torrent (ne kérj meghívót!)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

broman191
Ha "unregistered torrent" és úgy piros akkor léphetsz, ha csak "offline" akkor ne tedd 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

poppe
mivan h törölnek vmit a trackerrõl, ami nekem már lejött? piros. kiléphetek?

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

fifi
bekúlt a mag... 😞

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

poppe
blackline te vagy magon blackline?
mért törölték a milk-et? akko kiléphetek onnan?

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

utorrent 1.9-bõl legújabb

Sziasztok!
A szolgáltatóm korlátozza a netem (dunaweb: 3,5mbit-es netem van, utorrent 190-el tölt folyamatosan +-10k, speedtest.net-en mértem egy sebességet ott rögtön megvolt a 3mbit.
Mit lehet ilyenkor tenni? utorrent 1.8.2
protokolltitkosítás erõltetve, titkosítatlan bejövõ kapcsolatok nincs kipipálva

Ez törölve lesz, amúgyis egy fos az a tracker.

Tigristank
Mi lenne, ha felgyújtanád magad?

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

LoDMaSt
Add meg a jelszavad, lerontom a tied, aztán javíthatod..

@ Hellomarci

zaki
gondolom ingyen, mert olyan rendes vagy

Senkit nem érdekel

rooney8
Ez hasznos, köszi 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

poppe
mi a toldacuccot.hu-t használjuk. remélem nem minõsül reklámnak. 1 gigás filmet már küldtem el cimbinek, elég gyorsan

xNoodlex
derwer segített már nekem is pár dologban utorrent.hu-n <#smile>

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

ráadásul ha 2 embernek kell nem csak egynek átküldeni, máris gyorsabb a dolog mint rapidshit stb

<#eljen>

akyyy
Nagy fájlok küldése
HasznosElõfordul, hogy haver(ok)nak, ismerõs(ök)nek szeretnénk átküldeni egy-egy nagyobb állományt. A probléma az az, hogy nagy fájlokról van szó de kicsi a feltöltési sebességünk ezért ha lehet szakíthassuk meg a töltést illetve ha elveszik 1 csomag akkor azt korrigálja automatikusan a gép. A következõk szoktak felvetõdni:

* Email. Azonban ez elég macerás tud lenni, mert általában 2megákat lehet küldeni egy emailben. GMAILen ez a korlát felmegy 20megabájtra is, de még úgy sem az igazi, mert darabolni kell, amit ha mi is megtudunk csinálni, a fogadó félre is gondolnunk kell... Továbbá 1gb az 50 levél...
* Aztán egybõl felmerül a RapidShare, ahol azonban 100mb a korlát. (ingyenes verzióban) Nincs annyira benne a köztudatban, de felvetõdhet a FájlPosta.hu is, ami szintén egy (ideiglenes) fájltároló oldal ahol már akár több gigát is feltölthetünk egyben. (de csak 1 napig tartják meg ezeket a gigabájtnál nagyobb állományokat) Ezekkel az a gond, hogy nincs hiba korrekció, és az idõ korlát is gondot jelenthet.
* Ehhez hasonló, ha az extránál regisztrálunk egy WEB tárhelyet. Amellett, hogy csak FTP-ként történõ használat ütközik a szabályzattal nem nyújt elõnyt az elõzõekkel szemben, bár amíg nem veszik észre, addig fent marad a dolog. No de mikor fogják észrevenni? És továbbra sincs hibajavítás...
* Végül felvetõdhet még az MSN és a Skype. MSNnél ma már van "Megosztási mappa" is ami elvileg erre van kitalálva, azonban itt sem hibatûrõ a dolog. A Skype-nál nincs ilyen Megosztási mappa, de legalább képes folytatni a megszakadt töltéseket, így már alternatívának számíthat.

No, akkor most nézzük azt, amirõl ez az egész oldal is szól. 😉
A torrent eredetileg azért jött létre, hogy tehermentesítse az internetes csomópontokat (fõleg szervereket), azzal hogy a letöltõk is töltenek egymásnak. (Tehát nem a warezolásra teremtette, anno Bram Cohen. 😉 ) Azt tudjuk, hogy a torrent esetén (virtuálisan) sok-sok kis szeletre darabolódik a nagy fájl és ezek a szeletek lesznek a csere-bere tárgyai. Sõt olvashattuk, tapasztalhattuk, hogy ha valami hibásan érkezik le hozzánk (HASH hiba) akkor azt újra kéri a kliens és így nincs veszteség. Ezért hibatûrõ a torrent.
Gondolkodjunk! Itt van egy protokoll, ami nagy fájlok továbbítására van kitalálva és hibatûrõ is. Pont olyasmi, mint amit a címben is célul tûztünk ki. De hát trackerrõl szoktuk tölteni a dolgot többed magunkkal. Valószínûleg nem szeretnénk, ha mások is hozzájutnának a kérdéses Esküvõi/szülinapi/stb videónkhoz és a másik fél nem biztos, hogy regisztrálva van... Pedig megoldható a dolog... DHT-val!
No, mi is ez az újabb betûszó? Ez a protokoll direkt arra lett kitalálva, hogy tracker nélkül is lehessen torrentezni. A PEERek bolyokba tömörülnek és megosztják egymással az információt, hogy kinél milyen torrent fájl van. A nagy számok törvénye alapján, meg elõbb utóbb meglelik egymást az egy torrentet töltõk. Így már látjuk, hogy a torrent kivállóan megfelel a fenti kívánalmaknak.
Azért itt is van árnyoldala a dolgoknak: Minimum az egyikünknek aktívnak kell lennie, máskülönben nem fog menni.

