27
 • asdasdasd
  #27
  Arukapcsolasrol hallottal mar?
 • wowbagger
  #26
  Érdekes megfigyelni, az MS pereinek lefolyását. A legtöbb esetben peren kívüli megegyezés született. Magyarul a Microsoft kilóra megvette a felpereseket. És így gyakoraltilag semmit se kell tennie, csak egyszer fizetnie. (Lásd fent a minnesotai userek perét - ott se kell lejjebb vinnie az árakat, hanem csak egy-két felhasználónak fizet, a többit meg ugyanúgy lehúzza mint eddig.) És ez dühítő, hisz megint itt egy alkalom amikor bebizonyosodik, hogy ha elegendő mennyiségű pénzed van, akkor bármit megúszhatsz/megtehetsz.
 • Darth Sith
  #25
  naja...
 • fako
  #24
  Ez azert nem igy mukodik. Hasznalnek alternativ Office-t, csakhogy rajtam kivul mindenki MS office-t hasznal, es az Ms officon kivul semmi nem tamogatja a .doc formatumot legalisan.
  Magyaraul hasznalhatok mast, de ugysem megyek vele semmire. Ez igy onmagaban kimeriti az erofolennyel valo visszaeles fogalmat.
  Ha pl nem lenne beepitett internet explorer, es az embernek le kene toltenie egy bongeszot akkor valoszinuleg a legjobbat fogja letolteni, ami nem az internet explorer. Ugyanez elmondhato az osszes beepitett szoftverrol. Az hogy a weboldalak nagytobbsege IE-re van optimizalva az mar ennek a kovetkezmenye.
  Azis egy erdekes dolog hogy a microsoftot meg sem tudjak buntetni, semmilyen erdemi buntetest nem kapott meg, nincs explorer nelkuli windoz, nincs semmi. A penzbirsagokat siman kifizeti. Barmely mas ceget reg szedszedtek volna. Akik apropenzt lopnak a boltokban azok bortonbe kerulnek, akik milliardokat sikkasztanak azok mindig megusszak.
  Ingyenes szoftvert ne hasonlits ossze fizetossel.
  Ingyen semmi sincsen, ami meg van az altalaban hobbi program:)
 • gz8
  #23
  Azt hiszem, rossz helyre teccett válaszolni
 • treasure
  #22
  ha nem tetszik ne tessék windows (xp)-t használni vagy tessék jobbat csinálni, nem pedig ócsárolni mindent magyar módra. a buta népek nagynak érzik magukat, ha nagy dolgokat ócsárolnak.

  ha egy ingyenes program eléri a fizetős szintjét az okosak úgy is azt fogják használni. 2 programot vettem meg (játékon kívül), egyik a windows xp volt. minden másból ingyenest használok. használnék oprendszerből is ingyenest szívesen, de 1., egyik alternatíva sem éri el a „szintet” 2., egy fontos program amit használok nem fut ingyenes oprendszeren.

  A hírhez is hozzászólva butaságnak tartom ez egészet, semmi gond nincs azzal, hogy beleépíti. én a microsoft helyében védekezésképp alapjaiban összeépítettem volna az explorert a media playerrel. Nem lenne media player, hanem explorer lenne és azért nem perelne senki, hogy butítsa a programját.

  Van sok olyan probléma amiért viszont nem lenne butaság fizettetni a microsoftot, pl a java vm ügy.
 • gz8
  #21
  Jó hely Minnesota, egy évig éltem ott. Bár a tél kicsit kemény, de amúgy nagyon baba hely
 • valaé valaé ná
  #20
  Ó nekem nem fáradság :)
  De hogy értsd, ez a büntetés azért nem volt jó, mert nem érte a célját (nevezetesen a per tárgyát).
  Azonkívül nem úgy ismertem eddigi pályafutását a MS-nak, hogy egyetlen centet is kifizettek volna feleslegesen.
 • Cat #19
  magyarországon is van ilyen törvény, feltünő ár-érték aránytalanságra hivatkozva meg lehet támadni ha drága valami
  lásd pl. az autópályadijak, pont erre hivatkozva perelték be az AKA Rt-t (arra már nememlékszem mi lett a végeredménye, de vki biztos kisegit)
 • gy
  #18
  Nem csak azért jó nekünk, mert nem kell feltenni +x megát. Nem lennénk függőek médiaformátumokban a MS-tól (licencdíj, 'fütyülésre való táncolás', stb.), és független, egymással versenyező cégek, vagy open-source fejlesztések jobb termékeket eredményeznek (megfelelő csicsa/valóban hasznos funkciók arány, stb.).
 • NEXUS6
  #17
  A címből valami hiányzik:
  Bill Géc mellényzsebből kifizette ....

