18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fantusz
    Leliana énekéhez nem feltétel a szerelem.
    Egy elf szerelmespárról énekel neked, s ha szépen megköszönöd-megcsicséred pozitívan díjazza. (pl. barátságból rajongássá válik a viszony, maximálissá az inspirált dörzsöltség).
    Leliana szerelmesen sem erőszakos, a szerelmi háromszöget nem tűri, de ha megmondod neki, hogy nem őt szereted nem ad minusz 40-50 pontokat, ami pl. Morrigantól kitellik.

Csigány egy ajándék Leliananak, de nem lehet találni.
    Ozammarban próbálj beszélni vele, s talán megemlíti, hogy szeretne házikedvencnek egy ilyen rágcsálót.
    Porvárosban van egy tétlen törpe, annál lehet érdeklődni.

Volt olyan végigjátszásom, amikor Leliana 100as disposition mellett sem lett szerelmes, van valami visszafogottság a bevállalós vöröskében
  • krisztajo
    Fantusz! A csigány árus küldijét már én is megcsináltam. De az igaz, hogy nem volt velem Leliana. Talán ha visszamegyek hozzá vele együtt úgy még sikerül?! Vagy így már felejtős?
    Viszont úgy tudom lehet neki még vinni csigányt és jutalmat ad. Csak az a bökkenő hogy én már egy ideje nem találok. Eddig találtam négyet. Ezeket oda kéne adni neki, hogy újabbak jelenjenek meg városszerte?
    Megnéztem a videót tényleg nagyon szép. De az átmódolt nekem nem jött be.
    Viszont lehet hogy elvagyok tévedve. Leliana nem csak akkor énekel ha 100% az elfogadottsági szint nála és szerelmes? Vagy énekek akkor is ha csak barátok vagyunk? A max. elfogadottság kell vagy az sem feltétlenül?
    Igen félreértettem. Bár szerintem maga a spec. sem valami nagy szám. Én megvettem a könyvet, nekem csak 11 aranyba fájt. De kidobott pénz volt, még egyszer már nem venném meg. A Bajnok annyival jobb hogy amióta jól felfejlesztettem csak azt használom. Max. a harcos csapattársaknak érdemes a Tombolót választani.
    Egyébként én nem igazán szeretnék Branka mellé állni. De mi lesz Oghren-el megfog támadni? Vagy csak veszítek nála a renomémból? És mennyit, sokat?

Köszi GodBadka! Ez már egy támpont. De vajon ott mindenképp énekel?

2097! Nem tudom, hogy magamra vegyem-e a célzásodat?! (Ha tévedek, bocsi!) Képzeld a könyv nekem is megvan és a játékból is a CE. Viszont ez meg itt egy fórum, ahol jól ellehet beszélgetni! Remélem nem haragszol?! Ami pedig a könyvet illeti messze nincs benne minden! Én rengeteg olyan infóval gazdagodtam már itt, ami abból kimaradt! A többi játékosnak hála és a tapasztalatainak, amit megosztottak.
    Leliana-nak már én is sok ajándékot adtam, de még messze nem találtam meg mindent, amit adhatnék neki.
  • wedge31
    35 órához a lv19 teljesen rendben van ,gyakorlatilag végigszaladtál a játékon.
  • Hugh Hefner
    hm, hiába próbáltam meg mindent, megcsináltam minden mellékküldetést, amit megtudtam, cserépedényeket nem kezdtem el gyűjtögetni mindenfelől, és a lopakodós questeket sem csináltam meg, így végeztem be a játékot 35 óra alatt lvl 19-en.
  • wedge31

