18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • vasziszdasz
    A kutya jófej, de nálam nem illett bele a csapatba, ahogy Sten, Zevran vagy Morrigan se. Nem mintha nem lettek volna jók, csak max 5. helyre jöhettek volna. Alistair, Leliana, Wynne, és kész a brigád. A Körmágusokig Morrigan volt a befutó a mágus haver helyre, de valahogy Wynne-el kevésbé hullanak az emberek, nem maradok egyedül a harc végére se. Pedig neki a gyógyításon kívül sokmindene nincs, csak egy petrify ág, meg para explosion. Morrigannál viszont kész volt a blizzard-thunder vonal, felére redukálja a SOTC elkészítési idejét, de a gyógyítás nagyobb királyság.

Még nem specializáltam magam, de nagyon billeg a léc hogy blood magic vagy spirit healer legyen az. A blood magic ellen szól a kevés HP-m, valamint az hogy ha leállítom a blood magicet hogy mostantól manából harcoljak, akkor lehullik a blood control stunja is, úgy meg lol az egész. Lehet hogy inkább spirit healer lesz belőle, onnan csak az 1. spellre kell pontot áldozni, esetleg a 2. még jól jöhet, de nem musthave, így olcsón megúszható, ellenben hasznos spec.
  • Cat 02 #12522
    Én legutoljára a törpöknél szoptam azzal a Jabbaval :D

Igazából az a lightos cuccot egyedül akkor használtam, mikor sokan voltak egy szobában és azt ugye lehet falon át castolni is :p Én meg kapuban megvártam míg kihullanak bent :D
  • vasziszdasz
    Ha leépítettem morrigant leliana kedvéért, attól még rá lehet beszélni a végső csatában hogy ő áldozza fel magát, míg én lelianát kúrom? :D
  • vasziszdasz
    Más taktikában biztos jó az is, sőt nagy tömegekre VWB-bal kombinálva ütős lehet, de oda nekem már nem kell a SOTC mellé semmi. Csak az igazán kemény ellenfelek fognak ki rajtam, illetve mostmár azok se, a sok stun megtette hatását, már annyi van belőle, hogy mire az utolsót ellövöm, már visszajött az első.
  • Fantusz
    Legnagyobb bibi Zevrannál van
    Az alkoholista Oghren magánéleti zűrjei a hűségét nem befolyásolják, a nyafogós Alistair és Wynne mama a tisztességet próbálják képviselni.
    Sten zsoldos, őt a harci tudással, vezetői képességgel le lehet nyűgözni, s ha megtörtént rettenthetetlen hűséges harcos lesz, de a kúnári hagyományos neveltetését nem tagadja meg, lenézi a fereldenieket.
    Leliana ellentmondásos figura: bárd, gyakorlott orgyilkos, ennek ellenére a jót próbálja képviselni, igaz a Mérlegnél kiderül, hogy lódít a csaj a látomásaival, de a Hamvakat élete árán is megpróbálja megvédeni a megszentségtelenítéstől - tehát valóban nem mondható gonosznak.
    Morrigan körül forog az egész történet, az elutasító boszorkány a történet folyamán lehet barát, szerető, de a szerelmtől rettenetesen megrémül, s a végén kiderül, hogy miért is volt mindez, a végső csata előtt ismét a számító boszorkány áll előttünk, kiderül, hogy végig egyetlen célja volt, nem önzetlenül kisért el bennünket.
    Zevrant lehet ugyan sajnálni, de ő az egyetlen olyan csapattag, akiről soha nem lehet tudni, hogy nem árul el.
    Többszöri végigjátszásban Zavrannál voltak a legkülönbözőbb történetek.
    Mindegy neki, hogy férfi-női főkarakterről van szó (ebben Leliana alteregoja), a romantikázás elég kiábrándító lehet vele, minden egyes csapattagra rámászna.
    Volt női karakterem, akivel nagyon jól megvolt az elf, elmesélte a bánatát is, de ez a kari a végső csatában feláldozta magát, Zevran megsiratta, majd visszatért Antiviába, ahol rövid idő alatt az összes Holló-vezért rejtélyes körülmények között elhunyt, s Zavran került a bérgyilkosok élére.
    Olyan végigjátszásom is volt, ahol annak ellenére, hogy haverok voltunk, elhagyta a csapatot, miután a Hollókkal leszámoltunk (elköszönt, s nyomtalanul eltünt).
    Olyan alternatíva is létezik, hogy a Vezérdémon legyőzése után a főkarakterrel együtt utazgatva "baleset" éri a főkaratert.
    A kutyának nincs kidolgozott jelleme (nem gond, végülis azért kutya, hogy a gazdájához hűséges legyen), azért is lehet szeretni
  • vasziszdasz
    Igazából mostmár csak vmi lightning resist kéne, hogy akár magamra is castolhassam a SOTC-ot. Sokszor jól jönne, pl. ha szűk helyen meglepnek, vagy olyan bossnál amit sokszor meg kell futtatni alatta hogy valamit csökkenjen a HP csíkja.

