Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
A harmadik páncélszett lényegesen jobb bonuszokat kap, ha elõtte adtál aranyat a kovácsnak (az elsõ két settnél nincs jelentõségea pénznek)

A Gázkabát nevû könnyûpáncél nagyon jó, kérhetsz közepes, vagy nehézpáncélt Wade-tól, ha úgy érzed nincs szükséged könnyûpáncélra.

Mike
hogy van ez Wade-nél? kipróbáltam: ha adok neki 10 aranyat akkor is ugyanolyan páncélt kapok, ha nem adok neki semmit

ellenben bármilyen fasza páncélt is csinál, amit 88 aranyért árul, azt nem übereli

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Fantusz
Megéri rászánni az idõt, s végigjátszani az eredettörténeteket.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Törpe nemesként a bátyád (Bhelen) ármánykodása miatt lettél számûzött -tudnád õt segíteni a trónra lépésben a másik jelölttel szemben, aki tulajdonképpen megmentett, azzal hogy figyelmeztetett, Duncan a mélyutakat járja, keresd meg õt?
Törpe kotorékként Orzammarba visszatérve meglepetéssel értesülhetsz róla, hogy nõvéred gyerekének Bhelen az apja, családod a nyomornegyedbõl a palotába költözött, a herceg nem sokat törõdik a kasztrendszerrel, unokaöcséd idõvel akár még király is lehet.
Bhelen ugyan közel sem tisztességes eszközökkel küzd a trónért, de mégis kinek az oldalára állnál ilyen helyzetben?

A nick eredetileg valóban a sárkány, bár nagy jelentõséget nem tulajdonítok neki - nagyon régen viselem, dõnként rá is kérdeznek, honnan van.

böröczk
<#eljen>

Kumiho #2179

böröczk
Oké.
Amúgy nem is tudom, mit beszélek a kardról, hiszen törös szerencsevadásszal megyek. : D A lényeg, hogy rengeteg egyéb opcióra ad lehetöséget a meggyözés, de nem fogom ezt tovább szajkózni, hiszen aki játszik szerepjátékkal, azt mindenki tudja.
Fontossági sorrend: coercion, combat training, aztán a többi. Igen, Herbalism is fontos, ahogy Te mondod, csak arra éppen ott van atöbbi karakter, nálam általában Wynne tanulja ki, de elsö végigjátszáskor pl az én mágusomnál maxoltam ki.

Kumiho #2179

😊
Ha törpe nemes leszel öcséd Bhelen Aeducan lesz a riválisod aki a pokolra akar köldeni ! Én töpe nemessel férfival alig vártam hogy szétcsaphassam a fejét !
Mike
ez a féllábú repülés, a végén azzal az arccal :😄DDD

leesem a székrõl

Mike
😄DDD

Mike

Mike
Fantusz? sosem néztem a ncikeket
csak nem Kalos kis házisárkánya akivel Willi tud beszélgetni? 😄

tényleg kutya helyett nincs sárkányka? jobban tetszene

Ezen nincs mit mérlegelni, spoiler miatt nem írom le. De szerintem tisztában vagy vele, hogy az egyik fél milyen módszerrel akart a trónra kerülni..

Mike
mint pl.?
gondolkodtam törpe indításán, de akkor is nemesén

Fantusz nem bír belenyugodni hogy van aki nem az õ elképzelése szerint játszik.
Mike
vessünk ennek a vitának véget
fogadjuk el, hogy mindenkinek van egy saját stílusa
tõlem pl. idegen a sok számolgatás, meg optimalizálás
soha nem játszottam buildok alapján, sikerül ami sikerül

de olyanokat kioktatni, akik mögött már van néhány végigjátszás (s nem is kizárólag csak mágussal), már nem lesz egyszerû feladvány.
Akkor miért próbálkozol ezzel állandóan?

Arra az apróságra meg ne is figyelj, hogy a Strázsában Wade mestertõl 99-es kötegben veheted a respecialization könyveket, bármikor újra elosztva a karakterek stat pontjait.
Arra az apróságra se figyelj hogy Warden Keep csak DLC-ben van, a rendes játékban nincs, meg arra se hogy a respec gyakorlatilag cheat kezdõknek.