Visszaolvasni néha unalmas de nagyon hasznos tevékenység...
  • 2097
    Megnyomod az idezokutat vegig csinalod az elso harmat folyamatosan ugy hogy nem nyulsz az idezokuthoz tobbet es elviszed a negyedik helyre.
  • sonka0
    Sziasztok!
    Szépen kérlek titeket vki írja le részletesen hogy hogyan tudom megszerezni Orzammar trónterméből a kardot illetve hogy hol találom hozzá a jegyzeteket.
    Előre is köszönöm,
    csaó
  • sevendoor
    Pedig le van irva párszor. ua. mint az első 3nál egymás után
  • noxon
    Hello! A mágusok tornyában a 4. idézőnél mit kell csinálni? Az első 3 már megvan, de a negyedikre nem találok leírást.
  • 2097
    Az elozo vegigjatszasban en is igy voltam, csak nem tudtam eldonteni, hogy azert mert lany vagyok vagy azert mert Alister-rel kavartam elotte. Egyebkent enekelt meg minden csak fekudni nem akart.
  • JethroHUN
    http://www.youtube.com/watch?v=JNy4C7FQR-w&feature=fvw
    Ez igen :)
  • offkorzreg
    Redcliffe
  • Aspyrin
    Így van, nálam most 100% a vonzalom, de még nem tudtam megfektetni. :)
  • sevendoor
    Rachliff talán így kell irni. Őt beszélted rá, hogy harcoljon a városért.
  • 2097
    Szerintem a játék legszebb jelenete. Van egy csomó neki való ajándék a csigányon kivül is amit neki adhatsz.
  • 2097
    Így van, csak az elfek után énekel.

A sokat kérdező embereknek: ha megveszed a játékot akkor kapsz hozzá 1 jó kis 200 oldalas könyvet ott aztán minden le van írva hozzá.
  • GodBadka
    Ha jól vettem észre a bárdlány akkor énekel miután besoroztad az elfeket és utána beszélsz vele a táborban.
  • MerlinW
    Ott van a kommentek között, Leilana V9. Beautiful People Project része, nexuson megtalálod.
  • Fantusz
    Jah, és félre értetted, nem Oghrenre mondtam, hogy fölösleges, jelentéktelen, hanem a specializáció szempontjából majdnem jelentéktelen.
    Mire eljut vele addig a karakter, hogy hajlandó legyen megtanítani a tomboló specializációt, valahol 16-18-as szint körül lehet.
    15 arany ellenében "időben" meg lehet tanulni "tombolni".
    Mindez nem érvényes akkor, ha a főkarakter mágus, vagy szerencsevadász, nem sürgeti az idő, nyugodtan kivárhatja, amíg Oghren elárulja a titkot (bár még így sem ártana, ha a csapat harcosait időben tovább lehessen képezni).

Oghrennel mellesleg nem volt különösebb gondom, a mélyúti küldetés után minden további nélkül hajlandó volt tanítani, sőt a saját küldetésnél sem kérette magát, szinte ő jött oda hozzám, hogy volna egy kérése...
    A beszélgetés tipikusan "oghrenes": megkérdeztem tőle, hogy mégis mi a tomboló taktika lényege?
    - valami olyanra kell gondolni, ami feldühít, nekem elég, ha csak Brankára gondolok.
  • Fantusz
    Leliana éneke átmodolva - tudja valaki melyik mod lehet ez?
  • Fantusz
    Ozammarban van egy csigány árus, akitől elszöktek az állatok, némi ezüstöt fizet, ha viszel neki cigányokat.
    Ha Leliana veled van akkor utálkozik egy keveset, amivel nem is lenne gond, ha később meg nem állna elő a kéréssel, hogy szeretne egy ilyen aranyos malacképű házikedvencet.

