Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lightjack
help! most vok ott h elmetnem a pagonyelf romokba az alsó szintre és bementem vmi kis szentélybe ahol egy szellem motyogott vmit tündéül utána meg Hatalma Árny szörnyeket küldött rám...megöltem a szellemet, de nem tudok visszamenni mert csak egy út van visszafele az meg azt írja h Nem tudod kinyitni, kulcs kell hozzá....hol az a kulcs? v innen hogyan tovább?? help plz mert bennragadtam és csinálnám tovább de nem tudom:/

Sziasztok!

A DA Eszméléssel játszom most és már a végén vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e úgy csinálni hogy mindkét helyszint meg lehet-e valahogy menteni. Mert ha Amerinth választom akkor a Stázsa elesik. A válaszokat elöre is köszönöm!

Fantusz
Morrigan elég szélsõséges tud lenni, de az alakváltásra viszonylag hamar hajlandó megtanítani, ha elbeszélgettél vele a múltjáról (miért, hogyan lett alakváltó, stb), s nemi tetszõ válaszokat adtál, majd rákérdeztél, hogy megtanítana-e másokat.
Ha ezt elmulasztottad, nehéz dolgod lesz vele, talán nem is fog tanítani...
Sokat nem vesztel egyébként, az alakváltás mágusnak egy majdnem haszontalan képesség, átváltozva sem életerõ italt, sem mana italt nem ihat, van ugyan néhány spaciális képessége, lényegében erõsen lekorlátozott tankká változik - akkor már inkább bûvharcos spect érdemes választani.

Zárnyitáshoz, csapdák hatástalanításához dörzsöltség kell (nem ügyesség), ráadásul, ha nem íjász Leliana, a dualos szerencsevadásznak a dörzsöltség a sebzésmódosítója is.

Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1. Morrigan mikor hajlandó megtanítani a mágusomat az alakváltás spec-re?100-as a barátságunk, megöltem neki Flemeth-et, minden ajándékot odaadtam neki, és mégsem...kell még valami?
2. Ha felfejlesztettem Leliana zárnyitási képességét max-ra, akkor miért van az, hogy még mindig nem tud minden ládát kinyitni?
Köszi elõre is, hogy válaszoltok!
Egy kis kiegészítés😊 Minimális angoltudás kell...http://dragonage.wikia.com/wiki/Backpack
PiszkosFred
Dehogynem. Sok kereskedo arul "hatizsakot", amely extra 10-10 helyet ad neked, igy akar 120 korul is lehet a vege. Persze ennek ara van, 7-20gold korul. A kezdo warden taborban pl ha jol emlekszem ketszer is lehet venni aranylag olcson, egyszer ahogy megerkezel rogton, egyszer pedig a vadonbol visszaerkezve (addigra ujratermelodik a keszlete). A zsivany torpe is arul a sajat taborodban, bar o mar dragabban, es meg jopar kereskedo szerte a videken vagy varosokban.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

lightjack
bazeg mennyi cuccot kaptam amikor megöltem a sárkányt a pagonyelf romoknak a felsõ szintjén...rengeteg sok pénz és hasznos cuccok...YEAH! am, nem lehet vhogyan megnövelni a 70 es liitet a hozható cuccokból?? mer csomó minden jó dolgot el kellett dobnom mert jobb dolgot találtam...de így utólag inkább eladtam vna egy ekreskedõnek, csakhát harcok közben nem igazán van kereskedõ...

Calver
azért annyira nem kell visszamenni, elég ide Baldur's Gate 1-2 - Icewind Dale 1-2 - Temple of Elemental Evil idõszak is <#smile> (1998-2003, utána már nem nagyon jöttek ki taktikai CRPG-k)

"The trees move. Do you not see it?"

Fantusz
Nem igazán tudom követni, mi is történik nálad a játékban...

Az Awakening kiegészítõ harccal kezdõdik - ennek a végigjátszása kb. 15 óra, a További életutak menübõl indítható.

