36664
-
Beckham szerencsét hozó feneke
Egyéb hírekAmióta David Beckhan megérkezett a Milanhoz, az olasz klub nem veszített mérkőzést, vagyis úgy tűnik, az angol sztár szerencsét hoz a piros-feketéknek.
A Milan labdarúgói David Beckham fenekét paskolják, ez ugyanis szerencsét hoz - írja az olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport. A lap felfigyelt arra, hogy Andrea Pirlo és Clarence Seedorf az angol sztár hátsóját ütögette, miután gólt szerzett a Bologna elleni vasárnapi meccsen.
Beckham a szerencsehozó talizmán - olvasható a lapban, amely kiemeli, az angol középpályással még nem veszített meccset a milánói együttes.
Kérdéses azonban, hogy a rituálét csak március 9-ig gyakorolhatják-e a Milan játékosai, ugyanis ekkor jár Beckham kölcsönszerződése. Az olasz klub kedden jelentette be, hogy megkezdte az előkészületeket a középpályás megvásárlására a Los Angeles Galaxytól.
David Beckham számára azért is volt fontos visszatérni az európai futballba, mert így őrizte meg esélyét arra, hogy Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya ismét számoljon vele. Az olasz szakvezető a Milan-Genoa meccset a helyszínen tekinti meg.
Az angol sztár hétvégi gólja után írt is Fabio Capello másodedzőjének, Franco Baldininek, hogy látta-e a találatát.
A középpályás 107 válogatott fellépésnél tart, egy meccs választja el attól, hogy megdöntse Bobby Moore rekordját. -
Carlo Ancelotti várható kezdőcsapata: Abbiati – Zambrotta, Maldini, Favalli, Jankulovski – Beckham, Pirlo, Ambrosini – Kaká, Seedorf – Pato. Más lapok szerint Seedorf a padon lesz, helyén Ronaldinho kezd. -
Rémálommá vált a Milan gólvágójának szezonja
Mario Borriello pechszériája tovább folytatódik, a Milan támadója újabb sérülést szenvedett, további egy hónapra kidőlt.
Borriello az előző szezonban a Genoa játékosaként 19 góljával a Serie A egyik legjobb mesterlövésze volt, a Milan meg is mozgatott minden követ, hogy szerződtesse a támadót. A futballista azonban csak szenved az idényben, és nem elsősorban azért, mert nem megy neki a játék, hanem azért, mert egymás után szedi össze a sérüléseket.
A 26 éves játékos év végére épült fel legutóbbi sérüléséből, de január legelején Dubaiban ismét hetekre kidőlt. Az orvosi stáb mostanra hozta játékra kész állapotba, ám a piros-feketék keddi edzésén meghúzta a combizmát, és újabb egy hónapig nem léphet pályára. Borriello ebben a szezonban mindössze hét alkalommal lépett pályára, és egy gólt szerzett a Milan színeiben.
samsungsport.hu -
Brazília: Négy Rossoneri a keretben
Bencu96 2009.01.27. 14:03
Brazília nemzeti csapata február 10-én barátságos mérkőzést fog játszani Olaszországgal, s Dunga négy Milan játékost hívott be a brazil keretbe.
A keret:
Kapusok: Julio Cesar (Inter), Doni (Roma);
Védők: Maicon (Inter), Daniel Alves (Barcelona), Adriano (Siviglia), Lucio (Bayern Monaco), Juan (Roma), Thiago Silva (Milan), Luisao (Benfica), Marcelo (Real Madrid);
Középpályások: Gilberto Silva (Panathinaikos), Josuè (Wolfsburg), Anderson (Manchester United), Felipe Melo (Fiorentina), Elano (Manchester City), Julio Baptista (Roma), Kaká (Milan), Ronaldinho (Milan);
Támadók: Robinho (Manchester City), Pato (Milan), Luis Fabiano (Siviglia), Adriano (Inter). -
Dávid király maradásán dolgoznak a Milan ügyvédei
A Milan angol középpályása szívesen maradna Milánóban, a klub ügyvédei pedig már azon dolgoznak, hogy összehozzák a megállapodást.