  Linus Thorvaldson bizti nem tudna ekkora büntit kifizetni.

  Kedves BFC (Bill géc Fan Club) engem egyáltalán nem zavar, hogy ez a (vi)géc fijú ilyen gazdag (na jó egy kicsit).

  A gond abban gyökeredzik, hogy a legtöbb kapitalista ország és ebbe ámeróka meg a zeu is beletartozik beleiktatott a törvényrendszerében valamilyen tröszt ellenes törvényt. direkte azért, hogy az ilyen b.szom nagy cégek mint a MS ne vágják agyon azt ami kedvenc gazdasági rendszerünknek, a kapitalizmusnak az alapja, nevezetesen: a SZABADVERSENYT.

  Ez itten a bökkenő, amíg ez a dinoszaros itten ráterpeszkedik az IT szektorra addig nincsen fejlődés, meg másnak rajta kívül profit!
 • fako
  #16
  Akarmit csinal az neki jo, nekunk meg nem:)
  Nezd meg hogy mindenbol nyertesen kerul ki, dol a penz hozza, a szamitogepek legalabb 95%-a az o szoftverukkel van tele, de nem vallalnak semmifele garanciat ra, keptelenek kijavitani olyan hibakat amik az ingyenes softwarekben sosem fordul elo.
 • [HUN]PAStheLoD
  #15
  énis
 • [HUN]PAStheLoD
  #14
  az nem az EU-nak hanem az EU-s szoftverfejlesztőknek lenne "jó" , ill. nekünk hogy nem kell feltenni +X megát
 • Pheel
  #13
  Ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs, az a baj.

  Ha nem fizet, rohadék, ha fizet rohadék.
  Ha integrálja a MP-t, IE-t, nem jó, ha nem, akkor az nem jó.

  Döntsétek már el végre és szíveskedjetek nem csupán azért anyázni, mert a MS-ról van szó. Rohadt fárasztó...
 • tajfun
  #12
  Rohej hogy mindenkit le akar huzni a mikorszopsz.
 • fako
  #11
  Egyebkent tenyleg erdekes hogy amikor kiszabtak a birsagot akkor nem akart fizetni, amikor elhalaszottak a behajtast akkor meg fizetett.
 • Gabest
  #10
  Nem értem, az EU-nak ez miért lenne jó a pénzen kívül? Csak nem ők is valami media playert akarnak csinálni?
 • bld
  #9
  azért furcsa ez a minnesota: "..programok kerültek túl sokba és ezzel a vállalat megsértette Minnesota szövetségi állam törvényeit."
  képzeljünk el egy olyan világot ahol beperelhetek egy gyártót mert szerintem túl drága termék amit árul és nm tudom kifizetni[NAGYSÓHAJ]
  minnesotában akarok élni!!
 • [HUN]PAStheLoD
  #8
  itt nem a pénz jelenti a döntést hanem a médija plélyer mentes windóz ..
 • Gabest
  #7
  Azért kiváncsi vagyok hová kerülnek az ilyen pénzek. Biztos nem fogják szétosztani azok között, akikért kiszabták a birságot...
 • valaé valaé ná
  #6
  Gondolod hogy ezzel minden gond megoldódik? Nekem inkább úgy tűnik, mintha megvették volna Európát kilóra.
 • hornbali
  #5
  Röhely, hogy mindenki le akarja húzni a Microsoft-ot
 • tajfun
  #4
  Megadom a bankszamlaszamom, ide pereskedes nelkul is lehet fizetni, sokkal 1szerubb...
 • AtisH
  #3
  Én azért nem vagyok olyan optimista... Szerintem ki van már találva mikent fogják visszahozni a kiesett dollárokat, illetve eurót.
 • [HUN]PAStheLoD
  #2
  Helyes .. levonunk 1 fekete pontots m$ től .. már csak [végtelen]-1 van neki ;D
 • Praetor
  #1
  Ez korrekt.
  Kezd az M$ európai hangnemet felvenni. :P