Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DonnieBrasco
Ennek miért mondana ellent az, hogy szerintem TÚL sok a szöveg? Azzal pedig kitolódik a játékidõ is, ha szórakoztat, ha nem 😊 Vagy mit értettél félre?

DB

A ti kung-futok nem erős!

Bucser
A kiterjedt Lore nem egyszer segít. Kifejezetten questben is és a mobok leírása is elég értelmes lett arról, hogyan intézd el õket.

Azért érdekes: Minden codex bejegyzést elolvastál.. most akkor unod vagy érdekel? mert ha én unok valamit nem olvasgatom...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

DonnieBrasco
Nem, a Gothicban is legalább 3féle befejezés van (a G3-ban), de a korábbiakban még szövevényesebb (fõleg a 2.-ben).
Természetesen egy játék nem lehet sztori-orientált és szabad is egyben, ezt elfogadom. Viszont sokszor kellemes egyensúlyt lehet ebben teremteni, eddig talán a a Gothic2 volt ehhez a legközelebb. A Morrowind volt az egyik véglet (szinte semmi fõszál, de óriási szabadság), a Bioware sztori-alapú játékai a másik. Ahogy írom, ezeket is szerettem mindig is. A DOA-ban viszont nagyon sok a trehány dolog, szerintem messze a leggyengébb játékuk eddig, remélem összekapják magukat azért. Lehet, hogy most már az SW MMO-n pörögtek inkább, ami nem lenne baj 😊

DB

JethroHUN
Miért volt kár? "azt hittem világos" lol ,akkor sem abból van, hanem hasonló, gondolom ugyanaz csinálta. Nem fogták és ctrl+c
Amúgy a gothic 3 hiába magasztalod az a játék elsõ 30 órában annyiból áll h halomra farmolod a goldot
Azért ennyire de adjád már "én vagyok az okosabb 5. es"

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Bucser
Tévedés. A sokféle befejezés kimenetele attól függ mit pofázól a campben...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

score-ja
DonnieBrasco
Az összes codex bejegyzést elolvastam, és az összes lehetséges párbeszéd opciót végighallgattam. Ahogy mondtam, nekem ezek nagyon fontosak egy játékban, de van egy határ, amikor már - nekem - bõven túl sok.

Anno a Morrowindben minden könyvet igyekeztem elolvasni, ha már mennyiségrõl van szó, annak a szövegmennyiségnek a negyede sincs a DOA-ban. Valahogy mégis, akkor az érdekesebb, hangulatosabb volt. Ez már teljesen egyéni preferencia.
Egyszerûen a DOA "síneken haladó"-an kötött menetét inkább csak lassította a sok szöveg egy idõ után. A kiterjedt lore-nak csak nyitott világban van értelme, szerintem.

DB

És. A gamespot userscorje, meg 9.2 és ott nem 700, hanem 5000 szavazatt alapján alakult ki az az eredmény.
Bucser
Ahogy látom te inkább a questeljünk egy csomót híve vagy😊 Codexet mennyit olvastál? Leliana dalát hallgattad-e? Jowan-t vajon kinyírattad vagy megölted vagy elengedted?

A játék a választásokról szól amibõl nincs fekete fehér. Milyen választásod votl a Gothicban? mellé állsz az orcoknak vagy az embereknek aztán csumi. ennyi volt a választásod. Ja meg bejártad a vidéket egy szál gatyában.

DonnieBrasco
Nem fejeztem be ott, lásd elõzõ kommentek. A sok beszélgetés pedig szubjektív, egy darabig engem is érdekel, sõt szórakoztat, amikor viszont már érzõdik, hogy ezzel akarják kitolni a játékidõt, hogy marketingelhessék a "100+ óra"-t, az kissé nyögvenyelõs.

DB

DonnieBrasco
Hmm ezért kár volt.... természetesen a beszélgetések közbeni, arcmimika, gesztikuláció animációkról beszélek, nem az FMV-krõl (azt hittem, egyértelmû). 100%-ban Mass Effect.

DB

JethroHUN
És amúgy a legnehezebb is. Menteni kell 😊 mert ha véletlen elrontod a beszélgetéseket, akkor kapják a sok - t

DonnieBrasco
Nem teljesen értem, miért ennyire bonyolult megérteni amit írtam... csak kétszer magyaráztam el... EGYSZERRE nem tudok vele 20 percnél többet nyomni, mert belealszom 😊
A véleményem nem lehúzó, a konkrét objektív (ezer éve béna technológia - tenyérnyi területek, állandó loading)mellett szubjektív (lapos sztori, béna questek) negatívumokat is felsorolva mondtam, el, miért hihetetlen gáz, hogy az újságok/online mag-ek teljesen irreálisan felértékelik. Csak ennyi ami dühítõ, természetesen senkinek a jogát nem vitatom el attól, hogy tetszen neki, ez nem errõl szól 😊

DB

JethroHUN
Lehet hogy hasonlóak az animációk. De 100% hogy nem a Mass Effectbl van, az animáció olyan mint egy film csak digitálisan megrajzolva. Sokkal nagyobb munka lenne a textúrákat lecserélni a modeleket mint új vidit készíteni

BEAST
<#eljen>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Bucser
"Többször is nekifeküdtem, tulajdonképpen a nagy csatáig (királyhalál) egész szórakoztató volt,"

Semmit nem láttál akkor a játékból. gratulálok...

