18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fantusz
    Nem tudom neked egyszerűbben leírni, nézz meg egy videót:
    A híd
  • BEAST #9999
  • kovecses
    Valaki dobjon egy privátot hogyan lehet átkelni a "szellemhidon" a Mércénél...
  • balee4
    És az sem semmi, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a játék végén ugye elmegy a Tevinter impériumba, hogy megtudja, hogyan változhat vissza. Pedig az elején mennyire gyűlölte az embereket.
  • himpike
    Nekem a lopkodás meg szerencsevadászok állandó jelenléte miatt szokott lenni gempám mindenre. A porhüvely kódexekre volt hogy nem jutott, de azok amúgy is gyenguskák.
  • Fantusz
    Az elf romban lévő sárkány "törpe", inkább vicces, mint félelmetes.
    A körülötte lévő cspdák esetenként kellemetlenebbek tudnak lenni, mint maga a sárkány - ott nem kell kürtölni, támad.

Olyan nincs, hogy kitől érdemes vásárolni - minden kereskedő készletét át kell nézni, s megvenni az elsősorban főkarakterhez illő különleges cuccokat.
    Persze mindehhez nem árt némi előre gondolkodás, ami igazából az előző végigjátszásból jön: a kereskedők kínálata időnként bővül, de sok a "csali". Például, amikor már közel állsz a sárkénypikkely páncél elérésének lehetőségéhez, Denerimben Wade mester üzletét elárasztják a különleges páncélok.
    Az elemi sebzést adó nagymester rúnákat gondolkodás nélkül megveszem, ha van elég aranyam, ugyancsak megveszem az ajándékokat, ezek ráadásul nem kerülnek jelentős pénzbe (kivéve Pala ékköveit).

A többinél mérlegelni kell, vannak 100 arany fölötti drágaságok, vajon megéri-e kiadni rá annyi pénzt.
    Már említették a rózsa tövise nevű tőrt, dualos karakternek kiváló, a játék legjobb tőre, de 125 arany az ára.
    Mágusnak a toronyban lehet venni nagyon szuper varázsbotot "mindössze" 137 aranyért. Nem lesz másik, ami ilyen jó bonuszokat ad, de elsősorban a főkaraktert érdemes öltöztetni, Morrigannak, Wynne-nek luxus megvennei. (főkarakternek is, ha az bűvharcos lesz)
    Szinte minden árusnál lesz valami, aminek megvásárlásán el lehet gondolkozni, s nagyon sokszor fájó szívvel otthagyni...
  • proway
    sziasztok. köszi meg lett a halálosztó szett. Alinak viszont hol tudom megszerezni a templárus cuccokat?
  • xianon
    Elég nagy tévedésben vagytok!

Spoiler!

HA Brankát választod és Palla már a csapatban van, és megakarod szereni a vívmányt az is megoldható hogy ne menjen el Pala.
    Nem kell elvinned a mélyutakba, mikor választasz(ekkor nekem még nem is volt meg pala) és beszélgettem sokszor vele, aztán mondta, hogy valami eszébe jutott. És egy új rész jelent meg nálam a mélyutaknál(ugye ilyenkor a törpés főquest már kész volt)Ott is meglehet tudni hogy nő volt, s egyébként kicsit talán a játékidő is több)

