A héten az új-zélandi rögbiválogatott látogatott el Milanellóba, ahol az Adidas szervezett találkozót a Milannal közösen. Gennaro Gattuso szerint a Milan sokat tanulhat az új-zélandi rögbisektől.
Az "All Blacks", azaz Új-Zéland büszkesége, a nemzeti rögbiválogatott a héten tiszteletét tette a Rossoneri sportközpontjában, Milanellóban, hogy találkozzanak Kakáékkal egy Adidas-szervezésű programon.
A találkozó jó ötletnek bizonyult, hiszen mindkét csapatnak tetszett egymás játéka. Mint ismeretes, a Milan rossz passzban van, hiszen nemrég vesztették el 16 meccses veretlenségi sorozatukat, és sorozatban kétszer is kikaptak.
Épp ezért volt jó ötlet ez a találkozó Gattuso szerint, mert az All Blacks segítségével újra önbizalom szállhat a Rossonerókba.
"Igaz, hogy technikailag hatalmas különbség van a két csapat közt, de sokat tanulhatnánk tőlük, hogy mennyire szenvedélyesen kell játszani egy sportot." -mondta Gatta.
Richard Kahui, az All Blacks centere szerint a Milan hamaorsan újra a legjobb formájába fog lendülni. "Mi sem vagyunk hozzászokva a vereségekhez, és ennyi bajnokkal a csapatukban, biztos vagyok benne, hogy tudja a Milan mit kell tennie, ahhoz, hogy újra a toppon legyenek."
Ricky Kaká, a Rossoneri irányítója most kipróbálhatta milyen érzés nem kerek labdába rúgni...
"Nagyon nehéz dolog volt először eltalálni az ovális labdát, de többszöri próbálkozás után már tudtam kontrollálni a rúgásaimat. Csak akkor kezdtem érdeklődni egyébként a rögbi iránt, amikor átkerültem Olaszországba, hiszen Brazíliában nincs túl sok hagyománya ennnek a sportnak." -mondta Kaká.
A Milan vasárnap hasznosíthatja az új-zélandiaktól tanult szenvedélyt, hiszen a Catania fog a San Siróban vendégeskedni.