Igaz nekem még nem sikerült fõkarakternél gyógynövénytant, rúnakovácsolást kimaxolni, de készségesen elhiszem, hogy nálad az nélkülözhetetlen.
1. Csak te állítod hogy nélkülözhetetléen, miért nem beszélsz a magad nevében? Ha már flémelsz, legalább következetesen tedd!
2. Legalább annyira nélkülözhetetlen mint neked a Coercion.
aha 😊
lightjack
nemhiszem el h a fórumot vitaktozásos postokkal töltitek tele. nem mind1 ki mit használ? ha õ herbalismot tartja fontosnak akk csinálja azt. ha te a meggyõzést akkor csináld azt. csak haggyátok már abba, mert ez megy már 2 oldala...herbalism v meggyõzés, herbalism v meggyõzés...

Fantusz
Törpe kotorékkal játszottál már?
Neki olyan szempontokat is mérlegelni kell, ami a többi karakter elõtt rejtve marad.

Fantusz
Reménytelen eset vagy.
Nem az a gond, hogy más elgondolás szerint játszol, s neked tetszõen fejleszted a karakteredet - megteheted, a játék lazán elbírja.
Egy olyan játékost lazán meg is gyõzhetsz az igazadról, aki még csak most ismerkedik a Dragon Age-vel, de olyanokat kioktatni, akik mögött már van néhány végigjátszás (s nem is kizárólag csak mágussal), már nem lesz egyszerû feladvány.

Most azzal jöttél, hogy mennyire hiányzoni fog az Awakeningben a herbalism...
Semennyire!
Rögtön az elején csatlakozik a csapathoz egy mágus, lehet vele potikat gyárttatni, fõkarakternek itt is totál fölösleges.
Arra az apróságra meg ne is figyelj, hogy a Strázsában Wade mestertõl 99-es kötegben veheted a respecialization könyveket, bármikor újra elosztva a karakterek stat pontjait.
Igaz nekem még nem sikerült fõkarakternél gyógynövénytant, rúnakovácsolást kimaxolni, de készségesen elhiszem, hogy nálad az nélkülözhetetlen.
Az elevenség (+HP), Tisztán látás (+mana, állóképesség) sokkal inkább értelmes választás szerintem, persze ehhez az kell, hogy ne törjön rá a fõkarakterre féltékenységi roham, ha Andres, vagy Velanna legyárt néhány potiont, Sigrun rúnákat kovácsol.
Baj?

A törpéknél azért tudjuk, hogy ki nem érdemeli meg a trónt - függetlenül attól, hogy milyen király lesz.

Mike
miért, ismersz régrõl? 😄

Mike
frissiben leszedtem a chromot, és Mike-kal léptem be, mert így volt egyszerûbb

Már meg is akartam kérdezni hogy az alapnickedet törölted, de ezek szerint nem. ^^
Mike
ja, hogy az a szekrényes gyerek
én spec gyerekre gondoltam, nem a mágusra

ja és mielõtt vki megkérdezné, én vagyok Mike at home is

De még foyltathatod itt a szellemi párbajt
Ahogy te is, mivel nem magammal beszélgetek, te is épp annyira benne vagy, szal bagoly mondja verébnek... ^^

lvl4-10-ig akármivel mehetsz (én azonnal el is adtam a kardot mikor megszereztem, annyira nem kellett), utána meg csak bánni fogod az elvesztegetett pontokat. A kiegben mindenképp, amikor bejön a +100 mana / HP skill, na akkor egybõl kéne 4-4 pont, de akkor már késõ. Az alapjátékban persze marad 4 pontod a fontos skillek (Combat Training, Herbalism) kimaxolása után is, akár mehet Coercionra is, ezt a döntést mint fentebb írtam majd a kiegben fogod megbánni.
böröczk
Ja, de lvl 4-töl 10-ig pont jó, egyébként ha kicsit is értelmes vagy, Te is tudod, hogy nem erröl van szó, lentebb is megerösithetnek ebben. -.- De még foyltathatod itt a szellemi párbajt, egyébként szûkös pontok? Már azt se tudom, mire tegyek fölösbe így 20. szinten. Vettem könyveket is, amik bónusz pontokat adtak, már alig maradt be nem töltött szlot.

Kumiho #2179

Fantusz
Lothering pusztulása az elsõ szövetségesek beszervezuésével van összefüggésben, lehetnek ezek elfek, törpék, de akár a vérfarkasok - ha megvan az elsõ szövetséges csapat a falu elpusztul.