Többet töltöttem a zsebknedõ méretû campben beszélgetve a csapattagokkal mint harcolva... mert ennek a játéknak ez a lényege.

Te jó helyen jársz? Milyen játékkal játszottál te eddig?
Egyébként jó tudni, hogy te itt büszkén kritizálod a játékot úgy, hogy leírtad, 20-30 percnél tovább nem bírtad. Amint írták már, 20-30 perc alatt még a származásnak a történetszálát se viszed át, esetleg csak ha futsz mint az állat. 20-30 perc játékidõ után vonsz le következtetéseket egy olyan játékról, aminek a játékideje bõven 40-50 óra felett van. Gratulálok a kommentethez. Szerintem jobban tennéd, ha többet nem írnál ide, mert senki se kiváncsi a lehúzó véleményedre, kötözködésedre. Viszlát.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ezért kell egy tank és akkor nem kell neki életerõ.
DonnieBrasco
Inkább szomorú... elsõre csak derengett valami fura, aztán amikor az elf akinek vérfarkas lett a neje, pont ugyazzal a lemondó mozdulattal lépett le baloldalra, mint az admirális akitõl elvették a hajót a ME-ben, akkor már nem tudtam, hogy sírjak-e vagy röhögjek... az arckifejezések is mind ugyanazok 😊

DB

DonnieBrasco
A Gothic 3 sztorija nem olyan jó, mint az 1-2é, de ott Te döntöd el nemcsak a sztori végét, de azt is, hogy ki mikor hol gyõz. Abban van RPG, és nemcsak abból áll, hogy a gonosz vagy a jó csajt tudod-e megfektetni menet közben 😄

DB

BEAST
Ezen azert jo mosolyogtam. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

DonnieBrasco
FYI #8026

DB

DonnieBrasco
Ellenkezõleg, meglep, hogy milyen sok embert el lehet még ilyen klisékkel és múlt századi technikai megoldásokkal (loading screen to death) kápráztatni. Így aztán várhat az ember innovációt, maradnak a Fifa2042 és a többi futószalagos szar. A bioware eddig kivétel volt, de ezen a játékon érzõdik az összecsapottság: az összes animációt a Mass Effect-bõl vették, ez senkinek nem tûnt fel?

DB

JethroHUN
25 perc alatt tényleg semmit nem tudsz csinálni, Szerintem még a származás elõ történetét sem lehet megcsinálni. (mágusét igen az rövidke) A Gothic 3 nem veri a történetet. Vagy egy fõgonosz csávó aki Xardas aki elbarikádozta magát a térkép legtávolabbi részén. Menj el minden hova csinálj meg minden questet a map mind területén aztán eltûnik az üvegfal és mehetsz õt is legyakni

DonnieBrasco
Többször is nekifeküdtem, tulajdonképpen a nagy csatáig (királyhalál) egész szórakoztató volt, a lift méretû játékterek ellenére. Utána viszont mikor kezdõdött volna a "lényegi" játék... rettenetes unalmas, egysíkú, ezerszer átélt questek, nulla fantázia, semmi történet, mákszemnyi területek. Ezeket nem bírtam már egy menetben 20-25 percnél tovább sosem.

DB

robotnyk
ne érezd már magad különlegesnek attól, hogy a véleményed most az átlagtól különbözõ.
JethroHUN
Egyetlen egy ami nagyon rontja a DAO, a kicsi területek és az állandó töltés.

Ha 25 percet tudtál vele játszani, akkor fogalmam sincs mit írkálsz egyáltalán. Annyi idõ alatt a kezdõküldetésekbõl sem lehet kijutni, ami ráadásul minden karaktertípusnál más. Áruld el melyik volt annyira szar, roppantmód kíváncsi vagyok..
Igazából nem tudom miért is kéne hogy érdekeljen bárkit akinek tetszik. Én játszok, nem játékkritikákat olvasok. El tudom dönteni hogy tetszik vagy nem, nincs szükségem újságírókra hozzá.
DonnieBrasco
Fogalmazzunk úgy, hogy én mindig is nagyon szerettem a Bioware játékait, mert bár a mechanikájuk eléggé (és idõvel szörnyen) elavult, a sztorik általában elvitték a dolgot. A DOA-val viszont egyszer sem tudtam 20-25 percnél többet játszani, mert egyszerûen bealudtam rajta. Szörnyen fantáziátlan. Sajnos a Gothic-ok (szerintem még a 3. is), simán leverték történetben, nagyon csúnyán, ahogy a Witcher is, pedig az is csak generic fantasy.

