Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Eamon arl már meggyógyult, már az elfek támogatását is megszereztem, és Eamon elküldött hogy szerezzek még támogatókat..
Ennyi :S
Azt a küldetést õ kéne adja nekem? Az számít hogy én PC-n játszom?
MerlinW
Jogos.

[merlinw.org]

A zárvány:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A fö küldetés szálat kell folytatni meggyógyítani Redcliff earlját ez után tényleg lesz egy királynõs feladat majd egy zárványos is na itt nyílik meg

A törpe szerelmes levelei
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Gondolom valahogy rá is lehet beszélni minden esetre ea leveleket el is lehet lopni (én így csináltam) ahol találkozol a törpe nõvel ott van egy szoba a szobában láda a ládában a levelek

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Kandurex
végjáték felé,...

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

wedge31
Neverwinter Nights 2 Obsidian játék.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Sziasztok! Az elf zárvány mikor fog megnyílni?? Valami királynõt kell kiszabadítani ha jól olvastam valahol, de az a quest hol van?
Elõre is köszi a segítséget
MerlinW
Egyébként igazad lehet, így 4. végigjátszás után kezdek rájönni milyen rossz játék ez... hmm😊)

Nincs azzal baj, hogy nem tetszik, elõfordul.. nekem sem jött be pl a Diablo, vagy a Neverwinter, de elfogadtam, hogy a maga stílusában a legjobbak közé tartoznak. Nem kell ennyire szubjektívnek lenni. Vagy írj annyit, hogy neked nem tetszik, oszt viszlát.

Vannak játékok a piacon, ahol jogosan lehet felháborodni, de ez abszolút nem az. A sandbox RPG-k egy külön stílus, ahogy ez is.

Bethesda majdnem mindig sandboxolt, árkádosabb RPG-ket gyártott, Bioware pedig a jól bevált több mint 20 éves recept szerint dolgozik. Mindkettõ jó, két szuper fejlesztõrõl beszélünk, azonban nem kell mindkettõt szeretni. Elismerés visztont ettõl függetlenül jár nekik.

Bioware:
* Dragon Age: Origins
* Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood
* Mass Effect
* Jade Empire
* Star Wars: Knights of the Old Republic
* Neverwinter Nights
* Neverwinter Nights 2
* Baldur's Gate
* Baldur's Gate II
* MDK2
* Shattered Steel

Bethesda:
* Pirates of the Caribbean:
* Morrowind
* Oblivion
* Fallout 3
* Call of Cthulhu
* Rogue Warrior
* WET

[merlinw.org]

A törpéknél vagyok és egy megmérettetésen veszek részt itt meg kéne gyõznöm egy csávót hogy álljon ki de nem mer mert fenyegetik és vissza kellene neki szereznem szerelmes leveleket amik egy törpe nõnél vannak aki ugyanúgy indul a harcba de sosem sikerül meggyõznöm hogy adja ide a megmérettetés elõtt így nem mer indulni akit fenyegetnek.
Mit kell kérdeznem vagy csinálnom hogy ideadja?
Látom valakinek nem jön be ez a fajta játék. Akkor minek játszik vele? Ja lehet valamit elnézett, feltette a gépre, aztán csak döcög neki. Ez csak 1 tipp. Akkor játszon a szupermarióval <#hehe><#email>
Különc
Kösz, Ramy csinálta

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

wedge31
Jó lett az új logod.

Különc
93 új hsz 3 óra alatt, tudtam hogy biztos valaki okos vonzotta ide a népet <#idiota>

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

wedge31
Nekem már ugy hiányzott egy ilyen troll mint te máskor már rég jöttek az ilyen arcok az értelmetlen fikázásal ,remélem még elnyomsz egypár röhejes hsz-t pl hogy nálad a G2 az rpg csucsa ezen percekig vidultam ez mindent elmond a hozáértésedröl...