Az Origins végigjátszása jóval több 25 óránál, a játék elején karaktert kell választanod, s a válaszott karakteredtõl függõen más lehet a kezdés, a mágusok kezdenek az "álomvilágban".
Human nemes kalandjai a családi kastélyban, városi elf Denerimben, törpe nemes Orzammar palota negyedében, törpe kotorék a nyomornegyedben, pagonyelf természetesen az erdõben táborozó klánjánál kezdõdnek - más a kezdõtörténetük, s minimális, jelentéktelen eltérések lesznek a játék során (bizonyos NPC-ket személyesen ismerhet a fõkarakter, pl. a denerimi fõtéren álló törpe kereskedõrõl egy törpe nemes sokkal többet tudhat, mint bármelyik más karakter)

Fantusz
Mély együttérzéssel gondolunk bele, micsoda kínokat okozhat neked, hogy egy olyan játékkal kell játszanod, amit rettenetesen utálsz <#mf1>

Azon azért el kellene gondolkoznod, miért van az, hogy egyetlen pozitív hozzászólást sem sikerült eddig írnod, sem ide, sem más játék fórumába.
Szeretsz provokálni másokat, vagy alapvetõen mindennel elégedetlen vagy <#csodalk>

MerlinW
Akkor ez nem a te stílusod, van ilyen. Ha ~15 évvel korábban születsz és átéled az Eye of The Beholder, Lands of Lore, Elvira idõszakot, valószínûleg imádnád. Vagy nem persze...

[merlinw.org]

lightjack
jah jovan akkor köszönöm h nem lõttétek le a poént...csak mondhattad volna alapból h lelõnék egy poént úgyh inkább nem mondom meg😊 szal bocs, én értettem félre a dolgot...Murder3 te meg ha ennyire szar a játék akkor már alapból azt nem értem h minek fecséreled el az idõdet azzol h játszol és h a játék fórumjára írogatsz. ha vmi annyira szar akk fogom és megy a szemétbe, nem foglalkozom vele többet és nem pazarlom rá az idõdet. viszont ha neked jó h olyannal foglalkozol amit utálsz...végülis korlátlan számû postot lehet írni 1 fórumra úgyh csak nyugodtan...

Murder3
hát arra h ilyen jelentéktelen harcoknál órákat szöszöljek még inkább nincs szükségem.
de így a vége fele a történet se tetszik már.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Igen, én ezt értem, de mondom, hogy 15 óra alatt végigvittem. Kezdtem az álomvilágban. És mindenhol 30-50 órát mondanak az alapjátékra. De azt nem tudom elõcsalni. Ha újat kezdek, akkor is mindig ugyanaz a történet. Találtam pár leírást a játékról, és én a fele helyen nem jártam. Szerintem csak a kiegészítõt játszottam végig, de az alapot nem tudom hogyan kell. Ha rámegyek új játék, ott lehet választani, de hiába választom az alapot, mindig az álomvilágban kezdek.
Fantusz
100% az összes lehetõség, amit egyetlen végigjátszásban lehetetlenség megcsinálni, hisz amikor válaszási lehetõséged van, egy másikat elvetsz a döntéseddel.

Tono34
Mellékküldetések?

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Azt írja, hogy játék teljesítve : 62%. Felfedezve 79%. Ez még az anya megölése elõtt.
Nem értem, hogy most mi van. Elölrõl kezdtem az egészet a sima dragon age-t, de úgyanaz a történet, minden ugyan úgy történik, mint a kiegészítõben. Hogy lehet 50-60 órát játszani vele?
"én sokkal inkább élvezném ha 100 fõs harcok lennének úgy h egy egész sereg felett irányításod van, nem csak 4 ember felett"
Az már inkább stratégia, mint RPG 😊. Egyébként engem is érdekelne a dolog. Egyfolytában fikázod a játékot, nem tetszik. Mégis játszod. Nekem ha valami nem jön be, akkor abbahagyom.
MerlinW
Én végigjátszottam az összes kaszttal/életuttal. Nem is tudom hányszor.. talán 6x. Megunhatatlan. Ha monoton számodra a harc, játssz nehéz fokozaton, máris átformálódik a játék egy izgalmasabb sakkjátszmába😊

Persze ízlések és pofonok. Én Baldur's Gate-et, NWN1-2-t, KOTOR1-2-t is számtalanszor végigjátszottam.

