1223
Crossmotorok és Endurok
-
csoola #903 nem arrol van szo h most szivatja akárki, a rendör ugyse tud csinálni semmit. akkor lesz a baj ha 1 év mulva bevezetik a kicsikre is a rendszámot... -
Mojlepque #902 az A1-es jogsival meg nem lesz gond, nemsoká iratkozom be rá. -
Mojlepque #901 Hát mondjuk azért nem mindig szívja... ...a haveromnak is egy 101 köbös Honda Lead nagytestű robogója van, 50-es papírokkal és senki nem szól bele, akkor van a másik haverom annak Yamaha DT-je van 125 köbös, 50-es papírokkal szintén nem szól bele senki... ...eddig nagyon kevés embert ismerek aki megszívta volna így, főleg itt Érden, a lőtéren a cross pályán:-) Mivel én többnyire terepre használnám, nem pedig városi furikázásra. -
#900 Most is fennt vagyok csak kint van hogy nincs gépnél, de azzal ne törödj:D -
csoola #899 aha, a kép elég szar de felfedeztem a lényeget, mikor leszel msn-en? majd azt is megmutatom h milyen gépet szeretnék minimum, és lehet is h összejön. -
#898 Igen, ugytünik minden dt 2ütemű volt a 400astol az 50esig.. -
#897 Oké, akkor 50es DT gondolom.
Elvileg mindnen DT 2 ütemü volt de utánanézek...
Lécci rakjad be a képet hogy mi is az, kiváncsivá tettél:D
Amugy azt hogy az 50esek is rendszámozva lesznek stb, azt már régóta mondják...
De tény hogy legtisztább 50est 50esként használni..125öst meg 125ösként -
csoola #896 most 1 hülye kérdést teszek fel, de láttam 1 képet ami összezavart: asz összes yamaha dt 2 ütemü volt mindig is igaz?
-
csoola #895 ha tölem kérded, akkor vagy rx, vagy dt-m lesz, most dt-nek indul mert azt tud a csávó (2001 utánit ha jol emléxem) -
#894 Na ha már itt tartunk, akkor milyen 50es lesz? RX? -
csoola #893 viszont akinek nagyobb van mint papiron az nagyot fog szivni-sztem. nemtom h ennek van e alapja vagy csak szopatnak, de nekem tuti h 50-es lesz. viszont fussa most már királyabbra is:D -
K0bi #892 nem tom .. ha simán 125ösként veszed akkor alapból van rajta rendszám (bizosítás akkor is kell gondolom kicsivel több mint 50esre) meg ha úgy van mint autóknál akkor van biztos vmi adó (de ezt nem tom pontosan!) .. viszont az fix hogy ha rendőr megállít akkor érdekelni fogja hol van a min A1-es jogsi -
K0bi #891 sztem meg mindenki maga döntse el .. van aki Crossmotorral furikázik (nem én nyugi )
csak annyit hogy hivatalosan nekem is 50-es van -
csoola #890 figyelj, azt mondom ne vegyél 125-öst ötvenes papirral (bövebben leirtam mi lesz). 25-öst 25-ös papirral, az a biztos, abbol baj nem lehet. -
Mojlepque #889 viszont ha 125-ös papírokkal veszem akkor mennyi lenne a kb értéke? -
Mojlepque #888 akkor egy egyszerű 50-es papírokkal semmi névre iratási dolog, meg semmi más nem kell fizetni a biztosításon és a motor árán kívül? -
csoola #887 200E huf-om lett a motorra!!! nemsokára lesz motorom! de annyit h CSAK 50-es, mert valszeg jövöre minden motornak rendszámot adnak és ezért. mehg hát meg is kell tanulni menni... -
K0bi #886 nincs vki aki Eger-ben (esetleg környékén) enduró/cross-ozik??? -
K0bi #885 ha 50-es papírokkal veszed akkor nem kell névre írtani (illetve csak az adásvételit kitölteni az minden) .. meg kötsz biztosítást (kb 3k egy évre) ennyi -
Mojlepque #884 Van egy kérdésem! Ha veszek mondjuk egy 125 köbös mocit, annak mennyi lehet a névre iratása, még akkor is ha 50-es papírokkal veszem meg?
Illetve ez attól függ hogy hány köbös, vagy mitől?
Csak mert most egy 110 köbös quad, és egy 125-ös Aprilia Turareg Rally 125-ösön töröm a fejem... -
#883 pont CR-re gondóltam én is:) amúgy miért vágna földhöz hát úgy viselkedik mint egy kezes bárány:DD havernak olyan van.... csak egy baj van vele, LoL nemárt egy benzinkutat utána kötni:DDDD -
#882 nem vagyok szakértő, de már elmondtam mi van... -
K0bi #881 "azért ha valaki szakértő erre jár ne legyen rest felvilágosítani minket!" <<< jaja az nem ártana -
#880 hát a 125ös mocinál a vadászgép élmény elmaradt, de azért jó volt így is:)
amugy én még mindíg állítom, hogy a 6-7 ezernél bekapcsoló power szelepem helyesen működött. 3 külnböző motorszerelőnél jártam az évek alatt vele, mind1iknél volt szó a powerszelepről, és mindhárman azt mondták, megfelelően működik. nem mintha nagyon lényeges lenne, de most ugrott be, hogy ha jól emlékszem 2 fajta power szelep van. bovdenes, és elektromos. :)
ja, és mivel a haverom is ugyanakkor, és ugyanazokhoz a motorszerelőkhöz járt, neki is jól kellett hogy működjön a cuccos.
