893
AVAST! Antivirus
-
#293 Hmmm ez valóban egy "tűzfal féleség"... -
Alexei #292 Nekem elméleti szinten a laptop megfelelő rivere megvan, de NLiteal mégsemjött össze. A driver teleptése ugye USB-s floppy drivról is megoldható? Mert akkor veszek egyet. Úgyis jó lenne az asztali gépemhez is.
MSn: Kivettem de semmi. Ugyanaz. Pedig kapcsolatot is bontottam, újra be, de semmi :(. Azokat az oldalat lestem, egyik rt egy dll-s dolgot, egyik dll hiányzott, leszedtem, bedobtam system32-be, megint lefuttattam a nevét, de ugyanúgy nem találta... anyucikád mondom. WinFosh... -
etele34 #291 Bemásolom ide az avast! idevágó leírását:
*Hálózatvédelem - kiszolgáló beállítások:
A Hálózatvédelem kiszolgáló, megvédi a számítógépét az Internetes férgek támadásai ellen. A működése hasonlatos egy tűzfaléhoz, mindamellett teljesen nem helyettesítheti azt. A Hálózatvédelem, nem igényel semmiféle felhasználói beavatkozást.
Figyelem: Ez a rezidens kiszolgáló, csak Windows NT, 2000, XP, 2003, Vista és 2008 rendszerek alatt érhető el.
Normál. Ez a kiszolgáló nem igényel semmiféle beállítást.
Magas. Ez a kiszolgáló nem igényel semmiféle beállítást.
------------------------------
*Rezidens védelem: Hálózatvédelem - Beállítások
Figyelmeztető üzenetek mutatása. Amikor ez az opció be van kapcsolva, az avast! egy figyelmeztető üzenetet jelenít meg a rendszerterületen (a rendszer óra felett), minden internetes féregtámadás észlelése esetén.
Naplózás. Minden támadás bejegyzésre kerül egy naplófájlba, amelyben ellenőrizheti az előzményeket, a támadás gyakoriságát, stb. A legutóbb észlelt támadások a következő oldalon jeleníthetők meg, Legutóbbi támadások -
#290 Ez a hálózatvédelem micsoda? Régen használtam Avastot akkor én is láttam benne. Arra gondoltam, hogy a helyi hálózat fájlvédelmét biztosítja, de többen itt valami tűzfalról beszélnek. Felvilágosítana valaki? -
#289 Azért arra ne bizd a védelmet az az első amit én kikapcsoltam. -
#288 Védi a hálózatot! De tűzfalhoz nincs sok köze! -
phoenix1 #287 Javítsatok ki, ... a hálózat védelem akkor mire van az avastba? -
#286 Nincs benne! -
etele34 #285 Hol van ez a tűzfal féleség az avastban? Eddig nem is tudtam róla. -
#284 Van tűzfal féleség az avastba is. Azt kikapcsoltad ? -
phoenix1 #283 Kín-keservesen sikerült csak összevadásznom a drivereket a laptophoz, utánna még egy sata drivert *a gyártó weboldalán nem volt, máshonnan kelett!*, de sajnos az nem volt jó. Remélem, hogy te több sikerrel jársz, és megtalálod a gyártó webhelyén a megfelelő sata drivert.
Most ugye akkor Vistád van? Megpróbálhatod a tálcán kattints job gombval a kis "a" ikonra majd a (két lehetőség):
1) "Állandó védelem kezelése" menüpontra. Megnyílik egy ablak, ha bal felén nem látsz egy listát akkor az ablak alján kattints a "Rézsletek... >>" gombra. Keresd meg az "Azonnali üzenetküldés" opciót, katt rá és utánna kattints a "Leállítás" gombra.
2) "Kiszolgáló leállítása" ezután válasszad ki az "Azonnali üzenetküldés" opciót.
Ha nem segít, még meg nézheted ezeket az oldalakat:
-
Alexei #282 Igen, éppen ez a bajom, hogy sata gondok vannak. Elméletileg NLiteal kell a drivert beépteni a telepítőbe, meg is tettük, SP3-ba (aminek elméletileg alapból nem kellene gondnak lennie), de semmi javulás. Egyébként laptopnál USB-s floppy driveal ugyanúgy eljátszahtó lenne?
Tűzfalas probléma? Nos nekem vaston és Windows Tűzfalon kvülmás nincs a gépen :). Windows tűzfalat kikapcsoltam de úgy sem működött. Avaston belül még mit állthatnék? Valami módja még van, hogy biztonságossá tegyem a Liveot az Avast számára? -
phoenix1 #281 A Vistát XP-re cserélnémhez ... még mielőtt belekezdenél az XP telepítésbe nézesd vagy nézd meg, hogy nem-e szükséges sata driver. Pl. XP telepítőről bebootolsz, és ha azt írja, hogy nem található háttértároló akkor biztos szükséged lesz sata driverre. Talán van valakinek jobb ötlete is itten, szóval asztali számítógép lenne csak felmásolnád egy flopyra és XP telepítéskor betöltöd ... laptopon nem tudom, úgy értem mivel laptopoknál nincsen floppy meghajtó csak külső USB-s.
