Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike at home
hopp, mirõl maradtam le 😞

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
dispell magic-ket mire fordították?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
hû halljátok Havennél a jégbarlangok mennyire hosszúak és unalmasak

meg jaj de aranyos az, amikor nézd itt van a saárkány amit mi irányítunk, ugye mellénkállsz?

gondoltam mindenképpen meghalok, de azért nem mennék neki rögötön
kipróbáltam mi van ha a sarkányvért beleöntöm, Wynne nekemesett, meg még az Õr is, aztán kicsináltak
na jó, akkor legyen a másik, gondoltam kifelé menet úgyis kinyir a sárkány, végülis mindegy
élve nem jutok le a hegyrõl
milyen rendesek voltak az alktokók, hogy hagytak elmenni

az meg milyen már, hogy: kalandod itt végetért
ilyen hamar? ok, unistall 😊

Fantusz
Ezek miatt kap értlemet a befolyásolás, nem elsõsorban a harcok elkerülésére lett kitalálva.
Ahol el lehet kerülni a harcot, ott a játékosra van bízva, hogy él-e vele vagy sem, az sem igaz, hogy a "meghunyászkodással" XP-t veszít a csapat, sõt inkább a meggyõzés hiányában lehet néhány mellékküldetést elbukni.

Orzammar, Megmérettetés: Harrowmonth mellé állva ki kell deríteni, mi az oka, hogy a három nagyúr visszalépett a küzdelemtõl.
Meggyõzéssel egyszerû a feladat (XP jár érte), talán alkímiával is megoldható lenne, de azt nem próbáltam, a küldetés lezárható a törpék meggyõzése nélkül is, kevesebb XP-ért

<#eljen>

mellesleg a maximalistak szamara, achievment is van a persuadehez is meg az intimidationhoz is, mindkettohoz coercion kell 😊 igenis szinesiti a jatekot, ellentetben az alchemyvel amit masik karakterrel is meg tudsz tanulni.

böröczk
* Lothering helyett Redcliff falu védelménél

Kumiho #2179

böröczk
Meghunyászkodni? Szóval szerinted a szerepjáték csak a darálásról szól végig. A meggyözés az én szótáramban nem egyelö a meghunyászkodással, de hogy egy példát említsek, rögtön Ostagarnál van egy elf futár, akitöl egy "Zöld halálnál" is értékesebb kardot ki lehet csikarni, ha jó a meggyözésed. És ez csak egy példa volt. De ha már itt tartunk a Zöld Halál-t is Lotheringben meggyözéssel szerzed a szekrénybe zárt kisfiútól.
És sorolhatnám még mi mindenre jó. Attól, hogy magas szintü a meggyözésed, még harcolhatsz is, pl a Lotheringi bûnözö bagázst lekaszaboltam az elfemmel, söt, elfemmel a meggyözést kizárólag ilyen értéktárgyak kicsikarására használtam eddig, viszont az ember karakterem, ö már egy jóságosabb forma, és sokszor választja inkább a diplomatikus utat, mint a harcot, kivéve, ha nem érdemlik azt meg. Az elfem már kaszabolósabb fajából meg stílusából eredendöen, de neki is abszolút hasznára válik a képesség. Szerintem erröl szól a szerepjáték, és a meggyözés egy fontos eleme, ha Te másképp érzed, akkor játssz úgy, de ne magyarázz hülyeségeket másoknak, hogy haszontalan képesség.

Kumiho #2179

Fantusz
A stílus maga az ember...

Fantusz
A táborban.

HY
Segitsegeteket kernem hol talalom Varathorn mester az elfeknek?
Koszonom szepen.
Van még sok tápos cucc, azokat mind át tudod vinni, kizárólag azért mert részei az alapjátéknak.
És minek kell tudnia, lol? Hogy meghunyászkodhass a harc helyett? Ezért tényleg nagyon fontos...
Van viszont kieg, meg CE-s extra cuccok, érdekes mód mindegyik mûködik mindegyikkel, így bejött.
ollie
A BG2-ben egy darab DLC nincs, így ez nem jött be.

esetleg mert tapos itemek es nem akarjak azokkal kezd a kieget? pl a return to ostagaros cuccokat atlehet vinni.

böröczk
Mondjuk mert csak a fökarakter tudja "lol" a meggyözést "lol". -.-" Csak kicsikét nyitni kéne tudod, és gondolkozni.
Egyébként a meggyözés skill csomó új opciót megnyit a párbeszédeknél, ami egy sezrepjáték igen fontos eleme szerintem, de ha ismét tévedek, javíts ki, mester.

Kumiho #2179

Hanem miért? A BG2-ben még sikerült megoldaniuk ezt a "bonyolult" problémát.
pedig igaza van, herbalismet BARKIVEL kitudod tanilni, coercion-t meg CSAK a fokarival.

azt ugye nem gondolod komolyan, hogy ezert nem vihetok tovabb 😊

Te is ugyanazt szajkózod még mindig. BÁRMIT kitanulhat BÁRKI, minek fejleszted akkor a karakteredet? LOL! És mire pazarolnád azokat a k. fontos pontokat, meghunyászkodásra? ^^ Arra kell nagyon, élni se lehet nélküle...
MerlinW
Nexuson van mod amivel továbbviheted õket.