tudom tudom biztos kóklerekhez jártunk akik nem érdenek hozzá, de NEM!
lényeg a lényeg jó ha van függetlenül attól, hogy bizonyos fordulatnál kapcsol-e be vagy fojhamatosan egyenletesen érezteti hatását. talán mindkét megoldás létező megoldás:)
azért ha valaki szakértő erre jár ne legyen rest felvilágosítani minket! -
K0bi #879 "ülj már fel egy 500-as 2T-re az meglesem mitcsinálsz mikor nyit a power:-)" éppen erre mondtam hogy ha jól be van állítva akkor nem olyan brutál az átmenet hanem a szép folyamatosan nyit ki
Az meg más dolog hogy mondjuk egy CR500 bármilyen fordulaton hanyat vágna -
#878 "és oan mintha nitróztunk volna csak kicsibe:P"--> hát kb:DD vagy mintha hátba basztak vólna hirtelen valamivel:-) legjobb!!!! mintha egy vadászgépen űlne az ember:DD főleg buko nélkül könnyeid meg csak úgy csurognak kifele:-) bár veszélyes játék:O -
#877 hm.. és kimondta hogy leszálsz róla?:D azért kell kapaszkodni wazz
ülj már fel egy 500-as 2T-re az meglesem mitcsinálsz mikor nyit a power:-) -
K0bi #876 hát ezért kell otthon keverni a benyát ... mondjuk nekem nincs is más lehetőségem
A cagiva-nal valószínű pont rosszul volt beállítva a power azért volt ilyen jelenség .. halottam én is olyat hogy xar volt a power és X fordulatszám alat alig nyöszörgöt a motor felette meg elkapart mint a xar -
csoola #875 én tudomásom szerint a power ha rosszul beállitva akkor naon szétzuzhatja a gépet. és még ilyen az enduroknál az olajpumpa is, ha kevés olajat nyom akkor abbol nagyon nagy gáz lesz, ismerös majdnem 100E ft-ért tapasztalta meg... -
#874 akkor lehet több fajta van, mert nálam és az egyik haveromnál is, 6-7 es fordulatszámnál nyitott a powerszelep, és érezhetően, sokkal jobban megindult a moci. neki egy 125ös cagiva-ja, nekem pedig 125-ös aprilia pegaso-m volt.
teknikailag ne kössetek belém mert nem nagyon értek hozzá, én csak azt tudom mondani amit tapasztaltam\tunk, és amit a motorszerelőnk mondott:)
és oan mintha nitróztunk volna csak kicsibe:P -
K0bi #873 "azért nem szálsz le" sry -
K0bi #872 hát én úgy tom hogy ha a power jó be van állítva akkor azért nem szálész le a motorról (mert ha jól műkszik 1enletesen nyit)
Ez nem nitró wazz!!
másfelől nem lesz erősebb a motor csak jobb lesz a teljesítménygörbe (nagyobb fordulatszámtartományban lesz erős vagy nyomatékos) -
#871 bocsánat kiömlőt arktam én is:DD mindegy a lényeg az, hogy abban a lyukban mozog eza izé aztán kiengedi a gázt motor meg megy....na:-) -
#870 a BE oldalon max. membrán van, amit hínak egyesek /tévesen/ membrán szelepnek is... -
#869 na a power szelep egy "villa" a kipufogó KIömlőn, ami bizonyos fordulaton kinyit, megnövelve ezzel a kipuf oldal átmérőjét, és ezzel elég nagy teljesítmémnytöbbletet ad... -
#868 az, hogy szelep ez így nem teljesen igaz... mivel 2T-ben nemigen vannak szelepek:) az egy ilyen beömlő szűkítő izé... aztán kb 3/4 gáznál megnyilíik teljesen a nyílás és kiengedi a hengerből a gázt és ezért tud hirtelen megindúlni a motor temeg kapaszkodsz a motorba mint a hülye, hogy elne szálj róla:DDDDD -
#867 elnézést a fogalmazatlanságomért -
#866 a power szelep bizonyos fordulatnál bekapcsol és megnöveli a moci teljesítményét.
évjárat, kilóméter\üzemóra?-- ezt pedig azért kérdeztem hogy aki ért hozzá, az majd megtudja könnyebben megválaszolni neked, mert én nem vagyok most képben az árakkal.:) -
CK1 #865 jah meg egy kérdés: "power szelep" mit takar? -
CK1 #864 1993: "MŰSZAKI ADATOK
2 ütemű, 125 ccm, 1 hengeres álló motor, 33 Le (12000 1/min), vízhűtés, 6 sebességes váltó, lánchajtás, tárcsafék elöl, tárcsafék hátul, 103 kg,
LEÍRÁS
A MOTOR NAGYON JO ÁLLAPOTBAN VAN! SZERVIZBEN VOLT FELUJÍTVAL A MOTORJA, AMI CSÖRRENÉSMENTES! ÚJ HÁTSÓ GUMI, ACERBIS KÉZVÉDŐ, LÁNC LÁNCKEREKEK, FÉKTÁRCSÁK FÉKBETÉTEK SZINTE ÚJAK! ELADÓ!!!!!!"
többet egyenlőre nemtudok, először megakartam kérdezni itt a véleményeket, aztán telefonálni!