Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

böröczk
Van már rá mod, hogy mágiával is nyithass zárakat: open lock spells

Kumiho #2179

ja, a régi szabálykönyves játékban a láda nyitásra jóval többféle lehetõséged volt

nem rossz ez a rendszer, manából/staminából fenntartható képességek jók, rugó/harcos karakterek is kaptak képességeket de a varázslónál nekem sokkal jobban tetszett a régi ad&ds rendszer, fõleg azért mert magas szinten is találhattál/tanulhattál jóféle varázslatokat, itt meg inkább a kombinációkon/mennyiségen van a hangsúly
én a specializációt is inkább úgy oldottam volna meg hogy 1 karakter csak 1 felé specializálódhasson és a speckók tech tree alapúak lettek volna több féle képességgel/lehetõséggel

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

BEAST
Igen ezeket enis hianyoltam kicsit... meg azt sem bantam volna ha par cucc osszetorik a ladaval egyutt, mint ahogy azt a regebbi jatekaikban is tettek.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

BEAST
Ez igaz, de erre az egyik iro/fordito irodalom tanarom mindig azt mondta, hogy angollal szemben a magyar mennyivel szinesebb, szebb nyelv. Igy ha angolrol forditunk magyarra meg szebb is lehet az erdetinel. 😛

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Grusalak
Igazából Pala lett volna a negyedik, hiszen a "nõi" vonalba õ is belefért volna, csak akkor rengeteg cucctól (zárt ládák) elesek. <#szomoru1> Kár hogy itt mágiával nem lehet zárat nyitni, vagy nyers erõvel összetörni... Azért az jó volt dnd-ben

---....ooooOOOOoooo....--- And then there was Silence

azért azt is tegyük hozzá hogy a magyar nem egy könnyû nyelv, nekem se tetszik a fordításban minden de azért nem olyan rossz, láttam már sokkal szarabbat is

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

BEAST
Igen, kiadnak olyan munkakat hogy "ezt" forditsd le, de ketlem hogy kikotnek, "De a kitalalt/fantazia neveket is mert kulonben nem fizetunk!". 😄

Amugy az EA-nek kb mindegy is milyen a minoseg, magyarnak magyar, ennyi 😄
es ha mar nem varnak el minoseget, gondolom nem is torik magukat a forditok 😛

wedge31
Van benne valami...de ezt csak mi veszük észre.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Grusalak
Kitaláltam a következõ csapatösszeállításomat: (Women-Power)
Nõi mágus karakter + Mori + Wyenne + Leilanna
Lei lesz a zár feltörõ illetve két karddal a dps, amit megbolondíta a három mágus fagy, tûz és szellem fegyvermódosítókkal <#taps>

Ezt még nem figyeltem meg, ezért kérdem: A kritikus találat a fegyverbõl jön csak és plussz ráadódik a varázsmódosító; Vagy a varázsmódosítóval megnövelt sebzésre jön rá a kritikus szórzó? Mert ha az utóbbi, akkor a fenti összeállítás valóban nagyon durva lesz <#idiota>

---....ooooOOOOoooo....--- And then there was Silence

Fenrir
Nos akkor most elgondolkozhatsz rajta, hogy ha kiadják neked azt a munkát, hogy ezt a szöveget fordítsd le és pl a fajneveket is magyarosítsd valamilyen szinten akkor mekkora dilemma lehet egy Asari fordítása. A "kékbõrû egynemû" jobb lett volna? 😊

A halál csupán a kezdet...

Nekem a szellem mondjuk jobban tetszik de a fantommal se volt nagy baj. De azzal, hogy aszári, azzal már igen... 😊

Why so serious?

wedge31
Én meghagytam volna spectre-nek elvégre a kommandóst se forditjuk.

A DA-ban egyetértünk szerintem is jól sikerült.

