1223
Crossmotorok és Endurok
  • gordon 24
    Én normális motorokról beszélek!!!!

Az Mz az egy elég régi darab, és kb 10 le-azért fogyaszt anyit, ha olyan motort akarsz ami jól megy, az nem megy másból csak benzinből!!
    Egy Mz mennyit fogyaszt 4-5 litert, ezért a különbségért nem érdemes egy sokkal rosszabb motort megvenni.. De persze te tudod szerintem ne vegyél MZ-t.
    Igaz a pénz az elég befolyásoló tényező, de jó motort kell venni!
  • Mckilem
    Hát de van olyan verda amelyik 4ezres percenkénti fordulaton adja le a max teljesítményt és 125-ös az is ennyit eszik? 4ezret egy mz is forog és mégsem eszik még a 250sem ennyit.
  • gordon 24
    Nálunk a családban van egy Honda Crm 125r. Ez a motor elég jól megy, és Kb olyan 6-7 liter benyát fogyaszt 100 km-re. 19kw a teljesítménye és kb 19-paci van benne! Elég jó gép. Kb 250000-300000 körül meg lehet venni. Van olcsobb is de hát???

Ennél kisebb fogyasztású nem nagyon van, mert ha kicsi akkor sokat forog, és az is benzin!!
  • Mckilem
    Pl ő>> http://www.hasznaltmotor.hu/hasznaltmotor_vpage.jsp?id=24790
  • Mckilem
    és akkor enduro témát vágja valaki?
  • mila69en
    ja:DD én is azt hittem cross
  • Mckilem
    semmi gond inkább köszike hogy egyeltalán próbáltál segíteni
  • fifi
    ja az nem annyira
    azt hittem krossz a téma
    sry
  • Mckilem
    banyek csak nem mert akkor lőttek a cumónak
  • Mckilem
    de én egy enduróról beszélek az is ilyen durva?
  • fifi
    ehhhe
    9-10 liter üzemóránként alsó hangon...
    NE 100Km-ben gondolkozz!
  • Mckilem
    De ez a fogyasztás dolog nagyon aggaszt mert nem akarok egy olyan gépet amit 6 litykót eszik annyival már egy autó is vígan elmegy. Tehát mennyire számítsak? mondjuk 3-4l ??
  • mila69en
    hát 50-es felejtős azzal az ovodasok mennek:) ha most vennél egy 80-ast szvsz 1-2 hónapon belül elakarnád adni mert kicsinek találod és kéne egy 125 vagy 250-es ha 250-est nagynak találod akkor az ideális mindenképp a 125-ös tanulni gykorolni tökéletes kezdőnek... bár ültem már olyan 125-ös ön, hogy úgy ment mint egy vadászgép:D... nah mindegy a lényeg végülis neked kell eldöntened de ha kicsit hosszab távra gondolkodol akkor 125 alatt nem érdemes venni
  • Mckilem
    Akkor azt mondjátok hogy a 125el jobban járok mint a kicsikkel?
  • mila69en
    hát nem tom nekem mikor volt 250-es cr hondám az kb 1-2 óra alatt 10 litert tuti megkajázott:D de lehet hogy volt az 13-15L-is hm.. 500-2T mennyit ehet:DDD háát... bár endurok pl 125-os nem veszélyes fogysztásban...
  • Mckilem
    ŐŐŐ az oké hogy az nem de az nagyon nagy nekem. Tudnánd számszerüsíteni az 50 80 150 és az 500asok fogyasztását?? léci segítsetek mert nagyon ráizgultam a témára. Remélem sikerül idén az érettségi és akkor veszek egyet.
  • gordon 24
    Sziasztok!!

Látom sok embert érdekel ez a falyta stilus. Nyitottam egy topikot MXVb cimmel, ebbe csak én vagyok egyedül. Ha érdekel titeket a Motocross Világbajnokság léci irjatok oda is. Mert ezek szerint nem sokan kedvelik a VB-ét. Remélem nem igy van!!!!

