Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor örülök, hogy jól döntöttem a mágus mellett.
Én mind a négy jegyzetet megtaláltam. Elõször a szoborhoz mentem.
Ki is írja a küldi hogy megvannak a nyomok. Most már csak meg kell találni hová vezetnek.
Gondolom, ha nem találtam volna meg mindet, akkor nem frissült volna így a küldi?!
De hol van a helység ahol a kincs lenne??? Én azt nem találom.
Semmilyen új megnyíló szobát vagy titkos részt nem fedeztem fel.
Merre keressem? Hová kellene így bejutnom? Nagyon szeretném megszerezni a kincset.
A kamrás páncélnál biztos nem jobb amit ad, de a kard és a pénz is jól jönne!
Szóval elkell menni a bércrõl, na akkor nálam ez volt a hiba.
Én csak kimentem az udvarra és vissza. De legalább megnyugodtam, hogy még sincs baj a DLC-vel. Nem is tudom, hogy van-e meteor fémem. De ha nincs hol lehet olyat találni?
- Avernus köntöse a vérmágiát erõsíti, ha nincs vérmágusod, nem sok hasznát veszed, úgyhogy nem nagy veszteség, ha nincs nálad a köntös.
- Shopianak a testébõl a benne lakó démon táplálkozott csupán, a kereskedõ is figyelmeztetett, hogy bármi ez, de nem a nagyanyja.
- Két vérmágia-szerû képességet kaptál, ha megittad Avernus lötyijét, de az egy külön, bonus képesség, nem igazán használható (mellesleg a vérmágia, vagy lélekfaló képesség sem). Csapattársak nem törõdnek vele, ha használod, de valószínûleg nem fogod sok hasznát venni, fejleszteni nem lehet.
- Azzal a küldivel megszenvedtzem én is, négy jegyzetet kell megtalálni az elrejtett kincs helyének felfedéséhez.
Az elsõ kint van az udvaron lévõ szobornál, a következõ egy könyvbõl kerül elõ, a harmadik lekváros üvegben van, a negyedik Avernus szobájában a falon lógó bábu - szerintem az elsõt nem találtad meg.
A küldetés után nem lehet az épületbe belépni, ez a küldetés elveszett.
A kincs egy közepesnek mondható kard, nem különösebben értékes páncél, és némi pénz lett volna.
- Levi ott marad a nagyteremben, vissza kell menni a táborba, vagy amerre éppen kedved tartja.
Az erõdbe visszatérve az udvaron találod Levit, s a rokonságát, a kereskedõ mellett lesz a láda.
Az épületbe már nem tudsz belépni, Levivel, és a kovács testvérével kereskedhetsz, illetve, ha találtál meteorfémet megcsinálja neked Csillagagyart.
Bármikor visszatérhetsz Harcosbércre kereskedni, használhatod a ládát, de az épület már lezárt rész lesz, csupán az udvaron mozoghatsz.
Nem tudom ki hogy döntött illetve, hogy egyáltalán van-e itt is jó döntés?!
De én végül is az öreg mágusnak segítettem. Valahogy õszintébbnek tûnt, még annak a tükrében is amit csinált. Felismerte tettét és elfogadta a következményeket.
Ebbõl kifolyólag én a végén életben is hagytam.
Az ál-Sophia-nál már nem tapasztaltam semmi ilyesmit és a cuccok is igen jól jöttem akit estek tõle! Ha a mágust is megöltem volna tõle mit lehetett volna loot-olni?
Egyáltalán lettek volna hasonlóan jó dolgai mint a démonnak?
Azt mondtátok, hogy csak mágussal tudom a vérmágiát megtanulni.
Hát én találtam egy köcsögöt még a szertartási terem elõtt, aminek a tartalmát meglehetett inni. Ezek után kaptam egy új A vér hatalma képességfát. Gondolom ez is valami vérmágia?
Akkor ez sem épp jó dolog? Késõbb a csapatból megfognak rám orrolni a felvétele miatt?
Kipróbáltam nem valami nagy szám. Esetleg ezt is lehet fejleszteni és késõbb jobb lesz?
Viszont a küldi egyik felét nem tudtam teljesíteni. Valami titkos lerakatot kellene keresnem.
Kétszer végigjártam a bércet de nem találtam sehol! Hol van, ti megtaláltátok???
Talán itt lenne a bizonyíték?
Aztán a végén jöttek a gondok. :-( Szerintem nálam nem mûködik teljesen a DLC.