Spoiler vége
    (bocsi nem tudom hogy kell "kifehéríteni"):S
  • himpike
    Mások is meglepődtek mikor kérdezték hogy hogyan játszhattam ki csak nőkkel, és válaszoltam :)
  • kreknorbert
    aha, és az mire jó vagy azt hogyan lehet elérni?
  • Gubberx
    azok a más játékosok által készített történetek
  • kreknorbert
    A főmenüben a további életutakat, hogyan lehet feloldani?
  • MerlinW
    Azért igen meglepődtem mikor kiderült, hogy
    Shale valójában lány törpe volt:))
  • Shiwo
    oki, köszi
  • bazsi0
    Kiszabadítottam Palát és megis kaptam a 25 pontot a játékosprofilban de van még 1 * 25 pont és azt nem kaptam meg ennek mi az oka? valamit kihagytam?
  • offkorzreg
    A rózsa tövise,olyanom van :)
  • GodBadka
    ...mind a mai napig... így azért értelmesebb :)
  • GodBadka
    Ha több magos processzorod van, a legtöbb játék még mind a mai napon egyet hajt csak meg közülök. A Dragon Age üdítő kivétel, azon kevesek közé tartozik, ami kihasználja a több magot a processzorodon, így valószínűleg felpörög a venti is, mivel nem a szokásos terhelés éri. De ez jó dolog hidd el :). Max. annyi a gáz, hogyha a Dragon Age-el játszol nem érdemes a háttérben videót tömöríteni.
  • SötétBarom
    Én láttam egy tőrt valahol 125ért :D
  • Evoluti0N
    Köszi szépen mindenkinek a választ a proci dologgal kapcsolatban. Csak még 1 dolgot szeretnék kérdezni: ha nem használja ki a játék a processzort jobban, mint kellene, akkor miért kapcsol a hűtés nagyobb fokozatra miközben játszom és a többi játéknál miért nem? Előre is köszi a választ.
  • krisztajo
    Oké most már kapizsgálom. Akkor tényleg nem lesz rövid a sárkányig, ha még két szintet léphetek. Az Orzammar-ban lévő küldit már írtad, az a csempészet. Nem felejtettem el!
    És az elf romoknál lévő sárkánynál is van valami pláne (kürt)? Vagy az csak ott van és meg kell küzdeni vele? Hatvan arany már sok? Hát akkor én már baromi gazdag vagyok mert nekem már több van. Csak eddig nem nagyon mertem költeni. Miután nem tudom, még mire kellhet! És hogy vásárolni kinél éri meg. Soknak pedig abszolút nem érzem. Harcosbércen Levi testvérénél egyszerre el lehetne verni az egészet!
  • himpike
    Jarviától kijövet is sok lesz a pénz, feltéve ha van nyitás is.
  • himpike
    vegyél az elfeknél lol...
  • blur55
    azt mondja meg valaki hogy életlötyit honnan lehet venni, mert nekem mindig elfogy, elfroot-ot meg nem találok eleget útközben hogy magam csináljak sokat

mert ez hogy mindig elfogy kezd elég idegesítő lenni
  • mecsoka
    Nem... már csak az hiányzott volna :) Csak a "csini csecse" köveknek nagyon örül és rendkívül izgatja a külseje. Azt hittem ilyen Zevran stílusú muki, de nem, csak tipikus nő :D
  • Fantusz
    Kolgrim megpróbál meggyőzni, hogy szennyezd be a hamvakat, mert Andaste feltámadt, a hamvakat tisztelni eretnekség. Egész ügyesen csavargatja a szavakat, jutalmat igér (lélekfaló specializáció). Leliana, Wynne, Aistair azonban figyelmezetnek, hogy ne higgy neki (különben sem hinnél, de ez mellékes).
    Az állítólagosan feltámadt Andaste lesz az őssárkány, ami egy szikla tetején landol at urnát örző templom mellett.
    Mindez egy hegytetőn játszódik, oda kellett felküzdeni magad, egy viszonylag kalandos úton, barlangokon keresztül.
    Valamelyik csapattagod be is szól, hogy vigyázni kellene a sárkánnyal, nem jó felingerelni (miért ne - náld van Kolgrim kürtje).
    Válassz csapattagokat, fújd meg a kürtöt - ha sikerül felmérgesíteni a sárkányt, levetődik a szikláról egyenesen közétek.

Mire kiérsz a hegytetőre 14-15-ös szintű lehet a csapatod, elég nagy területet be lehet járni.
    Az elf romban lévő sárkány kincsi között van közel 20 arany, Ozzammarban 40-50 arany befektetéssel (befolyásolástól függ) lehet 35-58 arany tiszta profit - ez a két legjobban fizető kalad.
    Mélyutakon már lootból is elég sok arany összegyűlik az előző túrákhoz képest, ebben a játékban az 50-60 arany már rengetegnek minősül
  • SaGa
    Elvileg úgy, hogy előbb indítod a karaktert, megvárod, míg kidobnak, majd utánna aktiválod a dlc-ket...
  • SaGa
    Angolul talán Shale a neve. Egy gólem, akit egy DLC-ben fel lehet kutatni és felvenni a csapatba. Ellentétben a többi gólemmel, önálló akarattal bír, jó fej.

Pl:
    - ...hogyan lehet egy gólemet kissebbre alakítani?
    - Véső, kalapács, kemény munka és végtelen nagy merészség kell hozzá...

- ...könyörgöm, öljön már meg valaki valakit....
  • Shiwo
    a gólem karakter magyar neve(ami a dlc-ben van)
  • Shiwo
    volt róla szó, hogy ha törpét indít az ember, akkor a letölthető tárgyakat elveszik, mikor elűznek a mélységbe..hogy is lehetett megoldani, hogy megmaradjanak a tárgyak ? vagy ha patchelem a játékot, akkor megmaradnak ?
  • ProGabe #9970
    nézzetek hülyének, de ki a f*szom az a "Pala"? :S
  • berczy #9969
    Sziasztok!

