893
AVAST! Antivirus
-
etele34 #333 Windows YP = Windows XP -
etele34 #332 Én is ezt mondom/ mondtam az előbb. Amint (nálam) a Windows YP bebootol és megjelenik a Tálca, azonnal vele együtt ott van az óra mellett szinte ugyan azon időben az AVAST! ikon is. Kell ennél gyorsabb? -
#331 Ha az asztali géped P4-es volt és XP + 1GB RAM volt rajta akkor ott valami egyéb beállítási, karbantartási ( esetleg hardware ) probléma okozhatta a lassú indulást. Természetesen minden vírusirtó fog a gépen és az indulásukhoz idő kell, de éppenséggel sem a NODra sem az Avastra nem jellemző az átlagosnál lassúbb indulás, sem XP sem Vista alatt. A Vista annyival "okosabb" hogy optimalizálja az állandóan futó programok indítását, így esetleg az indításuk gyorsabbnak tűnik. Bár ugyan azon a hardweren nálam az XP teljes felállásához kevesebb idő kell. -
#330 Szerintem több köze van a gyorsuláshoz annak hogy +1GB van abba a gépbe mint, hogy Vista van rajta! -
Alexei #329 Érdekes, hogy nekem asztali gépen, XP és 1GB Ram mellett lassú volt a NOD32, illetve az Avastnak is kellett idő, hogy beinduljon. Ezzel szemben a Vistas laptopon 2GB Ram mellett olyan az Avast mintha fennt sem lenne, egyből bebootol és megy minden. Csak azt nemtudom, hogy ez a gyorsulás a Ramnak vagy a Vistanak köszönhető... -
#328 Persze nem tom mekkora cég de a BSA nem a kis halacskákra utazik... -
etele34 #327 Hát én nem vettem észre semmi lassulást. De igaz az is, hogy az gépemen (LapTop) 120 GB HDD és 1.5 GB RAM memória van. Így lehet, hogy nem vehető észre az a lasulás. Volt már nekem KIS és NOD is a gépen, de most az avast is megfelelő. Eddig tisztán tartotta a gépet, pedig aztán hozom-viszem rendesen. A többiekhez képest meg még ingyenes is ráadásul.
-
#326 Csak hát erősebb dolgokat már nem bir sokak szerint avastal 512mb alatt nem érdemes próbálkozni- -
#325 Óvatosság volt itt nem de más fórumon már okoskodtak hogy nem drága mér nem fejlesztem semmire se jó stb--- ezt akartam megelőzni.
KB én is erre használom és erre teljesen tökéletes. -
#324 Na igen ez meg a másik ha nem hivja oda magához a bsa embereit valszeg senki nem veszi észre. ..... -
#323 Szerintem ez nem egy olyan közösség aki elkezd oltani ha elmondod, hogy 256MB ram van a gépedbe! Netezésre szerintem is tökéletes! Nővérem gépébe és 256 mb ram van! Msn-ezik, zenét hallgat meg netezik és arra jó!:) -
#322 Ez van örüljünk hogy otthon-ra ingyenes. -
#321 Ilyenkor a nod ellenőrzi a fontosabb dolgokat mikor bekapcsol a gép ezt valóban valamivel lassabban teszi mint az avast de ez nem izgat bekapcskor kibirható. Az viszont már nem ha használat közbe lassul a gép .... amúgy állotásomnak sajnos utánna is tudsz nézni sokan sok fórumba irták hogy az uccsó program update után lassitott az avast. Persze gondolom ez gyorsabb gépen nem érezhető. Nekem 256mb-osom van (mielőtt bárki elkezdi hogy jajj de kicsi és hasonlók sokak szerint netezésre bőven jó igy szerintem is) -
etele34 #320 Éppen ezért írtam a #317-ben, hogy a saját felelősségre, de csak arra fel lehet rakni - ha valaki bevállalja az esetleges következményeket - de akkor sem jogtiszta a használata a Home változat, hanem illegális.
