18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fantusz
    Az a kiindulási pont.
    Olyan, mint Levi a táborban, vagy a kereskedő a hágón.
    Odautazva tudomást szerezhetsz a feladatról, de a küldetés érdemi részéhez kell a DLC, (megjeneik az elérhető tartalom ablak).
  • mecsoka
    Ezt akartam is kérdezni, hogy most mi van. Eddig semmi nem volt ott, aztán 29-én egyszercsak ott lett egy új helyszín a térképen.
  • Agraynel
    Köszönöm a segítséget!
  • Kimi23
    Már január 29-én megjelent...
  • Sheltem
    Valaki erre?

Másnál rögtön megjelent ez a ring a letöltött contentek között(és a tárgylistában is?)
  • himpike
    Azt írja Lothering után mehetek oda :P Na lehet agyalni az új karakteremen.
  • Murmur
    Na, ez jó hír. Este akkor töltöm én is. :)
  • himpike
    Érdekes, míg ezt leírtam megjelent végre... töltöm :P
  • himpike
    Tetves bioware, leveszi az oldaláról a coming soon-t de akkor se elérhető az Ostagar.... Kapják be.
  • Sheltem
    Ja és pont ilyen nevü installált contentem sincs.
  • Sheltem
    Sziasztok!

Aktiváltam a Dalish Promise Ringet de nem jelenik meg az inventorymban.
    Valakinek volt ilyen? Mi lehet a gond?
  • spidey
    Csak kettőt raktam még Str-re, Con meg speckó tárgyakkal annyi, meg nem árt amúgy se, mert 3 mágusom van és bekerül néha a darálóba. Köszi a választ!
  • Fantusz
    Totál fölösleges volt erőre potokat herdálni, bűvharcosnak a mágia érték lesz a módosítója.
  • spidey
    bocs, 27 a Con
  • spidey
    Szeretnék egy Arcane Warriort csinálni a Mage karimból, csak későn csináltam meg a küldit hozzá(lvl 16). Érdemes még? Most 16 a Str-je, 20 körül a Con, ha ezekre gyúrok, fog tudni még csapkodni hatékonyan egy másik tank mellett a Landsmeet utáni küldetésekben, vagy abszolút nem érdemes?
  • Agraynel
    Sziasztok!
    Érdeklődnék h hol lehet letölteni a dragon age magyarosítását.
  • obe
    ok, köszi, mint a the witcher-ben, 15 000 penz ment a kukäba, de semmi gond, mindent megvettem ott is ami kellett

annyira jo ez a jätek, hogy delutän nem tudok mär a melora koncenträlni, azon filozok milyen partyval folytassam este ha hazaerek
  • krisztajo
    Lehet, hogy igazad van majd kiderül.
    A 20 erő mindenképp kell már csak Wade sárkánypáncélja miatt is.
    De miért ne lenne elég az igazán jó kardokhoz a 30 erő?
    Én most úgy fejeztem be a játékot, hogy az egyik kardom a meteorkard volt a másik meg amit Gaxkang-tól zsákmányoltam. Egyikhez sem kellett 28-nál nagyon erő. És szerintem ezek már elég finom gyilkoló szerszámok! Ezekkel én egy szerencsevadászt is simán eltudnék képzeni.
  • SaGa
    Az még odébb van kicsit, de kösz...

