18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • MEdievil
    Én sem.. pedig meg is maradt a játék végéig a specializáció pontom hátha meglesz.
  • Sir Quno Jedi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Na, ott nagyonnem dicső Elf vezérünek van igaza (őt már szinte fel is emésztette a sok évszázados gyűlölet), így megpróbáltuk kicsit észre téríteni az erdő szellemével és a vérfarkas cimbikkel. Sikerült is és jóavégefusselvéle lett a dologból. Igaz az elfek elvonuláskor betámadtak, hogy ők márpediglen bosszút szomjúhoznak és kiszedik belőlem, hol vannak az "exvérfarkasok", de lebeszéltem őket... :D
  • Prof William
    nézem hogy vannak cuccok maik 120! Aranyba kerülnek. Lessz valaha annyim? Eddig legtöbb pénz amit együtt láttam az 11 arany volt-
  • tomcsa4
    5-7 szinttel alacsonyabban? HSZ-ed elolvasása előtti időig úgy hittem, hogy a játék dinamikusan méretezi ez ellenfelek szintjét a játékoshoz (ha már szabad a választás alapon mehetünk a mapon).

Akkor leeht csak rátaláltam egy megfelelő sorrendre véletlen (peccs nélküli easy, nekem pont jó).
  • Sir Quno Jedi
    Konkrétan amíg nincs AOE spelled (vagy grease és fireball stb.), addig tuti halott ember vagy a nagylétszámú lerohanós helyeken.

Fagyasztás messze magasan a legjobb, mert addig is kiiktatja egy időre a kezdeti DURVA ellenfeleket is (még a kissárkit, meg a revenantokat is stb.). Ezé is mászkálok Morrigannel és +15%cold damage-dzsel (tárgyakból). Villám csak magasabb szintűbe bénít, az már kevés nekem.

Sleep+horror is jóak! :DDD
  • b-type
    én teljesen átszabom általában a taktikákat, Sten-re meg egyenlőre nem áldozok...a kutyát jobban csípem :)
  • eXequtoR
    Hmm. Ezek szerint még senki se találkozott a Lélekfaló spec könyvvel / npcvel?
  • MerlinW
    É is lvl 7-8 voltam mikor ott jártam. Az utolsó küzdelem keményen megizzasztott.
    A megtartóval küzdöttem
  • Sir Quno Jedi
    Tudoménazt. Többet léptem zárnyitásból és csapdaeltávolításból lassan, mint harcból, meg questekből. :DDD

Hiányzik a sok elszórt pont, amit mivel még nem tudtam mi hatásos valójában, tettem ahová gondoltam. Idővel persze kiderülnek, hogy szarra sem jók az adott képességek (pl. a gyorsabb lövés), DE a pont marad rajtuk.

