18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • himpike
    Szobrok.. először a tálast érintes, aztán a felfelé mutató kardost majd a lefelé muatatót. Haladj tovább és lesz egy pajzsos szobor is később, ha megérinted kiírja hogy változott a quest. Ha megbasz az áram valamelyiknél akkor elrontottad a sorrendet vagy2x érintetted meg valamelyiket.
    Dörzsöltségről...30ig érdemes növelni addig is csak nyitás miatt. A dexből találsz, semmi gyakorlati haszna nincs a 30 feletti dörzsinek mivel harminc is elég mindenre. Ez a gond végülis a kalandorral ha pc.. kétfelé megy a pont. Emellett kénytelen vagy erőre is tenni vagy elvisz az első nyári zápor(vért miatt).

Kitekertem negyedszer, totál negatívan, illetve Ogrent nem áldoztam fel mert pont rajta volt a legjobb kardom hehe. 1320 pont az 1600ból, hagytam Loghaint sztárrá lenni. Allistair kivégzéséről egy büdös szó se hangzik el, emiatt csalódott vagyok. A többi kb jó volt a befejező szövegben.
    Valami irgalmatlanul nagy varázserőm volt a végén, 75+43 azaz 118 ami takaros. Kivárom az Ostagart és nekifutok ötödször kétkezes fegyós bandával.. majd viszem Waynet és gyorsít ha nagyon nem megy hehe :P
  • zyndar
    Üdv Urak!
    Kérdés: jól tudom, hogy az íjak esetében a short- és longbow sebzésénél a dex és a str 50-50%-át veszi alapul, a crossbow-k esetében pedig 100% dex? Csak mert azt is olvastam valahol, hogy nem működik normálisan a számolás és jobban megéri, ha nem crossbow-t használ az ember.
    Egyébként kicsit addiktív a játék
  • xianon
    Köszy Fantusz
  • xianon
    Értem már szóval akkor ügyesség legalább 36 ig többi dörzsöltségre toljam és a halálos skillt mindenképp húzzam ki :D
  • Fantusz
    Nem - törrel az ügyesség a sebzésmódosítód.
    Kard, buzogány, fejsze sebzésmódosítója az erő, ezeknél a fegyvereknél lehet majd a dörzsöltséget alapul venni a sebzésnél.
    Kb. 5-12 szint között úgy láttam jobb, ha két erős tör van a kézben, mint a kard+tör páros, ilyenkor az ügyesség lényegesen magasabb az erőnél, a dörzsöltség-érték még nem sebzés befolyásoló.

Szerencsevadász a dörzsöltség mértékétől függő bonuszokat kap különböző képességekre, azt is fejleszteni kell, de kezdetben az ügyesség a fontosabb, 36-ig mindenképpen fel kell tolni.

Ajánlom a dualos városi elf warriort is, ha valaki a kétkezes harcot kedveli.
    Befolyásolás, és pillangóvágás a két induló képessége tehát nem kap fölösleges skillt, mint mondjuk a human nemes, aki pajzshasználattal kezd.
    Gyors, hatékony harcos ügyességre+erőre kell fejleszteni.
    A szerencsevadász képességcsoportot természetesen nem kaphatja meg, de a kettős fegyver csoportot 12-es szintre ki lehet maxolni vele.
    Az alapkövetelménynek számító 36 ügyesség miatt szinte minden ütése talál, őt viszont nehezen tudják megütni, az amúgy is gyors stílushoz még a lendület képesség is ad bonuszokat.
  • borso
    Megtörtént, de akkor sem történik semmi.
  • balee4
    Van egy 4. szobor, egy másik teremben. Sorrendben kell megérinteni őket.
  • SötétBarom
    Van egy skill, ami után már nem a strenght-ből számol.
  • borso
    Sziasztok! A körmágus toronyban van 3 szobor ami szikrázik ha hozzá érek és nem történik semmi. Ezt a küldit kitől kapom meg, valamit elnéztem?
  • xianon
    Akkor ezt most már tényleg nem értem:S
    Szóval akkor ha két kard lesz a kezemben akkor már erőt méri ugye? Akkor nem kéne csak tőrökkel mennem? Hisz annak adja ügyességből és dörzsöltségből a pontokat.
  • balee4
    576-ból:)
  • balee4
    Legyőztem egy Gaxgang nevű dögöt, kurva jó pajzsot dobott. Meg megtaláltam Duncan pajzsát is, egész jó ez is.
  • Chappy
    Sziasztok!