David Beckham körül eddig is nagy volt a felhajtás Milánó piros-fekete felében, de vasárnap óta csak tovább nőtt a Beckham-láz. Az angol szélső első gólját szerezte a Milan színeiben, ráadásul az olasz sajtó szerint a Bologna elleni bajnokin Beckham kimagasló teljesítményt nyújtott, sőt, néhány sajtótermék egyenesen Dávid királynak hívja már az angol labdarúgót.
Carlo Ancelotti vezetőedző már a múlt héten is dicsérte a játékost, a szakember örömmel venné, ha a klub végleg megszerezné a középpályást. A Bologna elleni mérkőzés után pedig már Beckham is sejtelmesen nyilatkozott, a játékos egyelőre márciusig számol milánói karrierjével, ahogy mondja, a többit majd meglátjuk.
Az már korábban is felröppent, hogy a Milan ügyvédei régóta tanulmányozzák Beckham Los Angeles-i szerződését, és keresik a kiutat belőle. A hírek szerint a klub alkalmazásában álló jogászok nem tartják kizártnak, hogy Beckham tovább marad az eredeti megállapodásban leírtaknál, ez ugyanis csak a három félen múlik.
- Nem kell, hogy véget érjen a történet márciusban. Persze mindenekelőtt Beckhamnek dönteni kell, majd ennek megfelelően felvenni a kapcsolatot a Galaxy vezetőivel. Tudatnia kell, hogy jól érzi itt magát, és majd csak ezután kezdhet el a két klub tárgyalni a folytatásról – mondta Leandro Cantamessa, a Milan ügyvédje.
samsungsport.hu
-------------------------------
azért a "király" jelző túlzás kicsit... -
én sem nagyon voltam oda érte... -
én nem örültem neki sztem egy nulla -
Nem hullajtok könnyeket ha elmegy, örültem mikor idejött de már megbántam... -
ráadásul magas is volt a fizuja a semmiért.. -
azt nem bánnám ha lepasszolnánk, becks most ellesz, gatta majd jön vissza, meg emersont sem sokszor láttuk a pályán... -
Emerson ügynöke szerint a Milan mindenben megállapodott a Portsmouthal, és még a héten aláírhat a Pompey együtteséhez.
Ancelotti kihagyta Emersont a Bologna elleni keretből ennek az volt az elsőszámú oka, hogy fájt a lába, de mások szerint az állt a dolog hátterében, hogy az angol elsőosztályú Portmsouth csapata erősen csábítja őt a Fratton Parkba.
"Emerson nincs benne a Milan győztes projektében"-mondta Vincenzo Morabito a játékos ügynöke a Sportmediaset-nek.
"Már tárgyalunk a Portsmouthal, és mivel a Milannak nincs rá szüksége, készen állnának megválni tőle.Azt azonban nekünk is szem előtt kell tartanunk, hogy júniusban lejár a szerződése."
"Egy másféléves szerződés az angol csapattal elegendő volna a számára."
Az az igazság, hogy Emersont egy kicsit ki is utálták a társak, mert a spanyol AS-nak azt nyilatkozta, hogy Kaká azért nem igazolt a Manchester Cityhez, mert a Real Madridba vágyik.Ezt később tagadta.
forrás: goal.com -
szuper, legalább lesz program szerdára is ;) :) -
-
Osztályzatok -
hát igen, de sajna megint 6pont -
David Beckham, Kaká és Christian Abbiati is kifejtette véleményét a ma délutáni győztes meccsről.
DAVID BECKHAM:
"Ez egy fantasztikus délután volt.Örülök a gólomnak, de sokkal fontosabb tényező az, hogy a csapat begyűjtötte a 3 pontot.Nagyon közel kerültünk ezzel az Interhez, de ezzel még nincs lefutva semmi.Öszpontosítanunk kell, és akár bajnokok is lehetünk.A klub, a társak, és a rajongók is nagyon szépen befogadtak engem, és a bíztatásukkal elérik, hogy kihozzam magamból a maximumot."
