36664
  • renike0421
    "Olaszországban csökkennek a futball bevételei, ha ezen nem tudunk változtatni, még jobban lemaradhatunk" - mondta csütörtökön Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke.

Hét év óta először nem találni a legjobb nyolc között olasz csapatot a Bajnokok Ligájában. A héten a Juventus, a Roma és bajnoki listavezető Inter is kiesett, mind angol ellenféllel szemben. Tavaly ugyancsak három angol alakulat ejtette ki az olaszokat.

Az elmúlt két évben a Chelsea, Liverpool, Manchester United trió mellett csak egy csapat képviselte a kontinenst az elődöntőben. Az olaszoknak azonban saját együtteseik gyengélkedése fáj inkább.

"Ennek a válságnak elsősorban gazdasági okai vannak" - nyilatkozta Galliani az AFP hírügynökségnek. "Az angol csapatok, elsősorban a nagyobb jegybevételeiknek köszönhetően, több bevételhez jutnak mint mi. Angliában és Spanyolországban nagyobb pénzek forognak, és ez súlyos probléma a számunkra."

"Megfelelő stadionok híján nem leszünk többé versenyképesek az európai elitben" - jelentette ki az alelnök. "Tíz éve Olaszországban nagyobb bevételek voltak, mint Angliában vagy Spanyolországban, de mostanra leelőztek bennünket."

"Emlékszem, 1990-ben a Barcelona megpróbálta elcsábítani Marco van Bastent, de a Milan jobban állt anyagilag a spanyoloknál. Ma ugyanebben a helyzetben el kellene engednünk a hollandot. Ha nem fordítjuk meg ezt a trendet, Olaszország még a harmadik helyét is elvesztheti Európában, ami katasztrófát jelentene" - fejtette ki Galliani.

Mindazonáltal az alelnök szerint Itália egyetlen klubja, amely felveheti a versenyt az angolokkal, éppen a Milan: "A Vörös Ördögök utoljára a 2007-es elődöntőben kaptak ki a BL-ben, azóta 21 mérkőzés óta veretlenek (ez Európa-csúcs, a '70-es évek elején a Juventus 20-ig jutott). Azon a bizonyos mérkőzésen a Milan állította meg őket és az Old Traffordon is a Milan nyert utoljára. Ennek jelentenie kell valamit."

Az AC Milan jelenleg harmadik a Serie A-ban, azaz BL-selejtezőre jogosító helyet foglal el. A Bajnokok Ligáját 2007-ben megnyerték a Rossonerik, az elődöntőben a ManUnitedet, a döntőben a Liverpoolt verve.

• renike0421
    Abate szívesen visszajönne

A Torino középpályása, Ignazio Abate elismerte, hogy nem hagyja hidegen az nevelőegyesülethez való visszatérés gondolata. ”Én a piros-feketék között nőtten fel, és magától értetődik, hogy egy szép nap visszatérnék abba a csapatba, ahol a pályafutásomat kezdtem. Nem lesz könnyű, de számomra nagyon megtisztelő érzés lenne. Sok barátom van a Milannál, ami egy újabb nyomós indok a visszatérésre. Most azonban kizárólag a Torinora koncentrálok, hogy biztos bennmaradjunk. A bajnokságot követően meglátjuk, hogyan alakul a jövőm.”

Egy másik középpályásról is pletykák keringenek. A transfermarketweb.com cikke szerint állítólag Adriano Galliani figyelemmel kíséri a Chelsea 22 éves nigériai származású játékosát, Obi Mikelt. Mivel Mikel még nem újította meg szerződését a kékekkel, így elképzelhető, hogy júniusban ingyen is megszerezhető lesz.

Forrás: tribalfootball.com, transfermarketweb.com

• paly90
    Én személy szerint nem szeretem Rijkaardot!!De lehet hogy beválna
    Van Bastennek jobban örülnék.Ő előszeretettel használja a fiatalokat is.
    Viszont kettejük közül Rijkaard tett le többet az asztalra.
  • Yulcsa
    Rijkaard?
    zárójeles megjegyzés, én van Bastennek örülnék igazán...
  • paly90
    Sztem az is benne van abban h nem menesztik Ancelottit hogy nem tudjak h kit kéne hozni a helyére!!
    télleg kit?
    én sem tok most nagyon olyan nevetmondani aki alkalmas is lenne és megszerezhető is
  • Palinko
    lehet később jönne ki rajta is. de szerintem a vezetőségben is látják a bajokat, és ha alakalmas rá szerintem meg tudják ítélni.