Amúgy próbálgatom a Winter Forge modot. Még nincs kész teljesen, de alakul. Nem teszi könnyebbé a játékot, de érdekesebb lesz tőle. Alapszinten hiába veszem meg az összes létező receptet, a nehezebbeket csak akkor tudom majd elolvasni, ha már megfelelő szintre húzom az enchanter képességet (új képesség a csapdakészítés, túlélés, harci tapasztalat és társai között), vagy fel kell venni a karaktergenerálásnál, vagy a táborban lévő elf nő adja az első szintet. Érdemes megvárni, mert automatán megadja, nem kell rá külön pont. A növeléshez már igen.
    Az esszenciák kezelése hasonló az NWN2-ben megszokotthoz. Két gyengébből lesz egy erősebb. A komolyabb értékű esszenciákból, kövekből (húskő, élő kő, ilyesmik) tisztító adalékból és legalább 4 éjgalócából lehet valamilyen tulajdonságot növelő követ készíteni, amit be lehet építeni egy fegyverbe, páncélba, övbe, gyűrűbe. Nem azonosak a rúnákkal, ezek végleges hatások az adott tárgyon (a tárgy megsemmisülése árán visszanyerhetők az esszenciák), és összesen 5 lehet egy tárgyon maximum. Olyanok mint életerő plusz, életerő regeneráció, állóképesség plusz, állóképesség regeneráció, erő plusz, mágia plusz, stb...
    A kövek jó pénzért meg is vehetők...
    Az alap reagenseket (éjgalóca, mindenféle adalékok, lírium por, elfgyökér, stb...) előbb az új képesség segítségével (ki kell húzni az eszközsávra ezt is) előbb át kell alakítani. A tárolásukra külön spéci láda van a táborban, abba csak ezeket, a köveket, esszenciákat meg a recepteket lehet bepakolni.
    Vannak még mindenféle ércek, deszkák, egyebek a fegyverek páncélok gyártásához, fejlesztéséhez.
    Üllő, tároló és "enchanter állvány" a táborban...
  • Fantusz
    A torony felső szintjén egy zárt ládában találsz használható tőrt: Vadember bökője.
  • SaGa
    Stimmel. Alig várom, hogy végre eljussak két jó tőrig. Addig marad az ügyesebbik kézbe a kard, amit kaptam az elején...
    Bátraké a szerencse alapon egyből elmentem a mágustoronyba, most épp az álomvilágot járom. 7. szinten, rémálom fokozaton kicsi tnehezebb, bár most gyógycsomag túltengésem van. Vagy valamelyik modtól, vagy a szint miatt, de igen sokat dob, meg venni is tudtam. Korábban mindíg ki kellett számolnom, hogy melyik karakter sérülését akarom gyógyítani, melyikét nem annyira, most meg 20 körül van kis csomag...

A lockbash mod meg egész jó lett. Ha nem tudja felnyitni, szétveri a ládát, majd kapok egy listát arról, hogy mit sikerült összetörni és mi marad épen...
  • Fantusz
    Igazán jó kardhoz kevés a 30 erő is, egy minőségi könnyűpáncéhoz pedig kell a 20 erő.
    Két tőrrel szimpibb, mint otromba kardokkal :-)
  • SaGa
    Ha kardokkal szurkálódik, kell az erő, ha csak tőrökkel, akkor nem.
    Két fegyverrel harcoló fürgelábra nem adunk olyan páncélt, amihez 20-as erő kell, az a pajzsos harcosokra való.
  • Fantusz
    Szerencsevadásznak sok passzív képessége van, amelyek nem zabálnak állóképességet.
    Egyik ilyen, hogy minden hátbaszúrás kritikus találat, egy másik a hátbaszúrás szögét növeli, akár szemből is képes lesz hátba szúrni az ellenfelet.

Erőre a jobb páncélok miatt 20 pont muszáj sajnos, de a fegyverek miatt nem érdemes erőre gyúrni, nem nyer vele annyit, mint a másik oldalon veszít.

