18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • BEAST #5920
    Pedig blood mage skillekkel igazan gusztustalan igazan az arcane warrior xD amugy Shapeshifter nekem sem nyerte el a tetszesemet, Spirit healernek en Morrigant hasznalom, de main karakterbol en sem csinalnek, hiaba az egyik leghasznosabb alkaszt :)
  • MrAndree
    Nem is harcos, mágus ez. Egy szóval nem mondtam, hogy most akkor beküldöm 30 ellenség közé, hogy csapjon már szét köztük de attól még kifejezetten jól jön a jobb páncél igen sokszor, és az arcane skillek se gyengék éppen. Amúgy meg a Shapeshifter szart se ér, Spirit Healernek ott van Wynne, a vérmágust meg nem volt gyomrom unlockolni, inkább kinyírtam azt a rohadt démont.
  • A file
    ámen:D
  • BEAST #5917
    Igazabol nem ertem miert erolteted ezt, mar az elso postodban boduletes nagy marhasagot irtal, hisz eleg lett volna az elso Arcane Warrior skill leirasat elolvasnod. Es mily meglepo most sincs igazad... az arcane warrior sok tekintetben messze erosebb mint egy egyszeru warrior, nem lesznek latvanyos kard-pajzs komboi, de azokat warriorral se nagyon eri meg hasznalni a vege fele mivel az enchantok nem adodnak hozza a skillek sebzesehez. Vagyis az autoattack szamit leginkabb. A hp, dex es tarsai egyaltalan nem kellenek hisz se fizikai se magia elleni vedelemmen nem lesz gondja a 3. illetve 4. AW skill utan, tulajdonkeppen mindenfele item bonus nelkul kimaxolja ezeket a vedelmeket, aminek csupan annyi ara van hogy nagyon keves felhasznalhato manaja lesz a karakterunknek, amit viszont lyrium potionokkel kikuszobolhetunk. A magas fatigue ertek teljesen normalis egy ilyen karakternel, rengeteget szamit a sok aura amit folyamatosan hasznalni fogsz vele, de nem igazan szamit hogy az ultimate mage skillek 100 helyett 150 mana kerulnek, hisz te sosem fogod ezeket hasznalni. Eleg par cc spell es maris hatekonyabb tank es dps leszel mint a legtobb warrior. DW warrior momentum utan gyorsabban uti majd a 2 3 slotos kardjaval a sebzeseket, 2h warrior pedig critical strike-kal ut majd egyszerre nagyobbakat, de tized olyan sebesseggel.
  • A file
    vágom,de mégis szívesebben engedem ki így,mint egy gagyi "mágusköntösben"első végigjátszásnál is agyrohamot kaptam,mikor Wynne meg Morrigan 2 ütés volt egy ogárnak,bármilyen heal volt meg poti.és az entropikus spellekkel pl egy Revenant sem nagy só.
    persze nyilván gagyibb varázslóm lesz,de ha már beletették,kipróbálom
  • SovereignX
    Kérdés emberek!

Amikor a saját magunk ellen kell küzdeni az urnásanál, ott most hogy mi? Mire 1et leütök addigra a többi végez velünk?
  • MrStokes
    @SaGa J, Calver: koszi a valaszokat!
  • SaGa Jr
    Azt azért ugye tudod, hogy a két fegyveres harc talentjei nélkül (amit csak warrior és rogue tanulhat), 2 db egykezes fegyverrel igen szarul fog harcolni egy arcane warrior? Nem véletlenül ezen hiányosság és hátrány kompenzálásáról szól némelyik kétfegyveres harcmodorhoz kapcsolódó talent. :)
  • BEAST #5912
    Ha az Arcane Horrorrol van szo, akkor eleg ha mindenki kezebe ranged weapont adsz es a lepcsorol lelovoldozod, kb autoattackjan kivul kopni nyelni nem fog tudni :)
  • Micsu
    a mágus az legyen mágus az arcane warriort én is hanyagoltam
  • SaGa Jr
    Ezekkel együtt sem éri el egy átlag (nem kigyúrt) harcos teljesítményét sajnos. Sem ellenállásban (HP alig lesz neki márpedig ha bemegy harcolgatni úgyis pofán csapják és dragon armor ide vagy oda gyorsan leamortizálható), sem sebzés terén. Igaz hogy többfunkciós de a varázslatok amúgy sem alacsony árába keményen beleszól a fatigue, ami még a blood dragon páncél szet esetén sem kicsi (16% körüli ha jól emlékszem). Ráadásul a to hit sem garantált.