Most már "csak" a konkrétumok vannak hátra. Szokásomhoz híven pontokba szedem a teendõket:

1. Tegyük meg az elõkészületeket:
* Másoljuk egy helyre az átküldendõ fájlokat
* Engedélyezzük a DHT-t. (Mindenkinél) CTRL+P-> BitTorrent Ez a protokoll teszi lehetõvé, hogy tracker nélkül is mûködjön a dolog.
* Minimum az egyik félnek aktívnak kell lennie. Ezt a Port teszttel ellenõrizhetjük. (CTRL+G-> Port tesztelése) Amennyiben passzívak vagyunk, váljunk aktívvá, mert máskülönben nem fog menni...
2. Készítsük el a torrent fájlt:
* A kliensben Fájl menü-> Torrent készítése. (CTRL+N)
* A felbukkanó ablakban tallózzuk be a kívánt mappát vagy fájlt.
* Trackernek ne legyen megadva semmi sem!
* NE legyen bepipálva a privát torrent.
* Kattintsunk az "Elkészítés, mentés mint..." gombra.
3. Az elkészített torrent fájlt nyissuk meg a kliensünkkel, és amikor felugrik az ablak, hogy hova mentse a kliens tallózzuk be a fájlok jelenlegi helyét. Akkor van minden rendben, ha a kliens 100%-ig felismeri az állományokat.
4. A kis torrentet küldjük el az ismerõsünknek/ismerõseinknek emailben/MSN-en/Skype-on vagy bármilyen egyéb módon.
5. Most várakozzunk kicsit. Ha 5percen belül nem találják meg egymást a kliensek akkor sajnos manuálisan kell beadnunk az IP címet.
* Az IP címünk kiderítése egyszerû: Látogassunk el a ShowMyIp.comra. Itt egybõl szemünkbe ötlik a dolog. Figyelem! Az említett oldal által kiírt IP címmel dolgozzunk tovább és ne egy 192.168.x.x címmel!
* Derítsük ki, hogy melyik porton kommunikál a kliens. CTRL+G-> és itt a port tesztelésnél már látjuk is a port számot.
* A fenti adatokat kell megadnunk a másik félnek és megkérni, hogy adjon hozzá minket a PEERek listájához. Ennek a menete:
o A kliensben kattintson az illetõ az adott torrentre, és lent válassza a "PEER-ek" fület. Jobb klikk és PEER hozzáadása. A Felbukkanó ablakba kell beírni a kapott infókat a következõ módon: Ip cím majd kettõspont és port szám. Példa: 82.131.245.170 az IP cím és 12345-ös a port szám-> 82.131.245.170:12345
6. Kész! 😊

Így elsõ olvasatra bonyolultabb, mint bármelyik másik általam említett lehetõség. Azonban a cikkben minden hiba lehetõségre igyekeztem kitérni, tehát ez a "legrosszabb" eset forgatókönyve. Ugyanakkor egybõl sokra fogjuk értékelni ezt a megoldást, ha 90%nál, hirtelen megszakad a töltés. 😉
Csak, hogy lássuk az idõigényét is a dolgoknak íme egy táblázat: (A sebességek a FELtöltésünkre vonatkoznak!)

Adat mennyiség 128kbps 256kbps 512kbps 1024kbps
100MB 104 PERC 52 PERC 26 PERC 13 PERC
500MB 8,6 ÓRA 4,3 ÓRA 2,15 ÓRA 1 ÓRA
1000MB 17,2 ÓRA 8,6 ÓRA 4,3 ÓRA 2 ÓRA

A fenti idõpontok ideális esetet feltételeznek. Tehát full sávszélességen töltünk (vagyis felülbíráltuk a sebesség kalauz korlátozását) és nem "pocsékoljuk" egyéb torrentekre a sávszélességet. Ezek a számadatok valószínûleg sokakat elriasztanak. Azonban ennek fényében fog majd értékesebben tûnni az, hogy a torrent kijavítja, ha hibázunk, és nem megy füstbe az addig feltöltött adatmennyiség.
Ugyanakkor bejön még egy alternatíva: DVDre kiír, majd postára felad. 😉 Azonban amilyen viccesnek hat, legalább olyan hatékony is!

