18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Murmur
    Vagy megse? A szine mas, de kb. ugy nez ki. :)
  • Murmur
    Az a juggernaut armour az alapjatekbol. :)
  • TopGun
    Huh! Nagyon durvan jok a kepeid! ezeket jatek kozben csinaltad? foleg az a pancel nez ki nagyon utosen, az utolso kepen.
  • SaGa Jr
    Ott kel felmenni ahol az őrparancsnok ácsorog. A mellette lévő ajtón bemész, feljuttsz a külső gyilokjárók egyikére, annak a végében lesz két katona és előttük a földön a következő cetli ami majd tovább irányít.
  • SaGa
    Merre keressem azt a manyust, aki a kocsmában elhagyott cetli szerint talán a "háztetők fölötti járatokon" kódorog. Már bejártam az összes gyilokjárót...
    Lehet, hogy leugrott/esett valahol?
  • Fantusz
    "Oly csodás vagyok, hogy az én seggemből világlik elő az enyészet" úrnő - Ines véleménye Wynneről
  • MerlinW

• Shiwo
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    lehet, hogy részben figyeli az előzményeket, legalábbis nálam az elején a királynő jött, nem Alistair (vagy később bukkan ő fel ? ) viszont Loghain a kieg szerint meghótta magát, pedig nálam életben maradt, mint warden

a bestest meg Oghren beavatási szertartása volt :))
  • MerlinW
    Amaranthine kocsma, ajtóban: "Veszedellem árfái adakoszó kötsög"
    A hozzátartozó levél sem egyszerű:)
  • Calver
    köszönetem :)
  • MerlinW
    Jé Wade mesternél van "hivatalos" respec könyv 6 aranyért:)
  • BEAST #11271
    Black March mocsaraban talalkozol vele amikor Ser Kristoffert mesz.

Nekem csak kisebb nagyobb illuziorombolo dolgaim voltak a jatekkal kapcsolatban. A sok ugyanazt a modelt hasznalo karakter, kisebb valtoztatasokkal, meg az is, hogy a jatek rovidsege miatt vannak lenyek amig 20asaval dobaljak az aranyat, igy olyan nevetsegesse teszik az egesz epitkezest, gyujtogetest, craftolast. O_o
  • hevesike
    Tényleg nagyon jók lettek a szövegek :D
    Meg egéz jó a csapat is...viszont a harcosokat hiányolom...az a Justice (gondolom valami Igazság szelleme a neve...)merre van?Nem tudjátok véletlenül?
  • BEAST #11269
    Wending Woodban talalkozol vele, ide a kereskedok kuldenek. :)
  • Calver
    aki már végigtolta Awakening-et - vagy szimplán csak eljutott valameddig, én még eddig csak Vigil's Keep-ben szöszmötöltem meg respecelgettem a karaktereket - merre induljak h megtaláljam Velanna-t? szükségem van a 3 mágusos kis csapatomra
  • SaGa
    Az az...
  • BEAST #11266
    Sunken Flagon :) Az a jelenet hatalmas volt amikor Qara kiosztotta mindkettot. :D
  • SaGa
    Mivel ez a két dolog (pia és csajok) tölti ki az életét, bár a nők csak elméletben az utóbbi években...
    Ezügyben az alapjátékban "megtalált" barátnője a csúcs, ahogy egymás zrikálják. Rögtön Neeshka jutott eszembe a monk törpével a Sunken flag(?)ban...
  • BEAST #11264
    Hasonlo reakciokat valt majd ki meg Sigrunbol is... meg ugy minden nonemu tarsbol. :D

Oghren: Whare you you going to do tonight?
    Sigrun: Sleeping. Alone. With a dagger under my pillow.
    Oghren: Hot. :D
  • Fantusz
    Nem is ellenségeskedésre gondoltam, hanem a kis civakodásukra, amitől él a csapat.
    Wynne a sörözéssel vágódott be Oghrennél, teljesen elérzékenyült a törpe, Anderssel civakodnak, Morrigannel tudták igazán szívni egymás vérét:
    -Tudod, hogy nem árthatsz nekem te boszorkány?
    -Miért nem?
    -Mert immunis vagyok a mágiádra!
    -Szóval azt állítod, hogy téged nem lehet tökön rúgni?
  • Fantusz
    Hozzá kell tenni, hogy a healer szerep leértékelődött, harcosok, szerencsevadászok potival is tudják pótolni az állóképességet, nem kezdőkből áll a csapat, az állandó gyógytápolás nélkül is jól megvannak.
    Regeneráció, megfiatalítás képessége Andersnek nincs is, Wynne állandóan ezekkel pumpálta a többieket, Anders rárak egy életvigyázót Oghrenre, s ő is harcol.
    A törpe söröshordó ettől még nem érzékenyül el, hogy a mágus óvja az életét, Wynnevel sokkal kedvesebb volt
  • SaGa
    Tudom, már hoztam neki veridiumot, de mit összemorog, hogy ő most közönséges katonákra dolgozzon...
  • SaGa
    Azért egész jól elvannak egymással Oghren meg a kóbormágus. Amikor a haldokló lovag gyógymódjánál szóba került a szesz, mint fájdalomcsillapító, láthatóan bevágódott a törpénél...
    Persze húzzák egymást rendesen, de nem ellenségesen...
  • BEAST #11259
    Jol kijonnek Oghrennel, es ez a lenyeg. Egyszer vegig kell jatszanom ugy, hogy o is velem legyen, mert nalam eleg hamar kikerult a partybol, masokkal egyetemben. :D
  • MerlinW
    Anders nagyon laza arc:) Sokkal jobban értékelem gyógyító munkásságát, mint a megboldogult öreglányét:)
  • Fantusz
    Specializációknál picit "talán ez nem kellett volna" érzésem van, bár még egyiket sem próbáltam ki.
    Kb. 300 arannyal kezdtem a játékot, meg is vehettem volna a könyveket, de nem sietem el egyenlőre nem láttam igazán olyat, amit jobbnak vélek az alapjáték specializációs lehetőségeinél.