Loghain akkor marad meg ha a lányának adod a koronát.
Az RPGket csak MMOkból ismerõ embereknek sajnos valóban luxus az olvasás. Bárcsak a 10 parancsolatból az 1. az RTFM lenne, nem anyáznának az emberek.
Ha a BG1 kaotikus naplójából kéne megélnie a játékostársadalomnak, kevesen lennénk <#hehe>

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

JethroHUN
De hát az elf oltáros küldi leírása, a naplóban is benne van <#wow2>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Képtelen voltam olyan megoldást találni,hogy Loghain megmarad😞(
Miért nem sikerült ez?Itt írták többen,hogy lehet csapattag.

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Bocs hogy még én is bele ugatok a vitába de had kérdezzem meg az itt jelenlévõk között van olyan aki akár az oblivion akár az egyéb "nyíltabb" játékok közben érzett olyat hogy "most melyiket is válasszam mert ez igen is fontos, ez igen is számít" én így voltam a DAO ban nem egyszer.
A baj az a szabadsággal, hogy pont a szabadság miatt nem tudsz értelmes "epic" storyt összehozni. (mint lentebb írták, megölik elmegy stb)
Tipikus MMO betegség irtó nagy nyílt világ quest: ölj meg 10 piros pókot, ölj meg 20 fekete pókot, gyûjts össze 30 pók gubót, öld meg a pók királynõt.

Itt a párbeszédek (persze a lehetõségekhez mérten) változnak a hozzá állásodtól addig mit csináltál, milyen fajú milyen nemû vagy. A társaid beleszólnak hogy te most ép mit is választasz.

Anno a morrowinddel kb egy évet játszottam (és sosem vittem végig mindig elmászkáltam, de jó most ilyen mod most újra teszem most máshogy fejlõdök, (igen persze irtó szabad világ és magába szippantja az embert) de nem emlékszem semmire egy npc egy quest sem maradt meg bennem. mondjuk a nwn-ból vagy a kotor-ból a mai napig emlékszem dolgokra.
Nem egy kategóra a kettõ de ezt már annyiszor elmondtuk elmondtam. Lehetne olyan autót mi úgy megy terepen mint egy hummer olyan gyors mint egy lamborghini és annyit fogyaszt mint egy smart de gyanítom hogy közeljövõben ilyen autód nem lesz. Játékban is kompromisszumokat kell kötni:
vagy nyílt világ ahol mindent lehet vagy kicsi de kidolgozott story vagy viszonylag egyszerû, de pörgõs harcrendszer vagy összetettebb de lassabb sakkozósabb.
Nem azt mondom hogy a másik rossz de egyszerre nem lehet mindenféle.

A lebutításról és az egyszerû questekrõl pedig annyit hogy még így is nehéz.. manapság nem divat az irtózatos nehéz fejtörõ. (gyakorlatilag 2 vissza térõ kérdés van a forumon az egyik ugye az urnánál a híd ami mondjuk 3 perc alatt kissakozható, vagy az elfeknél a kút, ami egyszerûbb már nem is lehetne lépésrõl lépésre le van írva. Mégis nap mint nap kérdezik. De ugyan ez áll mindenhol anno játszottam a Lord of The Ring MMO val régen a quest leirásban annyi volt hogy mittom én ott él a tó tól délre valahol a keresztezõdésnél oszt találd meg. most quest tracker nyíl mutatja merre menj.. sajnos attól félek ez a jövõ.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Sokan elvesznek a tápolósdiban, holott a karakterválsztás egyben nehézségi szint is sok játékban. DAOben talán a felvethetõ NPCk száma csekély egyedül. Túl sok a harcos, a kutya limitáltan fejlõdik, a gólem szintén.
b-type
Ide tartozik még hogy a G3-t nem tudtam végigvinni, mert olyan cselekedetre kényszerített ami nem volt logikus a karakterhez..különben nem jutottam be az egyik helyszínre. Odáig egész jó volt...kivéve a barlangból a hegyen át kifutós mágust...úgy kellett elé állni, különben elveszett a hegyben..

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Kandurex
Nem unod állandóan a hozzászólás végére rakni a monogramod? Senki nem hülye, látjuk, hogy ki ír.

