torrent (ne kérj meghívót!)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
alapból a lenyomozás úgy megy, hogy az ismerõsöd ip címét megtalálják egy torrent seedelése, letöltése közben. Ekkor egy bírósági határozattal (anélkül már elvileg nem is lehet) a szolgáltatótól lehet kikérni az adott ip címhez tartozó személy adatait. De az még ekkor sem bizonyított, hogy mely személy ült a gép elõtt a letöltés közben. Arra meg nincsenek kiforrott szabályok még, mint pl az autóknál, hogy ha lefényképezik a rendszámod, akkor az fizet, akinek a nevén van a kocsi.
Szóval a pár gigabájtot SAJÁT célra letöltõ, majd ketteshármas arányig kis emberkét nem fogják kikutatni a lelkébõl, mert felesleges, nem éri meg. A veszélyeztetettségi szint alján van a mindennapi user, felette a feltöltõk, akik saját szerverrel rendelkeznek, aztán csak a torrent oldalak, akik meg ilyen olyan jogi szöveggel ki is tudják magukat mosni, hárítva a felelõsséget a feltöltõre. De egyet ne feledjünk, mindezek mûködni sem tudnának, ha nem lennének releaser csoportok, akik feltörik, ripelik az anyagokat...
Szóval, persze, nem lehetetlen, hogy valakihez bekopognak, de ehhez legalább egy jóakaró feldobása kell...
Gépet meg nem foglalhat le, csak a "bûncselekmény" elkövetésének eszközeit, bizonyítékokat vihet el. Videókártyát, gépházat, monitort nem, ellenben merevlemezek, hálókártyákat igen.
.: mobilize.hu :.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
steam, origin: ACE_hun
\"A gumi kopjon, ne a lelked.\"
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
A minap egy ismerõsöm mesélte, hogy egy kollégájához becsöngetett a rendõrség, házkutatási paranccsal és le akarták foglalni a gépét, mivel a fószer többszáz GB-nyi adatot tárolt rajta, amiket ilyen-olyan torrentoldalakról töltött le. Állítólag csak akkor tudnak lenyomozni, ha feltöltesz. Namost ez igaz a seed-elésre is?
Azért nem az 1.9-et szedtem le,mert az béta de akkor azt kellett volna.Ha felrakom azt,akkor tudom ugyan innen folytatni a letöltést?
Kipróbáltam a Deluge-t, Halit-et és nem gyorsult, nekem az utorrent 1.9 beta oldotta meg a sebesség problémát.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Elküldve:2009. 01. 25. 17:24
Tárgy:hugod
Hali!
Hány éves hugod? hova jár suliba?
meg tudnád adni msn-jét? ha olyan 12-16 körül van
köszi"
<#idiota>#idiota>
Elhatároztam , megpróbálom megcsinálni már ezt , a portforwardolást 😊 és ha minden jó , szerintem sikerült is 😊 csak az a baj , hogy 2 gép van a laskában , és most magamnak megcsináltam a guideben található portal : (6112) ezzel csináljam meg a másik gépen is ? vagy megcsinálhatom egy teljesen random portal is ? 😊
A másik : én gépemen megcsináltam , de az én gépemen kiválaszthatom , mikor új portot adok meg a router beálításokban , hogy a routerhez csatlakoztatott gépek közül , melyik gépet adom meg az új porthoz . Nah msot itt ugye az én gépemen a sajátomat adtam meg , megcsinálhatom az én gépemen a másikat is ? vagy azt azon a gépen ? 😊
elõre is köszönöm a válaszokat 😊
\"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes\"
Amúgy uTorrent 1.9, titkosítás erõltetés, mellette a pipa ki, DHT ki, UPnP, NAT-PMP ki. Nekem ez bevált a UPC ellen 😊
msn-je?
megoldást nyújthatnak az alábbi kliensek:
deluge
halite
vagy a legújabb utorrentben a beállításoknál a forgalom titkosításának erõltetettre állítása (Ctrl+P, BitTorrent, Protokoll Titkosítás)
valamint a Kapcsolaton belül a port legyen más az alapértelmezettnél (6989 vagy valami ilyesmi alapból, írdd 5 számjegyûre (max 65535), tök mind1 mi)
mivel én adsl-es vok, csak a hallottak alapján tudok segíteni, másoknak ezek segítettek
UPC -> korlátozás
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
45 seed,45 peer-nél 25kb/s most.Kettõ torentet töltök,de ilyen sebességgel nem hiszem,hogy korlátozzák egymást.Vírust nem hiszem,de majd lefuttatok egy vírusírtást megint,kb 3-4 napja ment utoljára.
Korlátozást nem tudom,hogy bekapcsoltam-e,így azt sem tudom,hol kell kikapcsolni😄
UPC nem tudom korlátoz-e.
Hugom nem használja a gépét,és így is lassú,a routerre kábellel van rákötve a gép.
2. az a 46 mind sima adsl-es és/vagy máshova is seedelnek
3. az elsõ kettõ együtt
4. valami mást is töltesz közben és belassul a torrent
5. vírusos a géped és a háttérben spamek millióit küldi ki, ezért belassul a letöltés
6. bekapcsoltad a korlátozást az utorrentbe és nem vetted észre
7. ugyanaz mint az elõzõ csak, lehet h lokálisan a torrentben állítottad be, esetleg az ütemezõben
8. a szolgáltatód korlátózza a torrentforgalmat
9. ha van routered és más is használja, és van benne QoS, lehet ott korlátozta le valamilyen módon a torrentedet
10. megtelt a memóriapuffer és a háttérben nagy a merevlemez használat és nincs ideje kiírni az új adatokat a vinyóra
remélem kielégítõ volt a válaszom, habár biztos van 10-20 lehetõség amit kifejeltettem most így elsõ nekifutásra
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Nem rég csatlakoztam egy magyar tracker oldalhoz. A gondom az lenne, hogy nem számolja el a feltöltésemet. a kliensbe(u torrent1.8.1) azt írja, hogy már több mint 9 gigát feltöltöttem de az oldalon csak 4,78at ír ki. hiába várok nem frissül és nem írja jóvá a többi feltöltésemet. A dht kivan kapcsolva mert álitólag a miatt lehet de azt már a legelején kikapcsoltam.
Valakinek van valami ötlete, hogy mit kéne átállitani? vagy mit is lehet csinálni ilyenkor?
köszi
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.