Oghren nem lelkesedett a csapattagokért, bár ez kölcsönös volt, kár a kökényszemű leányzóért, most itt vagyok férfiakkal körülvéve.
    Érdekes, hogy a törpe viszonylag gyorsan megbarátkozott Howe-vel, a mágussal érthetően nem kedvelik egymást (hiába ez nem Wynne).
    Az ajándékok egyenlőre még rejtélyesek kinek mi lenne a legjobb, bár a "Sárkányhúgy" gazdájára van tippem.
  • BEAST #11256
    Ebbe a hibaba enis beleestem, elsore azt hittem meg lehet oldani mindket problemat, de nem, valasztanod kell kinek segitesz. A jatek soran tobb ilyen kuldetes es valasztas lesz ami szerintem kifejezetten jo.
    Vissza is toltotem, hogy smugglereket rugdalhassak. :d
  • Fantusz
    Wade mester ismét alkothat, de ezúttal érceket vár tőlünk.
    Hirtelen volt egy-két 50-80 arany kiadás (vár megerősítés, Fekete Farkas), úgyhogy jól jött az alapjátékban megmaradt pénz, igaz a jutalmak is 10-20 aranyat hoztak.
    Bele sétáltam egy csapdába a városban - annak ellenére, hogy nem szándékoztam a csempészeket támogatni, a kocsmában rákérdeztem a titkos ajtóra, s ezután az őrparancsnok leárulózott, s nem hajlandó szóba állni a mágusommal.
  • BEAST #11254
    Nagyon sajnaltam, hogy meghalt, 2h warriorom melle pont passzolt volna. :( De aztan megismertem meg egy ket szereplot es egesz hamar elfeledtektem rola. :)

Elso jatekra kb 11 ora volt, csak annyira rohanva, amennyire beleeltem magam. :D Ha importalt karakterrel szeretnel kieges skillekkel kezdeni, akkor kezdj egyet alapjatekban, es meg az origin reszben ments egyet. Majd inditsd el a kieg kampanyt es azt a karaktert importald.
    Igy lvl18-ig kivalaszthatod mit hova tettel volna az alapjatekban, es maradsz ugyan az a hos aki voltal.
  • Fantusz
    A kieg a "További életutak" menüből indítható, nincs átjáráas az alapjáték és az Awakening között.

Karaktert nem csak az alapjáték befejezése után lehet importálni, bármikor elkezdheted a kieget, de úgy tűnik (s ez valójában nem is lepett meg), hogy nagyon laza kapcsolat van az alapjáték és a kiegészítő között.

Mire gondolok?
    Imoprtált kőkaraktered megtarthatja a megszerzett képességeket, s az inventoryjában lévő tárgyakat, de azok a cuccok, amelyek más karaktereken, vagy a ládában voltak elvesznek.
    A főkarakterem a Vezérdémonnal 22-es szinten végzett, az Awakening innen folytatódhat.
    Nem importált karaketrnél viszont 18-as szinten kezd a főhős, a stat poöntokat a karaktergeneráláskor kell szétosztani, előtörténete ismeretlen (pl. a nemes nem Cousland sarj)
    Az új képességeknél min. 20-as szint alapkövetelmény, a stat pontokat viszont kötelező szétosztani, egy 18-as karinál lehet ez fájó.

Gyanítottam, hogy a régi csapatból nem sok ismerőssel tölthetünk sok időt együtt, ami sajnos úgy tűnik valóra is válik.
    Oghren csapattag, de az ő stat pontjait még importált főkarakternél is nagyrészt újra ki kell osztani (ennek lehet jó oldala is), Alistair megjelent egy beszélgetés erejéig, aztán köddé vált, Wynne szintén egy üdvözlésre méltatott, s köddé vált - nem tudom találkozom-e még ismerősökkel, s azok csapattagok lehetnek-e, de erre gondoltam, s a minap ki is fejtettem, hogy Oghren volt az egyedüli "halálbiztos" csapattag az alapjátékban, a többieket lehet kiírják.