Kandurex <#idiota>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

b-type
M@rhaság 😊
...ha ki akarták volna tolni a játékidõt, akkor nem jelölik a küldetés pontjait a térképen, csak utalnak rá.
A falnak úsztatós Oblivion-t nem kellene idehozni...jó játék ha azt csinálsz belõle.
Witcher egész jó.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

DO:A-t a TES és a Gothic sorozatokhoz kár hasonlítani, sõt még a DnD alapú BioWare játékokhoz se kéne. Mindegyik remek szórakozást nyújt, mikor mit vesz elõ az ember.

Ami a DO:A ban a legjobban tetszik, hogy itt a tápolás nem ment a szerepjátszás rovására, BG2ben aki nem R/M/Wvel tolta, vagy kensai/mage-el kihülyézték a fórumokon, NWNben meg szegény arab szablyás könnyûpáncélos harcosom semmit se ért, pedig reális ötletnek tûnt, azt csináltam egy war/strenght clericet és egy hadsereget egyedül elpusztított <#idiota>

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

DonnieBrasco
Az is jó dolog valahol, de ahhoz meg túl sokat kell párbeszédben válaszokat klikkelni, meg 1-1 narancs ellenfél elleni csatában vért izzadni, hogy kellõen ki tudjon kapcsolni az ember 😄

DB

A ti kung-futok nem erős!

BEAST
Interaktiv mozi, hello?

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

DonnieBrasco
"(kivéve az optimalizálatlan csak" = "kivéve az optimalizálatlan csaták"
😊
Lehet, hogy modokkal feljavul, de szerintem struktúrája miatt sosem lesz számomra szellemi kihívást/szórakozást hozó játék.
Amitõl az egész elbukott nálam: felnõttesnek szánt tartalom, gyerekesre lebutított mechanikával.
El lettem én rontva még a Wizardry 7 korában, asszem 😄 Na ott aztán kellett agyalni.... De még a Morrowind is egy más éra terméke volt...

DB

Ok, a te játékod a GTA, ahhoz internet se kell. Hiába nagy a tér ha nincs benne gyk semmi. Ez nem vadásszimulátor bakker...
JethroHUN
Taníts Mester isszuk a szavaidat!

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

DonnieBrasco
Jah, végülis lehet, hogy nekem is interaktív filmként kéne vennem, hátha úgy bejön 😄

DB

akkor is, ha mást támogatunk/szidunk
ez is ízlés dolga
DonnieBrasco
Igen, ez az: lebutított karakterfejlõdés, lebutított questek (minden a szádban, 10 méterre, minimapen minden, még a questek leírása is!!!), egyenként lesznek bejárhatóak a fõtérképen a sztoriban következõ helyek... megy az ember mint az ovis, amerre az ovónéni vezeti a kötélen. Semmi gondolkodás, semmi kihívás (kivéve az optimalizálatlan csak, helló patch), semmi kreativitás. Egyszerûen leáll az agyam játék közben, lehet hogy öregszem, és erõsebb stimuláció kell neki, nemtom .D

DB

Bucser
modderek már dolgoznak is bõven az új skillek hozzáadásán. (Shapeshifting vagy épp a lock varázslatok? (mellesleg a típusonként 12 spell/skill szerintem nem olyan kevés... pl 16. szintre már a mágusom Bar-ja szó szerint nem fér tovább (nem tudom tovább húzni 1280*1024-ben)