ancelottit meg lehet azért nem húzzák le, mert sokat köszönhetnek neki, és ne bomlasszák a csapat egységet, már biztos ők is belátták hogy 2 vérszegény év egymás után nem mehet.
  • paly90
    Jah sztem is a barátság lenne ott is fontosabb nem pedig a teljesitmény..
  • paly90
    Mondjuk ebben igazad van!!
    Hát sztem Maldininek nincsenek igazán edzoi ambicioi!
    Akkor viszonz már nem tom h ki kéne Ancelotti helyére de ö nem maradjon semmiképp...
  • renike0421
    Ott lehet megint a barátság lenne előnyben nem?
  • Palinko
    Keirrison szerintem nem fog jönni, úgy gondolom a barcába megy....

Leonardo edzőnek azért nem lenne jó mert eddig ő hozta brazilból a sztárokat, ha edző lesz akkor nem lesz ideje arra, és az mégnagyobb érvágás mint egy rossz edző, mert edzőt könnyebb cserélni mint egy nagy alkalomról elcsúszni.

tudom hogy nevetséges, de ha van érdeke hozzá én Maldinit kipróbálnám edzőnek :D
  • paly90
    Örülnék Mikelnek!!Főleg ha ingyen van
    Keirrison meg főleg jo lenne!
    10 évre bőven meg lenne oldva a csatárkérdés!!
  • renike0421
    na majd kíváncsi leszek Ronaldinho benne lesz-e a kezdőben...
  • LasCar16
    Egy jó hír a Milan háza tájáról, a mai edzésen Ronaldinho és Beckham is a csapattal együtt edzett, és egyiküksem érzett fájdalmat, ami azt jelenti, hogy vasárnap mindketten Carlo Ancelotti rendelkezésére állhatnak majd.Egy másik játékos aki visszatérhet az Massimo Ambrosini, aki már az Atalanta ellen is a padon ült.Kaká és Seedorf is már Milanelloban jártak, de nem valószínű a szereplésük.A brazil egész délelőtt futott, míg a holland a konditeremben edzett.Kérdés azonban Bonera és Antonini, a két védő ugyanis lázas beteg, így nem lehet tudni mi lesz velük.A régi sérültek persze még nem fognak játszani, azaz Nesta, Kaladze, Gattuso és Borriello. forrás: tuttomercatoweb.com

Zambrotta sajtótájékoztató
  • LasCar16
    Gianluca közel 2600 percet játszott le a Milan színeiben ebben a szezonban, innen is látszódik, hogy nagyon fontos tagja lett a kezdőnek.A Milan Channelnek adott egy sajtótájékoztatót, amiben mesélt arról, hogy ő, hogy éli át a szezont.

"Valóban, nagyon sok bajnoki meccsen, UEFA kupa meccsen és még barátságos meccsen is játszottam, így egy kicsit el vagyok fáradva.De legalább tudom, hogy az edző is bízik bennem, és ráadásul a csapattársakkal is jóban vagyok.Van pár játékos, akivel korábban játszottam egy csapatban, van akit a válogatottból ismerek, így nem volt nehéz a beilleszkedés.Ráadásul Milánótól tényleg nincs messze Como, így bármikor haza ugorhatok.Itt jól érzem magam, megszerettem a csapatot, és mindenképp pozitiv élményeim vannak a csapattal, mégha bajnokok nemis leszünk."

A bajnokságról: "Jól felkészülünk a Sienara, hisz egy teljes hetünk van.Három nagyon fontos bajnokink van, amiből a Siena is fontos ellenfél.Ebben a szezonban nagyobb gondot jelent nekünk idegenben bajnokit nyerni.Hazai pályán a San Siroban a szurkolók támogatásával sokkal egyszerűbb dolgunk van.Az olaszok rémes európai szereplése?Nem könnyű egyébként talpon maradni.Még bízhatunk az Udineseben, de mi ilyenekkel nagy nagyon foglalkozunk.Benne leszünk az első háromban, így jövőre BL-csoportkörben indulunk."

forrás: acmilan.com
  • LasCar16
    Christian Abbiati ma adott egy nyilatkozatot a Sportmediasetnek."Nekem tetszik ez a szezon, ugye a saját játékomat figyelembe véve.Pár éve Dida kiszorított, de bosszút állok, és kirobanthatatlan leszek.Azonban maradok a földön, nem célom más orra alá dörgölni az eredményeimet.Amin változtatni kell, talán a hozzáállás.Többször is volt, hogy a kiscsapatok ellen pontokat hullajtottunk, mert nem vettük igazán figyelembe őket.Ezen változtatni kell"-fejezte be.

forrás: acmilan.com
  • LasCar16
    Eddig a Barcelona és a Liverpool csábítgatja a 20 éves szenzációs játékost, de már a Milan érdeklődését is sikerült felkeltenie.