Nem sokat játszottam még, úgyhogy bármi lehet, még akár Morrigan is előkerülhet, de azon se lepődhetünk meg, ha elbújva készül az anya szerepre, s nem látjuk.
  • SaGa
    A hölgy sajna nem lesz csapattárs, nem éri túl az egyesülést. Ellenben (ellenétben az alapjáték hasonló szitujával) a felszerelése ott lesz az inventoryban, nem kell előre leszedni róla a cuccokat, hogy el lehessen adni.
    Van csapatláda az erődben, a külön modolt tábori ládával nem tudom mi van, még nem jöttem ki az erődből...

Alister jött, majd elfoglaltságára hivatkozva el...
  • SaGa
    Kb két óra után azt mondom, hogy érdekes lesz a dolog, és gyanítom, nem 15 órás. Az összeszedhető csapat is mókás társulat, ezek dumáit is figyelni kell (tényleg a blöki a pincében gyógyítható, ha jó a Túlélő képességem?).

Van némi NWN utánérzés az erőd üzemeltetésében.
    Lehet, hogy buktam egy szerencsevadászt az elengedett fogoly képében, de a beimportált karakterem is az, így elengedtem. Az importálásnál minden cucc velem jött. Megjött Wade mester, akinél teljes sárkánypikkely szetek vehetők és hozza a formáját morgásban is...

Ha új karaktert indítok, a kieggel behozott képességek használhatók már az elejétől? A rúnakovács képesség egész jónak tűnik, a Tier 8-as cuccok meg igen erősnek. Ahogy a rúnázható vértek se kutya...
  • navahok
    Ha megvan a kieg. is akkor ha kezdek egy új karaktert nem (kieg-esest) akkor ott is meglesznek az új képességek.
    Vagy mégis milyen módon kapcsolódik össze a két játék? Ha indítok egy kieges karaktert akkor azzal csak a kieg.es storit nyomhatom végig vagy valahogy az alap storit is.
    Előre is kösz
  • Fantusz
    Nem érdemleges info, de nekem is az volt az érzésem, hogy könnyebb lett a harc, bár hozzá kell tennem, hogy nem kezdtem új karaktert, a 22-es mágusomat importáltam át a kiegbe.

Minden bizonnyal az sem egy utolsó szempont, hogy elég sok képessége van a csapattagoknak, ráadásul úgy tűnt a taktikai beállításokat is jól használják a karakterek, az ifjú Howe pl. nagyon jól használja az íjat (Lelianak ugye sokszor volt gond az íjászkodás).
    Vannak keményebb csetepaték, s talán megtanultuk a játékot, de legalább a legnehezebb fokozaton több kihívással szembesíthetnék a játékost.
  • Goaulds
    Ujra elkezdtem játszani az alapjátékkal, hogy a kieggel tudjak játszani...feltettem az 1.03 patch-et hogy előkészítsem a terepet számára..
    Lényeg ami meglepő mikor meg jelenet nehéz fokozaton toltam, most bepróbálkoztam a rémálom szinttel, de nagyot csalódtam mint ha könnyű lenne az egész! Ez mitől van? Olvastam hogy a javitásokban könnyitettek a játékon, de az is le votl irva hogy a nehéz és a rémálom nehézségi szinthez nem nyultak...nekem mégis ugy tünik hogy igen, van mana és hp regen harc közben igaz nagyon nagyon pici de 5-10 sec alatt akkor is megy fel a csik 1 mm ert...
    A harcok is könnyebbek lettek....
    erről valaki valami érdemleges infot?
  • BEAST #11247
    Az uj specializacok nem igazan jottek be, a vegen is csak azert valasztottam mert mar nem volt mire raknom a pontjaimat. :D Viszont az alap kasztok uj kepessegei nekem tetszettek, foleg a 2h warrior sok aoe tamadasai. :)

A sztori is tetszett, a szovegek most is eszmeletlen jok (Oghren mindenkibol kihozza a legjobbat :D) az meg foleg, hogy kiegeszito letere tobb puzzle es legalabb ugyan annyi eldontendo quest-par volt a jatekban mint az eredetiben. :)
  • Calver
    "d:\Dragon Age\bin_ship\daorigins.exe" -enabledeveloperconsole
    így nézzen ki a parancsikon. az elejét természetesen írd át, aszerint hogy nálad hova van felpakolva. valamint ahhoz, hogy működjön a konzol a játékon belül, nem árt angolra váltani a billentyűzetkiosztást - alapbeállítás bal alt+shift. ettől függetlenül látni nem fogod semmiképpen sem h mit írsz.
  • Murder3
    addig ok de oda meg ha beillesztem a -enabledeveloperconsole-t akkor azt írja ki h a faájl nem jó.
  • Drizzthsz
    Eddig nekem is tetszik a cucc. Vannak új tárgyak, lehet rúnákat csinálni, "recept" alapján, és vannak rúnák már páncélokra is. Szerencsére nevetni is sikerült már párbeszéden, kétszer is. Jó ez.
  • hevesike
    Én játszottam vele egy keveset...elég jó lett :)
    Viszont az nagyon felpörgette az agyamat a Mhairi esemény XD