-
#319 Ezt nem Avast-éknál veszik észre hanem cégekhez szoktak járni ellenőrizni és ha találnak egy ilyet a gépen annak nem biztos, hogy jó vége lesz! -
etele34 #318 Köszi a tippet. Megpróbáltam én így, de nem jött össze. UPC-s vagyok és valamiért így nem működik ez a dolog. Sőt a tűzfalam is "tanácstalanná" vált ekkor és ki sem tudtam menni a NET-re. 'Kiszolgáló nem található' hiba üzenettel. Régebben amíg az EnterNet volt a szolgáltatóm addig ezzel a megoldással ment is hiba nélkül. Nah mindegy. Most úgysem érdekes az AVAST! mellett. -
etele34 #317 Na igen. Én azért írtam mert ha felteszed és nem magánhasználatra akkor úgymond nem jogtisztán használod a szoftvert. Saját felelősségre persze felteheted gondolom AVAST!-éknál ezt nem veszik észre, csak ne reklámozd. -
#316 Van megoldás erre, hogy ne töltsön olyan sokáig a Nod32. Vezérlőpult > Hálózati kapcsolatok > Helyi kapcsolat jobb klikk tulajdonságok > TCP/IP protokoll itt kell fix címet megadni, akkor szinte rögtön elindul a Nod32. Nekem nincs beállítva, de így is kb 5mp alatt elindul! -
phoenix1 #315 Ezér ez elég h***eség, hogy nem lehet használni önkormányzati gépeken. Mert nem mindegyik önkormányzat főleg a kisebb települések nem engedhetnek meg maguknak nagy* kiadásokat. Inkább újból telepítik a windowst, viszont így ha nincsen senki aki megcsinálni ezért is fizetniük kell. :(
... -
etele34 #314 Mint a neve is mutatja avast! 4 Home, tehát otthoni változat. Ezért nem használható céges gépeken. -
etele34 #313 Érdekes ez a 'belassulás' mert én nem vettem észre semmit. Nah majd kicsit ráfigyelek. Volt nálam is fent a NOD de én inkább azt vettem észre, hogy a míg a bejelentkező képernyője ott volt addig gyakorlatilag semmit sem lehetett csinálni a géppel. Bekapcs. után amikor már megvolt a Tálca akkor szépen jelentek meg az ikonok ( tűzfal, helyikapcsolat, defender...)a végén jött a NOD-é (de mindig legutoljára) és utána legalább fél percig megállt a gépem. Amint eltűnt a bejelenkező képernyője azután rendben lett minden. Ha kikapcsoltam a bejelentkező képernyőjét, hogy ne legyen látható akkor is ez volt a helyzet csak nem látszott de az idő kellett neki. A bekapcsolás után ez közel két és fél percet igényelt. Most az avast!-al ez mind össze 80 - 90 másodperc. Először jelenik meg az avast! és a PC Tolls tűzfal ikon az óra mellett utána csak a többi. Szerintem nekem így a NOd volt a lassúbb. A géphasználat alatt pedig nem vettem észre semmi belassulást sem egymáshoz képest. A nyár végén megjelenő ötös verzió állítólag nagyon jó lesz. -
freestyler8 #312 sziasztok!
olyan kérdésem lenne, ha önkormányzatnak szeretnék feltenni avastot, azért fizetni kell? vagy lehet hasznáálni a free verziót?
előre is thx! -
#311 mármint prigram frissités természetesen. -
#310 Igen most én is gyorsulást tapasztaltam szomorú de valszeg az avast okozta a lassuást. A legutolsó frissités óta sokan panaszkodnak hogy lassab lett a gép.... -
#309 Avast olyan 60-65 MB ramot fogyaszt, Nod32 30-35 között! -
#308 Borzalmasan lassú volt a gép. Most úgy tűnik a noddal jobb.
De a nod nálam nem új legalább annyi ideje ismerjük egymást mint az avast-al.
[b] © Vardar [b/] Ez va a szivem csücske az avast de sajnos nem a legerősebb gépem van de ha noddal is kb akkora lesz a seb. mint avastal akkor megy vissza.
-
etele34 #307 Megkérdezhetem, hogy mi volt/ lett a váltás oka? Vagy csak az új iránti kényszer, mert meguntad vagy unalmas lett a régi? -
Vardar #306 Te áruló... -
#305 Szépek. De sajnos nem tom mik ezek nekem sose voltak.
mától egy darabig ismét nodozok -
harcsy #304 Talán Ti hamarabb segíteni tudtok, mert próbálkoztam néhány helyen, de nem volt reagálás.
Elég friss Avast használó vagyok. A napló beírásaimat szeretném véleményeztetni.
kép
kép1 -
Apocalipto #303 Antyspyware topikba voltak olyan offok már hogy a hajad elmenne tőle...
Vezérlőpult > Hálózati és megosztási központ > hálózati kapcsolatok kezelése > katt a netre ikonjára majd jobb gomb > tulajdonságok > és ott -
Alexei #302 Tényleg bocsi az offért, de még erre az egyre kérnék választ, hogy azt hol kell tiltani?
Ha az sem fog működni megyek MSN fórumba :). -
#301 Srácok ez már off.... csak szólnék. -
Apocalipto #300 Vistánál a net problémák elkerülése érdekében tiltani kell a TCP/IP protokoll 6-os verzióját -
Alexei #299 Neked milyen Vista van, hogy nem volt vele gond? -
phoenix1 #298 Huh. :( Még lehet próbálkozni esetleg valamelyik anti-spyware progival, még mielőtt újból telepíted a windowst. :((( -
Alexei #297 Noshát, modemen keresztül, win bejön, hálózat és csatlakozás... asztalinál ugyanezt a netet hazsnálom, csak átkötöm, vagyis ide kötöttem át, mert asztali tele van szutykokkal, nohde a lényeg, hogy ott működik. -
phoenix1 #296 Hogy csatlakozol a netre? -
Alexei #295 IP OK, Alapértelmezett átjrárónál felkiáltójel. Ezt írja: úgy tűnik nem működik. -
phoenix1 #294 A messengernek van beépített diagnosztikai része. Fenti menüből "Eszközök -> Beállítások" majd a bal oldali listán a "Kapcsolat"-ra kattints. Nézzél körül azon a részen. Próbáld ki a kapcsolat hibaelhárítót.
Windows telepítése SATA merevlemezre
XP téren még itt is körülnézhetsz.