[merlinw.org]

Gubberx
Ha ilyen szar miért játszol vele?

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Murder3
hát h állandóan harcolni kell benne az számomra nem nyújt sokáig szórakozást.
attól h más klasszú vagyok még ugyan azok az unalmas területeket kell végighentelni...épp ezért nem tudom töbször nekiállni,mert már msot is unom az állandóan ismétlõdõ helyszíneket.
mellékszál nincs, történetközpontú ami rontja a helyzetet.

a darksawn dlc baromi nulla.
kb mintha nem is lenne.
amúgy érdekesebb mint az alap mert az ostromnál legalább végig háborús hangulata van.
én sokkal inkább élvezném ha 100 fõs harcok lennének úgy h egy egész sereg felett irányításod van, nem csak 4 ember felett😄

Elméletileg amikor ráklikkelsz az Új játék-ra akkor ki kell jönnie 2 opciónak. Az alapjátéknak és a kiegészítésnek. Ha a bal oldalira klikkentesz, akkor az alapjátékot indítod el, ha a jobb oldalit, akkor pedig az Awakeninget.
PiszkosFred
Ki mire figyel egy szerepjatekban. Van aki csak az NPCket akarja megfektetni es uninstall. Van aki csak az akciot latja. Van akit erdekelnek a tortenetek, es az egyes dontesek kovetkezmenye. Keves jatek van, aminek annyi lehetseges befejezese van, mint ennek. Es miert lenne unalmas? Sok a variacio egy adott classon belul is. Pl a magus eseteben, mi leszel? Vermagus? Gyogyito? Arcane warrior? Idezo? stbstb. A topikba irosgato emberek nagy resze nem most kezdte a szerepjatekokkal valo szorakozast, igy maskent allnak hozza a DAOhoz, es mas erdekessegeket talalnak benne, mint te. Biztos, hogy van olyan jatek, amelyre en mondanam hogy monoton es unalmas, te pedig csovalnad a fejed, hogy "nono".. 😊 Izlesek es pofonok.

Ha pedig darkspawn akarsz lenni, van ra official DLC, a Darkspawn Chronicles vagy mi, na ott olheted a wardeneket minden mennyisegben.

A tarsak pedig meg szinesebbe teszik a jatekot. Mar azert megeri vegigjatszani egyszer, hogy Oghren hulyesegeit vegighallgasd. Foleg ha tobb no is van a csapatban, es kozelben egy kocsma 😊

Murder3
lol hogy nem unjátok meg ezeket az állandó unalmas harcokat?
kb már az elsõ végigjátsuzásomnál is azért hagytam msot abba mert elképesztõen monoton az egész, h csak harcból áll a játék az amúgy borzalmasan együgyû pályákon.
aki a mágustorony,enyészet,törpök küldetséeket végigtudja tolni csak azért h más karakterrel vagy más döntéseket hozzon annak kalapot emelek...
legszívesebben az éjfattyak oldalára álltam volna és kiirtottam volna még a füvet is fereldenen.
az legalább érdekes lenne mert akkor nem csak 4 társal lehetne menni.

Hmm. Akkor valamit elrontottam. Ezek szerint nem kezdtem a játékot az elejétõl? Mármint az új játéknál az Awakenin-t válaszottam. Most kipróbáltam, hogy az alap játékot választom, de ugyan úgy kezdõdik az egész.
Akarom mondani kiegészítés 😊
Az Awakening DLC kb 15 óra volt nekem, az alapjáték pedig 60-70.
Azt olvastam, hogy 30-50 óra végigjátszani a játékot. Most tartok 15 óránál, és megöltem az "anyát" és vége is. Hogy lehet az? Dragon Age Origins + Dragon Age Awakening is fent van. Mágus vagyok 29 es.
Gubberx
Nem cseszegetés volt, csak tényleg kiveri az ember szemét 😄

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

PiszkosFred
Az a baj, hogy ha elaruljuk kitol vagy hogyan tanulod majd meg maguskent, akkro azzal egyuttal lelovunk egy poent a magusok kezdo kuldetesei kapcsan. Szal mindent csak a maga idejeben 😊

ollie
Arra célzott, hogy csak 1 kattintásra van a megoldás tõled.

lightjack
figy ha vki fórumon kérdez vmit általában válaszolni szokás és nem cseszekedni a másikkal...ha nem tudsz normális választ írni az elég szomorú<#mf1><#mf1>

ollie
Van infó, nem fognak árulni.

