Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Loghain elmenekülése az elsõ csatából még megmagyarázható azzal, hogy egy láthatóan megnyerhetetlen csatában nem áldozza be a sereg maradékát.
A nemesekkel szembeni viselkedése is magyarázható egy "jobb, magasabb cél" elérésével. Az, hogy felbéreli a hollókat, hogy pusztítsák el a csapatot, már nem. Nálam akkor vált véglegesen hazaárulóvá. Az egyetlen csoportot akarja elpusztítani, amelynek esélye van arra, hogy legyõzze a fõdémont, ezzel odavetette az országát a darkspawn hordáknak. Egyszerû dolog ez, mint a faék, bár aki a politikusok játékait kedveli, még támogathatja is Loghain lépéseit...
Why so serious?
Nem volt szép döntés...de ahogy a játék is írja, vedd körbe az ellenfeled nyugodtan, mert a történelemkönyvekbe csak az kerül bele hogy gyõztél. 😊
De aztán Alistair felbukkanásával...aki ráadásul templárius...háát.
Ez olyan mint a gyûrûk urában az emberek problémája...most tényleg két félszerzetnek kell elvinnie a végzet hegyéhez a hatalom gyûrûjét??
Alistair mint kiderült királyi vérbõl van, de a jelenléte csak bonyolítja a már kialakulófélben lévõ helyzetet, ráadásul 30 éves koráig él..és ebbe bele kell venni hogy odaérjen a mélyútakra is 😄D
ha túlél mindent, és valóban alkalmas a feladatra..akkor is piszok gyorsan kell tõle egy gyerek. 😊
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Az, hogy elvagod a torkat, vagy plane hagyod, hogy elvegezhesse a piszkos munkat az nem buntetes, hanem kegy, mert ami jar neki, az az akasztas, kerekbetores, es felnegyeles. Ez nem gyilkossag, az arulokra rendesen ez a sors var, mert ha a buneikert esetleg nem is felelnenek, a hibaikert szinte mindig. Loghain kivegzese igy egy teljese logikus, es folottebb politikus dontes.
Mikor csatlakozott a felkelõk csapatához, akkor õ is láthatta amint simán beáldoznának a vezérek egy egész hadsereget, emberek százait, egy magasabb cél érdekében..nevezetesen hogy megmeneküljön a vér szerinti király.
Nem logikátlan amit tesz, másban látja a megoldást. Elvégre õ a játék szerint nem láthatja elõre, hogy a mi kis csapatunk túlél mindent 😊
A király meghal, mert õ ezt így látta helyesnek..és onnan kezdve csak mi bonyolítjuk a tervét, azzal hogy Alistair életben van és az aki, már bukott helyzetbe került.
De a karakteréhez sztem hû maradt, õ egy ilyen arc. Nem akart rosszat a népének, de jöttünk mi és megöltünk mindenkit..vagy ha nem akkor visszatöltöttük. 😊
Tekinthetem-e azt jónak, aki betart minden törvényt, ha így másoknak kárt is okoz. Tekinthetem-e jónak azt, aki öncélúan ítélkezik a "gonosz" felett? Gonosz vagyok-e, ha elárulok valakit, hogy más valakit ezzel megmentsek? És még lehetne cifrázni...
Összefoglalva egy számomra nagyon kedves idézettel, amiben szintén alapvetõ dilemmára világítanak rá:
...
Törvényedre sújt le kardom, ha ölnöm kell, hogy védjelek.
Mondd, mennyit ér az ember, ha bûntelen, de gyenge!
Mondd, mennyit ér, ha készül véres gyõzelemre!
...
Ellenségeim állnak mellém, s népem támad ellenem...
---....ooooOOOOoooo....--- And then there was Silence
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403
Why so serious?
