36529
10528995171162147123.jpg
10528995171162147112.gifTilos meghívót kérni vagy csereberélni!
Úgyis törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások

• rothfb
    Igazából az 5.1 a lényeg. Pont az lenne a jó, hogy letöltöm 5.1-ben és a házimozin meghallgatva is 5.1 legyen. Az aztán a csúcsszuper zenei élmény.
    Egyébként én is bocsánatot kérek, mert tényleg nem teljesen ide való ez a téma, bár kapcsolódik a torrentezéshez.
  • Wacak
    Örülök, hogy segíthettem

Sajnos az utóbbi kérdésedre nem tudom a választ, mivel én általában a gépen hallgatom meg. Már a gépen hallgatva is nagyon nagy a különbség hangminőségben egy jó minőségű mp3 és egy lossless között. Gondolom, ha kiírod audióba, akkor meg tudod hallgatni a házimozin is. Végül is az a lényeg, hogy szinte azonos minőségű lesz a zene, mintha az eredeti cd-t hallgatnád és ez az ami a legfontosabb [#wink. Sajnos az a gond, hogy a hifi-k sem tudják kezelni a lossless anyagot, csak az audiót és az mp3-at... remélem, hamarosan a lossless is lejátszható lesz majd egy hifi-n, mert akkor lenne teljes a dolog.
  • rothfb
    Fúúúú, de király válasz.
    Már csak egy kérdésem van. Ha pl letöltök egy ilyen lossless hanganyagot, ráadásul 5.1-ben, akkor mit kell csinálni, hogy egy házimozival is 5.1-ben le tudjam játszani? Egyáltalán erre van-e mód?
  • Wacak
    Bocsi. Kicsit hosszúra sikerült és nem is igazán a torrent topic-ba való. Ezért elnézést kérek. :-(
  • Kontrakcio
    ugyan, nm!
  • Kori
    nem ír semmit, csak nem tölti be

info kéne!!!!!!!!!!!!!!!
  • rothfb
    Köcce!!!
  • Wacak
    Veszteségmentesnek mondjuk azokat a kódolási, tömörítési technikákat, amelyeknél a kódolt adatok adatvesztés, módosulás nélkül visszaállíthatók. Az összes általános filetömöríto (ACE, RAR, ZIP, ARJ, stb.) veszteségmentes, értelemszeruen.

Sávszélességi okokból hang- illetve képátvitelre kifejlesztettek veszteséges tömörítési eljárásokat (CELP, LPC beszédátvitelre, MP3, AC3, AAC általános hangátvitelre, MPEG képátitelre, stb.), mivel azonban manapság már nem tétel a nagy tárterület illetve sávszélesség, a hanganyagok veszteségmentes tömörítése is elfogadható. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért van erre szükség. A válasz: mert a tömörített és a tömörítetlen hanganyag ugyanazt az élményt nyújtja (mivel veszteségmentes), kb. 50-60%-os tömörítési arány mellett, ugyanakkor a mai processzorokon elenyészoen kicsiny processzoridofelhasználás-növekedéssel.

A manapság használatos hangtömörítok (a veszteségesek is) legtöbbje az alábbi elven muködik: a kódolandó adatokat átalakítják az optimálishoz közelebb álló formátumra, majd az így kapott adatokat veszteségmentesen tömörítik. Az elso lépés tulajdonképpen az, ami megkülönbözteti a kódereket egymástól (MP3, AAC, AC3, CELP, LPC: predikció, pszichoakusztikai modell, APE, FLAC, SHN: predikció). A második a legtöbb esetben ugyanaz (Huffman-, Rice- vagy aritmetikai kódolás), csak a megvalósítás más.

