18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fantusz
    Nekem 3GB fölötti a Bioware dokument-mappa.

Ki lehet ugyan szelektálni a mentéseket, az adathalmaz többségét ezek adják, de akkor nem tudod betölteni az adott állást.
    Itt ugyan az a kérdés is felmerül, hogy van-e valami célod ezekkel a mentésekkel.

Másik terjedelmesebb mappában a DLC-k vannak, ezeket vissza kell rakni, de szerintem újra letöltve-telepítve.
    Ismétlem: szerintem.
    Ki nem próbáltam, úgyhogy még az is lehet, hogy működni fog egyszerűen visszamásolva a régit - próbáld ki, ha gondolod.

A képeket tartalmazó "emlékgyűjtemény" nem szükséges a játékhoz, de ennek a mérete nálad kb 100 Mb lehet.

Nem rábeszélő szándékkal írtam, hogy csinálj egy 15-30 GB-os partíciót a rendszernek, a játékokat pedig telepítsd egy másikra.
    Nekem ez évek óta bevált, ha szerencsém van néhány játék még egy Win reinstall után is működőképes marad (többsége nem).
    Fő ok a praktikusság nálam, átlag negyedévente telepítem újra a rendszert, olyankor csak a 30Gb-os lemezterületet kell törölni-formázni.
  • himpike
    Reinstallkor újra letölti a DLCket. Winhalálkor újra feltettem, nem volt vele semmi bajom. Maga a játék letölti a háttérben, vagy kivárod előtte. Lwtölthető tartalom, megjelenik majd 4 dlc, amelyiket már megvettem az azt hiszem elindul lefelé magától, de ha em akkor is egyértelmű lesz mi a teendő. Ha nem jelennek meg azok amiket megvettél akkor a launcherben nézd meg a beállítások/játék fülnél hogy ott van-e a játék sorozatszáma. Erre nem térek ki külön ha a probléma nem áll fenn.
  • krisztajo
    Biztos én vagyok nagyon értetlen, de ha kódokat csak egyszer lehet felhasználni akkor hogyan tudom újratelepíteni a DLC-ket és a tárgyakat? Pontosan mit kell tennem?
    Én mindig mindent a C-re szoktam telepíteni. Eddig egész jól elvoltam vele. A másik particiómat csak adattárolásra használom oda sosem telepítek.
    A C-men jelenleg is több mint 450 GB hely van. Csak arra tudok gondolni, hogy azért települt a másikra mert a Karaktergeneráló progit véletlenül odatettem.
    És a C-n lévő Bioware mappák közül melyik kell, én lementettem az egészet, ami így több mint 2,5 giga lett. Ez mind szükséges?
    Nagyon szeretném, ha megtudnám oldani a karim és mentéseim visszatételét mert a kieget. majd ezzel szeretném folytatni, ha lehet.
  • PAtr0n
    Akkor ezek szerint ezért nem támadtak a farkasok. Csak a csata végén tűnt fel, hogy meg sem mozdultak. Mondjuk pikk-pakk levertem Zathariant.
    Abban a küldiben az tetszett, hogy akár mindkét fél számára is jól ki lehet hozni.

Fantusz: én is készülök újratelepíteni a rencert (WIN7 RC van sajnos, megy fel a teljes), és sztem a documentsben levő mappán kívül nemigen kell mással majd bajlódni a visszatelepítéskor. DLC-k nem hinném, hogy a registrybe íródnának.
    Amúgy meg tényleg az a legjobb módszer amit írtál: 30G körüli rencerpartíció (Vistának meg Win7-nek főleg), és csak programokat telepíteni oda, játékot, böngésző letöltési mappát, torrentmappát, stb.. külön partícióra szigorúan!
    Ja és ME2 ready vagyok én is, már csak ennek kell vége lennie...

hammerGT: [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1088233849&no=10591]#10591[/URL]
  • himpike
    Mivel Zathrian tömeges bénítást használ... találd ki hogyan oldhatod fel őket a varázs alól, és segítenek majd. De nélkülük is símán győzhetsz.
  • Fantusz
    Játékok telepítéskor az alapértelmezett helyre települnek, de ezt szerintem ajánlott módosítani, C meghajtóra a Windows és a programok kivételével mást lehetőleg nem telepíteni.
    Játékok egy másik partícióra telepíthetők, a mentéseket így is a C-re kerülnek (Dokument mappa), néhány játéknál ez több gigányi adat is lehet.
    Valószínűleg a Dragon Age már azért ment a másik partícióra, mert a C-n kevés volt a hely.