Amúgy mit csinál a Windows Live (messenger), szerintem ez inkább tűzfallal kapcsolatos probléma (nem beépített windows-os, úgy gondolom), mert tegnap előtt telepítettem xp prot rá többekközött live messengert és minden gond nélkül működik ... igen avastot is :) . -
Alexei #280 Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy nem megy az MSN Liveom. Legújabb verió, tehát ezzel nem lehet baj. A dll-es ötleteket próbáltam, de azok után, hogy a Trillian sem megy nagyon az Avastra gyanakszok, pedig a kizárásokban az elérését az MSN-ek be is álltottam. Valaki tudna még más ötletet adni?
Ui: VISTA van a laptopon, ha ez esetleg jelent valamit... (ha valaki megmondja, hogy kellene rá XP-t varázsolni, azt is megköszönném :)) -
#279 Sejtem meik fórum ez a nod partneres -. kész csida hogy van avast topikjuk,,,,, (ha jóra gondolok) -
#278 Ezek semmivel sem tudnak többet az avastnál.
A nod egészen biztos nem . -
phoenix1 #277 Hat igen, olyankor aztan jol letudjak szolni az embert. Tudjuk, hogy nincsen egyforma antivir progi, mindegyik mas teren jeleskedik.
Ugy mondanam, hogy az egyik jon, a masik megy. Teljesen egyetertek veled. -
etele34 #276 Jobb, nem jobb, nem ez dönti el. Szerintem inkább az, hogy mennyire hatékony a védelem ha internetezel. (nem a teszteken elért eredmény a fontos) Baráti körben sokféle antivirus szoftvert használunk, így van némi tapasztalatom ezekkel. Jó mindegyik csak a felhasználó a gyenge köztük. Én AVAST!-ot használok, nekem arra amire kell évek óta megfelelt eddig. Ha majd beszed majd esetleg egy olyan virust vagy fertőzést amivel nem bodogulok, akkor felteszek helyette másikat. Leírtam már egy másik fórumon is ezt a történetet - most megosztom veletek - de bizony kaptam azonnal a figyelmeztetést, hogy a NOD-ról ne írjak ilyeneket, mert a NOD nagyon jó meg ez lehetetlen satöbbi satöbbi... A történet annyi, hogy a barátom - NOD előfizető évek óta - beszedett tavasszal egy VIRTUMONDE.EXE fertőzést és sehogyan sem tudtuk leszedni. NOD csökkentett módban, rendszer-visszaállítás kikapcsolva de így sem sikerült. Feltettük az AVAST!-ot és az a Boot-idejű kereséssel azonnal leszedte. Ezzel nem a NOD-ot akarnám leminősíteni, sem pedig az AVAST!-ot dícsérni, csak ott abban a Fórumban ezt leírtam mint tapasztalatomat hátha másnak is segítek. Nos erre (mert a Sicontact az egyik partnerük) kaptam aztán a megjegyzéseket moderátoroktól és a Fórumgazdától is de rendesen.
Bocsi érte, ha kicsit eltérve nem teljesen a témába vágott a hozzászólásom. -
#275 Maradjunk annyiba, hogy a Nod-nál azért nem jobb!:) -
#274 avasttal semmi gond nincs. ha megakad az egér akkor az a winfos hibája lesz. évek óta használom, kb 2éve tértem át a nod-ról erre. azthittem a nodnál semmi sem lehet egyszerűbb és jobb, de tévedtem. nekem soha semmi bajom nem volt az avasttal -
#273 Akkor valószínűleg a többivel sem lenne...
Egyébként meg biztos van jobb is, de igen is rendes vírusirtó.
-
#272 Avasttal évek óta nem volt vírusom...
ingyenes nincs vele szenvedés... -
#271 Akkor itt az ideje, hogy használj valami rendes vírusirtót!:) Pl: Nod32, Avira, Kaspersky! -
#270 de évek óta használom és még nem volt vele gond
újrarakott xpn most jelentkezett... -
Apocalipto #269 Az avast egyik modulja magas prioritáson fut (ezért is töröltem a fenébe), szerintem az okozza -
#268 amikor az Avast ikon forog a tálcán akkor időnként megakasztja az egeret.
Mitől lehet ez? Eddig sosem csinálta...
Ha kikapcsolom az Avastot akkor megszűnik ez... -
#267 Akkor jó virusnak lenni a gépeden. -
Vardar #266 Az is soká tart:D Már próbáltam. -
#265 Sokan menettetik a gépüket éjjel nappal.... (én nem). Amúgy meg akkor keress online keresővel kaspersky vagy nod32. -
Vardar #264 Éjszakára....
Bill Gates talán éjszakára csak ezért bekapcsolva hagyja a gépét. -
#263 Grahhgrggg uffff! Mármint, hogy a Nod32 jobb^^ -
#262 Szerintem is^^ -
#261 Sokak szherint jobb mint a nod32 ;) -
#260 De könnyű kiszámolni kb 7 óra :) -
#259 Sokan éjszakára vagy ilyesmi inditják be nagyobb gépen. -
#258 Sztem akinek ingyenes irot kell annak ez a lgjobb megoldás -
phoenix1 #257 Nézegettem az Avastot, és úgy tűnt, hogy ... ugye ahogy természetes, gyors gépen gyorsabban fut végig a teszt mint egy lasabb szgépen. Ez logikus is. -
Vardar #256 ???. Ne szívass már. Hát akkor az én 70 GB-mmel mennyi idő alatt végez? -
#255 Mai teljesitmény. Teljes méret: 11,3 GB : Futott 1 óra(ák), 8 perc(ek), 54 másodperc(ek)
*
-
#254 Én ilyenkor kérek 1 újjat ;)