Annyiban igazad van mindenképpen, hogy a talent miatt a strength kihagyható, de a defense miatt kell fejleszteni a dexterity-t plusz mivel kell a HP így kell tenni a constitution értékre is (ez utóbbi még azért is kell, hogy legyen ami emeli a physical resistance értékét hogy ellen tudjon állni a stun effekteknek, a fellökésnek és más harcban használatos jártasságoknak). Ez mindjárt 2-vel több tulajdonság amivel foglalkoznia kell egy AW karakternek, mint bármely másik mage specializációnak vagy alap mage-nek (akinek tényleg vicc, de elég a magic-et növelni, mert minden mást úgyis beszerez a circle toronyból).
  • MrAndree
    Sacred Asges urna keresése közben találod.
  • A file
    így-így,pontosan ezért gondoltam erre..és egy heavy cuccokban,2 1hval rohangáló,bénító és életszívó mágus elég csábító,főleg a bládmédzs idézésekkel.ezt a kardot merre keressem?
  • MrAndree
    Ez azért ebben a formában nem feltétlenül igaz. Strengthre nem kell adni mert már az első arcane képesség megtanulása után a magicet veszi alapul a páncéloknál a strength helyett így hordhatsz alacsony strength-el is vérteket. Aztán ott an a sárkánypáncél ami tök fasza védettséget ad alacson fatigue mellett így emiat se kell aggódni. Illetve találsz a játékban egy nagyon fasza kis kardot amit csak arcane warrior tud használni és többek között az egyik tulajdonsága +5 magic. És két enchantos. Szóval egyáltalán nem felesleges az arcane warrior.
  • Sir Quno Jedi
    Naja nevetséges áron veszik be a cuccokat akereskedők, pedig van merchant övem és cunning, meggyőzés az egekben...
  • Sir Quno Jedi
    Én Redcliffet kétszer is megcsináltam, elsőre ment a csata, de rajtam kívül az összes védő meghal lent a városban (kb. ez első pár másodpercben), pedig a gyorsított karimmal árkon-bokron futok lefelé, amint lehet.

Threaten-t leszarják a csontik, másra meg kevés a stamina/mana. Pont akkorra fogytam ki az összes lyrium potion-omból is, csak health volt. Wynn-t és Morrigan-t is harcosnak kellett már használnom vaze. :DDD
  • Gabee667
    Sziasztok!
    Már kétszer végigtoltam a játékot de sehogyse tudtam rájönni mi befolyásolja a pénzszerzést. Mindig csak csorgattam a nyálam 1-1 "epix" cucc után.
    Csalni nem szeretnék szal ha van vkinek vmi ötlete megoszthatná
  • SaGa Jr
    Szerintem felesleges az arcane warrior-ra fejleszteni egy mage-et, mert akkor kénytelen leszel Strength és Dexterity tulajdonságokat növelni hogy páncélt és értelmes fegyvert adhass a kezébe. Plusz igazán hatékony harcmodort sem tud tanulni, hiszen semmit sem ismer a harci talent-ek közül és nem is fejlesztheti azokat. 2 fegyvert adni neki pláne rossz húzás. Maradjon csak a botocskájánál. Az ugyanis mindig talál, gyakorlatilag átüti az összes vértezetet, csak a critical-ról kell lemondani cserébe.

A páncélok, főleg a jobbak, mind rendelkeznek fatigue értékkel. Ezt a karakter képénél a karakter képernyőn a bal felső sarokban látod. Amíg pozitív, addig nincs gond. Amint negatív onnantól kellemetlen a dolog, ugyanis amekkora érték ott van pirossal, na annyi százalékkal kerül többe minden varázslat és harci talent. Gyenge mágus esetében ez piszok gyorsan nagyon amgas negatívumot tud jelenteni, szóval a páncélozását inkább kerüljük. Ha egyszer mágiában jó akkor tessék arra gyúrni vele.