[merlinw.org]

böröczk
jajj, ne eröltesd már ezt annyira, csak hajtogatod a magadét, herbalismot BÁRMELYIK CSAPATTÁRS is kitanulhatja, miért kéne a fökarakter pontjait arra pazarolni? Sokkal fontosabb számára a rádumálás. Herbalismot meg tanulja az egyik mágus, kotyvaszt, és el lehet adni a cuccokat.

Kumiho #2179

Minden spellnek van meghatározott threatje, a Wlaking Bombnak pl 100, azaz akire rárakod az csak téged fog üldözni, ha nem stunoltad le. 😊
A revenantokat szarrá lehet stunolhi ha magas a Magiced, akkor meg se tud szólalni. Varázslat leszedésre Dispel Magci kell, 2 sec a cooldownja, gyakorlatilag folyamatosan használható. Ráadásul tartalmaz egy mana shieldet is (egyel elõtte spell), ami jól jöhet pl. ha blood magicet használsz. Amíg HP-ból castolsz, addig manaból sebzõdsz (többnyire).
Na ezért kell Herbalismot kimaxolni rádumálás helyett. Akkor nem kell csövezni, annyi pénzt termelsz amennyit akarsz, azt veszel meg amit akarsz.
DLC-s cuccokat nem lehet továbbvinni. Ezért (is) nem használok DLC-t. Minek megszerezni, ha aztán mehet a kukába? Azért ez elég gáz hogy még saját magukkal se képesek kompatibilis programot írni a BioWarenál.
Akkor valamit rosszul csinálsz. Alistair a legjobb tank + a sebzése is elég jó, emellett mágusok ellen is használható.
Spell Mightot nem? Ha már van Blizzard + Thunder, nem érdemes megállni SOTC elõtt. Pláne hogy attól már csak 1 lépés a Mana Clash is.
Fantusz
Szerencsevadásznak a kitérést javító passzív képessége mindíg aktív (miután megtanulta), a harcos fenntartott képességét meg kell tanulni, s csak aktív állapotban hatásos.
Pl. a pajzsfal a második sor harmadik képessége, de igazán jó csak a pajzsszakértelem, pajzs mestere képesség megtanulása után lesz - alapból véf ez ellökés ellen, de szakértelem nélkül sebzéslevonást kap a karakter

(mindezt emlékezetbõl írtam, remélem nem tévedtem nagyot - biztos, hogy valami büntetést kap, amit késõbb egalizálhat)

Mivel valószínûleg többen is támadják egyszerre. 😊 Erõsebbekre szoktak rámenni elõször.

Why so serious?

böröczk
Az teljesen más.. A manacsapás sorát maxold ki, azok a leghasznosabbak, és azt persze csak mágus tudja.

Kumiho #2179

Mike at home
na líriumoztam kicsit éjjel, lett 360 aranyam, el is költöttem belõle egy százast rúnákra, meg könyvekre

Morrigan kicsit durva lett, már tud jégvihart, elektromos vihart, emberzúzó ketrecet

Már csak Wynne-nek kellene megtanulni a manaszívást, bár arra ott van Alistar is a templomos képességeivel

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

böröczk
ja nálam is.. zsenge ficko, de a végére kikupálódik.

Kumiho #2179

Mike at home
ehhez képest, a pajzsos Alister nálam sokkal hamarább fexik mint a dualos szerencsevadászom

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Fantusz
Kétkezes fegyverrel hadonászónak ott van a rettenthetetlenség, pajzsos védelmezõnek a pajzsfal - aktiválva minden ellökési, felborítási kisérletnek ellenállnak.
Dualos harcosnak semmi ilyesmi nincs, kitérési esélyt szerencsevadásznál lehet növelni az egyik passzív képesség megtanulásával.
Nem arról van itt szó, hogy a dualos warrior mindíg fekszik - alkalmankét megtörténhet vele, ennek ellenére nagy kedvenc: a leglátványosabban harcoló karakter, gyors, pontos, nagyobbat sebez, mit a szerencsevadász (azoknak kompenzálásul ott vannak a passzív skillek)

Ha jól emlékszem van egy passzív skill, ami 1/5 kitérést biztosít, lökés ellen is.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Értem köszönöm, és akkor ami ládában van azokkal milesz? Harcosbércen levõvel? vegyek ki mindent és pakoljam a karakterre?
Fantusz
Awakeninbe nem lehet minden cuccot átvinni - ezek szerint a sisakot sem.
Általánosságban talán abból lehet kiindulni, hogy az alapjáték cuccai megmaradnak, a DLC-kben játékba kerülõ itemek enyhén szólva bizonytalanok, a Csillgagyar pl. biztos hogy nem vihetõ át.