Ügyesség és dörzsöltség a két meghatározó tulajdonság.
    Egészségre nem nagyon szoktam pontokat rakni, Ozammarban megveszem az Életadó gyűrűt, plusz még néhány bónuszt adó cumó, s Wynne...
    Az állóképesség igény akkor ugrik meg, amikor a kétkezes fegyver csoportból is használhatóvá válik néhány (lendület, riposzt, nyomorítás, stb), de előbb a szerencsevadász csoportot puzzlezom ki.
  • SaGa
    Mindkét oldallal ne tudsz boltolni. Egy darabig igen, aztán valamelyik közvetítő berág és elhajt a vérbe. Próbáltam.
    Nálam úgy lett Harrowmont a király, hogy az üllőt szétvertem, a kovácsgólemmel csináltattam egy koronát és Harrowmontnak adtam. Bármelyiknek adhattam volna, az lenne a király...
  • GodBadka
    Ha X-Boxon jatszol akkor talan. PC-n a pontokat vasarolni kell, es igen azokat tudod bevaltani utana a letoltheto tartalmakra.
  • Kongy
    Üdv! Orzammarban vagyok, és most mindkét oldalnak dolgozom. :S Megcsináltam az arénás küldit és a bányába is lementem a lord-ért. Most az lenne a feladat, hogy beszéljek Harrowmonttal, legalábbis Vartag ezt mondta nekem. Csak az a baj, hogy a házában nincsen, és sehol máshol sem találom. Hol van Harrowmant?
  • chris0000
    Hi!
    Az 1szeri felhasználható kód mit jelent?(eredeti game,a dobozon van rajta,és április 30-ig érvényes)
    A letölthető tartalmakat a pontokkal tudom letölteni,amiket a játékban szerzek?
  • krisztajo
    Igen tudom, hogy lehet, csak én két karddal szeretnék a szerencsevadásszal is nyomulni majd. Az pedig kérdéses, hogy marad-e a szükséges dörzsöltség és ügyesség mellett 30 pont az erőre is. Mert persze az akaraterőt és életerőt is nyomatni kell. Én egyébként egy Bajnok-Párbajhős variációt tudnék nagyon elképzelni már ha lehetne! A végső küzdelemben én a mágusokat hívtam, ők is egész jól teljesítettek, de ezek után majd kipróbálom hogy milyenek az elfek. Nálam csak azok jöttek akiket hívtam.
  • Shiwo
    az orzammari máguskör nálam is befigyelt, ugyanezen előrejelzésekkel
  • SaGa
    Még valami...
    A végső csatában az elfek váltak be legjobban. A törpéket egyszer vetettem be, le is amortizálódtak, maradtak négyen. Az elfek 50-en jöttek, 47 éltben maradt harcossal zárták a dolgot, és szépen ritkították a népet minden területen, ahova hívtam őket. A legutolsó verekedésben meg mindenki felvonult, azok is, akiket nem hívtam be...
  • SaGa
    Van rá lehetőség, hogy zárnyitásra és kétfegyveres üzemre is maxon legyen. Az én mostani elfem is erre gyúr. Párhuzamosan kell rakni a pontokat a dörzsöltségre és az ügyességre, meg felváltva az akaraterőre és az erőre/életerőre. Az erő azért kell, mert az egyik kezében kardot tart, aminek az erő ad sebzést, nem az ügyesség, de az a kard, amit Duncan a kezébe nyomott az elején, túl jó ahhoz, hogy csak úgy eldobjam.
    Persze lesz még sokkal jobb is.
    Az előző menetet 19. szinten zártam és az utolsó két szintlépésnél a főkarakternek már túlélésre meg csapda készítésre kellett pakolni, mert más, kifejezetten tomboló-harcos specifikus képesség már nem maradt adható. A végén így is egyszál magam pofoztam ki a sárkányból a fele piros csíkot...

Amúgy kicsit összekavarodott a játék. Felraktam pár modot. Van ami tisztán angol (ez lehetővé teszi, hogy az NWN2 SoZ-hoz hasonló módon készíthessünk magunknak fegyvereket, felszereléseket, bár a receptek megszerzése nem olyan egyszerű. lehet vásárolni az árusoknál, de használat előtt meg kell fejteni az óelf szövegeket, amihez még nem tudom mi mindent meg kell szerezni. Szóval nem az elején lesz táp. Ráadásul alap képzettséggel csak 1-es szintú cuccokat lehet összerakni.
    Egy másik csak grafikai tunning (gondoltam én balga mód), a tárgyak ikonjait módosítja az inventoryban, mindegyiknek sajátja lesz, nem egy halom egyforma kinézetű cucc. De sajna nem csak a grafikát, hanem a megnevezéseket is lecserélte, így a tárgyak neve angol, a leírásuk magyar. Az összes leírás a kódexben angol, a beszélgetések feliratozása magyar, a lények nevei a játéktéren vegyesek.

