• LasCar16
    Carlo Ancelotti a Bologna elleni meccs előestéjén egy hosszú sajtótájékoztatón beszélt néhány aktuális témáról, illetve számos játékosról, többek közt Kakáról, Beckhamről és Ronaldinhóról is.

A Kaka-ügyről:

"Ez a meccs előtti este sokkal másabb, mint az egy héttel ezelőtti, annak a tudatában, hogy a Kaká-ügy a lehető legjobban ért véget. Az egész huzavona közepette Kaká megtartotta az optimizmusát, és a végén az egész csapatnak hatalmas lelkesedést hozott.Kaká mindig nagy lökést jelent a csapatnak, de ezekben a napokban pláne. Jól érzi magát, és holnap egy remek meccset játszhat. A pletykákra reagálva, nem fog a Real Madridhoz igazolni. Nem értem a sajtót, hiszen ez az ügy már régen véget ért."

A Bologna elleni összecsapásról:

"A Bologna szerintem az a csapat, akik most találták meg az egyensúlyt a bajnoki szereplésükben. Holnap Di Vaio értékeire, és a jól kivitelezett ellentámadásokra fognak építeni. Megpróbálnak majd nehéz helyzetbe hozni minket, ahogy a bajnokság legelején tették, ám azóta mindkét csapat sokat változott. A Bolognának akadt azóta néhány problémája, mi viszont folyamatosan fejlődünk."

A 400 meccses álomhatárról, a Milan kispadján:

"Számomra ez a 400 mérkőzés a Milan kispadján egy nagyon fontos mérföldkő. Rengeteg emlék jut eszembe, és ha jól belegondolok, nem hittem volna, hogy elérem ezt 400-as álomhatárt. Remélem, hogy folytathatom tovább a munkám, és beérem majd a nagyszerű Nereo Rocco rekordját. 400 meccsen egy csapat kispadján ülni, nagyszerű munkakapcsolat szükségeltetik a klubbal, és ez itt, a Milanban mindenféleképp megvan. Persze nagy részben köszönhető annak, hogy játékosként is megfordultam itt. Ismerem a környezetet, és ez a legfontosabb összetevő a sikerhez, hiszen ez, azaz a Milan egy életérzés."

A különböző teljesítményekről, hazai pályán és idegenben:

"Régóta próbáljuk megakadályozni ezt a tendenciát, és a holnapi ütközet egy nagyszerű lehetőség lesz erre. Az elmúlt meccseken túl sok gólt kaptunk idegenben, bár a támadásainkkal nem volt gond. A csapat jelenleg jól van, kipihentük a fárasztó munkát, és összeségében jó kondícióban vannak a fiúk. Nem hiszem, hogy holnap taktikai változásokat fogok eszközölni."

Ronaldinhóról:

"Semmiféle személyes problémája sincs. Már rendben van, és a csapattal edz. Boldog, mint ahogy máskor is, és elfogadja az edző döntéseit. Köztünk is átlagos beszélgetés folyik, ugyanúgy, ahogy a többi játékossal a csapatból. Holnap fogom eldönteni, hogy ő, vagy Seedorf lesz-e a kezdőben. A döntés kizárólag taktikai szempontból fog születni, nem pedig a fizikai állapot szempontjából."

Beckhamről:

"Ha Beckham valóban boldog nálunk, akkor mi is nagyon örülünk ennek, hiszen ő egy nagyon intelligens játékos taktikailag, fegyelmezett és önzetlen. Rajta múlik, hogy hol fog játszani a jövőben. Pillanatnyilag úgy néz ki a helyzet, hogy március 9.-én visszarepül Los Angelesbe. Nagyon jó játékos a védekezést illetően is, habár alapvetően támadó génekkel rendelkezik. Őszintén egy olyan játékosra számítottam, akinek be kell illeszkednie a csapatba, de Beckham rámcáfolt. Idejött Olaszországba, és játszik. Úgy, ahogy a többi csapattársa, és nem borult fel a csapatösszhang az érkezésével. Beckham egy igazi profi, és egyben egy remek ember nemes érzelmekkel, hiszen gondolkodás nélkül elfogadta Stefano Borgonovo meghívását, aki találkozni akart vele."

A többi játékosról:

"Nesta teljesen felépült a hátsérüléséből, és az elmúlt 10 napban rákészült a rá váró fizikai felzárkózásra, ami jövő héten fog megtörténni a tervek szerint. Két, vagy három hét múlva már a csapattal fog edzeni.
    Emersonnak kisebb fájdalmai akadtak a lábával, ezért nem lett nevezve a Bologna ellen.
    Bonerának még pár nap pihenésre van szüksége az operációja után.
    Abbiati nagyobb magabiztosságot és bátorságot akar szerezni, de a 16-oson belül már érzékelhető, hogy ő az úr. Egyre érettebbé és megbízhatóbbá kezd válni.
    Borriello hét, vagy tíz nap múlva már végre bevethető állapotban lesz. Csütörtöktől a csapattal kéne edzenie a tervek szerint.
    Senderos jól van, és holnap az első perctől a pályán lesz. Nagy lökést adhat a csapat védelmének, hiszen meg vannak hozzá a képességei. Sajnos pszichológiailag és fizikálisan is nehezen tudta kiheverni a sérülését.
    Flamininak sokkal nehezebb dolga van az alkalmazkodást illetően, mint Beckhamnek, hisz az Arsenalnál ahhoz volt szokva, hogy a pálya közepén kellett védekeznie, most pedig inkább a szélen kell játszania. A komolyságával és az elkötelezettségével viszont sokat segít a csapatnak, és ez a jövőben remélem még jobban így lesz. Mindent összevetve elégedett vagyok az eddigi teljesítményével."

Mattioniról:

"Tegnap edzett először a csapattal Mattioni, aki már tapasztalt játékos annak elenére, hogy rendkívül fiatal, '88-as születésű. Cafú számát választotta a Milannál, és reméljük, hogy olyanná is tud válni. Mattioni nagyon gyors és dinamikus, remek szélsőhátvéd. Már az első edzésen észrevettem, hogy fegyelmezett játékos."

Forrás: acmilan.com