DB

Jó, tehát találtál 6 hozzád hasonlót akiknek nem jön be, és onnantól õk az etalon. Én is találok 10 perc alatt 20 embert akik szerint meg 9 pont felett ér simán.

Why so serious?

DonnieBrasco
Jogos, tele van shillekkel, úgyhogy erõsen felfelé szór. A fizetett kommentelõket onnan lehet felismerni, hogy általában ilyen formátumban van a nickjük: William H., Jones B. 😄

DB

JethroHUN
Az Oblivion tényleg egy nagyon jó játék, miután egy napot dolgoztál rajta a TES CS vel, hogy berakj egy két modot mert, akárhogy nézed igen 4 éves és már akkor is hiányzott belõle ez meg az. Történet az tényleg nincs a befejezés egy siralom benne, 3sec es csata a fõ gonosz ellen és nem is te vívod. Majd oda megy hozzád egy srác "kösz majd kapsz egy aranyozott páncélt is 2 hét múlva" Amúgy jól el lehet szórakozni vele tényleg arra mész amerre akarsz, a harc is teljesen más mint DAO. Az Oblivionban is voltak töltések amikor más helyre mentél be. Igaz sokkal de sokkal nagyobb is volt az egy töltéssel bejárható terület. Ami igaz hogy unalmas lett egy idõ után. De a DAO akkor sem szarjáték, egy igen jó történetet kapuk. Fordulatos, és jók a párbeszédek bár itt ott pont azt nem lehet válaszolni amit mi akarnánk. A KotOR is hasonló volt. Mass Effect meg ott tényleg teljesen hülyeség az összes párbeszéd, teljesen értelmetlen dolgok miatt állítanak meg az npc-k. A Gothic 3 na az egy sh.it Optimalizálatlan engine, megszámolhatatlan bug, és irreálisan hosszú részek amik csak az idõd rabolják.

robotnyk
metacritic user commentekkel jösz? jajj, the irony 😄
DonnieBrasco
http://www.metacritic.com/games/platforms/pc/dragonageorigins
Az átlag még 8.6, de nézd meg az utolsó 6 user kommentet.

DB

NYah, végigtoltam másodsszor is, mágus után törpe kalandorral. A kétkezes harcból csak a legfelsõ sort tanultam meg, mást nem. Sehol nem volt problémám, minden fõellenség elsõre megrogyott. Nekifutok harmadszor is, ezúttal csak nõk vannak a csapatban egyelõre és távharcra gyúrok az elõbbiekbõl okulva. Az egyetlen amitõl tartok az az üvegekbõl kiszabaduló bosszúállók.
Mass Effect.. át ingerszegény környezetben nevelkedett akinek bejön, szót se vesztegetnék rá. A Gothicok állítólag jók voltak, csúcsszar irányítással, akkoriban nagy gépigénnyel. Nem toltam az elsõt mert szaggatott, mire lett hozzá gépem addigra kurvarondának tûnt. A kettõvel ilyen gond nem volt, alapból annyira ronda volt hogy az is kimaradt. A 3. egy bughalom, aki megvette ablakostól vágta ki a házból, késõbb már ért valamit 2000 peccs után. Oblivion.... Míg a morrowwinddel majdnem egy évet játszottam az Oblivion egy napot élt meg a gépemen. Load time... hát aki a witchert a legelején vette meg az tudja hogy 20x annyit töltött mint a DA, valamelyik peccsel késõbb javítottak rajta.
A DAben a legzavaróbb dolog hogy a gólem nem kompatibilis az 1.1bvel. Igaz verziónként 1.0át ír minden DLCnél, de nem tudom elképzelni hogy nem igazították hozzá az utolsó peccshez(ennek ellenére nem mûködik jól). Az utóbbi idõk két meghatározó RPGje mindenképpen a Dragon Age és a Witcher. Mindkettõhöz van toolset editor ugyebár, ha valaki úgy gondolja hogy jobbat tud mint a Bioware, nosza neki lehet állni megcsinálni. Gondolom csak úgy tolongani fognak a jelentkezõk... Ennek ellenére szerintem lesznek jó modok is hozzá, idõvel(Mint az NWNHez anno.
Gratulálok, komolyan. Mindenhol. Mutass már nekem egy mindenholt légy oly kedves. Hülyeségeket beszélsz, ez van, de legalább ne erõltesd.

Why so serious?