Keirrison jelenleg a brazil Palmeiras csapatában rúgja a bőrt, de 20 százalékát a Corti labdarúgó csapata birtokolja.

Korábban bevallotta, hogy nagy álma játszani a La Liga listavezető csapatában, a Barcelonaban, de nagyot fordulhat a világ, hisz a brazil bálványa Ronaldo ex csapata, a Milan is bejelentkezett érte.

Telefonon már beszélt Leonardoval, aki a klubot képviselte.

"Az indoka a hívásomnak nem Ronaldoval kapcsolatos"-mondta Leonardo.

"Ronaldo már játszott a Milanban, szerzett is néhány gólt, de most eljöhet Keirrison ideje.Tökéletes választás volna, ha őt megszereznénk.Nagyon tehetséges."

A beszélgetés ellenére Keirrison álma továbbra is Spanyolország, azonbelül pedig a Barcelona.

"Ha választhatnék, hogy hol játszanék szívesen Európában, akkor a Barcelonát választanám, ahol Ronaldo és Romário is játszott"-mondta a játékos.

"Nagy bálványom a két brazil, és szeretnék én is olyan pályafutást magam mögött tudni, mint ők."

"Továbbá az is nagy álmom, hogy Lionel Messivel játszak egy pályán"-fejezte be.

forrás: goal.com
  • LasCar16
    Tavaly ugyanilyenkor Mathieu Flaminit szerződtette a Milan ingyen, miután az Arsenallal nem újította meg szerződését.A nyáron egy újabb fiatal tehetség érkezhet, John Obi Mikel személyében, aki elutasította a Chelsea ajánlatát, így lehetséges, hogy ezt kihasználva a Milan lecsap az 1987-es születésű nigériai játékosra.A játékos ügynöke John Shittu 4 millió eurót kér fizetés gyanánt egy szezonra, és ezt az összeget még ki is fizetné a Rossoneri.

forrás: tuttomercatoweb.com
  • Yulcsa
    bárkit, csak ne CA legyen, mert nagyin punnyad a társaság, nem tudja már motiválni őket
  • paly90
    Szerintem Leonardo jo lenne Ancelotti után, igaz h nincs tapasztalata de ismeri klubot a jatekosokat(azt hiszem most is nálunk dolgozik)
  • renike0421
    Szerintem 100 hír lesz még addig, mire elválik mi lesz CA sorsa!
    Maldini lassúságán én is nevettem már párszor. Volt olyan, mikor hosszú másodpercekbe tellt, mire körbefordult magán! :DD
  • Nuno88
    Tisztelem becsülöm őt de szerintem sem kell már neki válalnia még egy évet, lassú már, láthattuk az inter elleni derbyn is hogy Adrianot milyen könnyedén lefutotta.

CA helyére meg bárki jöjjön szerintem ha nem lesz kezes bárány és felmeri emelni a hangját, nem lesz haveri alapon kezdőbe kerülés akkor nem lesz gond.
  • renike0421
    Nem változtatja meg korábbi döntését az olasz Paolo Maldini. Az AC Milan 40 éves védője felhagy a futballal - nyilatkozta a Milan channelnek.

2009. március 12. csütörtök 15:33 - HírExtra
    - Kiestünk az Olasz Kupából, az UEFA Kupából és az olasz bajnoki címre sincs sok esélyünk, ezért sokan kérdezik tőlem, nem vállalok-e még egy idényt? Meglehet, 2009 őszétől sikeresebb lesz a Milan, de a döntésem végleges - magyarázta Maldini.

A kudarcsorozat okát abban látja, hogy túl sok volt a sérültjük.
    - Pozitívum viszont David Beckham érkezése. Csoda, hogy az angol középpályás milyen hamar ráhangolódott az olaszországi viszonyokra. Remek harci szellemű labdarúgó. Kívánom neki, hogy az angol válogatottal jusson ki a jövő évi vb-döntőre.