A végén beszéltem Levivel elvileg vele lehetne kereskedni. Ott maradt a nagyteremben, de a játék nem jelzi, hogy ott lenne. Eddig még bárki, akivel kereskedni lehetett kis házikóval volt jelölve a térképen. Hát Ö nem. Ha megkérdezem, hogy vásárolhatok-e, akkor azt mondja, hogy persze. De nem történik az égvilágon semmi sem!
Illetve beszélt a kovács tesójáról is, hát én öt nem találom sehol sem.
Ahogy az ominózus ládámat sem! Ezeknek hol kéne lenniük?
Mert ha sem kereskedés, sem kovács, se láda akkor baromira nem lesz értelme, hogy visszajöjjek! Találkoztatok már ilyen hibával? Ilyenkor lehet még valamit csinálni?
Negyedik idézõkör igy már tiszta sor, gondoltam erre a megoldásra én is, de aztán elvetettem az ötletet. Pedig nem is vagyok olyan hülye akkor 😊
A szobros témára rájöttem magam is, a végén az ajtó megérintése után egy böszme nagy indulatdémont kell leölni, és asszem egy jó fegyót dob, meg egy-két cuccot még.
A hamisítónak meg már elnyestem a torkát egyik helyszínrõl a másikra menet, szóval az is kész. Bár nem tudom más módszer lett e volna...
Mélyutakon még nem jártam, Harcosbérc után Denerim lesz, mert már túl sok a mellékküldi ami oda szól, szeretném azokat elõször kivégezni.
[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"
Banastor tekercsei szét vannak szórva rendesen: a Körtoronyban, a Szent hamvak urnájának keresése közben, Ozammarban, Mélyutakon is lehet találni - szóval célzottan nem érdemes keresni.
Negyedik idézõkör aktiválásához végig kell zongorázni az elsõ három megidézésének lépéseit.
Van még egy másik idézõs kavarás is a toronyban, ott a szobrokat kell sorranben megérinteni: tál - égnek emelt kard - földre mutató kard - pajzs.
Ha jój csináltad le kell menned oda, ahol Wynne csatlakozott, s az ottani zárt ajtót megérinteni.
Elég sok a "féltitkos" küldetés a játékban, aminek utána kell olvasni a jegyzetekben, a mágusoknál egy hamisítónak is a nyomára lehet jutni, ha megtalálod az öt hamis jegyzetet.
Mélyutakon a démon összerakása-megölése sem egyértelmû küldetés, Gaxkang se mászik rögtön elõ, Banastor tekercseinél meg fordított lehet a helyzet, ha a küldetés felvétele után célzottan kezdi keresni valaki ott, ahol az elsõt megtalálta, s még lehetne sorolni.
Nem is ez az érdekes, találtam jónéhány hivatkozást, ami a nemlétezõ dlc letöltésére kínál lehetõséget - fizetõs regisztráció után.
Kedves, segítõ szándékú emberek lehetnek...
Kiegészítõben, ha 10 órányi tiszta játék lesz, már jól jártunk, bár elég borsos az irányára az axpanziós lemeznek.
40 órányi játékot nem hinném, hogy beleraknának egy kiegbe, 15 órát ígértek, gondolom ez is az összes variációval értendõ, a 10 óra már elfogadható, szemben egy 40-50 perces villámküldetéssal, amit egy komolyabbnak mondott Harcosbérci akció végigjátszása jelentett.
(egyenlõre az árat jegeljük)
Banastor tekercsei mind a toronyban vannak? Addig 2õt sikerült csak megtalálnom, elképzelni nem tudom hol lehet a többi.
Még valami: A könyvtárban lévõ 3 idézõkör nyitjára rájöttem, nem volt nehéz, de a negyedikre ami azt követõ teremben van, nem jöttem rá, hogy kell aktiválni. Ez is egy könyvben lesz leírva?
[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"
ez a neve: Dragon.Age.Origins.DLC-ARM esetleg egy másik oldalon is fellelhetõ.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
nõ a szörnyek szintje veled? mint az oblivionban? konzolon játszom, és sajnos le kellett vegyem a nehézségi szintet, mert konzolon gyakorlatilag lehetetlen értelmesen taktikázni, úgy, hogy nem fentrõl látod, és nem látod át, csak kíváncsiságból kérdem...
Spájler.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Valami olyasmi, hogy vizzel megtöltöd a kupát, oltárra teszed, imádkozol, iszol egy kortyot, a maradékot visszaöntöd - de nézd meg a jegyzetet, mert emlékezetbõl nem biztos, hogy jó sorrendet írtam.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Te magad - egészség - kisebb, mint... - használja gyógyital
Minden karakternél külön be kell állítani mikor használjon gyógyitalt, mana italt, akkor isznak maguktól, egyébként itatni kell õket.