C meghajtó méretét ajánlott 15-30 Gb közöttire állítani a Windows reinstallkor, csinálni egy partíciót a játékoknak - ha ez megoldható.

DLC-khez elvileg tartozhat egy regisztrációs bejegyzés, amit a daupdater hoz létre a telepítéskor.
    Windows telepítés után ez a regisztrációs bejegyzés hiányozhat, ezért szükséges lehet a DLC-k újra telepítése is.
    Gyakorlatban nem tudom valóban így van-e, az is elképzelhető, hogy elegendő csak a mentésekkel együtt visszamásolni a modokat - majd beszámolsz a tapasztalatokról
  • Sheltem
    Nálam amikor a zathrian csata van a vérfarkasok nem kezdenek el támadni. Ez valami bug? :(
  • Sheltem
    Kijött a Return To Ostagar 1.1es változata(ez már a javított) lehet tölteni torrentekről.

Ja úgy néz ki sikerül szereznem CE változatot jövő héten(nem akarom elkiabálni).
  • rexsimus
    A kódjukat lehet csak egyszer felhasználni, utána annyiszor szeded le, ahányszor csak akarod :)
  • krisztajo
    Calver! Tudom, hogy ezt kell megtartanom. Már kiokítottak ezzel kapcsolatban, de azért köszi.
    Fantusz! Ez egy érdekes szitu nálam. Eddig minden játék a C-re települt, de ez nem. Van két particióm, de a másikat sosem használom telepítésre. A DA mégis magától erre (E meghajtó) települt fel.
    Ezért nem tudom, hogy a reinstall előtt szedjem le onnan is rendesen vagy csak a telepítési mappát töröljem?
    Egyébként hogy érted, hogy esetleg újra kell telepítenem a DLC-ket? Én azt olvastam a kódoknál, hogy csak egyszer lehet felhasználni őket?

Igen a reinstall után jöhet az ME 2 már alig várom!
  • Fantusz
    Windows reinstall után a játékot valószínűleg újra kell telepítened, még akkor is, ha az nem a C meghajtón volt.

A kimentett mappát vissza másolva más érdekesség állhat, illetve nem állhat elő:
    működni fognak-e a DLC-k a régi maoppával visszamásolva, vagy azokat ismét telepíteni kell? - ettől függ, hogy a mentéseidet rendben be tudod-e tölteni.

Ha belenéztél a mappákba, nem csak a játékhoz szükséges dolgokat találod benne.
    Minden karakteredről képeket készít neked a játék, ezeket elteheted emlékbe, kidobhatod, használhatod háttérképnek, stb.

Ui: Láttam a Mass Effect2 kaland van előkészületben nálad is
  • Calver
    a dokumentumokban (alapból a Windows tényleg a rendszermeghajtóra (avagy C) meghajtóra pakolja, ami elég nagy ostobaság az MS részéről) lévő BioWare\Dragon Age\Characters mappa a lényeg, ott tárolja a különböző karakterek mentéseit.
  • krisztajo
    Elfelejtettem megkérdezni valamit. Ha újra rakom a gépem előtte lekell szedni a játékot? Van ennek jelentősége vagy sem? Vagy csak az a lényeg hogy őrizzem meg a C-n lévő mappát a profilommal és mentésekkel és ha újra felrakom akkor írjam felül vele?
  • Fantusz
    Ha jól csinálod, törpillának szimpatikus lesz Oghren a beszélgetés végére
  • hammerGT
    Oghren akkorát mondott, elmentünk megnézni a volt nőjét, aztán nem lett túl meghitt a beszélgetés, valahogy így köszönt el:
    -Ideje indulnunk, mert ha nem sietünk, megsértjük a vezérdémont, akkor bánatában összecsomagolja a Veszedelmet és tovább áll..:D:D
  • himpike
    Nehézen Lothering után egyből eléggé kellemetlen, bár lehet hogy csak fáradt voltam tegnap.
  • Fantusz
    Nem véletlenül vonták vissza majd egy hónapra a DLC-t.
    A Bioware nagyot hibázott, amikor az ígért határidőre, hacsak néhány órára, de közzé tette a kiegészítőt, majd gyorsan vissza vonták.
    Ennyi idő elég volt ahhoz, hogy beinduljon a warez.