KAKÁ:
"Fantasztikus érzés volt, hogy ezzel a két góllal győzelemhez segítettem a csapatot.2009 elég jól kezdődött érzésem szerint.3 tétmeccs 2 győzelem és 1 döntetlen.Innen is látszik, hogy nem fölösleges az edzés.Jó látni, hogy van értelme annak amit csinálunk.Patoval egyre jobban kiismerjük egymást a pályán.A második gólom egy remek összjátékkal alakult ki pont vele.Láthattuk David Beckham első Milanos gólját.Nagyszerű volt.Tudjuk, hogy ő egy igazi profi, és azt hiszem senki nem bánná ha maradna még pár évet.Felemelő érzés volt gratulálni neki a gólja után, mert látjuk az edzésen és kijelenthetjük, megérdemli.Nagyon motiváltak vagyunk, hogy így folytassuk a bajnokságot.Ugyan pár óráig is, de legalább csak 3 pontra vagyunk a csúcstól.Nem lenne szabad itt abbahagynunk."
CHRISTIAN ABBIATI:
"Szerencsére kellett védenem, és ezzel én is kivehettem a részem a sikerből.Ez egy nagyon nehéz meccs volt, hisz bennünk volt az a tudat, hogy az első körben legyőztek minket hazai pályán.Ma bebizonyítottuk, hogy nem csak a San Siroban tudunk nyerni.Ma este szemmel kísérjük a rivális Inter meccsét is.Természetesen szorítunk a Sampdorianak.Pár pontra vagyunk az elsőségtől.Ha van hitünk, lesz siker is.Gratulálok Kakának és Beckhamnek a góljaiért.Ők két nagy egyéniség, akikre nagy szükségünk lesz a jövőben."
forrás: acmilan.com -
CARLO ANCELOTTI:
"Szép győzelem volt gyönyörű játékkal távol az otthonunktól.Idegenben sohasem játszunk ilyen nagy motivációval és szépséggel.Ezzel a ténnyel, kell mennünk a következő meccsekre."
"Ami nagyon tetszett a meccsen az a kellő alázat.Ügyeltünk a védelmünkre, de nem felejtkeztünk el a támadásokról sem.Az ultrák is ilyen játékot várnának el tőlünk.Ezt az edzésmódszert fogjuk folytatni, mert mostmár látjuk, hogy ezzel nagy sikereket érhetünk el."
"Kaká a rajongók szeretéből merített rengeteg energiát és erőt.Úgy érzem, nagyon fűtötta a bizonyítási vágy.David Beckham egyre jobban játszik, egyre megbízhatóbban.Senderosnak pedig ez volt az első bajnoki meccse, ahol kezdőként léphetett pályára.Teljesen kiheverte sérülését, és ma is megbízhatóan játszott.A jövőben fontos szerepkör vár rá."
forrás: acmilan.com -
Milan 41 %
Juve 40 %
nem sokkal de vertük a gobbikat :P -
ez már biztos? De jó! :D -
Ezaz, a Milan meccset közvetítik szerdán! :) -
Becks első gólja
Nem rossz! -
Carlo 400.-ik meccs remekül sikerült, szerdán a Genoat fogadjuk, utána megyünk Rómába a Laziohoz, fasza lesz :P kezdünk formába lendülni, Senderos engem eddig nem győzött be, nem lenne rossz de úgy fordul kb mint egy daru... -
Beckham góljának különösen örülök!:)
videó jöhet majd:)
szép volt fiúk!! -
Kaká két góllal hálálta meg, hogy nem adták el a Milan vezetői
A Milan és a Roma is idegenben győzött háromgólos különbséggel a Serie A 20. fordulójában. A milánóiak Bologna elleni 4–1-es sikeréből két góllal vette ki a részét Kaká. A Roma a Napoli tízhónapos hazai veretlenségi sorozatát szakította meg 3–0-s győzelmével.