Miből lehet jó light rest összeszedni? Lehetőleg úgy hogy ne kelljen beáldozni érte a lényeges cuccokat (pl. magister lord staff).
  • Cat 02 #12517
    Én arra szoktam hogy a sárga ellenekre rárakom. Stonefist meg azért kellett nekem pl, hogy ha mágust csépeli valaki, akkor feldönti és futás :D
  • vasziszdasz
    Illetve: jó lenne, amennyiben nem szarnák le a komolyabb ellenfelek, pont azok akikre kéne. Revenantra pl. sose jött be (talán a spirit sebzés egy részét megkapta, de a nagy kavarodásban követhetetlen mikor miből jön 10-15 spirit dmg). Akire hat a crushing prison, arra nem is pazarolnám. :) A BG-beli megfelelője, az imprisonment ennél jóval hatékonyabb volt. Stonefistet is ezért hagytam ki a buliból, bár cone of cold mellé jól nézett volna ki a shatter, de pont annál nem működik akinél kéne. Mobra felesleges, 1 SOTC kiirtja a fél pályát sokszor instantban.
  • Cat 02 #12515
    A varázsketrec vagy mi nagyon jó. Az egyik csak bénít (néha magunkra is jó, ha sok ellent beaggroztunk) a másik meg bénít és sebez is
  • vasziszdasz
    Végül eldöntöttem mire "baszom el" a "felesleges" 5 skillpontomat: mass para lett belőle. Meglepően jól működik, még a revenantot is leszedálta. Ugyancsak jól (és viszonylag hosszan) hat rá a petrify is, persze shatter az sose lesz belőle.

Van most SOTC, para explosion, mind blast, mass para. Meg 1 heal, az se árt. Eddig úgy látom működőképes komolyabb ellenfelek (revenent és tsai) ellen is. Persze társak kellenek mellé, főleg tank, de nem kell beszarni ha túl nagy threatet szed össze. Virulent bombról lemondtam, az már akkora threatet csinál, hogy a revenant a tauntot leszarva is tovább üldözi a mágust, ami nem túl egészséges. :)
  • vasziszdasz
    És azt se árt tudni hogy az elfekkel együtt bukod Varathornt, a 2 könyvével és a végtelen HP pia alapanyagával. ^^
  • Theron
    haha :) jó tudni h az elfeket kilehet nyirni és farkasemberel pótólni :P
  • vasziszdasz
    És azt el is lehet benne érni?
  • vasziszdasz
    A flame blastnak van vmi maximuma? Revenantra ráfújtam, sebzett kemény 20-26-okat, miközben cold vagy lightning 60-70-es kategóriában zúzza, pedig az élőhullák elvileg tűzre érzékenyebbek.
  • böröczk
    Én egyiket se komázom. : D
    Igazából csapattagok közül Zevran meg a Kútja (Fostos) forma, na meg Wynne is kedvelendő karakter, többiekkel mind van bibi, nem kicsi.
  • gerey
    25
  • vasziszdasz
    Mennyi a max level az alapjátékban, 20 vagy 25?
  • Kindred Blades
    Elfogadja, csak be kell jelentkezni az acc-oddal, ahhoz van rendelve a DLC, nem a telepített játékhoz, letölti simán.
    Illetve nekem kétszer ki, majd újra be kellett logolnom, hogy észrevegye, de ezt leszámítva gond nélkül ment, s megy azóta is.
  • vasziszdasz
    DLC-ből melyek ingyenesek? Újrainstallált játék után hogy lehet megint feltolni a DLC-ket? Engedi letölteni újra, vagy már eleve az install pakkot szedem le? A Stone prisonernél azt írja hogy újonnan vásárolt gaméhoz free, namost ha reinstallálom később a gamét, akkor el fogja-e fogadni ahhoz is, vagy kabfasz, fizessek érte ha vissza akarok tölteni olyan mentést amiben van valami abból a DLC-ből?
  • vasziszdasz
    Ha bládmédzs leszek, beszólnak a csapattagok?
  • vasziszdasz
    aZÉRT JÓ AZ A sotc, mégha nehézkes is használni. Nyílt terepen másra már nincs is szükség, csak lerakom a csapt elé, mire átérnek rajta, már mind halott. :)
  • unusual
    Új DLC :-)
  • vasziszdasz
    Már 13-14-es a csapatom, revenantok leszopatva, sztem menni fog az Underdark is. :) Bár Flemethez még asszem benézek előtte.
  • Fantusz
    Miben jobb Oghren Alistairnál?
    Először is a stílusa miatt kedveljük...
    Oghren egy iszákos, szabadszájú törpe, mókás figura.
    Alistair visszahúzódó, sokszor gyámoltalannak tűnő stílusa sokaknak nem tetszik (mellesleg a végén kiderül, hogy nem is gyámoltalan), speciális képzettsége mágusok ellen hatékony, Oghren viszont igazi tank, nagyot sebez, bírja az ütéseket, s ahogy említettem: jópofán bunkóskodik, mosolytfakasztó a strílusa.