Sokan kifogásolják a Return to Ostagart, szerintem nem rosszabb, mint a másik két küldetést adó hivatalos mod, azokban sincs 1-1,5 óránál több játékidő.

Remélhetőleg addig nem jutnak el a kiadók, hogy a játékokat küldetésenként kelljen megvenni, a játék csak a főküldetéssel jöjjön, a mellékküldetéseket egyenként adják hozzá DLC formában
  • JethroHUN
    Akkor az tényleg sr@r, akkor nekem a már javított van, mert nekem nehéz szinten elég kemény volt 22es, bár nem volt vészes, senkinek nem lett semmi baja.
  • Fantusz
    Nem megoldás, nightmare-n próbálatam ki a dlc-t, s a pálya végén necromanta és a feltámasztott ogár meg sem izzasztotta a 11-es szinten lávő csapattagokat.
  • JethroHUN
    Megoldás -> Nightmare :)
  • Fantusz
    Ne sírj kislány

Kikerülnek (kikerültek) a javított DLC-k is a warezoldalakra, de azt, hogy a javított, vagy még az optimálizalatlan verziót töltöd le elég bizonytalan lehet.

Egy hosszabb küldetés az egész (első játékra talán másfél óra), néhány érdekességgel megtűzdelve.
  • SaGa
    Nem kérnel azok semmit, csak ha oktalanul warezolnak. A dazip formátumot a daupdater.exe szépen telepíti és mindent beállít. A fan made modokat is hasonlóképp...
  • Murmur
    Nincs szerintem ilyen szűrés. Viszont minden reinstallnál manuálisan fel kell tenned a warez dlc-ket, mivel az accountod nem "tud" ezekről. Ha eredetiben vannak meg, akkor meg alapból látszanak a letölthető tartalmak között.
  • Sheltem
    Rendben, csak mert ugye ezek a dlc packok kérnek valami beállítást 0ra állítani az egyik config fileban, és reméltem, hogy ha az eredetivel be leszek jelentkezve, nem szűri ki a "letöltött nem legális dlc pakkokat". Ezekszerint emiatt ne aggódjak.
  • SaGa
    Igen
    Igen
    Igen...
  • mecsoka
    akkor nekem sosem lesz meg ez a dlc
  • Sheltem
    Úgy döntöttem megveszem a játékot ezért lenne 3 kérdésem:
    - Mint tudjuk magyar feliratos, de ha akarom mehet full angolba is?
    - A dlcket nem tervezem megvenni(azért nem esek túlzásokban énsem) menni fognak a "biztonsági másolatok" az eredeti játékkal ?
    - Collector edition semmi másban nem több a simánál(nem a doboz tartalmára értem hanem a játékmenetre) csak pár tárggyal amit dlc packban is letölthetek tehát tulajdonképpen a sima játékot is könnyedén collectorra tudom csinálni?
    Légyszíves erre a 3 kérdésre aki tud válaszoljon így már ma mennék is érte.
  • SaGa
    Szintén Ostagar, megtalálom a kirélyi csaléd kardját. Zevran: "Kiváló kard, kell nekem..."

Még szerencse, hogy csak úgy mondta a levegőbe, nem beszélgetés volt, mert biztos orrbaverem...

Mindenesetre respect a BioWare-nek. Úgy látom, odaigyeltek minden apró nüanszra a DLC-kben is. Ha van kutyám, mire odaérek, akkor itt nincs blöki, ha nincs, akkor lehetőségem van szerezni egyet. Ha Zevran velem van a kard megtalálásakor, csorgatja érte a nyálát, stb...

