18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • vasziszdasz
    Sztem inkább zavaró a magyarosítás, én már bánom hogy azt választottam telepítéskor. Mindig úgy kell találgatni hogy egy adott cucc/ellenfél épp melyiknek felel meg a leírásokban, valamint az animációk szövegezése gyakorlatilag nem létezik, angol verzióban rendesen megjelenik felül az aktuális felirat, magyarban meg a végén, fél perces késéssel az utolsó mondat. Így még angolul sincs esélyed követni ha esetleg nem érted mit mondanak.
  • vasziszdasz
    Mint sokminden más. Fél éve dobozos Windows 7-et láttam angol árlistában magyar OEM áron (50%). De az EA ezen felül is cigánykodik, sokkal drágábbanadják a gamét kelet-EU-ban mint a nyugat-EU-ban. Az 576 azóta önálló EA disztribútor (nem kell nagykertől vásárolnia, közvetleneül az EA-tól vehet), mióta befenyítette őket hogy akkor inkább angliából vásárol, amit mint EU tagok simán megtehetnek a magyarok is külön tarha nélkül. Persze eladni már ők is magyar áron akarnak. :)
  • MrAndree
    Ja, csak akkor nyugodt szívvel magyaríthatna, másrészt meg ha az angol awakeningemen lett volna magyar felirat akkor lehet alapjátékon is lenne.
  • Gubberx
    tudom, ezt csak azért linkeltem hogy magyarul kapható, nem azért hogy itt vegye meg mert olcsó...
  • MrAndree
    Külföldről rendelve feleennyibe kerül...
  • MrAndree
    A vicces, hogy még az Angliából rendelt Awakeningben is van magyar felirat... :D
  • Gubberx
    magyarul kapható: Dragon Age
  • vasziszdasz
    Bizonyára boltban vetted a játékot, ami eleve magyar feliratos...
  • midian
    Sikerült megoldanom a magyarítást.
    A menü ,inventory ilyenek magyarítva vannak de a felirat nem .
    Ezek nem lettek magyarítva?
    G
  • MrAndree
    Az a baj, hogy elfben csak ez a változata van a ruhának. De nem baj, vegyük úgy, hogy szegénynek beszorult a feje a szoláriumba egyik nap. Meg leszedtem az oracle rucit is, Morrigannek jól áll a fekete változat. :D
  • böröczk
    á jézusom, "gyorsan végigszaladni rajta", szerintem ez pont nem az a játék, eszembe nem jutna ilyen, még ha századjára is játszom... egyébként az awakeninget tudomásom szerint el lehet kezdeni az alap végigvitele nélkül is, új karakterrel.
  • böröczk
    jo ez a triniti szerkó, csak a kivágásnál a bőrszín kicsit elüt a fejétő, én ezé adtam rá a gallérosat : D
    amúgy nem sovány az arca, csak túl közerrő fotózta, én a szemüdőkét tettem volna kicsit távolabb a szemétől, dehát ennyi baja lehet nő nemű csatlósai kültakarója mellett : D
  • midian
    Valaki segítsen
  • vasziszdasz
    Attól függ miben. Líriumot a Circle Towerben, üveget, kellékanyagokat meg a Denerimi kocsmában kell venni (bár üvegben olcsóbbak a törpék, csak azért a minimális különbségért nem éri meg a rohangálás). Ebből gyártasz potent mana potiont, aztán tökmindegy lesz ki mit mennyiért árul.
  • horthy
    Egyébként ki a legolcsobb boltos a játékban . Én idáig az Orzamar küzrendü negyedében lévő Figor-t találtam annak ( jo mondjuk nem jártam be az egész játékot ). Leadtam neki a páncélomat és tőle tudtam visszavásárolni a legolcsobban ! Sokkal olcsobban mint a táborban lévő kereskedő tőrpétől !
  • midian
    Sziasztok
    A magyar fájlokat hova kell másolni?
    Kiegészítő is fenn van, így nem olyan egyértelmű.
  • vasziszdasz
    Kipróbáltam a vérmágiát - és hát nem estem hanyatt tőle. A legfontosabb spellje a blood wound, papíron jól hangzik a 0.6-os szorzójával ((100+SP)*0.6), csakhogy ez DOT, kb. 10 secre elnyújtva (elvileg 20 secig hat, de a sebzés megáll kb. félúton, onnantól csak stun van), valamint a stunját mintha többen leszarnák mint a mass parát. Igaz szinte instant elcastolni, míg a mass para 2 sec. Mindezt 3 spellpontért. Nem mondom hogy ennél szarabbat nem láttam, de többet vártam volna, főleg ahhoz képest hogy szinte mindenhol sztárolják.