Beraktam még két quest modot is, de eddig nem találkoztam velük...
  • SaGa
    Nekem nulla volt a befolyásolási szintem (egy a caládja kiirtás miatt nem túl barátságos, tombolásra specializálódott harcos), de Loghain önként ajánlotta fel, hogy ő végez a sárkánnyal. Mondjuk ez nem jött össze, mert nem maradt talpon sajna a végére, egymagam kellett lepfozzam őnagyságát, de a jószándék megvolt benne. Túl sok ajándékot én se gyüjtöttem neki, az egyszem térkép volt, amit kapott, de a táborban egy beszélgetés során, amikor azt találtam mondani, hogy az ország érdekében bárkivel hajlandó vagyok megegyezni, még vele is, 31+-t adott és kérés nélkül felajánlotta a démon kivégzést...
  • Fantusz
    Párbajhős-bérgyilkos specializációval a szerencsevadász is félelmetes.
  • krisztajo
    Logain-al is meglehet beszélni Morrigan ajánlatát. Az más kérdés, hogy vajon rá is tudjuk-e beszélni. Megfelelő befolyásoltsági szint nélkül gondol úgy sem teszi meg hogy életben hagytuk. Arra pedig elég kevés idő van, nem beszélve arról hogy én alig láttam neki való ajándékot. De én kezdettől fogva annyira seggfejnek tartottam, hogy fel sem merült bennem hogy életben hagyjam. Nem beszélve arról, hogy akkor Alistair mindenképp elhagy. Függetlenül attól, hogy milyen viszonyban vagyok vele és női vagy férfi karival játszom Alit értékesebb karakternek tartom. Hiszen öt kezdettől fogva úgy nevelgettem ahogy szeretném. Logain-t ennyire a játék végén meg kitudja mennyire elcseszett fejlesztésekkel szórta meg a játék. Nem kösz, Logain kell a fenének!
    Azt nem is vitatom, hogy sokkal érdekesebb Morrigan férfi karival. Majd kipróbálom egyszer. De a következő kari már amikor rájutok egy női szerencsevadász lesz. Bár nagyon sajnálom a bajnos specet de kíváncsi vagyok rá, hogy feltudom-e úgy fejleszteni max. zárnyitás mellett, hogy két kardra is legyen ereje.
  • SaGa
    Az utlólsó játékot úgy 190 arannyal a szütyőben fejeztem be úgy, hogy a végén már minden elérhető drága fegyvert megvettem, ami 100 arany alatt volt, és az utolsó csatában nem vergődtem a ládákkal, hullákkal. Minek gyüjtsek, ha úgyis rögtön vége...
  • SaGa
    Kezdtem egy újat, zárványelf szerencsevadásszal. Ő lesz a kétfegyveres harcosom. Nem kedveli az embereket, így Stent szimplán kiszabadítottam a ketrecből (kicsit morcos lett a káptalan néni meg a templárius főnök is furán nézett), ellenben Lelianát elzavartam. A kis löjkött liba nem nyugodott, a falu kijáratánál megint odajött kicsit kiuncsorogni.
    Mondtam, hogy nem kell, erre Alister nekiállt nyafizni, hogy de talán mégiscsak...
    Kb a következő szöveg jött elő (én):
    - Aha. Már csak egy vezérdémon kell és rosszabb lesz, mint a Veszedelem... (mármint Lilike)
    Ali:
    - De hát ez nem egy olyan kis édi-bébi szineske, hanem egy "szúrom-bököm hercegnő vagyok. Öl, öl, öl!". Csak tudnánk használni valamire...

Itt eldobtam magam, úgy hogy nem emlékszem, mit mondtam rá, de Lili sértődötten, hüppögve el. Tényleg hüppögött...

Kutyám se lesz, mert a csajpok szabadítása közben kissé berágtam a blökikre. Wynne-t megtartom majd - ha sikerül. Oghren jöhet, Zevranról majd eldöl akkor. Pala a maga embergyűlöletével kötelező tag...
    Morrigant nem sikerült elzavarni, Alit meg mégse akarom, mert hát rendbéli...
  • SaGa
    Nálam, Alister egy részeges csavargó lett, merthogy életben hagytam Loghaint. Igaz, előtte ráparancsoltam Alira, hogy akkor is király leszel (rábeszélni nem lehetett), erre besértődött, de azt mondta, hogy ez az utolsó parancsom, amit még végrehajt, de Loghain miatt mégiscsak meglépett...
    A körmágusokat kiirtottam (pontosabban a főmágus megmaradt, de a program úgy vette, hogy a kör megszűnt), de az új lovagparancsnok alatt újjászervezték, A törpe leányzó - akinek mondtam, hogy nincs hova mennie, oszt mégis meglépett otthonról - az új körben elismert "mágus" lett. Hatására Orzammarban is alakult egy kör, amit a Káptalan ás a templáriusok rossz néven vttek, így szervezik a háborút a törpékkel...
  • PAtr0n
    Egy pár gyógypia nekem is fogyott, de nem vészesen. Ráadásul Wynne volt csak velem, Morrigan nem, meg a kutya és Sten. Nem mondom, hogy simán, de azért levágtuk ... legnehezebb fokozaton.
  • Fantusz
    Közel állsz a főküldetés befejezéséhez, így a többi kérdésnek nem sok jelentősége van, de sok mellékküldetést kihagytál, ha már a királyválasztáson is túl vagy.
    17-es szinten nem kellene, hogy Flemeth gondot okozzon.