Leliana éneke is egy mese a bárdtól, ha jól emlékszem a szerelemról énekel.
  • krisztajo
    Valóban néha nagyon meglepő párbeszédekre kerül sor a csapattagok között. Nagyon sok kiderül a gondolkodásukról. És sokszor az is, hogy abszolút nem olyanok mint amilyennek elsőre gondoltuk őket. Wynne nálam Alistair büdös zoknija után érdeklődött. Illetve arról hogy hogy került az Ö csomagjába. Alit ez is eléggé kellemetlenül érintette!
    Valahogy így volt: Alistair hogy került hozzám ez a koszos zokni? Nem az enyém, én semmit sem tudok róla. De Alistair bele van hímezve a neved! Ja az a zokni, akkor gyorsan elveszem. Most felhúzod, de hát koszos?! Igen, de legalább száraz! Ez se gyenge!
    Oghren szerintem nem felesleges. Én úgy vettem észre sokkal jobban bírja gyűrődést mint Sten. Kétkezes harcosként én mindenképp nála teszem le a voksomat. De valóban velem sem áll szóba.
    Palával nálam mint írtam csak az arénában volt gond. A többi csapattaggal remekül elbeszélgetett. Az említett beszélgetésre Leliana-val én is emlékszem. De nem lett semmi negatív a dologból, sőt azóta teljesen jól elvannak. Wynne-el is jókat dumálnak. Például arról hogy miért léteznek a madarak. De rá még neheztel egy kicsit, hisz nem igazán szereti a mágusokat.
    Azon azért egy kicsit csodálkoztam, hogy jó sokáig volt egy olyan opció nála, hogy nem szereti az embereket. Erre mindig az volt a válasz, hogy később megbeszéljük. Gondoltam nincs elég befolyásom nála és emeltem rajta. Erre a következő alkalommal egyszerűen eltűnt ez a kérdés. Ennyit erről! A formázó párbeszéde nálam is elhangzott, jól be is szólt neki. De tényleg csak ennyi.
    Én Lelianna-nak még nem találtam meg a Csigányt. Azt hol lehet megszerezni? Apropó Lelianna. Úgy hallottam, ha nagyon jóban vagyunk nála, egyszer dalol nekünk. Én csak barátkozom vele, de érdekelne. Valahol esetleg meglehet nézni?
  • Fantusz
    Hát igen, Oghrent nem egyszerű besorozni, pedig azon túl, hogy szórakoztató a stílusa, a specializáció szempontjából majdnem jelentéktelenné tették ezzel (kivéve, ha a játékos első karaktere nem harcos)
    Az idézett párbeszédere már én is felfigyeltem, olyan romantikusak.
    Wynnetől is van egy hasonlóan meglepő beszólás a Return ti Ostagar végén, ott Alistairnak tesz egy finom kis megjegyzést, amitől a temlárusunk igencsak zavarba jön.

Pala itt-ott kilóg picit a játékból, pontosabban nem illeszkedik bele.
    Ennek alapvető oka, hogy DLC, s sok területen nem csiszolták össze a történetet.
    Próbálkoztam pedig reakciókat kiváltani tőle, vagy másoktól, de nem sok dolgot tudhattam meg.
    Ugye amikor megtaláljuk, kiderül, hogy az előző gazdája Redcliffe mágusa volt - sem a faluban, sem a kastélyban nincs a gólemnek semmi emléke, hogy rémlene neki onnan valami, ugyanígy többiekenek sem furcsa, hogy egy sétáló kőhalom követ bennünket.
    Egyetlen homályos emléket említ, hogy valamikor Mélyutakon találhatott rá a mágus.
    Ozammarban sírnak a törpék a gólemek elvesztése miatt, de egyedül a formázónak tűnik fel, hogy a társaságunkban van egy.
    Ott is kb. két mondatban lerendezik az ámélkodást.
    Mélyutakon sincs semmi szerpe Palának, egészen a Semmi üllőjéig.
    Az üllőnél végre főszerepet kaphat, ha velünk van, végre valami kiderül a múltjából.
    Ozammarban egyébként volt egy párbeszéd Leliana és Pala között, amin jót röhögtem:
    - Shale, nem hiányzik a régi életed?
    - Neked hiányzik anyád méhe?