Biztos lesznek komolyabbak is késõbb.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

igen, a "kicsit felnõtebb játékot szetnék látni"-val jól leírtad azt, amire én is gondoltam
Van olyan, hogy meddõ vita. A fórumokon ilyen a viták 87,2 százaléka.
Kit mi fog meg egy-egy játékban.
Nekem például a DA jobban tetszik a G3-nál, a NWN-oknál, sõt asszem az összes többi hasonló játéknál is. Ízlés dolga. Nekem bejön a sok beszélgetés, sõt. A G3 szabadon bejárható világa tényleg jó. Annak a játéknak az az erõssége. De ez sokszor a story kárára megy. Legalábbis addig, míg nem fog minden npc-t külön mesterséges inteligencia irányítani. A DA-s felépítésbe könnyebb "reális idõmederben folyó" storyt épíreni. Nekem az sem bajom, hogy kevesebb a tárgy, mint pár más fantasy világban. Pár tárgyat már így is tápnak éreztem a végén. Nem feltétlenül a low level fantasyt támogatom, de lehet egy kissé kevésbé meseszerû a világ, mint a forgotten realmes. Az én ízlésemnek kifejezetten kiegyensújozott lett e tekintetben a DA. Nem szeretném ha túlzásba vinnék a tárgydolgokat meg a varázslatokat valami kiegészítõvel. Nem õrült tápolást várok egy játéktól, hanem izgalmas jó storyt, ahol a különbözõ NPC-ket hihetõ motivációk irányítják. Ezt itt megkaptam.
Bucser
Nyílt Ai vezérelt tömeggel rendelkezõ játékok általában a bonyolultabb quest fûzésekkel odajutnak, hogy

1.: A quest 2. lépését adó karakter valamiért már meghalt (elmászkált kinyírták vagy éppen leesett valahonnan)
2.: beakadt valahova
3.: a quest maga hibás triggerrel rendelkezik (lásd a fenti 3-ra számtalan bugos quest Obliban vagy gothicban)
4.: vagy éppen halhatatlan az adott karakter és utána ez újabb exploitokra ad lehetõséget. (szintén Obli/Gothic)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

DonnieBrasco
A zárt, kötött sztori nem annyira nagy baj (nagyon érdekes lesz nézni, hogy az SW MMO-jukban egy hogy lesz megoldva), nekem inkább a tenyérni, zárt terek elfogadhatatlanok teljességgel... kicsit úgy érzem magam, mint az ovis a járókában... jobb sarokban a csörgõ, balban a maci, hátul a tejesüveg... nehogy már önállóan kelljen bármit is megtalálnom, vagy megoldanom 😄
Szóval, kicsit felnõttebb játékokat szeretnék látni. Az, hogy minden csata után úgy néz ki mindenki, mint floki kutya aki végighenteregte a mészárszéket, meg hogy fiú karakterrel is fel lehet szedni másik fiút, attól egy játék nem lesz felnõtt....

DB

BEAST
Ez az egyik resze a jateknak amit hianyoltam, lebutitottak a karakterfejlesztest ME stilusura, ebben tenyleg jobbak voltak a regebbi jatekaik, de ettol nem lett rossz jatek.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

DonnieBrasco
Az tény, hogy az NWN2 el volt szúrva de csúnyán, ezer patch után is szaggatott, HD4890-es kártyával is, lol 😊
Ettõl függetlenül sokkal több lehetõség volt benne, mint a DOA-ban. Sajnos kicsit megint a konzolos lebutítást érzem valahol DOA-ban, talán ez esik rosszul igazán.
Tovább fogok lépni, ez egész biztos.... amúgy is találtam egy MMO-t, amiben tényleg megvan a szabadság, és ami a legjobb... nem fantasy 😊
De nektek úgyse jönne be 😄

DB

Solid Snake
"miután horkolva ráborultam a billentyûzetre" <#vigyor3>
BEAST
Pedig a 2 alap sztorija jobban tetszett mint az elso osszes kiegeszitovel :d azt meg pont a multi vitte el a hatan :p

No, ez például teljesen jó pont.
Ugyanakkor ez a fajta quest-prezentáció (hogy egy újabb grammatikai szörnyszülöttel áldjam meg a fórumot), amit a DA😮, no meg általában, a BioWare játékok az asztalunkra tesznek, egész egyszerûen megkövetelik a zártabb, kötöttebb játékot. Szerintem ezzel soha nem is volt baj, én szeretem így.
Ha nyíltabb játékot akarok játszani, akkor felteszem az Obliviont (aztán letörlöm két óra múlva, miután horkolva ráborultam a billentyûzetre, de ez már az én bajom)
BEAST
Nekem egyik Gothic sem nyujtott maradando elmenyeket. Ellenben az ilyen jatekokat mint a Dragon Age, a hangulat teszi elvezetesse. Ha neked nem sikerult azonosulni a karaktereddel es a tortenettel akkor totold a jatekot, 10x mar igy is leirtad mi nem tetszik, lepj tovabb.