Köszi
  • mila69en
    minimum 500 ccm-est vegyél és 2T-t nem az nem eszik sokat és strapabiró is
  • Mckilem
    Hello szia raceface-ek lenne 1-2 kérdésem mivel még amatőr vok enduró témában.
    Nézegettem a gépeket és nem tudok dönteni hogy 50 80 vagy 125 ccm-est vegyek.
    Megkérdezném hogy átlagosan melyik mennyit fogyaszt és melyik mennyire strapabíró. A nagyonnagy lóerő nem szempont. köszike előre
  • Jancker
    Hát nem tom azt nem érdemes bebaszva vezetni mert ha rádöl a lábadra lehet nem csak jajgatni fogsz..De nem akarok én itt ész osztó lenni;-)
  • Marci D
    Köszi srácok akkor lehet hogy mégis endúró lesz.
    Nem akarom összetörni magam. Meg hát elterveztem hogy nem akarok én annyira száguldozni. Csak azért mégis jobb mint 1 Simson Star. Mert az nem megy fel a hegyen. Sokszor volt úgy hogy ementem a haverommal bebaszni a kocsmába és hazafelé a fődesen mentünk hogy ne legyen találkánk a rendőrökkel. Mondjuk volt úgy hogy jól elnyaltam a Simsonnal is és utána jajgattam de hát az mégse főldesútra van.
    Majd talán az én enduróm :)
  • Realtibi
    nemjött össze nemvettem motort:D

de most végre veszek egyet
    vagyis remélem

250 böl szerintetek milyeen endurót vegyek???
  • mila69en
    de érteném is ha nem lenne ott "-jelben a vékony srác:D de amúgy valóban nem nagyon kell hacsak nem olyan vakmerő az illető mint pl:én akkor viszont kötelező:D:ASD:ASD:ASD:S:D
  • fifi
    látom nem érzed az ironiát az ad1-ben, de nem baj...
    arra akartam célozni, hogy újoncként nem kell rögtön szuperkrosszhalálgépet venni...
  • mila69en
    "ad1 a cross /ha"vékony srác vagy"/ rögtön hanyattvág/még az alap 125-ös is/"--->jónagy baromság:) meglebődnél milyen vékony vagyok és egy 600-as husaberg-el szadulok:D(verseny enduro)

"ad2 kb 8X annyit fogyaszt"--->teljesen igaz

"ad3 zöldfülűként nem érdemes rögtön crossra ülni, mert annak nagy perecelések-törések lesz a vége"--->én is annó kapásból egy 250-es crossra űltem fel volt is törésem rendesen

"ad4 a cross sokkal gyorsabban kopik/pl magasabb fordulat/ ezáltal több pénz kell a fenntartására"--->ezis ok hamar szétpörgi magát valóban
  • fifi
    veszel egy Suzuki DR250-et és azzal kimész a világból...
    ha ráérzel az ízére, akkor később válthatsz, ahogy fejlődsz egészen a CR500-ig, ami az én 118kilós habtestemet is úgy vágja a földhöz, mint annak a rendje...
    én azt mondom 2taktban mondjuk egy Suzuki RM250 a plafon, annál nagyobbat tök felesleges venni valaha is..
  • fifi
    ad1 a cross /ha"vékony srác vagy"/ rögtön hanyattvág/még az alap 125-ös is/
    ad2 kb 8X annyit fogyaszt
    ad3 zöldfülűként nem érdemes rögtön crossra ülni, mert annak nagy perecelések-törések lesz a vége
    ad4 a cross sokkal gyorsabban kopik/pl magasabb fordulat/ ezáltal több pénz kell a fenntartására