A veszteségmentes tömörítok megpróbálják a leheto legtöbb információt kisajtolni a bemenetbol úgy, hogy az dekódolható maradjon. Minél nagyobb a dinamikája egy hanganyagnak, annál nagyobb az intervalluma a lehetséges mintaértékeknek, vagyis annál rosszabbul tömörítheto az eredeti, nyers formájában. Ezért ki kellett dolgozni egy olyan eljárást, ami ezt a nagy dinamikát csökkenti, de az információtartalmat nem változtatja. Ezt hívják a már említett predikciónak.

A predikció olyan eljárás, amely bizonyos számú hangmintából megjósolja, prediktálja a következo hangmintát. Minél jobb a prediktor, annál közelebb esik a jósolt minta a valóságoshoz. Ha a valódi és a jósolt érték különbségével dolgozunk, egy megfeleloen tervezett prediktor esetén jelentos dinamikaváltozást tudunk elérni a kódolandó mintasorozatban. Mivel a dekódolás során ugyanazt a prediktort használjuk, amivel kódoltunk, a visszaalakítás is tökéletesen veszteségmentes lesz.

A technika azonban felvet egy csomó problémát. Optimális prediktort gyártani nem lehet, hiszen ehhez ismerni kellene a hanganyag tulajdonságait, amit viszont elore nem lehet kiszámítani, de még ha ki is lehetne, nem lenne gazdaságos a tömörített file-ban tárolni. A legtöbb prediktor lineáris, azaz a jóslást bizonyos számú minta súlyozásával és összegzésével végzi. Optimális lineáris prediktort készíteni a mintasorozat tulajdonságainak ismeretében könnyu, viszont sokkal kisebb méretu és számításigényu nemlineáris prediktor készítheto ugyanilyen tulajdonságokkal, aminek azonban az a hátránya, hogy tulajdonságai nehezebben kézben tarthatóak, mint a lineárisé.

A veszteséges tömörítok is használnak predikciót, azonban ez az azok fo kódoló rutinjának, a pszichoakusztikai modellnek a része, és nem vesz részt a tényleges kimenet kilakításában, csupán a kimenet kódolását vezérlo információk kialakításában játszik szerepet.

Mivel a hanganyag tulajdonságai az idoben változnak, ahhoz, hogy jó hatásfokú predikciót érjünk el, a prediktor tulajdonságait is ennek függvényében kell változtatnunk. Az olyan prediktort, ami követi a bemenet tulajdonságainak változását, adaptív (alkalmazkodó) prediktornak hívjuk. A fejlett kóderekben (APE, FLAC) jó minoségu adaptív prediktorok vannak, a nagyfokú tömörítési arányoknál (APE H, EH) pedig már nemcsak prediktorokat, hanem más, további hatásfoknövelo eljárásokat is találunk. Az Insane fokozat az APE kódernél pedig sokféle adaptív prediktor közül választja ki az optimálishoz aktuálisan a legközelebb állót.

Természetesen minél bonyolultabb a prediktor, annál nagyobb számításigénye van, cserébe annál nagyobb tömörítés érheto el, hiszen jobban meg tudja jósolni a jel változását. Tehát tulajdonképpen az alapelv az, hogy a jel múltjából és annak információiból a jel jelenét és annak információit próbáljuk meg felépíteni. Minél jobban meg tudjuk ezt tenni a jel múltja alapján, annál kevesebb információra van szükségünk a jelenbol.

http://flac.sourceforge.net/download.html < Itt a codec és akkor a winamp-pal is megy!