Gubberx
pillants rá fent a banner-re, és ha ugy sem jössz rá akkor elég szomorú

lightjack
tudom h csak mágusnál lehet és írtam is h majd a következõ karinál választom a vérmágus utat...de mind1, ez egyenlõre tárgytalan mert még nem toltam végig az elsõvel se, csak kíváncsi voltam h ki tanítja a vérmágiát mágusoknak, de inkább ne is mondjátok el még majd akkor ha elkezdtem a másikat...

MerlinW
Harcosként is kap 2-3 vérmágia spell-t, mondjuk az nem ugyanaz😊

[merlinw.org]

Fantusz
Vérmágusod ebben a végigjátszásodban nem lesz - ahhoz mágus fõkarakter kelletik...

Van-e arról infó, hogy Magyarországon fognak-e Dragon Age Ultimate Edition-t árulni?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

lightjack
nahjo most a tündéket választom kövi végigjátszásnál akkor szintén gonosz figura leszek, egy jó kis vérmágus és majdakkor a vérfaraksokat választom...apropó:kitõl lehet vérmágiát tanulni??

Fantusz
Mindenesetre, ha valakinek a vérfarkasok szimpatikusak, vegye számításba, hogy elfgyökeret kizárólag Varathorntól lehet korlátlan mennyiségben beszerezni.

PiszkosFred
Elfek annyiban elonyosebbek talan - bar ez tenyleg csak minimalis - hogy a vegso harcban akkor is tudjak tamadni a sarkanyt, amikor az a levegoben/messze van.

Donts a szivedre hallgatva. Majd a kovetkezo vegigjatszaskor megnezed, mit hagytal ki, akkor majd valassz mas lehetoseget. Ez igaz az osszes nagyobb dontesedre a jatekban. Emiatt egy percig ne aggodj.

böröczk
nem feltétlenül kell választanod, van aranyközépút is, Lex Luthor hösi halála a legoptimálisabb megoldás.

Kumiho #2179

Ez teljes mértékben rajtad múlik...ha a vérfarkasokkal vagy akkor õk fognak téged segíteni, õk erõsek és szívósak viszont kevesen vannak. Az elfek sérülékenyebbek viszont jóval több van belõlük...de talán az elfek támogatása a jobb ötlet mert így megmarad a kereskedõjük.
lightjack
a tündéknél kit érdemes támogatni? a várfarkasokat v a tündéket??

soot a toolsettel csinalhatsz sajat izlesednek megfelelo morrigant is 😊

PiszkosFred
Ez csak egy mod (en ezt hasznalom) a millio masik leli es morrigan arc modok kozul. Sokan probalkoztak a trailer arcok megvalositasaval. Biztos vagyok benne, hogy megtalalod azt, ami neked tetszik, erdemes raszanni 10-20 percet es megnezni a jobb modokat.

lightjack
elég jók. viszont Morrigan arca még mindig nem teljesen jó...vagyis nem az én igényeimnek. alapból is jó de ami a trailerben van az a tökéletes. így kicsit túl fiatal...de azért köszönöm, valószínûleg csak én vagyok most túl kötekedõs kedvemben😊

PiszkosFred
http://dragonagenexus.com/downloads/file.php?id=435

lightjack
oks akkor hagyom õt késõbbre, köszönöm a helpet!

más: most néztem meg a játék trailerét...hát nem is tudom...mennyivel jobban néznek ki ott...Leliana sokkal szebb, Sten bõre nem olyan fostoslila hanem feka, szõke raszta hajjal ami tök jó de a játékban egy ilyen szürkés haja van ami nem is igazán hasonlít a rasztára...jah és Morrigan is jóval szebb