A Milan a Bolognát fogadta az olasz bajnokság 20. fordulójában a tavaszi idény első körében. A milánóiak az első fordulóban 2–1-re kikaptak hazai pályán, így volt miért törleszteniük vasárnap délután.
Mégis a hazaiak szereztek vezetést a kilencedik percben, miután Christian Amoroso buktatása után tizenegyest ítélt a játékvezető a Bologna javára. A büntetőt Marco di Vaio lőtte a jobb felső sarokba.
Ám csak négy percig tarthatott a Bologna öröme: Kaká lőtt kapura, és ekkor még Francesco Antonioli védeni tudott, de a kipattanó Clarence Seedorf elé került, aki kiegyenlített.
Mindössze három perc telt el, és Kaká góllal bizonyította, hogy nem viselték meg az elmúlt hét eseményei. Gianluca Zambrottát állítottak meg szabálytalanul a hazaiak a tizenhatoson belül, és a brazil klasszis értékesítette a büntetőt..
A 40. percben tovább romlott a Bologna helyzete, mivel Gaby Mudingayi megkapta második sárga lapját, miután buktatta Patót. A sértett három perccel később gólpasszal bosszulta meg a szabálytalanságot: Kakának adott jó labdát, aki gyönyörű gólt rúgott a tizenhatoson belülről.
A második félidőben sem állt meg a Milan. A 60. percben David Beckham szerezte meg első bajnoki gólját az olasz együttesben. Egy kontratámadás végén Seedorf adott labdát az angolnak, aki nagyszerűen lőtt a jobb felsőbe. Több gól már nem esett a találkozón, így a Milan visszavágott a Bolognának a korábbi vereségért.
A Romára nehéz feladat várt a 20. fordulóban, mivel a hazai pályán tíz hónapja veretlen Napoli otthonába látogatott. A hazaiak a találkozó elején kétszer is betaláltak a vendégek kapujába, de mindkét alkalommal lesről voltak eredményesek.
A 18. percben viszont a Roma gólját megadta a bíró. A leshatáron mozgó Philippe Mexes fejelt a Napoli kapujába David Pizarro bal oldali beívelése után a hosszú oldalon.
Hiába próbálkozott a hazai együttes, a 32. percben ismét fejesgólt szerzett a Roma: jobb oldali szöglet után Juan ellentmondást nem tűrve ugrott fel középen, és fejelt a kapu hosszú oldalába.
Az 50. percben aztán Mirko Vucsinics állította be a végeredményt. Jó indítás után vágta a kapuba a labdát. A Roma így megtörte a Napoli hazai veretlenségi sorozatát, és magabiztosan gyűjtötte be a három pontot.
nso -
szép volt fiúk!!! ha van linketek Becks góljáról, szívesen venném ;) -
na talán már jó a net, meg sem ismertem Antonint ezzel a rövid hajjal :) -
BEEECKS EZAZZZZ!!! :D :D :D 

-
Téves volt az az infó, hogy Dinnyó nincs a padon. Bocsi! :) -
GÓÓL!
BECKHAM!! :D -
yuhéé, és pont most akadozik a net, nem tudom nézni a meccset :'( -
faszák vagyunk 2 gólós előny valamint a Bologna 10 emberrel, jöhetne egy kis szambafoci bár nem hiszem h nagyon hajtanának a 2. félidőben, Senderostól,Maldinitől nem vagyok elájulva -
ezaz:D -
43. perc: 1-3
Gól: Kaká
A Bologna játékosa, Mudingayi piroslapot kapott a 41. percben! -
17. perc: 1-2
gólszerző: Kaká(Büntetőből) !:D -
Di Vaio büntetőjére Seedorf válaszolt! -
13. perc: 1-1 -
vezet a Bologna... -
Dinnyó a padon sincs, 10. perc: Bologna-Milan 1-0 -
Carlo Ancelotti a Bologna elleni meccs előestéjén egy hosszú sajtótájékoztatón beszélt néhány aktuális témáról, illetve számos játékosról, többek közt Kakáról, Beckhamről és Ronaldinhóról is.