A köv. konfigokon elfut a játék? (Nem kell max grafika, nálam a játékélmény mindent felülbírál)

1.) AMD 64 bit 3000+ (1,8 GHz), 1 GB RAM, GeForce 9500 GT 1 GB DDR2, Windows XP
    2.) Intel Dual Core T2390 (1,86 GHz, 64 bit), 2 GB RAM, Intel GMA X3100, Windows 7 Ultimate 64 bit

Előre is köszönöm a válaszokat!
  • Pares
    Most, hogy így közeledek a 3. végigjátszáshoz, utánna néztem alaposan, és rengeteg, szinte kötelező mod van már kint. Itt van pár nagyon jó mod, amit csak ajánlani tudok:

DAmodder - a legfontosabb, ha modokat akarsz használni...
    Better Combat
    Amazon Curves :D
    Of Noble Cast
    No Starting Abilities
    No follower auto level
    Project Beauty
    Blood Dragon Armor Retexture
    Vibrant Colors
    Lock Bash
    Detailed Tooltips
    DLC Merchandise - akinek nincsenek meg a DLC-s tárgyak, de kellenének...
    Forced Deathblows
    Personal Annoyance Remover
  • imilee
    Sziasztok!
    Megvan valakinek az eredeti Dragon Age? Mert akkor elküldhetné a magyar feliratot tartalmazó fájlokat ide [email protected] előre is köszi.
  • himpike
    A kétfegyveres harchoz jóval több idő kell, mármint hogy beérjen. Lehet menni 2 karddal meg fejszével de tőrrel 3x beüt míg karddal egyszer. Ha a tőrök fel vannak cuccolva rúnákkal akkor a sebzés is eltolódik a több ütés miatt a tőr felé... Kisebb az esélye a melléütés miatti nullsebzésnek is egységnyi idő alatt. Emellett az ügyességes karakter védője sokkal nagyobb lesz a végére.
    A kétkezes fegyverek gyk hulladékok, könnyen üt mellé, lassú mint a tetű... Mind1, majd meglátom ötödikre, hátha azzal több lesz a kihívás.
    Külömben az a legjobb ha már a játék felénél tudja az ember hogy ki lesz ott az utolsó harcnál.
  • SötétBarom
    Eszembe jutnak a régi szép idők a Dio2-es barbárral, akinél egyszerre kettő kétkezes kard volt és ledarált mindent a gecibe XXXDDD
  • HekkR
    LINK
  • Fantusz
    Lelianat legtöbbször átlépeztem két törre, íjjal nálam is sokat bénázott - különösen zárt térben - törrel meglepően ügyes.

Törnek az ügyesség a sebzésmódosítója, kardnak, buzogánynak fejszének az erő, így kezdetben a magas ügyesség miatt lehet jobb két tör, mint a kard+tör varia.
    Penge, vadember bökője, Olaf becses sajtszeletelő kése amik szóba jöhetnek, illetve Ozammarban lehet(ne) venni egy bicskát, de az szinte megfizethetetlen, 130 arany körüli az ára.

A kettős fegyver mestere képesség kell ahhoz, hogy mindkét kézben teljes értékű fegyver (kard) legyen, ennek 36 ügyesség az alapfeltétele, a többi pont mehet a dörzsöltségre.
  • Fantusz
    Sajnos mostanság az egyszerű kiegészítő modok, dlc-k vannak divatban a kiadóknál, ami részükről érthető, játékos szemszögből nézve fájdalmas.
    Elkényelmesedett a kiadó, ezidáig két olyan modot kaptunk, amihez küldetés tartozik, s a kettő összesen talán jelent egy órányi plusz játékot.

Néhány hónapon belül jó lenne egy expanziós lemez is, plusz 8-10 órányi játékidővel, vagy legalább egy komolyabb dlc.
    Félreértés ne legyen, hangulatos, jó az eddig megjelent két mod (Harcosbérc, Pala), de nagyon rövidek.