A mágusok ládáját ellenben nem értem. Illetve talán igen.
    A kezdő ostagari jelenetsorban megszereztem a kulcsát, ki is ürítettem ahogy kell, de mos megint itt van, lezárva, csak kulccsal nyitható. Kulcs meg sehol. Nekem valahogy nem logikus, hogy kiürítettem, visszazártam, majd a kulcsot eldobtam, amikor egyébként mindenféle szir-szart hurcibál a karakter magával a quest tárgyak között...

• lordbalu
    Elvileg a DAOriginsConfig.exe -> grafikán belül kitudod választani.
  • rage
    Megvettem a játékot, ami ugye magyar feliratos.
    Vagyis annak kellene lennie...
    De a magyar nyelv nem volt választható, így angolul telepítettem fel.
    A játék lemezén pedig látom, hogy rajta van minden magyarul is...
    Lehet, az angol XP kavart be?
    Gondolom, utólag is át lehet tenni magyarra, igaz ?
  • Fantusz
    Lány nem lehet köcsög

Warezolás magánügy - nem beszélünk róla.

A Return to Ostagar warezos verziója január elején kikerült a netre, ami nem véletlenül bosszantzotta azokat, akik pénzt nem sajnálva várták, de ők csak most juthattak hozzá.

A warezra fekerült Return to Ostagar optimalizálatlan, végigjátszható a küldetés, megszerethetőek a páncélok, fegyverek, de az ellenfelek nevetségesen gyengék - vélhetően ezt javították idáig.
  • mecsoka
    Éééés jövök és megint értetlenkedek :D
    Mi az hogy a warez verzió hoki? Meg hogy balance-olva?

(mielőtt esetleg miattam tör ki "méwarezolszköcsög?!", én azért nem veszem meg, mert nincs felesleges 12rugóm arra, hogy kinyírjak egy játékot. Az előző dlc felrakásánál is újra kellett raknom 2x mert valamit elk*rtam. Szóval amíg nem leszek profi a témában, vagy nem lesz elég pénzem, hogy informatikussal rakassam fel a játékot (hehhe), titeket boldogítalak. Bocs az offért, csak a békesség kedvéért
  • himpike
    Passzolok mert nem volt fent a kalóz nálam. Elvileg annyi a külömbség igen.
  • gregtom6
    Hy mindenki! A warez és a legális Return to Ostagar miben különbözik? Gondolom jobban van balance-olva,nem?
  • SaGa
    Khm...

Most járok Ostagarban (visszamentem, télen). Kutyám nincs, mert nem gyógyítottam meg a blökit. Ritkítjuk az ellent, egyszercsak egy bejátszás: egy kutya ugat a kennelben. Beszélgetés:
    Wynne:
    - szegény, majd meg fagy. Legalább etessük meg...
    Adok enni a blökinek.
    Elengedem.
    Odajön, hálálkodik.
    Wynne:
    - De aranyos. Nevezzük Nyulinak...

Ez kész.....
  • himpike
    Néztem jan 5 óta csak meguntam. Szerintem cache-ből hozta fel a weboldalt a böngészőm, azért nem vettem észre hogy mi van. A warez verzió hoki, nem igazodik a szinthez.
  • Kimi23
    Én megvettem még aznap. Valóban lehetett volna jelezni, de feleslegesnek éreztem, mert a többség letöltötte warezban. Ajánlom egyébként a Bioware Social Network fórumán a Dragon Age: Origins News and Announcements figyelését, elsőkézből lehet tudni a megjelenési dátumokat.
  • himpike
    Valaki jelezhette volna akkor. A játék kb 5 perc várás után dobta fel.
  • himpike
    Ebben a végigjászásban eladtam a sárkánypáncélt, úgyis owerpowa hehe..
  • obe
    nekem is CE, en egyböl feldobtam minden exträt hozzä, gyürüt egyböl adta, a päncel viszont hetekig nem jelent meg, mondom hätha nem ütöttem be a kodot, bevesem megegyszer, erre irja hogy mär felhasznält..fasza, erre mäsnap inditom a game-t, ott a päncel..a patchek utän "jött meg" hirtelen a päncel...peccselted mär?