A Kaka-ügyről:
"Ez a meccs előtti este sokkal másabb, mint az egy héttel ezelőtti, annak a tudatában, hogy a Kaká-ügy a lehető legjobban ért véget. Az egész huzavona közepette Kaká megtartotta az optimizmusát, és a végén az egész csapatnak hatalmas lelkesedést hozott.Kaká mindig nagy lökést jelent a csapatnak, de ezekben a napokban pláne. Jól érzi magát, és holnap egy remek meccset játszhat. A pletykákra reagálva, nem fog a Real Madridhoz igazolni. Nem értem a sajtót, hiszen ez az ügy már régen véget ért."
A Bologna elleni összecsapásról:
"A Bologna szerintem az a csapat, akik most találták meg az egyensúlyt a bajnoki szereplésükben. Holnap Di Vaio értékeire, és a jól kivitelezett ellentámadásokra fognak építeni. Megpróbálnak majd nehéz helyzetbe hozni minket, ahogy a bajnokság legelején tették, ám azóta mindkét csapat sokat változott. A Bolognának akadt azóta néhány problémája, mi viszont folyamatosan fejlődünk."
A 400 meccses álomhatárról, a Milan kispadján:
"Számomra ez a 400 mérkőzés a Milan kispadján egy nagyon fontos mérföldkő. Rengeteg emlék jut eszembe, és ha jól belegondolok, nem hittem volna, hogy elérem ezt 400-as álomhatárt. Remélem, hogy folytathatom tovább a munkám, és beérem majd a nagyszerű Nereo Rocco rekordját. 400 meccsen egy csapat kispadján ülni, nagyszerű munkakapcsolat szükségeltetik a klubbal, és ez itt, a Milanban mindenféleképp megvan. Persze nagy részben köszönhető annak, hogy játékosként is megfordultam itt. Ismerem a környezetet, és ez a legfontosabb összetevő a sikerhez, hiszen ez, azaz a Milan egy életérzés."
A különböző teljesítményekről, hazai pályán és idegenben:
"Régóta próbáljuk megakadályozni ezt a tendenciát, és a holnapi ütközet egy nagyszerű lehetőség lesz erre. Az elmúlt meccseken túl sok gólt kaptunk idegenben, bár a támadásainkkal nem volt gond. A csapat jelenleg jól van, kipihentük a fárasztó munkát, és összeségében jó kondícióban vannak a fiúk. Nem hiszem, hogy holnap taktikai változásokat fogok eszközölni."
Ronaldinhóról:
"Semmiféle személyes problémája sincs. Már rendben van, és a csapattal edz. Boldog, mint ahogy máskor is, és elfogadja az edző döntéseit. Köztünk is átlagos beszélgetés folyik, ugyanúgy, ahogy a többi játékossal a csapatból. Holnap fogom eldönteni, hogy ő, vagy Seedorf lesz-e a kezdőben. A döntés kizárólag taktikai szempontból fog születni, nem pedig a fizikai állapot szempontjából."
Beckhamről:
"Ha Beckham valóban boldog nálunk, akkor mi is nagyon örülünk ennek, hiszen ő egy nagyon intelligens játékos taktikailag, fegyelmezett és önzetlen. Rajta múlik, hogy hol fog játszani a jövőben. Pillanatnyilag úgy néz ki a helyzet, hogy március 9.-én visszarepül Los Angelesbe. Nagyon jó játékos a védekezést illetően is, habár alapvetően támadó génekkel rendelkezik. Őszintén egy olyan játékosra számítottam, akinek be kell illeszkednie a csapatba, de Beckham rámcáfolt. Idejött Olaszországba, és játszik. Úgy, ahogy a többi csapattársa, és nem borult fel a csapatösszhang az érkezésével. Beckham egy igazi profi, és egyben egy remek ember nemes érzelmekkel, hiszen gondolkodás nélkül elfogadta Stefano Borgonovo meghívását, aki találkozni akart vele."