BEAST
Igen, de szerintem egy forditonak nem "csak" annyi a feladata hogy ertheto nyelvbe helyezze at a dolgokat, hanem az is, hogy kozel azonos minosegben tegye azt, mint ahogy azt az eredeti szerzo tette. Senki sem mondta, hogy ez konnyu, vagy eleg hozza egy alap szintu angol meg egy szotar. Peldaul enn nem tudnam szepen leforditani sem a Gyuruk urat, de meg a Dragon aget vagy a Mass Effectet sem. Viszont nekem nem is ez a munkam. :p

Ezert mondom, hogy nem mindig a szo szerinti forditas a jo ,amikor egy szabadabb forditas gyakran jobban beleillik a szovegkornyezetbe.

böröczk
Az végülis egy teljesen logikus fordítás. Amúgy is szellemet, kísértetet jelent, viszont azok hülyén festenének, a fantom jobban passzol.
Ugyanígy baromi találó fordítások vannak pl a Gyûrûk Urában is, de nekem speciel a Dragon Age fordításai is tetszenek.. Egy két hülyeséggel találkoztam, de az elenyészõ..

Kumiho #2179

wedge31
Értem mire gondolsz csak azt nem miért gond ez neked ha beszéled az eredeti nyelvet ? mindenképp ugy játszol vele gondolom.

A forditás meg az angolul nem tudoknak készült és ha nekik pl a spectre fantomnak lett forditva nincs vele semi bajuk mert nem ismerik az angol nyelvet tehát nincsenek fentartásaik.
Én például hülyének tartom a fantomot de az egyik unokatesom a család másik nagy gamere aki nem beszél angolul kimondottan királynak nevezte hogy hü de milyen frankó fantom lettem.

Fenrir
Mindegy, ezen még el tudnánk vitatkozni hetekig 😊

Te játszod angolul én meg magyarul mert nekem tetszik a fordítás. Nem mintha bajom lenne az angollal (szépen is néznék ki akkor a munkahelyemen), de ha már valaki dolgozott vele akkor már kipróbálom. Remélem a ME2-höz is lesz rögtön a kiadásnál magyar nyelv.

böröczk
Tényleg? Azt ne mondd már, hogy egy angolul nem tudó ne tudná kimondani azt, hogy " Asari ". Nem arra kérnek, hogy mondd ki valamelyik japán császár nevét, szerintem ez annyira alap, hogy ilyen fantázia neveket nem "magyarosítunk", mert egyszerûen röhejes és nem több.

Kumiho #2179

Sir Quno Jedi
A Gyûrûk Ura jó fordítás aránylag, mert a ring és a lord is lefordítható, mivel létezõ angol szavak. Asari, na olyan angol szó meg NINCS.

Jelesül az Alien-t lehett volna Idegen-nek fordítani, de ha a cím az lett volna, hogy Xtryxwmhtryx (a faj neve), akkor azt már nem lehet lefordítani. Persze a magyarok úgyis azt fordítanak, ami eszükbe jut éppen.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

b-type
bizonyos dolgokat le kell, amit mondatba kell helyezni, így úgy ragozni stb.
Nem tom...ez azért nem egy Terry Prattchet könyv, nem lehetetlen elfogadni a fordítást szvsz.
Engem csak a -kurva- szó zavar teszem azt, azt simán lehetett volna lotyózni, nekem stílusidegen.
De sem a szürke, se a kamarás, sem pedig az erõd nem olyan szó amit ne ismernénk..és együtt használva sem okoz körmömtépem érzést, lehetne másként, de ez a probléma sztem nem azzal fog megszûnni hogy itt leoltunk valakit.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

BEAST
Nem tudom, az elso Dragon Age konyvet olvasva nem igazan volt problemam a forditassal. Lehet nincs igazam, de azert erezni lehet amikor egy forditassal foglalkoznak is, nem csak csak a hasukra csapnak, vagy jobb esetben is egy szotarra es kesz legyen ilyen.

Sehogy, mivel nem szorul fordításra. Nem létezõ angol szó, hanem egy kitalált faj kitalált neve, így felesleges lefordítani.

Why so serious?

Én kimondottan örülök a fordításnak de a helyesírási hibák zavarnak,pl az"egy" az mindenhol a játékban"eggy" és még van jópár ilyen hiba😊

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Fenrir
Mert ha már fordítanak valamit akkor ne maradjon benne angol vagy angolul hangzó kifejezés? Pl. Gyûrûk Ura?

Sir Quno Jedi
Sehogy, mer az egy faj NEVE és nem köthetõ semmihez!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

wedge31
Annak aki nem tud angolul ez tökéleteses ezt kénne már elfogadni mindig az angolul tudok sirnak a forditás miatt pedig az nem nekik készül hanem a játékosok kb 80% adó semilyen nyelven néha még magyarul is épphogy beszélöknek.