Visszatérve Oghrenre, illetve az ozammari küldetésre, a törpe csak a küldetés lezárását követően bontakozik ki, volt olyan karakterem, amivel szándékosan "besoroztam" Oghrent, de mivel a mélyúti túrához még gyenge voltam, elmentem másfelé kalandozni.
    Harcokban segít, csapattagokkal elbeszélget (Leliana csigányát fokhagymásan tudná szeretni), de a főkarakterrel nem áll szóba.
    Indulhatnánk végre kamarás, nem csevegni jöttem. - kb. ennyi minden mondandója.
  • krisztajo
    Nemrég vettem be Oghren-t a csapatba. Egyszerűen hihetetlen mekkora arc! Szédületes ahogy Wynne-t fűzögeti! Először csak homályos utalásokat tett, de aztán lezajlott köztünk a játék számomra eddig legzseniálisabb párbeszéde. Miután megkóstoltatta vele a saját főzésű sőrét és Wynne tetszését nyilvánította ki azt hittem megfulladok a röhögéstől!
    Idézek: Te egy kedvemre való nő vagy! Ha nem lennél így becsomagolva hátra vinnélek a sarok mögé és… na szóval tudod!
    Istenem mennyit röhöghettünk volna ha Oghren-t már hamarabb fel lehet venni! Először azt hittem Wynne majd a szokott finom stílusában elküldi a fenébe, de inkább imponál neki, hogy a kora ellenére is teszi a szépet. Kár hogy csak a főkarinak van magánélete, kettőjükből még lehetne valami!
    Azt viszont furcsálom, hogy Palához nem szól egy szót sem.
    Ennek vajon van jelentősége vagy csak véletlen?
    Egyébként odaadtam Oghren-nek a Kortalant szépen aprítja vele a népet. Csak amikor megállunk beszélgetni, mindig elkell fojtanom a feltörő kuncogásomat miszerint a kard nagyobb mint Ö maga! Hiába ügyes törpünk van!
  • bazsi0
    Hol találom Dwyn-t törpe kereskedő rohadt ismerős de nemtom hol találkoztam vele
  • GodBadka
    LOL, hat igen. Az elmult masfel honapban az volt, hogy available in holiday season. Most mar okosabbak lettunk. Azert a halasztasuk utan ket hettel igazan kiirhattak volna egy becsult idopontot legalabb :)
  • himpike
    Hmmm Ostagar coming soon lett a weboldalon... Mintha tegnap még más lett volna kiírva...
  • Rudaj
    hát ha sokat beszélgetsz vele akkor elmonyja hol kezd a keresést. Ott kapsz még 1 támpontot aztán még1et és megtalálod.
  • bazsi0
    Sten kardját hol találom?
  • brasilsoma
    Sziasztok!
    Nem régóta játszom a játékkal,de nagyon tetszik,a testvérem fertőzött meg vele.Azt szeretném kérdezni,hogy ti eddig hány féle végső megoldást találtatok?Mert ugye vagy az egyik,vagy a másik hal meg,vagy a befogadott,vagy ugye van a Morrigan-es megoldás...van több is?nem mertem bővebben kifejteni,nehogy spoiler legyen...vagy kiírhatom??mert ez így még nekem is elég furcsa lett leírva...:)
  • fixpont
    Cserebe a legjobb DPS-t lehet belole csinalni. :D
  • himpike
    Beszart a winem, 6. végigjátszás abort... ugrottak a mentéseim partícióval együtt... Ostagarnál nekifutok megint, addig lógva hagyom a játékot.
  • Fantusz
    Sok függ attól, hogy mennyire törődöl a csapattagokkal, az inspirált képességek jelentős bónuszokat adhatnak.
    Zevrannal sincs semmi gond, hasznos csapattag tud lenni, engem a stílusa sem zavar, sőt olykor még poénos is, csak ő valahogy kilóg nálam a szakértelmével, ezért nagyon ritkán viszem hosszú túrákra (Mélyutak, Szent hamvak keresése).
  • Aspyrin
    Nagyon durva karakter lett belőle, az esetek többségében ő marad életben rajtam kívül, nem bántam meg, hogy lecseréltem Stent! Zárakhoz ott van Leilana.
    Szóval, akkor vigyáznom kell vele :PPP
  • Fantusz
    Zevran egy hímringyó

Férfi, vagy nő, lényegtelen neki, de ha tőled megkapja (amid van), attól függetlenül mászna másra is.