Felteszem olyanra véletlenül sem számíthatunk, hogy a történetet pörgessék tovább (Morrigan és a demonbaby), ezt jó esetben meghagyják a második részre.
  • himpike
    Deadly a skill neve asszem, magyarul halálos. A zárnyitások feletti sorban a 3. A peccs a dex damage-en segít az biztos mert az se volt jó.
  • himpike
    Help kéne.. a tónál a kocsmárostól el lehet lopni egy átkozott tárgyat, próbálta már valaki hogy mi történik később a tolvajjal?
  • xianon
    Az melyik skill amiről beszéltek a szerencsevadásznál? Hogy a cunnongból nyerje a sebzést? Nem az 1.02es patch segít ezen?
  • himpike
    Az ötödik újrajátszásra készülök hehe.. van ott még potenciál a játékban.. lassan jön a Return to Ostagar is remélem.
  • SötétBarom
    Try again! :D
  • Dobronski
    Neeee... vége ennyi... kijátszottam... kár. Évek óta nem volt ilyen jó játék...
  • himpike
    Na azt nem próbáltam de az animáláskor ugrik a summon az biztos illetve van egy exploit hogy gyorsan megynyomod egymás után a summon gombokat, és lejön 2 ha van rá staminád. Lehet javította a peccs, nemtom. Summon és animate nem jön egyszerre az tuti, oda-vissza elmegy az előb idézett.
  • SötétBarom
    Miért? Ha két ranger van, akkor sem lehet 2 summon?
  • himpike
    Ja nem lehet kettő summonod ne is erőltetsd, még halottanimáláskor is elmegy az idézett lény.
  • himpike
    Ellent kell mondanom, az íjászattal legkönnyebb a játék... Taszítás rúnája, álomvarázs, rémálom, vgay fagyvihar amivel megosztod az ellent.. lényeg hogy ne egyszerre érjenek oda hozzád - az elleséges casterek nehézsége nullára redukálódik, a főellenfelek szintén mert hiába lök fel, nem kell hozzájuk odarohannod hogy üssed... ugyanez igaz az ellenfelekre is, nem kell odafutnod hogy valakit megments, harmadik végigjátszásom ijásszal voltmert messziről lelövöd mire más odafut. A harmadik végigjátszásomkor ijász harcos voltam, és Leliana is arra lett gyúrva félig meg nyivákolásra. Botrányosan könnyű volt, pedig pont azért csináltam így hogy nehezebb legyen... sebeztem ijjal 400 körül a gyilkos nyíllal... Most casterrel olyan 360 körül sebzek max de nincs kin tesztelni mert nincsen annyi ÉPjük. Álom, sebezhetőség, majd rettenet, szellemsebzős cuccokban 122es spellpowerrel.. Abszolut ne törekedjetek tápra, anélkül is maximálisan játszható. Hardon már jobban kell taktikázni benne.
  • himpike
    Valami alapméreg amihez asszem recept is van nála. Fegyverméreg talán. A rábeszélősdit relative könnyű maxolni ha a toronynál az enyészeben megkeresed az összes dörzsöltségnövelő oltárt. Ha jól emlékszem 2 pontot elég oda költeni. Gonoszkodva kicsit máshogy kell haladni pont a meggyőzés/megfélemlítés miatt. Először Palát szoktam begyűjteni, utána kínlódok valameddig az elfeknél de nem végig, aztén Redcliffe félig, a kastélyba nem megyek be és utána a torony, de az már végig. Elvileg így lesz annyi szint hogy pl meg tudja az ember győzni a démont hogy tanítson vérmágiát, de nincs messze Orzimmar se némi xpt szedegetni. A gonosz úton haladók a líriumbizniszt nem tudják mgcsinálni szal alapban buknak 20 aranyat minimum(nem lesz kinek eladni, hiába kímélitek meg a varázslót a szekrényben). Italfőzésre igazából kár a pont szerintem, mert Wayne, és Morrigan is kitanulhatja. Cipelni nem kell egyiket sem, főzöl 40 darabot mindenből meg még 2x a játék alatt és kihúzod a végéig.
  • SötétBarom
    Na hát ez az elképzelésem ezzel a partyval elég nyögvenyelős :DD

Van Leilanna íjjal, én (kétkezes rouge), Morrigan meg Sten egy orbitális karddal. Olyan ordas módon szopatnak mindenhol ahol tömeg van, hogy hihetetlen. Morrigannel folyton be kell másznom a sűrűbe, hogy tudjon mindbalstelni. Az én karakteremet meg leverik 2 perc alatt. Küzdelmes baromira. Arra várok, hogy végre megkapjam azt a skillt, ahol a strenght helyett a cunningot használja a dmg megállapításánál, és akkor végre eldobhatom ezt a két fos tőrt.. Stennek meg a two-handed sweep skillje tűnik hasznosnak.