Altalaban igazad lenne, nincs mindig feher meg fekete, de wardennek lenni, hiaba probalod ugy beallitani nem csupan aldozat, egy megtiszteltetes. Egy arulo nem erdemel hosi halalt.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Az értelmetlen haláluk helyett értelmet adtak nekik.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Eszemfaszom megáll!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ergó én másféle büntetést szántam neki, mint az egyes IQ-jú Alistair, aki a saját lánya szeme láttára (aki ugye könnyedén királynõ lesz, mert Alistair arra sem szívesen képes és nyávog) szúrná le az egyik fõnemest, mint egy disznót a vágóhídon. Hagy gratuláljak, Templarhoz méltó gondolkodás. Semmi tárgyalás, semmi ítélõszék, semmi védelem, semmi vád, csak szimpla GYILKOSSÁG. Loghain MEGADTA magát, innentõl szimpla gyilkosság a részünkrõl, ha levágjuk.
Félreértitek az egészet szvsz.
Alistair viselkedése emberi és érthetõ, de nem logikus és nem is diplomatikus. Politikáról van szó amúgyis. Egy királyi frigyet pl. nem túl ildomos apósgyilkossággal nyitni.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Loghain meg akkor is ha valami beteges logika szerint jot akart tenni, akkor is egyike azon harom karakternek (Bhelen es Howe a masik ketto) akik nem is erdemelnek mast mint halal.
Why so serious?
Nem ölök meg foglyokat, sem készre hatására, sem sehogy. Akkor sem ha egy templar hisztizik érte.
A nõk is általában ezt csinálják: "HA szeretsz akkor megteszed/nem teszed meg ezt, avagy azt!", "HA megetszed, elmegyek!". Ez érzelmi zsarolás és hiszti. Aki el akar menni, ott az ajtó. Életben sem állhatom az ilyesmit.
Alistair konkrétan úgy vislekedik, mint egy fürdõskurva. Pedig addigelé egész nyugodt és összeszedett, flegma, vicces, laza fickó volt, de itt kiborult nála a bili. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Hogyan teheti a karakterem számára választássá (akibe állítólag szetrelmes), hogy vagy ölünk, vagy õ lelép?!?! Egyáltalán ilyesmi hogy a faszba merül fel a butus kis buksijában?!?!
Érdekes Sten-nél nem tiltakozott...
Rajta van a full DLCs set, egy 80 gs gyûrû, 3 nagymester rúna, flash gamebõl DLCzett sisak, Duncan pajzsa ésatöbbi. Nem szeretném ha elvinné xD
Komolyan, a pofa elarulta a kiralyat, a hazajat, csalt, hazudott es olt, eladta rabszolganak a sajat allamanak hmm... polgarait, a sajat lanyat is felreallitotta az utbol, csak hogy megszerezhesse maganak (egen, maganak, nem a szomszed Lajosnak, nem a nagyobb jo erdekeben, maganak) a tront. Ezek nem "bunok", hanem bunok; nem mellesleg kapitalis hibak. Loghain egy utolso feregge zullott mire a jatek elkezdodik, es ezt vegig meglehetosen explicit vagjak a pofankba.
Persze egy opportunista eletben hagyhatja, es hat a grey warden motto siman lehetne "a cel szentesiti az eszkozt" is.
Why so serious?
- Törpe hercegként meghalnál a deep road-on, mivel halába küldtek, hogy megölted a tesõdat (pedig nem is) -> Duncan kiment
- Elfként megfertõz a taint, meg kéne halnod -> Duncan kiment
- Alistairt is besorozta
- a tolvajt az elején Ostagarba, na azt is "ki"sorozta a büntetés alól
A Grey Warden-ek ezt teszik. Szövetségeseket toboroznak, legyenek azok bûnözõk, vagy szentek, õket nem érdekli sem faja, sem származása, sem elõzetes "bûn"/rémtettei.
Akit bevatatak és nem hal bele, azis belehal idõvel, rangját, hivatalát és családját veszti. Rosszabb mint az életfogytigosoknak. DE legalább mielõtt meghalnak, tehetnek valamit a jó ügyért.
Erre Loghain éppúgy alkalmas, mint Alistair, csak templar barátunk kissé szenzitív. Lehetett volna 3 Grey Warden helyett 4 akik valszeg. úgyis meghalnak a vésõ csatában rá pár napra, de Alistari bedurcizott. Ennyi. Feladta az ügyet az "elveiért". Noprob. Seki nem kérte, hogy testvéreként szeress Loghaint (valszeg. a többi GW-t sem isemri odakint és azokat sem szereti) és ha már aaaannyira gyankszik rá, jöjjön velünk és figyelje, ellenõrizze õt, ha gyanús lesz, vagy megszegi a szavát, még mindig megölheti AKKOR!