Lenne egy technikai kérdésem, hátha találkozott már vele valaki korábban.
    Eredeti bolti a játékom, a 3 DLC-vel. Vista x64-oprendszer.
    Játzsom-játszom, de egyszer csak "megfagy a játék", de lehet bele életet lehelni, ha nyomok egy ctrl-alt-del-t majd várok kicsit, olyankor visszajön. Csak az az idegesítő, hogy amikor párbeszéd közben csinálja akkor megy tovább a beszéd, de a kép még nem jött vissza.

Találkozott már ilyennel valaki? Ha igen, talált rá megoldást?
  • krisztajo
    Én most lettem lev. 13 úgyhogy a csapat többi tagja sem lehet ennél nagyobb szintű. Nem tudom, amíg odaérek (szekta kiirtás) mennyit lehet még fejlődni, de ez így első hallásra nem tűnik valami jónak. Tűz elleni védelemben sem vagyunk valami jók. Igaz tűzbalzsamból párat már bespájzoltam Harcosbéren a ládikómba. Talán mégis csak jobb lesz később kikezdeni vele. Egyébként az alább felsorolt csapatösszetétel használható ellene (Pala, Morrigan, Wynne)? A hegytetőre csak akkor mehetek fel ha megküldök a sárkánnyal vagy fellehet menni máskülönben is?
    Én is erre a párosításra gondoltam specben. Csak még várnom kell vele, hogy megszerezhessem. Az 15 arany szerintem irreálisan drága egy speckó könyvre!
  • SaGa
    Morrigannak tett...
    Pontosabban Morrigan értette úgy Pala egyik beszólását, miszerint ha gólem alakot is fel tudna venni, akkor biztosan úgy is akarna maradni, hisz az a legfejlettebb forma.
    Erre Morrigan visszakérdezett: Mi van, kéne valaki, akivel elhancúroznál?
    Vagy valami ilyesmi...
  • offkorzreg
    köszönöm,akkor talán nem olyan nagy baj ha nem emlékeztetem minderre.de majd még meglátom hogy magammal viszem e :)
  • Fantusz
    Csak nem tett valamilyen romantikus ajánlatot?
  • mecsoka
    Most megnyugodtam, hogy Pala nem ferde, csak nő :D
  • Fantusz
    Branka a semmi üllőjét keresi, amit te találsz meg, s az üllőnél a Feledhetelen kovácsból gólemmé lett Caridin felismeri "Payla"-t, s elmondja, a sötét titkot, miszerint ő egy törpe nő volt, s önként jelentkezett, hogy gólemet csináljon belőle. A gólemsereg törpék lemészárlása árán született, s amikor Caridin fellázadt a saját találmánya ellen belőle is gólemet csináltak, Palával együtt küzdöttek a zsarnokság ellen, de az üllőt megsemmisíteni képtelenek, gólem nem érintheti azt. A csatában, ha Branka mellé állsz, az Pala elvesztését jelenti, ellened fordul, kénytelen leszel megölni.
    Caridin mindenképpen meghal, úgyhogy, ha Pala nincs veled, ez a párbeszéd kimarad, így az emlékei sem jönnek vissza
  • Fantusz
    Nem tudom hányas szintű most a csapatod, én mire az őssárkány elé járultam eddig valahogy mindíg 14-16 szint közötti volt a társaság.
    A sárkány elvileg 20-as, de ebbennem vagyok biztos, mindenesetre kevesebb gondom volt vele, mint Flemethel.
    Arra kell figyelni, hogy legyen tűz elleni védelme a csapattagoknak (tűzbalzsamot nem használtam, de ki lehet próbálni), s az őssárkány Flemethel ellentétben viszonylag sokat mozog, forgolódik, mágusokkal távolabb kell menni olyankor.
    Az elf romban lévő sárkánynak vannak kincsei, az őssárkányból egy rohamosztag páncélzata, fegyverzete kerül elő, ezért mondtam, hogy akár vissza is mehetsz a táborba.
    Amikor kiérsz a hegytetőre, lesz egy oldalsó bejárat, ami lerövidíti a vissza utat, s kipihenten mérközhettek a sárkánnyal, elbeszélgettek a Örzővel, legóztok, s ott is vagytok az urnánál (van ott valami zárt láda, de jelentéktelen)

Specializációra csak simán katt, amelyiket választani szeretnéd, és már megszerezted a lehetőséget.
    Bajnok-tomboló páros szerintem a legjobb, templomosnak elég Alistair, a lélekfaló spect ebben a küldetésben lehet megszerezni, de csak akkor, ha gonosz a kari (csalás lehetőség van).

Varázslók ellen Alistairnak vannak-lesznek speciális képességei.
  • offkorzreg
    milyen szerepe van palának a semmi üllőnéjél?met nem biztos hogy magammal akarom vinni oda,talán ha előtte lehet cserélni a mélyutakban még csapatot.spoilerben leírnád kérlek Fantusz?