Rugóval azért is nehéz, mert kell dex az íjhoz találati arányra és defense-re is, kell strength az íj sebzéséhez, a durvább könnyű páncélokhoz és az intimidation-hoz is és kell a cunning, mert anélkül sok rugó képsségünk szart sem ér és kidumálni sem fogjuk tudni magunkat sehonnan. AZAZ nem lehet folyamatosan a strength-re pakolni, mint harcosnál (meg néha dex-re), avagy magic-re a mágusnál. Így lesz egy jackofalltrade általános célú karid, ami semmire sem jó igazán, viszont kiváló szerepjátékra!!! És ez a lényeg. Csak éppen utána bebasznak az arénába párharca (pont mint az NWN2-ben a sorceress-emet)... :DDD
  • MerlinW
    Ezért írtam, hogy nem arányosan, de fejlődnek. Pont ezért számít minden egyes elosztott képességpont. Ha rosszul osztod őket halott vagy.
  • TDC Geronimo
    Én úgy tudom, hogy a helyszíneken lévő ellenfelek szintje skálázódik a tieddel. Eleve 4 különböző helyen kezdheted el a szövetségeseket összegyűjteni. Mindegy milyen sorrendbe mész, mert az ellenfelek szintje a te csapatodéhoz igazodik. Max kicsit könnyebb lesz 1-2 rész, mert meglesz pár olyan képességed a szintből adódóan.
  • MerlinW
    Sten erős, csak ha nem változtatod meg a taktikai módját, alapból magára hívja az összes ellent, így közbeavatkozás nélkül ő vérzik el a leghamarabb. Vagy kikapcsolod az automatikus gúnyolódást/fenyegetést, vagy beállítod a távolsági harcos karaktereidet, hogy távolból támogassák és a két közelharcost (gúnyolódást bekapcsolva mindkettőnél) gyógyítgatod harc közben.
  • Nagydög
    Azert a bard csapat buffjai nem lehetnek rosszak, meg van valami mass stun szama is, ha jol emlekszem. Egyelore Alistairrel van bajom, mert tul gyenge tanknak, Sten viszont a ketkezes alapkepzettsege miatt nem annyira jo erre a celra. En legalabbis egy tankot pajzsharcosnak gondolok.
  • GanXstaZoleeWrk
    Érdekes amit írsz én moswt végeztem a vérfarkasoknál 7. szinten nem mondom hogy könnyű lett volna de megcsinálható (pach nincs fent) 1-2 helyen szoptam eleján a romoknál első komoly szörny, valamint a már lejjebb említett teleportálós démon, de összességében teljesíthető, a ládák nekem se nyílnak ezek szerint az éjfattyas csata után nem ide kellett volna jönni? :)
  • Sir Quno Jedi
    SZerintem inkább constitution, az a kitartás elvileg.
  • MerlinW
    Mindenki a saját spckójára kapja a legtöbb XP-t. Hacos a kardokra, elf az íjászatra, szerencsi a lopás/zártörés/csapda hatástalanítás (40+XP), mágus a varázslatokra. Most lvl 10 vagyok a harcos pagonyelfemmel, 18 óra játékkal és még csak az említett 3 helyszínen jártam. Továbbá könyvekből is lehet képességeket kapni, kódexek is 10-50XP-t adnak. Aztán ott vannak az említett turbók, rúnák, stb. Persze ettől függetlenül ég nehéz marad a játék, gondolom ha nem is arányosan, de valamilyen szinten nőnek velünk az ellenfelek, de ez nem baj, nem Oblivion szintű megoldás.

Jut eszembe, a kimerültséget (teherbírás), mivel lehet orvosolni? Erő?
  • Sir Quno Jedi
    Sten addig béna, míg nem gyúrsz rá a kétkezes képsségeire, de utána bedurvul szó szerint.
  • Sir Quno Jedi
    Mosmá nincs nagy gondom, csak kellett az a pár szint. Sten-nek megvan a kritikust ütő legerősebb (tier4) képessége, azzal és a nagy baszom rúnakardjával (kér erős villámrúnával) általában egy csapásra öl, pláne ha lefagyasztom az ellent, mert akkor shatter van kritikálra. Morrigan meg vulnerability hex (vagy affliction), fagyasztás, villám, életerőszívás, haller. Jó ez így. Ha meg mocorognak sokan, akkor cone of cold, vagy a jégvihar és szeva. Alistair meg már fullplate-ben rohangál és 4 durva pajsztámadása is van, amit hp limittel folyamatosan tolja be taktikából.

Rufmat meg inkább kétkezesre használom már csak (bár íjász képességei vannak fejlesztve elsősorban :(). A kritikus-t/hátbaszúrást ütök a lebénított ellenfelekre skill, az nagyon durva. Rúnafegyókkal secperc alatt agyonszúrkálja azt aki legfagy, vagy lebénítja előtt dirty fight-tal. Kewl. Újraindítanám, csakis kétkezes orgyilkosnak tanítanám (pedig rangert akartam vagy bárdot, de mikor próbaképpen bárdnak speckóztam be, nem tetszett, minek kornyikálni csatában?!?!?). :D
  • b-type
    Én Sten-t hagyom a fenébe...érdekes karakter de nem élvezem vele a harcot.
    Ráadásul béna, böszme kardjával lassú és ügyetlen is...
    A kétfegyveres elfem jóval hasznosabb...jól használja képességeit is, piszok gyors és betalál...nem túl erős az tény, de mindent nem lehet egyszerre, és baxhatom az erőt ha melléüt(ne).