A többi játékosról:
"Nesta teljesen felépült a hátsérüléséből, és az elmúlt 10 napban rákészült a rá váró fizikai felzárkózásra, ami jövő héten fog megtörténni a tervek szerint. Két, vagy három hét múlva már a csapattal fog edzeni.
Emersonnak kisebb fájdalmai akadtak a lábával, ezért nem lett nevezve a Bologna ellen.
Bonerának még pár nap pihenésre van szüksége az operációja után.
Abbiati nagyobb magabiztosságot és bátorságot akar szerezni, de a 16-oson belül már érzékelhető, hogy ő az úr. Egyre érettebbé és megbízhatóbbá kezd válni.
Borriello hét, vagy tíz nap múlva már végre bevethető állapotban lesz. Csütörtöktől a csapattal kéne edzenie a tervek szerint.
Senderos jól van, és holnap az első perctől a pályán lesz. Nagy lökést adhat a csapat védelmének, hiszen meg vannak hozzá a képességei. Sajnos pszichológiailag és fizikálisan is nehezen tudta kiheverni a sérülését.
Flamininak sokkal nehezebb dolga van az alkalmazkodást illetően, mint Beckhamnek, hisz az Arsenalnál ahhoz volt szokva, hogy a pálya közepén kellett védekeznie, most pedig inkább a szélen kell játszania. A komolyságával és az elkötelezettségével viszont sokat segít a csapatnak, és ez a jövőben remélem még jobban így lesz. Mindent összevetve elégedett vagyok az eddigi teljesítményével."
Mattioniról:
"Tegnap edzett először a csapattal Mattioni, aki már tapasztalt játékos annak elenére, hogy rendkívül fiatal, '88-as születésű. Cafú számát választotta a Milannál, és reméljük, hogy olyanná is tud válni. Mattioni nagyon gyors és dinamikus, remek szélsőhátvéd. Már az első edzésen észrevettem, hogy fegyelmezett játékos."
Forrás: acmilan.com -
A Rossoneri tulajdonosa, Silvio Berlusconi eloszlatta a kételyeket, miszerint Kaká menne a Real Madridba. Az olasz miniszterelnök kijelentette, Ricky Kaká a Milan játékosa marad.
Múlthéten a Milan drukkerek idegeit a Manchester City borzolta, hisz állítólag nagyon közel kerültek ahoz, hogy megszerezzék a Rossoneritől Kakát. Ám az utolsó pillanatban jött Silvio Berlusconi telefonhívása, melyben arra kérte Adriano Gallianit, hogy ne adja el Rickyt a Citynek. Így is történt.
De épphogy vége lett ennek az ügynek, olyan hírek röppentek fel, miszerint a Real Madrid is harcba száll Kakáért.
Silvio Berlusconi hamar reagált ezekre a pletykákra, és kijelentette, hogy Kaká a Milanban marad, s örökre a Rossoneri játékosa lesz.
"A Real régebben is megszerette volna szerezni őt, de mi akkor is nemet mondtunk, tehát nem értem, hogy miért változna meg a véleményünk -mondta Berlusconi a Skynak.
"Nem gondoltuk meg magunkat azóta, Kaká a jövőnk fontos alapköve."
Ám van még egy kérdés, mely szinte mindennap felröppen Milánóban. Hogy Beckham a kölcsön után marad-e, avagy sem?
"Mindenki szeretné, hogy egy olyan nagy játékos lenne a csapatában, mint David Beckham" -mondta Berlusconi.
"A remek tulajdonságainak köszönheti, hogy ilyet fantasztikus játékos. Nagyon elkötelezett."
"A szerződésben az áll, hogy márciusban vissza megy Los Angelesbe, és valószínüleg, így is fog történni."
A Milan vasárnap a Bologna vendége lesz, ahol szinte kötelező a győzelem.
forrás: goal.com