Beállításoknál oda kell figyelni, mert hülyeségek beállítása nem cselekményt kizáró ok: be lehet olyat állítani, hogy akkor is igyon a kari, ha az egészsége több 90%-nál, vagy a közelharci támadásokra gyógyital ivásokkal reagáljon harc helyett.
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
amióta felraktam valamelyik dlc-t, találok kristályokat.ezeket mire tudom használni?
Az egyik, ami .dazip formátumban van, és a DA Mod Managerrel vagy Updater-rel telepíted. Ezek különféle mappákba települnek. Minden egyes dlc/mod, amit így telepítesz, a dokumentumok/bioware/dragon age/settings mappán belül az addins.xml dokumentumban egy új bejegyzést ír (ami a .dazip-en belül a manifest.xml-ben van benne). Ennek a bejegyzésnek köszönhetõen a játékon belül a Letölthetõ Tartalmak menüpontban de/aktiválhatod a dlc/mod-ot.
A másik verzió, amit a modok használnak, az a manuális verzió, amikor a dokumentumok/bioware/dragon age/packages/core/override mappába kell másolni a mod fájljait. Ilyenkor ugyebár semilyen bejegyzés nem íródik az Addins.xml-be, így ezeket a játékon belül nem tudod de/aktiválni, ezeknek csak a hatását tudod észrevenni, ha játszol.
Az összes DLC az elsõ verziót használja, de néhány mod is már .dazip-be van csomagolva, de a modok többsége a második verziót használja.
Templárus kiképzést a legegyszerûbb megszerezni, Alistairral kell összehaverkodni, hogy hajlandó legyen tanítani.
Varázshasználók ellen hatékony képesség szimpátia kérdése ki mennyire tartja fontosnak fõkarakternél ezt a fajta tudást, én úgy vagyok vele, elég, ha Alistair tud varázslatot eloszlatni, manát elszívni.
Tomboló képességet Oghrentõl is tanulhatsz, de valószínûleg õ késõn lesz tagja a csapatnak, így egyszerûbb Gorimtól megvenni a könyvet, ami 15 aranyba kerül.
Az earl meggyógyítása egy hosszú küldetéssorozat.
Kezdõdik Redcliffe falu védelmével, majd a kastély megtisztítása a feladat.
A gyerekbõl kiûzni a démont (Jowan, vagy körmágusok segítségével - itt lenne lehetõség vérmágia specializációt tanulni, de ehhez mágus fõkarakter kell).
Következõ feladat a Szent hamvak urnájának megtalálása összetett küldetés, majd egy gonosz harcos-specializációt is meg lehet tanulni.
A lélekfaló specnek komoly ára lehet, ha Leliana és Wynne veled vannak.
A küldetés alatt nincs hiány ellenfelekbõl, szekta tagok süldõ sárkányok után szembernézhetsz egy õssárkánnyal, végül a Mérleg (kis logikai játék).
Mire ezt az utat végigjárod közel vagy a 14-es szinthez, sõt lehet túl vagy rajta.
Meggyógyítod az earl-t s tied lehet a Bajonok specializáció.
A játék érdekessége, hogy a megszerzett specializációk a késõbb indított fõkarakter számára azonnal elérhetõek, az elsõ karakternek úttörõ feladata a spacializációk begyûjtése.
Dlc-ken kívül is jobb, ha DAZIP formátumú modokat használunk.
A bemásolós modok számomra meglepõ helyet kértek maguknak:
C:\Documents and Settings\Felhasználó\Dokumentumok\BioWare\Dragon Age\packages\core\override mappába kellett másolnom a megfelelõ mûködéshez egy modot, nem a játék fõkönyvtárába.
A játékállás betöltése után egybõl 'új küldetés' szöveg fogadott, innen már tudtam, hogy sikerült megcsinálni.
Mondjuk most a plusz dlck miatt lett az imventorymban pár tápos armor, fegyó, meg amulett/nyaklánc is.
A blood dragon armor teccetõs, csak még nem vagyok elég kokszos hozzá.
Szóval nem tudom miért oldódott meg a probléma, de tán azért mert most az updaterrel tettem fel a dlc-ket. Elõtte olyan pakk volt amiben elõre ki voltak csomagolva a fájlok, és csak be kellett õket másolni.