Kiegészítõ infók:

* Természetesen mindenkinek lehet másfajta kliense, nem jelent semmilyen akadályt. Csak értelemszerûen, ott kicsit máshol/másképp lesznek a fent említett opciók.
* Majd még kiderül mit kellene ideírnom. 😉

Ideje: Február 18, hétfõ, 01:02:25 Szerzõ: derwer

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

olyan kliens kell pl, amelyik tartalmaz beepitett trackert pl azureus, de lehet utorrent is tud ilyet

Szerintem ilyet nem lehet, a torrent alapvetõen nem 1-1 -re lett kitalálva, a tracker mindenképpen kell. De javítson ki valaki, ha tévednék.

Ha csak a haverodnak kell, sokkal jobban jársz ha feltöltöd valami fájlmegosztóra, és elküldöd neki a linket.

holecsko10
Sziasztok.

Egy kis segítséget szeretnék kérni tõletek. Tudom hogy kell készíteni torrentet egy regisztrált torrent oldalhoz, de hogy kell készíteni saját torrentet amit ha el linkelem a barátomnak akkor letudja szedni tõlem. Trackernél kell adni valami oldal nevet? Ez lehet kitalált is?

Köszönöm elõre is.

TDU,ETS2 Nick: holecsko

akyyy
nem jött be😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

fifi
mi volt?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

akyyy
húha.

N' kór

fifi
oké, jó má' tárgytalan!

fifi
írja már nekem le valaki privátban, hogy a G*g*torrentsen hogy a pélóba kell a torrent fájlt letölteni?
mert kaptam egy levelet, hogy nincs adatforgalmam, törölni fognak... oké, valamit akarok mozgatni, de nem tudok leszedni semmit...
amúgy ügyesek ezek, olyan emilt küldtek amiben a többi versenyzõ címe publikus, tehát van vagy 300 g*g*ra bertegelt emilcímem 😊

N o N a m e
azér' mer' ha béjõ' egy kém a kormánytó' akkó' ne tuggya hogy mejik ódalra ke' ráirányiccsa a zsarukat. 😊 (lol)
DonZorro
Igen, vettem Mester az elõbb is... <#wink>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

LoDMaSt
OFF
(spoiler)
/OFF

@ Hellomarci

DonZorro
<#miaz>

LoDMaSt
vagy ráadás esetleg 😛

@ Hellomarci

ProGabe
talán így: Nmag 😊

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

DonZorro
Melyik az a "Mag" <#fejvakaras><#conf><#kerdes><#confused>

xNoodlex
OK felfogtam. 😄

Én csak az egyik oldalon vagyok fent, de ott feketén-fehéren benne van a szabályzatban, hogy tilos az oldalt reklámozni bárhol.

LoDMaSt
Azt, hogy elmegy a kedvük, nem vettem figyelembe, de logikus, köszi! (y)

xNoodlex: mindenhol benne van a szabályzatban, hogy nem publikus az oldal, ne reklámozzuk 😊

@ Hellomarci

ProGabe
azt õk nagyon jól tudják, melyik groupok a jók. a zso release pl. nem véletlenül kivétel
ha meg valami gány elõbb jön ki, akkor azt abban a pillanatban törlik, hogy kijött egy jobb, vagy fel sem rakják. 5-6 után már nem lesz sok kedve relanzálni annak, aki a szart csinálta

xNoodlex: olvass vissza. meg úgy nincsenek magyar trackerek, ahogy cigánybûnözés sincs 😉

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

xNoodlex
De egyébként miért nem lehet itt leírni a trackerek rendes nevét? <#nemtudom>
Az oké, hogy meghívó kéregetés tilos, de most majom, mag, aszfalt... úgyis tudja mindenki mirõl van szó. Ennek kb. annyi értelme van, mint tv-ben márkákat kihomályosítani.

LoDMaSt
Végre velemi elõrelépés 😊 Csak azt nem tom, hogy most hogy lesz, hogy melyik 4 verzió kerül fel? Írták, hogy fontos a minõség, de akkor felraknak egy szart mondjuk 11 kor, mert akkor az a legjobb, de 2 kor kijön egy jobb, akkor a 11 est törlik? (ha már megvan a 4 verza)

@ Hellomarci

Tigristank
Csak nem együttmûködnek végre? 😊

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

LoDMaSt
Aszfalton is 😊

@ Hellomarci

ToCsEk
magon megjelent a korlátozás<#vigyor3>

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

LoDMaSt
Jó a képregény a kalózöblön <#gonosz1>
asvainfón meg lehet olvasni érdekesdolgokat 😊

@ Hellomarci

Narxis
<#eljen><#eplus2>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

grebber
Vagy beteszi RMbe aztán lõttek az accnak.

Narxis
Nem.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

azért nem dobnak ki ha a haver torrentjét futtatom?
bertino
<#wilting>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Beast Machine
És? MÁV sztrájkot is bejelentik, és mégis szentségel mindenki...

...vágod?

grebber
Igen az!<#nyes>

Next PC upgrade: 2022