A törpe csapatba vétele nem egyszerű, bár semmio ördöngősség nincs benne, de kezdő játékosoknam nem kézenfelvő Ozammarban kezdeni, igaz ezt nem is tiltja semmi.
    Oghren csak azt követően csatalkozik, amikor megvan a küldetés Branka felkutatásához (előtte is beszélhetsz vele, de elküld a jó fenébe).
    Mélyutakon sok az elit ellenfél, nehéz csaták lehetnek, oda ajánlott megerősödve lemerészkdeni, de meg lehet csinálni, hogy Oghren csatalkozása után másik helyszínen folytatod a játékot (ilyenkor annyi a hiba, hogy Ogren a főkarakterrel nem áll szóba, "mire vársz kamarás, nem csevegni jöttem" beszólással próbál noszogatni Branka keresésére)
  • MrAndree
    Oghren baromi erős és rohadt nagyokat üt. Alapjátékban nem használtam de most Awakeningben ő a tankom és odaüt alapból ilyen 120-130akat és bőven 200 fölött critel.
  • readswift
    Ha van csontvázad animate dead-el és fel lehetne áldozni virulent walking bomb-al, feloldod a forcefieldet amikor köré érnek, az se lenne éppen rossz kombó.: ))))
  • vasziszdasz
    Asszem Wynnenk megérné a walking bomb, shatternál azonnal szétfingja a sebzést. earthqauakeig már úgyis ki van osztva a pontja, petrify már csak +1, ennyit megér.
  • vasziszdasz
    Bosst nem lehet shatterelni, meg a paralysist, rúnákat leszraják, néha még a para explosiont is.

Wynne 2 ponttal úgyis benne van a buffolásban, őt elviszem a hasteig, az még hasznos dolog. Alistair most kapott fasza páncélt a revenantoktól, tankolni sztem elég lesz, persze pajzsvédelmet feltolva.

Orzamarban még nem jártam, de Oghrent nagyon sztárolják mindenhol. Miben jobb Alistairnél?
  • MrAndree
    A bossokat sose fogod fagyasztás+prison kombóval instázni, nem működik ez így rajtuk. Death Hex az jó, főleg ha egy nagyot ütő harcos csépeli a delikvenst.
  • readswift
    Láttam youtubon úgy nyomják hogy a tankot beküldi előre, rárak egy forcefieldet, és amíg ütik addig lejön a 3 spell.

pf. Ja és a harcos mindenképp ottmarad ;)
  • readswift
    Nekem csak 1 pont van tűzön , a flame blast, az 1 pontért kurvajó, akárcsak a spell whisp + goo 2pontért.

Walking bomb : Spirit damage, ami mindenre hat. Valami brutálisan sebez, és kegyetlenül nagy kombó a virulent walking bombal.