Az íjászat meg absz. nem tűnik jónak, de most ezt találtam ki a kiscsajnak. :D Arra gondoltam még, hogy neki is, meg magamnak is felveszem a ranger spec-t, és lesz velem még két summon :]
  • xianon
    Ezt a könyvet honnan lehet megszerezni? Mi a címe? Vagy esetleg hol lehet megvásárolni, letölteni? : )
  • balee4
    Nekem tetszik a könyv, szépen megmagyarázza hogyan jutott hatalomra Maric, Cailan apja. Nem egy világmegváltó, de akinek tetszik a game, ne hagyja ki.
  • Bucsek
    Sziasztok, Win7emvan, és a Dragon Agenél állandóan engedéjeznem kell a frissitést (win+r, majd services.mc vagy vmi ilyesmi). Igy nemtom betölteni az állásaimat, mert kellenek hozzá a DLC-k, de mivel nem frissít nem látja, hogy felvan installálva... van valami módja, hogy mindig engedélyezve legyen a frissítés?

Előre is köszi, BUÉK
  • PAtr0n
    Sorry, későn nyomtam rá, nehogy elküldje még.
  • PAtr0n
    Sajnos a rábeszélő kézségem nemigen jó, pedig néha oda is osztok szintlépéskor pontot. Sima harcos embert kezdtem, néha azért sikerülnek a rábeszélős, megfélemlítős válaszlehetőségek.
    Sten sajnos nem említette a kardot, értelmesen nem is tudtam vele csevegni.
    Amikor a törpénél voltunk, bele sem szólt a dolgokba. Muszáj volt harcolni.
    Mind1, ezt a dolgot már buktam. De lehet majd később visszanézek a házába hátha feltörhető lesz a láda.
    Amúgy elég flusztráló a játék nehéz fokozaton. Tényleg sokszor tervezni kell harcok előtt, meg pörögni kell harc közben is. Csak azért vicces, hogy egy sima nyomi farkast 3 harcos több másodpercig vág, persze nem is a legrosszabb kardokkal. Nameg soha nem egy farkas van hanem legalább 10.
    Ettől függetlenül jó a játék, élvezem nagyon...
    Apropó van az a kereskedő Lotheringben, és megkér, hogy hozzak neki 3 mérget. Aszongy bármilyen jó. Van nálam valami méreg, de még mindig csak az van a válaszlehetőségek között, hogy még nem sikerült összegyűjteni a hozzávalókat. Pontosan milyen méreg kell neki?
  • PAtr0n
    Sajnos a rábeszélő kézségem nemigen jó, pedig néha oda is osztok szintlépéskor pontot. Sima harcos embert kezdtem, néha azért sikerülnek a rábeszélős, megfélemlítős válaszlehetőségek.
    Sten sajnos nem említette a kardot, értelmesen nem is tudtam vele csevegni.
    Amikor a törpénél voltunk, bele sem szólt a dolgokba. Muszáj volt harcolni.
    Mind1, ezt a dolgot már buktam. De lehet majd később visszanézek a házába hátha feltörhető lesz a láda.
    Amúgy elég flusztráló a játék nehéz fokozaton. Tényleg sokszor tervezni kell harcok előtt, meg pörögni kell harc közben is. Csak azért vicces, hogy egy sima nyomi farkast 3 harcos több másodpercig vág, persze nem is a legrosszabb kardokkal. Nameg soha nem egy farkas van hanem legalább 10.
    Ettől függetlenül jó a játék, élvezem nagyon...
  • PeToth
    Éppen az a bajom, hogy nem tudom a képzettségekből lehúzni (ha ráviszem az egeret nem változik kézzé a kurzor) annak ellenére, hogy nincs lezárva a gyorssáv. Sőt megnyitni sem tudom a keverő menüpontot, ezért magammal kell vinnem valaki olyat aki tud gyógyitalt keverni, pedig én is tudnék 4-es szintű cuccot keverni.
  • adios
    Hello!
    Miután feltelepítettem, elindítottam, s új játékot akarnék kezdeni, azt írja ki hogy a campaign.cif fájl nem található. Így persze nem is indul el,nemtudok vele mit kezdeni. Vki esetleg lenne olyan kedves és feltenné valahova ezt az egy fájlt?
    Előre is thx!