DonnieBrasco
Értelmezz.
Én az újságok/online mag-ek pontszámáról beszéltem, nem a felhasználókéról. Az bõven 90 alatt van mindenhol, nyilván.
Itt most tõletek csak az átlag DOA-kedvelõ szintjét kapom meg, mondjuk annyira nem voltam rá kíváncsi, de beleillik a profilba, tanulságos 😊

DB

Tehát az nem létezhet, hogy a többségnek ennyire tetszik? Nem, az kizárt. Csak nalyjuk a hirdetõk seggét. Elég hosszú ideje a legnagyobb baromság amit olvastam SG-n, pedig szoktam találkozni párral...

Why so serious?

Nem ócsároltam az obliviont, kifejezetten szerettem és szeretem ma is, de ezek a dolgok amiket leírtam azokat tartom vele kapcsolatban. Érdektelen sztori és unalmas karakterek. Attól még simán év játéka volt.

Why so serious?

böröczk
Te tényleg kiröhögtetni jöttél ide magad? Elõbb a porig alázod a játékot, most meg 75-8 pont? Tele vagy ellentmondással, ha a játékosok idegszálait akarod birizgálni, rossz helyen jársz.

Kumiho #2179

böröczk

Szerintem a legrosszabb visszavágás az Oblivion ócsárlása.
Ez egy barom, nem kell vele foglalkozni, vagy vak vagy nem tud olvasni, ha unalmasnak találja a sztorit. Esetleg polgárpukkasztani jött a totyikba, szarni kell rá hegymagasságból.
Meg úgy eleve gondolhatná az ember, hogy rossz játék topicjába írt, ha végigolvassa a hozzászólását.

Kumiho #2179

DonnieBrasco
Na jó, kicsit elragadtattam magam, biztos, hogy jó játék a DAO is, de a 90% fölötti átlag értékelése szerintem már nem is vicces, inkább ijesztõ. Látszik, hogy az összes gamer mag és online portál már rég csak a hirdetõk seggét nyalja.... szomorú, na.
Egy erõs 75-78 pontot tán adnék neki, de 80 fölött, ilyen mechanikával kizárt.

DB

DonnieBrasco
A sztori is lehet jó (pl. Mass Effect 2), ha már a kõkorszaki játékmechanikához ragaszkodik valaki - mert lássuk be, az állandó "loading" screen 2009-ben, a 4 GB ramos átlagos képeknél már nem is szomorú, hanem egyenesen siralmasan szánalmas - , de sajnos ennek még a sztorija is dögunalom, ellentétben pl. akár a Mass Effectével, vagy akár bármelyik korábbi Bioware játékéval.
A gothic3 sztorija kérdéses, de az 1-2 sztorijai körberöhögik 3szor ezt az erõlködést.
Az Oblivion pedig egy "sandbox" RPG, ahol saját magadat kell "megteremteni". A Morrowind is errõl szólt, az pedig bõven magasan felette áll nem a DAO-nak, de az összes eddig említettnek.

DB

Hát szerintem az Oblivion és Gotich 3 a világ két legrosszabb játéka.
Jaja az oblivionban van szabadságérzet. Nem is akármilyen. Cserébe van egy röhejes és kb. nem létezõ történet, 0 párbeszédekkel és dögunalmas karakterekkel. De legalább arra mehetek amerre akarok. Csak akármerre mentem ugyanazokkal a dögunalmas, személyiség nélküli karakterekkel és semmilyen történettel találkoztam. Mentsd meg a világot, de nincs baj ha elõtte 3 évre elmész mindenhova, és a közelébes se szagolsz a fõszálnak, a világvége megvár. Ettõl függetlenlül élveztem az obliviont, mert élvezetes volt, tetszett a világ és a grafika. De a DA nálam oda-vissza agyonveri.

Why so serious?

robotnyk
a free roam overrated.
DonnieBrasco
Persze lehet, hogy tényleg elrontottak engem az igazi szabadságérzetet adó játékok (G3, Oblivion, vagy most a Fallen Earth), de tényleg fizikailag rosszul leszek a garzon méretû zárt területektõl. Igazi szégyen, hogy 2009ben valaki csak ennyire képes.

DB

Jabar
köszi

"Jabar sa bu eeda murishani!"

DonnieBrasco
Nem benned van a hiba, ez egy overhyped FOS.
Dögunalmas sztori, dögunalmas, vontatott, száz órás párbeszédek, semmi normális skill, semmi normális tárgy, és a legszörnyûbb: a tökéletes linearitás, 10x15 méteres területeken, loading screen félpercenként.... SIRALMAS az egész, egy szenny, egy szégyen. Kb. 6x álltam neki, hogy "na még egy esélyt", de képtelenség élvezni ezt a szart.
Talán nem a Gothic 3-at meg a Witchert kellett volna elõtte nyomnom, lehet hogy ez a baj. Az Oblivion is körberöhögi, pedig lassan 4 éves.
Ja, és még a grafika sem szép....

DB