A Sotc-t nem akarom kimaxolni egyáltalán. Ilyen 4-es területre ható spellekre úgy vettem észre nem lesz szükség.

Hanem:
    1.lefagyasztani a bosst
    2. prison = insta kill
    3. b terv: death hex, minden találat kritikusnak számít, tehát elvileg törni fog

Az én buildem a "crowd control"-ról szól, vagy én nyomatom a cone of coldot vagy Morrigan ( aki miatt új karaktert kezdtem, ezúttal fickóval, általában azért indítok főhősnőt hogy legyen kit nézni , de most alapból van :D )
  • vasziszdasz
    A fire ág ellen szól hogy a colddal nem nagyon illenek össze, a fagyasztott ellenfeleket kiolvasztja, a blizzard 50% fire rest ad az áldozatoknak, így a rápakolt inferno nem sebez többet mint egy thunderstorm vagy blizzard. Persze SOTC-ra pakolva az infernot nincs ilyen gond, hiszen a blizzardot bedarálja a SOTC, viszont ott már nem nagyon szkséges plusz sebzés, inkább vmi para spell, ami alatta tartja a pácienseket.

Gondolkodtam a waking nightmareben is, BG-ben, NWN-ben jó volt a Confusion, de itt ha rájuk rakok egy fireballt vagy vmit, máris mindenki rám rohan, azaz mintha a waking ott se lenne, így meg lófasz.

A sleep kb. csak emberekre jó, a húzósabb ellenfelek le se szarják, így nem tartom túl jónak. Morrigan kapott egyet, mert már 2 pontja volt abban az ágban, de 0-ról nem állnék neki fejleszteni.

A walking bomb is elgondolkodtató, 100+SP dmg (tudom, csak over time), viszont vulnerability + affliction hex mellett egész korrektnek tűnik 1 pontért. Láttam egy videot a youtubeon, ott sárkányölésre használták, eszerint nem olyan szar. Crushing prison hat sárkányra? Tudom nem immonilizálja, de a sebzés?

Awakeningben nagyon brutál lehet a blood mage + keeper spec kombó, replenishment + oak automatikusan feltankolja hullából az életet, amiből lehet blood magiccel castolni.
  • iceshark
    köszönöm ez a része működik már, de rúnákat még mindig nem tudom felrakni a kardra, azt hogy kell mi kell hozzá hogy a fegyvernél lévő kis négyzetbe be tudjam rakni? Ebben még segíthetnétek :)
  • vasziszdasz
    Még mindig nem sikerült eldöntenem mit is akarjak még a mágusomnak. SOTC + mana clash + para eplosion + dispel magic van eddig. Kéne még vmi dekkoltató spell, mondjuk mass paralysis, legyen ideje hatni a SOTC-nak, de több DPS spell se ártana, mert ha SOTC-ot nem lehet használni, akkor meg kurva hamar elfogy a cold + lightning brigád és ehet recskázni amíg megjön a recharge. Fireball + inferno vagy mass para? Netán vmi mást kéne?
  • vasziszdasz
    Összeadódik, meg a vulnerability is, lehet -100% rest csináűlni 2-3 mágussal. Más kérdés hogy megéri-e, vagy inkább DPS hegyek.
  • vasziszdasz
    Mivel? Én mágussal vagyok, a spellek felét resisteli, de ha nem, akkor is alig sebez vmit (vagy csak kurvasok a HP-ja), ráadásul van vagy 3-4 csicskája is, amire muszáj figyelni. Para explosion + SOTC ugyan hatásos, de csak amíg alatta állnak, a revenant meg nem arról híres hogy kivárja a végét.
  • readswift
    Ja szerintem arra gondol hogy kétszer annyi spellt nyomsz amire hathat.

Viszont a vulnerability és az affliction tuti összeadódnak . Elég gyorsan levertem a revenantot hardon amúgy ideje felét merengéssel töltötte.
  • readswift
    # Affliction Hex comes from all damage from all elemental damage so is doubled if there are two mages present.

mi ? 2x Aff. hex. összeadódik?!
  • vasziszdasz
    Nyomulj rá egy revenantra, egyből nem lesznek azok! ^^
  • readswift
    itt egy jó link kombókhoz ;)