• WuFraZselic
    Mancini :DD
  • Palinko
    kit raknátok ancelotti helyére? most gondoljatok bele van jobb a piacon? Lippi mondta hogy nem jön mást meg nem tudok most elképzelni.
  • renike0421
    tyűűűűű....hátra se forduljon!:DDD
  • Yulcsa
    Eközben az olasz Gazzetta dello Sport úgy értesült, hogy Florentino Pérez megválasztása esetén Carlo Ancelotti veszi át a spanyol csapat irányítását a nyáron. Mint beszámoltunk róla, Pérez oldalán nagy valószínűséggel Zinedine Zidane is visszatérne a Real Madridhoz, és az olasz lap szerint a Milan vezetőedzője is Spanyolországba költözne korábbi francia játékosával együtt.

felőem mehet :D
  • Yulcsa
    Roma is bukta :S
  • LasCar16
    előre tudtam h ez lesz, ennyi az olasz bajnok, jövőre már meg kellene törni ezt az Inter uralmat, nem nehéz

csak pár fiatal vagy klasszis játékos, jobb orvosi stáb és egy kis megújulás kell, rossz nézni amit a merda művel Európában, Juve küzdött de nem sikerült, remélem legalább a Roma bejut a 8 közé
  • szucsy89
    ja, megpróbált támadni végig, ha Ibrának jobb napja van, el is dönthette volna amúgy a meccset még 1-0nál ha lő egy gólt az inter( volt többször is esélye rá) akkor sztem kihúzza 1-1el, de így alakult...azért kiváncsi vok elvileg ugye Murinhot azért igazolták h BL-t nyerjen az inter, de nem jött össze (most se) vajon év végén mehet?
  • Yulcsa
    azt hiszem amilyen orvosi stábunk van, neki már rég nincs tüdeje :D
  • Nuno88
    Emerson, Favalli már vastüdőre lenne kötve az oldalvonal mellett...
  • Fabio Capello
    azér azt nézem, hogy a két vén róka (giggs, scholes) hogy bírja még a tempót... nálatok sztem favalli már rég a tüdejét keresné valahol :D
  • Yulcsa
    a divatdrukkereket én is nagyon utálom :S én képtelen lennék szívet cserélni! gusztustalan, amikor valaki mindig annak drukkol, aki éppen a topon van :S

amúgy nézzétek meg, Mourinho miket cserél 0-2-nél, 3 csatárral játszottak sokáig, és amikor lecseréli Balotellit, helyette is Figo jön be, aki szintén nem egy védekező típusú játékos...
    Mit csinált ilyenkor Ancelotti? Ha jól emlékszem, behozta Emersont és Favallit Beckham, és Janku helyett... Azt hiszem van némi különbség a felfogásuk között.
  • SLICK
    nem csak te vagy így, szerencsétlen nyomorékja azt se tudja mit dumál és neki áll feljebb ha elküldik a picsába.
  • Fabio Capello
    ide írom, ide nem jár be, de nagyon elegem van campyból... mindig odapofázik a vesztésre állónak, hogy jajj de nincs szerencsétek, meg micsoda mocsok mázlista ez a chelsea meg MU... a tavalyi döntőben végig verte a pofáját hogy mekkora istencsászár az MU (asszem akkor épp nekik drukkolt)

rühellem a divatdrukker majmokat

sorry az offért de ez most nagyon ki akart jönni
  • Yulcsa

nagyon ott vannak most az angol csapatok, mit nekik Real Madrid, Juventus, most Inter, ha ez marad a vége. Szerintem nagy esély van megint egy angol döntőre, ha úgy alakul a sorsolás, esetleg egy Manu-Liverpoolra tippelnék. Max még a Barca szólhat bele.
    Azt hiszem jobban járunk, hogy idén kihagytuk a BL-t, nem sok esélyünk lett volna ezen csapatok ellen :S
  • Grove4
    De te okosabb vagy!
  • Fabio Capello
    :D:D:D:D
  • Yulcsa
    most ha szemét lennék, mehetnék az Inter topikba, és ugyan azt leírhatnám, mint amit anno limperatore, ne égessétek az az olasz focit... ugyanis: Manchester United 2 - 0 Internazionale
  • Nuno88
    Hát jah, Paloschi meg Di Gennaro visszahozatalával nagyon is egyetértek.