http://www.cowonamerica.com/download/ < JetAudio
  • rothfb
    Aaaaaaaz igen. Szinte egyszerre állt le a végtelen és a sorozatos... Tudja vki mi a helyzet?
  • Kontrakcio
    tessék
  • rothfb
    Mondjuk egy 5.1-es hangrendszer le tudná játszani? Ez az érdekes végülis. Mert ha nem akkor pl nem sok értelme van ilyen formátumú zenét letölteni. De nem akarok ennyire elébe menni, csak egy link kellene, persze ha lehet magyar.
  • Kontrakcio
    háát, keress rá a footbar2000-re az letudja játszani és a google jó barát :D!
  • rothfb
    Sziasztok!
    Valaki tudna adni egy linket, ahol leírják pontosan mi az a lossless, mivel lehet lejátszani, stb stb.
    Előre is köszi!
  • bigfoot
    szívesen!
  • öregharcsa
    THX
  • bigfoot
    persze!megy a pm
  • öregharcsa
    hm...az emberszabású megint másik címen van??? nem voltm fenn rajta egy hete és már be sem jön az oldal...valaki elküldené privibe az új címet?...THX
  • gergelyanevem
    a francba...tényleg, lehet hogy az lenne a baj?...el is felejtettem, akkor mentem az ntfs-es wincsimre, thx
  • Newfronter
    Fájlrendszered mi? Fat32 vagy NTFS?
  • gergelyanevem
    azt mondja meg nekem valaki, legyen szíves, miért van az, hogy 4.3 gigás fájlt töltenék le, jön is és egyszercsak kiírja hogy nincs elég hely a emezen....(8 giga szabad hely nem lenne elég? nehogymár)
  • _Neo
    Ennek mi lehet az oka, illetve mi lehet a megoldás?
  • kulabácsi
    nm:))))
  • Kontrakcio
    na vazze! nagyon remélem! ha új cime lesz és aki hamarabb +tudja közölje a másikkal plz! :D
    Köszi
  • kulabácsi
    nem vazze!! de majd csak jó lesz...
  • Kontrakcio
    Csaó! Nektek bejön a tribalmixes.com?
  • tomo
    azt jelenti, hogy az elvileg letezo 2500 keszforrasbol egyhez sem kapcsolodsz.
  • _Neo
    a készforrásokhoz azt írja, hogy 0(2499). ezt azt jelenti, hogy 2500 emberből senkinek nincs meg 100%-osan?
  • kulabácsi
    van seeder is vagy, csak letöltő?? ha nincs seeder akkor nincs meg senkinek 100%osan a cucc és ezért állt meg...
  • _Neo
    Sziasztok.
    Egy kis segítségre lenne szükségem. Szoktam néha filmeket isohuntrol húzni és ott egy-két esetben azt tapasztalom, hogy megáll a letöltés. azureust használok, fel is töltöm a torrentet de megállt egy torrent most is 98.7 százaléknál. persze a feltöltés megy folyamatosan, de befejezni nem tudom a letöltsét pedig az azureus szerint most épp (67)687 ügyfél van, tracker rendben. nem titok konkrétan ez egy garfield tail of 2 kitties torrent. tud valaki segíteni, hogy miért nem tudom letölteni, vagy miért csinálja ezt pár torrent?
    segítségeteket előre is köszönöm :)
  • bigfoot
    lost 2 melyik oldalon van fennt???nagyon kéne!!!
  • Agy Halott #9809
    jaja nálam sem muxik a "magyar aszfalt"!
  • Sland
    Nekem sem jön be az építőanyag. :( Pedig most nagyon kéne
  • Serpa
    gondolom átmeneti kiesés, volt már ilyen a világtörténelemben ...
  • Fenjoy
    most nézzem a tarcker is szétkapcsol... valami gebasz van megint...
  • precision
    már nem megy...
  • precision
    jó kérdés
  • Fenjoy
    #9801: Aszfaltra gondolsz nekem sem jön be...

#9797 : azért vagy passzív mert win tűzfalad bevan kapcsolva, nekem is ez volt még ann a probléma feltettem a ZA tűzfalat, win t kikapcsoltam és csodák csoájára aktiv lettem passzív helyett, hátha neked is ez kell.

Csao
  • kirol
    Szerintem semmi, 17.15-kor még ment.
  • grebber
    Mi történt a legjobb site-al?
  • tomo
    igen. utorrent 1 porton kommunikal tcp es udp protokollon.