Egész jól össze kombinálták a játékban a jó és a gonosz összefonódást, az elfeknél van középutas megoldás a konfliktus lezárására, a törpéknél majd csak a történelem ad választ a választott király cselekedeteire.

Aha ertem koser.
Amugy igen tudom.
Fantusz
Szerepjáték, ahol a döntéseidnek lehetnek következményei.
Ha oda figyeltél a párbeszédeknél, tudod, hogy a vérfarkasok miért lettek vérfarkasok, s miért támadtak az elfekre.

Lothering mindenképp elpusztul, mégpedig az 1. fõküldetés (Redcliffe kastély, vérfarkasok, Orzamar, Circle Tower, stb.) teljesítésekor.

Csak 1 térkép, de idõvel jelennek meg rajta új helyszínek is.
Sziasztok!

1. Lenne egy kerdesem es peddig!
Az elfekhez megtem es segitettem nekuk le oltem a verfarkasokat es megoltem a vezeruket ahogy kivanta a vezetojuk na most az a problema, hogy az eggyik falu (ember) leromboltak ez mi? Nektek is igy van?

2. Csak egy terkep van amivel kezded vagy lesz mas is?
Lírium biznisz. Rogek a törpéknél elad nekek egy zsák líriumot, amit a Circle Towerben a szekrényben bújkáló csóka megvesz tõled jó pénzért. 4-es Coercionnal jelentõsen feltuningolható az eladási/vételár, ennek függvényében 60-100 aranyat lehet kaszálni a bizniszen. A szekrényes gyerekhez a Circle Tower azon részében van, amit a Tower kipucolása nélkül nem tudsz elérni. Ha még nem végezted el ott a questet, akkor muszáj most lesz, anélkül nem tudsz kijönni a toronyból. Illetve lehet, de akkor a paladinok kinyírják a mágusokat, és nincs szövetség velük. Cserébe jönnek a paladinok a végsõ csatában, lényegében mindegy. Illetve 1 dologban nagyon nem mindegy: akkor líriumot se lehet venni a mágusoktól, így potionozással pénzt se tudsz csinálni. A Towerben mindenképp a mágusokat ajánlott segíteni.
Mike at home
és hogy lesz õ kulcsfontosságú?

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Van olyan óvodás, mint a beszólás, Mike? Nem kell válaszolnod.

Megkérdezhetem te melyik mobtól szerezted be a Staff of the Lord Magistert, a Reaper's Vestmentet, netán a Far Songot? A lényeg hogy flémelhettél egy jót...
Igazából ami kell a játékban, az egy tank + mágus. Tank is csak addig amíg nincs meg minden stun spelled, hogy folyamatosan lockolhasd az ellenséget. Tanknak megkapod rögtön kezdésnek Alistairt, egybõl pajzsra kell nála rámenni, a sebzést úgyse õ fogja osztani (nálam 80-90% volt a mágusom, a maradékon osztoztak a többiek). Mágus buildet lejjebb írtam, gyakorlatilag lvl7-tõl már életképes. A maradék 2 helyre azt veszel fel akit akarsz, nem oszt, nem szoroz. Talán egy tolvajt javaslok nyitogatni, bár a pályákon található jobb cuccok nyílt ládákban vannak, bárki hozzáfér.

Ha íjász vagy, akkor te fogsz nyitogatni is, mágusnak pedig bármelyik (Morrigan/Wynne) megfelel, csak stun hegyek + inferno kell neki.

Heal minden mágusnak kötelezõ, 1 pont, de nagyon megéri. Ha megvan a Spirit Healer speced, akkor ott is csak 1 pont a Mass Heal, tehát 2 pontból letudod a csapat gyógyítását, erre nem kell külön mágus bérelni, bármelyik képes megtenni. Nem kell minden spellt beválasztani a gyógyítások közül, a legtöbb faszság. Talán a Resurrection ami nem kidobott pont, de komoly stunnal, meg a 2 gyógyítással sose lesz rá szükséged.
MerlinW
Árusnál sosem kapsz olyan fegyvereket mint amilyeneket mob-októl szerezhetsz.

Megkérhetnélek, hogy heves szociális, szexuális, egyéb feszültségedet ne rajtunk vezesd le? Igen szõrszálhasogató a háborodott stílusod. Ez a szájkarate elég óvodás.