Inkább a kutyát viszem, jobban is illik a karaterhez mint egy ilyen lóbszó :DD (amugy is...elfem félszerzetnek tünik mellette).
    A kutya jó szvsz. Alistair meg a pajzslökéseivel kihagyhatatlan, megfűszerezi vele a csata képét :)
  • MerlinW
    Abomination-hoz menj vissza később, de még időben, amíg lehet. Addig tápold magad. ekem is van egy démonom a Brecilian erdőben, az északi sírkőnél, akinek egyelőre "meg kellett kegyelmeznem". Persze a szándékom nem nemes:)
  • Sir Quno Jedi
    Aki nálam szüttyögősebb, az már nagyapi, mer én aztán utánaszagolok mindennek és beleütöm az orrom mások dolgába (játékban). Quest nem marad szárazon, de az XP az alig-alig csordogál...
  • Nagydög
    En Lothering utan a varazslokhoz mentem, es jelenleg a toronyban boklaszok. Nagy resze nem problema eddig, de azert van ahol nagy pofonokat osztogatnak.
    Az egyik szobaban van egy ledolt szobor, rajta egy uvegcse. Egy randa nagy abominationt sikerult megideznem. Alistairt szinte azonnal leutotte, sajat tolvajomat hatrahuztam ijjaszkodni, mig Stennel pofozkodott, Wynne eletben tartja ugyan a bandat, de nem latom eselyet, hogy ki tudnam nyirni a figurat.

SQJ: En nem is gyurom ijjasznak a tolvajomat, de megis egesz jo loveseket kepes elereszteni olykor.

• Sir Quno Jedi
    A gond az a csontikkal, hogy:
    - elfutni előlük nem lehet (konkrétan ott loholnak a csapatomBAN és még támadni is van idejük)
    - többnyire pajzsos-egykezesfegyós ipsék, akik használják az összes jóféle pajzsképességet, úgymint feldöntenek, lebénítanak stb.-stb.
    - genya sokan vannak és csak gyűlnek, hullámokban, nem tudsz pihenni
    - mindig ott kelnek fel, ahol éppen dekkolok, hiába mentem arrébb jóval
    - nyílvesszők nem nagyon hatják meg őket (ez mondjuk reális)
    - gyorsabban támadnak és többször, mint az olajozott villám rugóm (ez egy VICC viszont)
    - látatlanban is eltálának az íjászaik végtelen távról
    - nem lehet feltartani őket harcosokal, mindig átrohannak rajtuk (hiába a threaten meg a többi erre való képesség, miközben a varimon, rugómon meg hostility csökkentő cuccok vannak)
    - agyra ható spellek nem hatják meg őket (reális)
    - hiába rejtőzködsz előlük, a hide szart sem ér (reális, mert ezek élőholtak)
    - ha van 10 csonti, threaten-t nyom Sten és ráteszek egy force field-et, akkor MAX. 2 csonti marad rajta, a többi lerohan, BÁRMILYEN messze is vagyok közben (faszkivan)

Mind1. csontikat még normalon végeztem ki (sok szenvedés és futkorászás árán), meg a szellemeket is stb.-stb, de aztán a végén elegem lett.