1-2 szintvesztést bevállalva érdemes a végsõ csata elõtti mentést importálni, a történetnek úgysem lesz lényeges hatása a kiegészítóben (kb. annyi, hogy Alistair uralkodik, vagy Anora).
Importálás elõtt el kell adni a fölös cuccokat, (karaktereket is meztelenre vetkõztetni) s ami fontos, kiszedni a fegyverekbõl a rúnákat.
Negymesteri rúnákat hátizsákban viheted, de ami fegyverben van eltûnik még akkor is, ha a fegyver megmarad.
Awakeninben rúnát csak a legkisebbet lehet megvenni, új képesség lesz a rúnakovácsolás, ami elég komoly költségekkel járhat, de ettõl függetlenül is kell a pénz - tehát el kell adni minden fölösleges cuccot, s a "gazdag" karaktert importálni.

Elveszett páncélok, fegyverek után nem érdemes sírni, lesznek jó cuccok, sõt olyan páncél is lesz, ami feljavul, foglaltos cumó lesz, a kiegészítõben páncélokba is lehet rúnákat rakni.

Importálhatod persze a végigjátszás utáni karakterdedet is, még úgy is jeletõs elõnnyel indul az impotálatlanul oda dobott 18-as szintû csóróval szemben, akinek 15 arany csörög az erszényében, s a múltja ismeretlen.

Csak bizonyos DLC-k éreztetik hatásukat a Awekeningben, mint mondjuk az Ostagaros, de a gólemes (ha jól emlékszem) nem tartozik ezek közé, azért tûnt el. Amit pedig az alapjátékban hagytál, az már ott is marad, nem tudod megszerezni.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Fantusz
Nem feltétlenül a nehézpáncélon van a hangsúly, a páncél bonuszai jelentõsen módosíthatják a védõértéket, harcosnak több a HP-ja, mint egy szerencsevadásznak, s a rouge-val ellentétben azonnal a kéttõsfegyver csoportot lehet, kell fejleszteni, amit kb 14.-es szintre ki is maxolhatsz, igen jó, s ráadásul látványos kombókat fog ütni a karaktered.
36 ügyesség a minimális követelménye a csoport maxolásának, több nem is kell, cuccok biztos adnak még bonuszt, két teljes értékû fegyverrel kettõs-hármas kombókat üt, s szinte minden ütése talál.
Egyetlen hiányossága van a dualos warriornak: ellökés ellen nincs védelme.

Nem közvetlenül ehhez a témához (bár közvetve mégis): ellenséges varázshasználók elõszeretettel használják az emberzúzó ketrecet, s a halál átkot, ezek ellen a legegyszerûbb védekezés az erõtér (ketrecre castolva varázslatkombináció is), mágus, vagy temlárus varázslatsemlegesítõ képességénél egyszerûbb megoldás, s pl Redcliffe ostrománál is hasznát veheted, megvédhetsz vele NPC-ket, netalán Bosszúállót kizárhatsz a harcból (síroknál), bár azok rövid idõ alatt lerúgják magukról a burkot.

Ha végigviszem a játékot, és a harcosbércen marad a ládában minden jó cucc, és elkezdem az awakeninget, akkor vissza tudom szerezni azokat? vagy hogy van ez?

tegnap elkezdtem, de tapasztaltam, hogy a jó kis sisakom nincs rajtam, amit a gólemnél szerzek, nemjut eszembe a neve :-\
pedig az nálam volt saját inventoryban.
ötlet?
az elfem harcos de nem fogok rá nehéz páncélokat rakni mert egy csaj hülyén néz ki nehéz páncélban mint pl a sárkány vért
Fantusz
Bármilyen felállásban végigtolható a játék, de lényeges könnyítés, ha egy tank is van a csapatban pofonfogónak.
Nem tiszta, hogy az elfed harcos, vagy szerencsevadász, dualos harcos tanknak is kiváló, szerencsevadász mellé Leliana picit fölösleges a csapatba (fõkarakter is képes lehet ládakat nyitni, csapdákat felszedni)

án most uj cspattal megyek dualos városi elf csajjal ,eh Leliana +Morrigan+Wynnie hogy mi fog ebböl kisülni a jövö titka eddig elég ütöképes kis csaj banda lett belölük de a véleményeket szigoruan várom !!!
Mike at home
na jólvan jáccok, majd jövök 4kor 😊

Mike at home
logikus nemÁ? én is a mágust ütöm legelõszõr, mert õ a legveszélyesebb, meg fizikailag a legsérülékenyebb

ami érdekes, az a szerencsevadászom
most 12-es
sokkal kevesebb sérülést kap be a nagy AGI miatt mint mondjuk Allister
lehet, hogy kevesebbet üt, de sokkal kevésbé szorul potionökre

Murder3
a dokumentum mappába ahova a dlc-ket is rakja ott elvileg lehet állítgatni fileba, hogy ott a sima átírás mûködik e nem tudom.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Mike at home
a registryben beírt érték nem oszt, nem szoroz

Mike at home
launcher

Mike at home
de azt is mondtam, hogy felteszem ha kell MF-re ezt a 2 file-t