[merlinw.org]

Be van szarva a démonoktól. Õ az egyik kulcsszereplõ a líriumbizniszben, amivel 60-100 arany közt lehet keresni, a rádumálási képességedtõl függõen. Ez sok pénz, viszont 4 pakk greater mana potionnal megkeresed az árát, és abból akármennyit gyárthatsz.
Passz. Itt vannak a spellek, innen kinézheted az ikonját, ha nem angollal játszol, aztán az alapján be tudod azonosítani.
Az a kard csak arra jó hogy eladd némi aprópénzért, ennél 10x jobbak vannak a játékban - ha meg tudod venni. Ahhoz meg pénz kell.

Te magyarázol "hülyeséget", nem azt mondtam hogy haszontalan, hanem hogy van nála sokkal hasznosabb, amire a szûkös pontjaidat elköltheted.
Te már csak tudod...
Mike at home
hát nemtom, nálam Morrigan csinálja a támadó varázslatokat
ebben Wynne annyira nem jó

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
elfogadtam az ajánlatát, de aztán mégsem csináltam meg azt, amit kért
így meghalt
csak nem volt kedvem vele akkora tömegben verekedni

Mike at home
beszéltem a kiscsávóval, de szimplán visszament a nõvéréhez

böröczk
Legkönnyebb a játék még nehéz fokozaton is, ha van a csapatban egy harcimágus, elemental skillekkel, átkokkal, egy healer, egy vagy két tank, vagy egy tank, egy szerencsevadász (kétkezes törös) felállásban.
De lehet ezeket variálni, van, hogy elég egy mágus, én a mostani végigjátszást pl mágus nélkül csinálom, és nem lehetetlen így se. Tény, hogy Wynne hasznosabb jóval mint Morrigan, Morrigant is ki lehet képezni healerré, de röhejes. : D Egyébként meg több haszontalan skillel kapod, mint Wynnet, öt jobban lehet formálni szerintem. Eleve Morrigan kap az alakváltásra, meg attribútumokra, amire szüksége nincs.

Kumiho #2179

böröczk
Gondolom a lélekfaló fószerbe botlottál, és csúnyabácsi módjára elfogadtad az ajánlatát. Én eddig minden végigjátszáskor kicsináltam, elvettem a kürtjét, majd amikor elég magas szinten voltam, elöhivtam vele az össárkányt a hegycsúcson, és levertem, volt is jutalomban részem rendesen. Amúgy az egyik legjobb rész szerintem az Urnás küldi, a barlang rész tényleg kicsit unalmas, de akkor a törpös rész kész kínszenvedés : D.
Redcliffben szerintem még mindig megcsinálható az a kardos küldi, bár én még sosem csináltam Redcliff ostroma után, mindig elötte letudtam mindent.

Kumiho #2179

Fantusz
Azt viszel magaddal, akit szimpatikusnak tartasz, ez lehet Zevran is, de õ a csapdákhoz, zárakhoz képzetlen, a stílusa meg olyan, amilyen... természetesen lehet fejleszteni zárnyitásra, de ha a fõkarakterrel megtanulod, a többieknek nem fontos (zárt ládákban sok érték nem lesz, csak XP miatt van némi jelentõsége.

Íjászkodni nem könnyû a játékban, de nem is lehetetlen feladat, másik véglet a mágus, azzal legkönnyebb a játék.

Elbújt: a nõvére a templomban álldogált, ha jól emlékszem, egybõl a bejáratnál.
Ha megengedsz egy tanácsot, beszélj mindenkivel, aki él és mozog, hogy ne maradjon ki semmi a játékból. 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

mousee
Üdv, tanácsot kérnék tõletek egy jó csapat felállításához.

Én a mester négyest a következõ karakterekbõl raknám össze:
Tanknak Alistair
Healernek Wynne
Melee rugónak Zevran
Én pedig egy íjász karakterrel aprítok a háttérbõl igen hatékonyan 😊
Ládák, csapdák Zevrannal közösbe letudva.

Utána ugyanez a csapat, csak egy elemental magussal aprítanék íjász helyett, akkro meg csak zevran csapdátlanít meg nyitogat 😄

Vélemény?

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Mike at home
és miért volt bezárva a szekrénybe? már nem tok visszamenni, megtudni 😞