Jah, rugom a LEFAGYASZTOTT, lebénított, ember méretű, ÁLLÓ célpontokat sem találja el olykor 5 lépésről SEM!!! NA ha EZT kimagyarázza valamék fejlesztő, azt körberöhögöm... :DDD
  • mnorbi
    azt nem értem hogy megcsinltam minden frakciot , jönnnek vellem , volt k.... válaszrtás , meg jönnek akikere varunk , (probálok igy irni spoliert nem étom hogy kell.. ) és 26 % ot ir.. ez most igy van tényleg és ilyen sok van még hátra ?
  • MerlinW
    25 a max.
  • Pupuci
    Nem tudjátok, hogy "normál" fokozaton van elérhető max szint ? Vagy nincs limitálva?
  • MerlinW
    Én keletről haladtam az elején és megcsináltam minden mellékest, így megfelelő szinttel érkeztem a legtöbb helyre. (Lothering, Denerim, Brecilian) Majd mikor mindennel végeztem, amivel lehetm indultam a torony felé, és így tovább.
  • Dns5000
    rakd fel a patchet abban picit könnyítettek a játékon
    A csontik tényleg elég kemények voltak, nagyon kell a sok stun varázslt.
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy jók ezek a rúnafegyók, egész csapat azt használ már és így szolid a sebzésük. :D
  • Sir Quno Jedi
    Virkerget lelövöd, sokkal gyorsabban tölt és ha időnként kilépsz a játékból, uztána megtáltosodik amúgyis (akár 10-20x gyorsabb utána). Persze sok RAM és gyorsítótár az segít valamicskét, de idővel RAM-ból töltve, HD-hez hozzá sem nyikkantva is belassul a töltés.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem az volt a problémám, hogy általában 5-7 szinttel alacsonyabban mászkáltam mindenhol, mintahogy a játék várta volna. Vicces volt , mikor kizárólag lev12-es skillel nyitható ládákat találtam és egy csonti is keményen odabasz a talpigpáncélos kariknak (vagy éppen 3-4x annyit sebez sima mezei karddal). Idővel meguntam, hogy a legkisebb csata is akár órákig is elhúzódhat, mire sok-sok szerencsével és kitartással VÉLETLENÜL sikerül. Volt, hogy a space-t nem volt időm mégegyszer megnyomni MIELŐTT elhullottak a karik (sőt volt hogy úgy léptem be az ajtón, hogy máris ittam a gyógypotit és NEM sikerült meginnia a főkarimnak halála előtt a már megkezdett potit sem). A körbe-körbe futós, menekülős módszer meg nem igaznán jön be nekem sry!

A vérfarkasok legvégéhez érve már azon voltam, hogy uninstallálom a játékot és részemől befejeztem, de aztán inkább átraktam easy-be, úgy meg túl könnyű (bár elsőre az is nehéz volt). Most is túl alacsonyszintűek a karik még (most pucoltam ki a törpe cosanostrát :D), de már lassan visszatehetem normal-ba, mert van pár AOE spellem végre és a karakterek is néha (olykordenembiztos) el-eltalálják az ellent, illetve nem feltétlen egy csapástól hullanak maxHP-ról. (meg a varázslat kombók is egész faják már)

Röhej, mikor átlag íjász (csonti, rabló, faszomsetuggya) minden lövése talál max. lőtávról és iszonyat sebzéssel, míg az én íjásznak húzott rugóm gigamega íjjal, varázsvesszővel és képességekkel is mellélő (közelről is, nemhogy 40 méterekről), vagy ha talál a sebzés a vicces kategóriába esik (pedig 1xrre húzom erőt, ügyességet). Valami itt nem stimmel gyárekök. Kénytelen vagyok lassan kétkezes harcosnak használni, pedig arra nem is képeztem, de több esélye van túlélni (de legalább betalál a fegyóval).
  • mike01010101
    Csak en fanyalgok a sok elalelt RPG fan kozt, de szerintem kicsit sokat tolt a jatek. Legalabb azt megoldhattak volna, hogy a varosban szabadon jarkaljunk. Ez a "terkepen megyek a varosban is" dolog nem tul jo.
    Szerintem 2009 vegen egy ilyen cimnel ahol zsenialis a sztori es a karakterek, gyonyoru, kifinomult a menurendszer, muveszileg csodaszep a kornyezet ott a technikanak is fel kellett volna noni a feladathoz. 5 es fel ev fejleszes, tobb millio dollar (a beveteli oldalon is).
  • mike01010101
    A ketto nem zarja ki egymast.
  • vzajcev
    Bioware Dev made a Free Storage Chest at Campsite mod.

Link: Camp storage chest :)

• Calver
    van, kettő is. az egyik egy vallási fanatikus (vagy nem, de mindenesetre csöppet kattant), a másik pedig... nos, maradjunk annyiban, hogy a tegnapi ebédet kavargatja.
  • Anthrax
    Ha egyszer végig játszottam, újra lehet kezdeni ugyanazzal a karival nehezebb szinten ?
  • hegege
    Van..
  • Fasiszta
    Van olyan felvehető társ aki szerencse vadász?
  • LeonSilver
  • Scouser
    A szerepjátéknak pont az a lényege, hogy van egy karaktered akinek a helyébe beleképzeled magadat. Létrehozol egy értékrendet és az alapján játszod végig a játékot. Ez nem arról szól, hogy minél jobb tárgyakat szerezz meg, hanem hogy egy történetet formálj a saját szád íze szerint. Éld bele magad, képzeld el hogy te vagy ott.