogy fantasztikus játékosnak tartjuk az érintettet-szerk.) úgy vélik, hogy Ronaldinho és Kaká mellett a Milan nem bír el még egy kreatív, de lassabb (ez Kakára természetesen nem vonatkozik), ütközni csak ritkán képes játékost a középpályán. Ez a feltevés egyébként különösen annak fényében igaz, hogy a lombardok védelme szintén nem áll különösebben gyors játékosokból, ráadásul a rengeteg sérülés miatt állandóan változik az összetétele, ezért nem véletlenül szerepelt jobban abban az időszakban a gárda, amikor az Ambrosini-Gattuso-Seedorf hármas szűrte meg az ellenfelek támadásait a hátvédsor előtt. A Milan Channel szembesítette is Andrea Pirlót ezzel a teóriával, azonban a világbajnok játékos másképp látja a dolgokat.

„Nem gondolom, hogy én lennék a probléma a csapatban.” – szögezte le Pirlo, majd hozzátette – „Tudom, hogy egyes emberek így vélekednek, de én nem hiszek nekik, és járom tovább a saját utam. Sajnos, még mindig nem vagyok százszázalékos, de ha formába lendülök, a maximumot fogom nyújtani, mint mindig.”

A játékmester azt is elmondta, hogy a csapat játéka azért nem gördülékeny, mert a játékosok labda nélkül keveset futnak, ezért neki jóval nehezebb támadásba dobni a társakat. Akárhogy is, ma délután a Milan ismét Pirlo nélkül lép pályára, és kíváncsian várjuk, ezúttal milyen játékot nyújt a Rossoneri, bár tegyük hozzá, a rengeteg hiányzó miatt aligha most fogjuk tudni pontosan lemérni, hogy kinek van igaza.