NWN2,..jóságos istenem... Ingyen adták midnenféle szar videokártyához csak hogy fogyjon. Az nwn2 pont ellenpélda arra hogyan kell folytatást csinálni. Az egyhez volt egy halom PW ahol elmultizgatott az ember, és a kettõ ezt totál lerombolta. Az hogy emellett hulladék lett minden tekintetben(fõleg gépigény) csak pont az íre. LEgjobban a 4. peccse tetszett ahol eltûnt az optionsból minden beállítási lehetõség, csak egy nagy germó volt a helyükön. Túl könnyû is volt minen benne, egy csata után se tudtam elégedetten hátra dõlni a székben.
DonnieBrasco
Megint nem sikerült értelmezni: karakterfejlesztést írtam, illetve az egyéb nyalánkságok, pl a Keep fenntartása, crafting és hasonlók - ezek miatt nem ült le az NWN2, mert a sztori nyilván lineáris volt, csak én nem errõl beszélek, ha odafigyelsz.

DB

DonnieBrasco
Egyre kisebb dolgokba mászol bele, de értem én: az alapproblémákat átbeszéltük, tény 😊
Azért olvastam el, mert nyitott voltam, tényleg érdekelt a játék. Sajnos nem fogtak meg az ottani dolgok sem, túl sok volt a "been there, done that."
re:8053
Tudom, sõt értem is, ettõl még mindig túl sok 😊 kicsit úgy érzi magát az ember, mint egy szappanopera-szereplõ, a sztori meg nem halad 😊 De mondom, ez tényleg egyéni, én soknak éreztem, biztos van aki napokig
beszéltette volna még a karaktereket ;D

DB

Bucser
NWN2-ben szabadság?? hát az igen keményen hiányzott belõle...

DonnieBrasco
Nyitott játékban is lehet kiváló sztori, lásd Gothic 2. Már amennyiben ismered.
Egy mai RPG-nek már bõven alkalmasnak illene lennie, hogy kiváló sztori mellett igaz nagy, szabad terepeket, több szabadságot ad, akár karakterfejlesztés terén is. Az NWN2-ben sokkal több szabadságot éreztem, elég csak a tágyak sokféleségére gondolni, pl.

DB

Bucser
Azért basszus, mert fel vannak építve a karakterek... És elég széles ága van annak hogyan juthatsz el a titkaikig...

DonnieBrasco
AZért volt kár, mert lila fogalmad sem volt, hogy mirõl beszélek. Az animáció egy script, semmi több. A modellek mesh-ein sem változtattak túl sokat amúgy, a munka nagy része csak textúra volt. Továbbmegyek: az FMV-k nagy részét is a saját motorral csinálják - ja, jó hogy eszembe jut, ez is szánalmas: az átvezetõ mozik szarabbul néznek ki (rosszabb felbontás, elmosódottság stb), mint az engine-es átvezetõk, már amennyiben max grafikán tolod. Akkor miért erre pazarolni a helyet/idõt? Annak a pár embernek, aki nem tudja maxon futtatni (a gépigénye nem volt egy halál, ez lehetne jó pont is, de inkább azt jelzi, milyen régi a motor 😊

DB

BEAST
Ha neked ennyire bejonnek ezek a "nyitott" jatekok (ami max a bejarhato teruletre igaz, a story es a karakterek komplexitasa pont forditottan aranyos azzal.), mi a fenet vartal egy Baldur's Gate alapjaira epulo jatektol? De tudod mit, ne is valaszolj, mert csak suletlensegekkel toltotted fel a topicot miota itt vagy. 😊