A találatot meg nem befolyásolja a páncélzat nehézsége. Az csak a találati módosítódtól függ. Mivel ez a mage esetében alapból is a legalacsonyabb, aránytalanul sok pontot kell belé invesztálni hogy egy harcossal felérő egyént kapjunk. Ezzel szemben ott van az automatán találó bot...

Micsu:
    Nem kell egynél több fenntartható varázslatot aktiválni és nem lesz gond. De még alap értékekkel is 2-t lazán fenn lehet tartani és még marad némi szabad kapacitás.
  • Micsu
    azért sztem a willpopwert is egy 20-25körülire jó ha felnyomja az ember a fenntartható varázslatok miatt
  • Calver
    na akkor, mage statokról kicsit:
    Strength, Dexterity: felesleges
    Cunning: ha mágustorony féle Fade-ben szorgalmasan keresgéled a statnövelőket, össze tudsz szedni +5 pontot. még ha elf is vagy, ez akkor is elég 16-hoz, hogy maxolhasd coersion-t.
    Willpower: felesleges rá egy pontot is osztani, lesser lyrium potion-t fillérekből össze tudsz rakni, és sokat tölt.
    Magic: egy stat mind felett - legyünk konkrétak, csak erre pakolj pontokat hasznos karaktert akarsz.
    Constitution: meh... jó CC+sebző varázslatok, meg esetleg force field: semmi nem fog soha megérinteni sem.
  • MrAndree
    Visszajön az.
  • Norec79
    A táborban lévő törpén kívül senki más nem tud rúnákat tenni a fegyverekbe? Mert a támadás után eltünt.
  • A file
    érdekes ez a médzs a rugó után...arra gondoltam h bloodmage/bűvharcos(magyarral tolom) kombó lesz,de asszem semmi spellt nem kap 2 1h fegyóra,szal csak az attack parancs +varázslatok maradnak.de akor már heavy cuccot raknék rá,az mennyiben befolyásolná a mana igényt/találatot?
    sztem jó kis rombolást végezne csak nemtom érdemes e rámenni erre
  • zorrobomber
    Esténként van fél-1 órám tolni az ekét. Ha lenne napi 8 órám, nyilván én is kimatekolnám.
  • Különc
    Nem értem ebben a játékban hogy lehet elakadni, főleg a törpéknél, ha az Enyészetben szórakozik valaki, az okés de egy kis sütnivalóval és rövidtávú memóval az is megoldható könnyen. Sose voltam híve a "fú, akadályba ütköztem, megyek a fórumra írni és várok" megoldásokat. Sokkal jobb élmény, ha mindent magad fedezel fel és győzöl le, szvsz.

Harmadjára játszom már a játékot és még mindig tudott újat mutatni és most volt az első olyan party, amelyikkel nem kellett szaladgálnom Redcliffe ostrománál a káptalan előtt (Én mint rugó, Alistair, Morrigan, Pala) Ütős kis csapat szó szerint.
  • SaGa Jr
    Növekszik valamilyen mértékben szintlépéskor is de nem annyit mintha willpower-re tettél volna (1 willpower pont az 5 mana).

A coersion meg csak fő karakternek kell. Neki sem kell nagyon magasra tenni ha nem akarod, mert anélkül is megoldható a játék.

A minimum mana érték szerintem attól függ, hogy milyen fenntartható varázslatokat akarsz állandó jelleggel használni. Nálam Morrigan például a deathspell-en kívül (amivel a holtakból nyer életerőt) más fenntarthatót nem használt controller szerepkörben. A hullaszipolyozóst is csak akkor kapcsoltam be nála manuálisan, ha olyan harctérre mentem ahol tudtam hogy sok hulla és komoly pofozkodás várható.

Wynne (már ha nem nyírtam ki a toronyban és a csapatba került) meg csak a gyorsítást használta a fenntarthatókból. Sem ez sem Morrigan varázslata nem volt túl energiaigényes így mindig maradt elegendő pont egyebekre, ha meg fogyott a mana akkor ittak.