BEAST
Miert kell mindent leforditani?

Fenrir
Pl az Asari-t te hogyan fordítottad volna magyarra?

BEAST
Pedig szornyu.

Ja, hát én már a bolygó és fajnevek magyarra fordításánál sírni akartam. Aszári...

Why so serious?

wedge31
Fantom rulez....

Ez fantasy, itt elfogadható, és a fordítások többsége jól sikerült. Egyik barátom magyarul játszik vele, tõle hallottam már több dolognak is a magyar megfelelõjét (meg itt a fórumban is olvastam párat) és szerintem nincs velük probléma. Pedig én alapvetõen nem szoktam szeretni a fordításokat. Amelyik játéknál erõltetett volt mindennek a magyarra átfordítása az a Mass Effect.

Why so serious?

Sir Quno Jedi
Nem hit kérdése, én a patch-eletlen angol verzát totlam le végig, meg még 4 karival tolom azóta is. Semmiféle javítás nem kell hozzá (mármint az alapgémhez).

b-type
Ez érdekes.
Lehet nem tetszik a fordítás, de megtörtént... eddig sem igen vágtam hogy mi a rákom baj, nem lehet megbarátkozni vele, lehetetlen feladat?
Írj a fordítónak vagy kezdj a dologgal valamit, de ne ezen a szinten....

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Me0w
Nem a beszeddel volt gond, hanem az angol nevek/kifejezesek eroltetett es borzalmas atforditasarol.

Together we'll fly someday...

wedge31
Egy magyar forumon talán hagy beszéljen magyarul...

Me0w
Ezeket a magyar elnevezeseket nem lehetne hanyagolni? Ettol a kamaras erodtol aktiv hanyingerem tamadt.

Together we'll fly someday...

wedge31
Pedig hid el már fél éve kész a játék azota csiszolgatták nem nagyon van benne hiba ,de persze lesz uj patch a következö dlc után.

Azért ezt felrakni már túl nagy csalás lenne.

Why so serious?

már kérdeztem de inkább pontosítok :

várható hozzá vmi NAGYOBB javító csomag? bárki bármit mond, úgyse hiszem el hogy az 1.01b megjelent hozzá meg pár dlc oszt slussz !

2009-ben NEM létezhet nagyobb játék nagyobb hibák nélkül. az NWN2 is megjelenés után úgy egy évvel volt játszható. gyorsították a megjelenítést és kiegyensúlyozottabbá tették a kamerakezelést. az eredetivel játszhatatlan volt.... 😞

Fenrir
Jaja, már én is szemezgettem vele, bár jobban bejönne egy vérfarkas alak 😊

Ez már túl nagy csalás és táp 😊

böröczk
Nem tudom, láttátok-é már, de ez nagyon durva mod lett,
alakváltóknak archdemonforma..

Kumiho #2179

JethroHUN
Hogy lett 109 óra? Én minden küldetést megcsináltam ami utamba került, csak a palota kirablása és a körben az a 2 idézõs küldi (amúgy azokat h lehet megcsinálni, mikor?) maradt ki.
63 óra volt. A másodiknak még nem fogtam hozzá lehet h majd most.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Különc
Elsõ: 71 óra (healer mage)
Második: 55 ó (tank warrior)
Harmadik: 49 ó (omggigaübermegaroflmao dps rogue)

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

109 óra és 30 perc

(a kamarás erõd és pala benne volt)
(pár mellékküldi kimaradt, talán 3-4 azokból amikbe belefutottam)

Kinek meddig tartott az elsõ végigjátszás???
Kandurex
Nekem tetszik, csak a szegélyek zavaróak,

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

JethroHUN
persze rohadt jól néz ki, csak nem ebben a játékban, DA a tényleg fölösleges. Így CoD-dal gamelni kicsit nagy csalás lenne 😄

JethroHUN
<#levele><#lama>

TopGun
Szerintem ez folosleg, harom monitoron, a harc ugyis "beszukul" a monitor kozepere. Ez nem repulo szimulator, hogy lasd merrol tamad az ellenseg...

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

A dps pedig a damage per second.. hmm kb a lényege hogy sebzésre specializált karakter, szóval kicsit le egyszerûsítve a dolgot egy másodperc alatt a legtöbbet sebzi az ellenfélbe

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

wedge31
Férfi...