Zevrant nem sokat cipeltem magammal eddig, no nem a dumája miatt, hanem mert elég rossz a stat elosztása.
    Zárnyitásban, aknák hatástalanításában totálisan képzetlen.
  • Aspyrin
    Csajszinál vajon Zevran hogyan viselkedik? Mert nálam fűzné az én kis Leilanám, de nem jön neki össze, pedig elég kemény célzásokat tesz. :DDD
  • Terminátor14
    Neked van igazad, Sten valóban azt mondja, hogy Te egy nagyon erős harcos vagy, ezért nem akar viszont látni a csatatéren :)
  • Fantusz
    Az egész játék története valójában Morrigan körül forog, akinek nagyszerűen alkották meg a figuráját.
    Az utálatos boszorkányról kiderül, hogy vannak érzemei, s ha rádöbben, hogy azok nem csak gonoszak kétségbe esik tőle.
    Női főkarakterrel nem jön ki annyira Morrigan kaotizmusa, mint férfi főkaraktereknél, amit a játékot végigjátszva lehet megérteni, bár a sejttetés ott van a játékban végig.
  • Fantusz
    Szerintem több lehetőségből keveri ki a gép a párbeszédeket, de természetesen ezek a lehetőségek nem korlátlanok, s úgy kell megoldani, hogy a sejttetés határani belül maradva hiteles maradjon.
    Ez főleg a végigjátszás utáni epilógusokban jöhet ki, ahol a jövőról kapunk némi információt.
    Hozzáteszem, volt olyan végigjátszásom, ahol túléltem a Vezérdémon elleni csatát, s volt ahol a végső áldozatot meghozva nem.
    Amikor életben maradtam a csapattagokkal elbeszélgetve vázolták a terveiket, de semmi konkét dolgot nem tudtam meg tőlük.
    A teremből kilépve kaptam ugyan némi belátást a jövőbe, de ebben a csapat tagjai Alistairt kivéve nem szerepeltek.
    Amikor nem éltem túl a Vezérdémon elleni csatát, minden egyes csapattagról egy részletesebb ismertetőt kaptam, kivel mi is történt.
    Oghren lett Ferelden első törpe tábornoka, Sten hazatért, Zevran visszatért Antíviába, ahol rejtélyes módon elkezdtek hullani a Hollók vezetői, Pala elment madarakat taposni, stb. - ez nem mindenkinél történik így, lehetnek más végkifejletek.

Stenre visszatérve, a tiszteletét próbálta kifejezni, ugyanakkor nem ad választ arra, hogy le akarják-e rohanni Fereldent (amit mellesleg nem titkoltan nem szeret, a süteményt kivéve), a kérdésre annyi a válasz: ez a jövő, de hagyjuk, lehet tévedtem...
  • krisztajo
    Érdekes amit mondasz, mert nálam nem így zajlott le ez a beszélgetés. Lehet, hogy én értettem valamit félre, de nekem azt mondta, hogy ha egyszer visszajönnek engem NEM fog keresni a csatatéren! Mert jobb harcos vagyok annál szerinte. Erre megkérdeztem, hogy a kunári harcosok leakarják-e rohanni Ferendelt. Erre azt mondta, hogy lehet, majd egyszer. Nekem még a bensőséges viszonya tetszik a kutyikánkkal. Az elején lejátszották, hogy ki a nagyobb "állat" hörögtek, morogtak egymásra és azóta egész jól elvannak. Ahogy előadta neki, hogy milyen jó hogy megkerült a kardja, totál egy szinten voltak!
    Megvettem Morrigan-nak az aranytükröt. Teljesen lehidalt tőle és volt egy hosszú beszélgetésünk. Kifejtette, hogy neki még senki sem adott ajándékot csak úgy és ezt még kell emésztenie. De a következő alkalommal már azt mondta, úgy érzi mintha nővérek lennék és nagyon hálás ezért.