Olyan 150-180 között már jócskaán el lehet játszogatni és kezdéskor is már 100 felett van a man mennyiség.
  • zorrobomber
    Azaz, köszi! Este nekifutok :)
  • MrStokes
    Ertem, koszi.

A Cunning-ot a Coersion miatt fejlesztgettem eddig hebe-hoba a meggyozes vegett.

Amugy a mage manaja a szint novekedesevel nem is no?
    Van egy minimum mana ertek, amit azert jo ha eler egy mage karakter?
  • SaGa Jr
    Igazából willpower olyan nagyon nem kell. A magic viszont nagyon. A willpower adja ugyan a mana mennyiséget, de mivel lehet töménytelen mennyiségben előállítani lyrium löttyöt és annak hatásfoka a magic értékedtől függ, így jobban jársz ha csak arra gyúrsz. Gyakrabban kell majd iszogatni, de lötyi lesz elég és sokkal többet tölt vissza még a legegyszerűbb ital is, plusz a sebzéseid varázslatokkal is a magic értéktől függenek.

Cunning max 16-ig kell egy mage-nek, hogy teljesen ki tudd fejleszteni a combat tactics-ot. Ha gondolod a maradék pontot inkább tedd constitution-ra. Így növekszik a physical resistance és a HP is. Túlélőképesebb lesz a mágusod és nehezebben ütik ki. De ha simán csak a magic tulajdonságot növeled azzal sem nyúlhatsz mellé.
  • SaGa Jr
    Biztos vagy benne? Eljutottál már a Lands Meet-ig (minden sereg begyűjtve az Arl meg mondta hogy gyerünk a fővárosba azt legyen nagy találka)? Azért kérdem mert akkor nyílik majd meg 3 feladat nála, ami addig nem lett kiadva tőle, merthogy lezárt területre nem tudtál volna bemenni.
  • Sir Quno Jedi
    combat training és willpower asszem
  • MrStokes
    Mage-nel milyen aranyban erdemes fejleszteni a Magic es Willpower attributumokat?

Eddig 2:1 aranyban pakoltam Magic-re es Willpower-re a szintenkent kapott 3 pontot, nem tudom ez mennyire lesz eleg kesobb. Ritkan persze teszek 1-1 pontot a Cunning-ra is.

Mas:
    warrior/rogue karakerek staminajat lehet valamilyen uton-modon novelni?
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, de előre részvétet nyilváníthatsz a másik tesómért is, úgyis kinyírom (megint).
  • Gnome
    Részvétem a tesódért, és apádért is.:((((((((((((((((...
  • Sephi
    Az erod questet a sajat kempingedben talalod egy csavokanal.
  • SaGa
    Ami aktív, az mind a hátizsákodban, kivéve a sárkányvért többi darabját. A gólemet a térképen keresd, balra lent Redcliffhez képest...
  • Spherion
    Hali
    Ezek a dlc-s cuccok hol vannak? a golem és a sárkényvért dlc le van töltve, a kamarás erőd nincs. Az invetoryba a sárkányvért ott is van de a többi merre lehet?
  • Sir Quno Jedi
    Sehol, amíg nem bízik benned, illetve majd a koronázáson. Ha meg tesója vagy, elején úgyis van alkalmad beszopni a kis fattyú szemétségeit...
  • Sir Quno Jedi
    Mondjuk az lenne korrekt, ha a tesójaként, mikor az ő küldijeit megcsináltad és ő a bizalmába fogad, majd elmondja az uccsó főküldit, nemes 1xűséggel a saját szobája padlójára ontod a beleit, valami iylesféle szöveg keretében: Megmondtam, hogy VISSZATÉREK!. Azt úgy kipróbálnám lehet-e, de félek nem, mer ez egy hülye játék ebből a szempontból.
  • Sephi
    Nekem peldaul meg mindig quest es quest complete jel van a Deneriumi csavo feje felett, aki a lopos questeke adja :D Pedig mar semmi dolgom vele.