DE neeeem, õ elmegy és magunkra hagy minket a végsõ csata alatt az árulóval. OKÉ! Nagylány a karakterem, el tudja viselni ezt is.
Csak azért nem választottam eddig Loghaint, me mindig annyira feltápoltam cuccal Alistairt (több száz goldom bánta) hogy féltem, magával viszi <#idiota>#idiota>
Es Loghain ilyet tett. Megbocsathatatlan.
Why so serious?
Why so serious?
A rend érdekei mindenek elõtt, csak a Blight számít. Elfogadta, mégis telibeszarta.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Loghain viszont hõs volt, letett valamit az asztalra, mégha be is golyózott késõbb és nem magáért, vagy a személyes hatalmáért tette amit tett. Megérdemli, hogy hõshöz méltóan az Archdemon elleni harcban essen el. Az emberek hõsnek tartják, inspirálja õket, nem vehetjük el tõlük ezt az illúziót, hogy egy alacsony származású közülük való fiú a királynõ apjává avanzsált. Egy öreg veteránnak, de méginkább az egyszerû népnek jár ennyi. Nem fáj senkinek, ez csak ahalábüntetés egy extended verziója.
Viszont Alistair meg nem bír magával és a kötelesség helyett a saját személyes érzelmei alapján dönt. Ennyi. Megérteni megértem, de nem fogadhatom el az õ döntését. Már Flemmeth megölésekor is ragaszkodott hozzá, hogy ne alkudozzunk, ne hagyjuk futni, hanem öljük meg, csakhogy akkor még nem volt bizonyítékunk rá ki õ valójában és tippünk sem lehetett róla, ergó az ott kegyetlenség és hálátlanság volt részérõl.
Itt egy videó róla, másnak is van ilyen problémája:
Pala bug
Mit csináltál szerencsétlenekkel ? 😄
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Kumiho #2179
Nalam mikor Alistair kiraly lett, a toronyba zaratta a ribancot
Kumiho #2179
Annyit tudtam tenni, hogy elküldtem a fenébe, többel nem nagyon érhettem be.
Kumiho #2179
A kiralynot is megoltem volna szivesen pedig megprobaltam ot tamogatni de 2x is elarult. Morrigan kibaszottul ellenszenves volt de mivel meg akartam "csinalni" jopofiztam vele, de valojaban tenyleg egy megkeseredett gonosz cinikus boszorkany.
Aki nekem egyaltalan nem jott be az Sten. En az eletben sem szeretem az ilyen maganakvalo, folenyes, onmagat kurvabolcsnek tarto sszukszavu szemelyeket akik ha megszolalnak azt hiszik mindig igazuk van. De persze ez csak jatek, de mivel szerepjatek az is belefer hogy a valos eletbol kepezzunk le dolgokat.
Loghain viszont akarmilyen hos, elarulta a kiralyat. Elarulta a wardeneket majd mindent a mi nyakunkba vart, az elfeket rabszolganak adta el, pedig annak idejen volt sajat elf szakasza akik a vezetese alatt az egyik legsikeresebbek lettek az elnyomok elleni gerilla harcokban. Howe oldalara allt, pedig tudta mit tett a csaladommal (human noble vagyk leginkabb) es ami a leg rohejesebb az egeszben, Howe csaladja anno osszeallt az elnyomokkal csak azert, hogy megtarthassak a foldjeiket.
Igazabol mar csak azert az arcert amit a visszavonulaskor vagott, bevertem volna a kepet. Alistairnek igaza van abban, hogy nem valhat belole Gray Warden, mert oket a veruk es a sorsuk koti ossze egy uj csaladkent. Tul sok van a rovasan, hogy elintezzuk egy ejnye bejnyevel.
Loghain egy elsõ blikkre kifogásolható dolgot tett akkor, de végül is volt logika a tettében, igaz boldogtalanná tett 3 embert (önmagát is), de kétségtelen hogy rátette a dolgokat a gyors és egyszerû útra.
Sztem sem egyszerû Loghain esete, ..csak nem a részleteken keresztül látja a megoldást.