most hirtelen ennyi
  • Marci D
    Miért jobb az enduro? A crossmoci mivel drágább? Az enduró olyan nagynak tűnik.
    én elég vékony srác vagyok. Vannak olyanból kissebb kategóriák is? 125ccm-is vagy max 150-es?
  • mila69en
    ha 2T és nem crossozni kell akkor mindenképp enduroban gondolkodjál:DD az nem eszi ki a gatyádat is:DD és szvsz az olasz motorokat felejtsd el....én ahol kürűlnéznék az yamaha; honda; suzuki; esetleg még kawasaki, ktm-et meg azért nem modok mert az már kicsit drágább kategória és szvsz nem jobb és az alkatrészeiket is érezhetően drágábban árúlják
  • Marci D
    Köszi! Valószinű kétüteműt veszek. Max 10 éveset. Mondjuk ez még csak egy elhatározás. Körülnézek melyik tetszik és aztán abban keresek egy tökéleteset. Kössz a segítséget.
  • mila69en
    hát hogy milyet érdemes azt nem tom döntsd el te:DD én husabergre esküszöm:D nyáron vettem bár én csak szadulni használom(gyilkos a gép:DDD) meg az attól is függ hogy 2T vagy 4T ben kondolkodol:) amiket nézz átt feltétlenűl: telok hajtókar(nem e csörög zörög legegyszerübb ha befogod a kipufogót és akkor lehet hallani hogy milyen állapotban van a belseje) lánckerék fék dugu kuplung(csuszik e vagy sem) kerekek(nem e lötyögnek) olaj fojás nincs e valahol vagyis mindent át kell nézni:DDD legegyszerűbb ha egy hozzá értővel mész csak motort venni aki tudja hogy mire is képes az éppen adott motor és beteszteli...... 350000-ből már tudsz venni egy elég jó motort bár nem egy mai darabot:DDD az meg hogy drágae az alkatrész megint csak függ sokmindentől:D
  • Marci D
    CSáá Srácok!!
    Arra adtam a fejem hogy crossmocit akarok venni. Azt szeretném kérdezni hogy egy használt motoron miket kell nézni hogy jó e. Nem akarok befürödni vele. Drága ezekhez a motorokhoz az alkatrész? Könnyen meghibásodnak? Mondjuk én szeretném terepen is használni a motort. Persze inkább csak ilyen erdei utakon. Ilyeneket bírnak nem? 125 ccm-isre gondoltam az nekem pont megfelelne. Le lehet őket SMKP-ra vizsgáztatni? Nektek melyik gép vált be? Maximum 350000 Ft-ot szeretnék érte adni. Azért szeretnék egy nem túl öreget venni. Milyet érdemes?
    Köszi a segítséget előre is.
  • fifi
    elég jók/125/, az újabbak már power szelepesek, de max turistáskodni, tehát a crosspályát, és hasonlókat elfelejtheted vele...
  • Jancker
    Amugy ajánlom még az Aprillia RX-et...
  • Jancker
    Gondolom 125-ösre gondolsz, de mindegy is mert egyik MTX-ről sem tudok semmit.
  • szaboa
    a honda mtx-ekről mit tudtok,mi a véleményetek?mennire megbízható motorok?hogy mennek?
  • Jancker
    Ja és amelyik jobban tetszik:D
    Itt nézelődj!
  • Jancker
    Hello! Én azt hallotam hogy a CRM megy mint az állat de nem tul megbizható, azt nem tudom hány LE. A DT 125LC a régebbi 125ös DT elöl tárcsa hátul dobfékes. Vihütéses.. A 125R az ujjab elöl hátul tárcsás vizhűtéses. Azt mondják a DT-k nagyon strapabíróak. Ezek végülis (LC meg az R) egy erőbe vannak atől füg hogy hova gyártoták, azt hiszem az olasz és a svájci DT-k nyitottak ezek 22-25 lóerősek, a töbi országba kb 15-17Le-sek. Ezeket in kilehet nyitni és akár sport kipuffal 27lóerőre tuningolni, az ujjab 125R-ben aszem 98-től de lehet nem már az elektronikába is van folytás nem csak a kipufogóba. Szerintem ha most kezded a motorozást jobb egy DT. Bár minden attól füg hogy akarod használni.
  • szaboa
    tudtok segíteni melyik motort vegyem meg:honda 125crm,yamaha dt 125lc,yamaha dt125r,melyikről mi a véleményetek mert nem ismerem őket,alkatrészellátás milyen hozzájuk?strapabírósság stb.
  • franky71
    Sziasztok!
    Látom élet van...
    Decemberben vettem egy Suzuki TSR 125-öt, Svájci, 96-os, 15 ezer km.
    Ha tudtok valamit a tipusról,vagy van hasonló valakinek, szivesen megosztanám a tapasztalatokat...
    Franky