Van 3 elköltetlen skillpontom, de nem tudom mire pakoljam. Eddig a blood magic volt a tuti ötlet, de nem nagyon tetszik. Eddig ezek vannak (csak a végét írom, úgyis egyértelmű hogy az előtte levők is):
    - Blizzard
    - Thunderstorm
    - Heal
    - Rune of repulsion
    - Dispel magic
    - Mana clash
    - Mass paralysis
    Mivel 17-es szinten vagyok, várható még kb. 3 pont (vagy 8, ha elfgyökérrel csítelek, de nem visz rá a lélek).

Talán direkt sebzés hiányzik a legjobban, mindig azt veszem észre hogy hiába a cold + light ág, állandóan csak dekkolok a cooldownra várva. Talán fireballra kéne beruházni? Kapok hozzá egy flame blastot is, de az nemtom mire jó. A cone of cold / shock 50-70-es magasságban sebez, ez meg olyan 25-öket, ami sztem elég lol, leírása alapján pont ugyanannyit kéne mint a másik 2 tölcséres. Ez másnál is ilyen szar?
  • vasziszdasz
    Közben felbukkant itt a kocsmában, de nem akar beállni a brigádba, épp azért néztem vissza ide hátha vki írt róla, ezek szerint még odébb lesz. Mi a csatlakozás feltétele? Pándélokkal jól állok, már Alistairt meg Stent bekonzerveztem (Juggernaut, Wade S. Dragonbone), tudtommal ezek a legjobbak, vagy nem?

A stun rúnák összeadódnak? Ha 3-at teszek egy fegyóba, akkor 3x akkora eséllyel stunol?
  • Fantusz
    A jó öreg Oghren a kocsmában tölti a napot (és a sört), de fölösleges a közelébe menni, amíg magától nem dönt úgy, hogy a kamarásokkal tart.
    A kocsmában szóba elegyedve vele elég durván elküld a fenébe.
    A legmókásabb karakter az egész csapatból (persze biztos van, akinek nem bejövős), igazi "paraszthumora" van.
    A csatlakozásnál azonnal hozza a formát, amikor részegen elénk áll, fogalma sincs arról, hogy valójában kiket is keres: magas, köpcös, alacsony, karcsú az illető, csak az biztos, hogy szürke kamarás
    Tanknak kiváló a törpe, persze normális páncélba kell öltöztetni, s jó fegyvert adni a kezébe.
    Faji bonusza a mágiával szembeni ellenállás, rettenthetetlenség (fenntartott képesség) a ledöntések ellen véd, spacialitása a tomboló, berzerker képessége megnöveli a támadóerejét - arra kell figyelni, hogy bár fenntartott képességnek számít, de nem állandó hatású, kb. 20-30 másodperc az örjöngés (taktikában beállítható, hogy minden csata előtt berzerkerrel indít a törpe)
  • kreknorbert
    Először teljesítened kell Harrowmont nagyúr, vagy Behlen herceg első küldetését, azután Jarvia kartelljét kell kiiktatnod, majd amikor a mélyutakra készülsz, a bejáratnál fogsz vele találkozni.
  • vasziszdasz
    Ezt az Oghren gyereket hol találom Orzammarban? Épp ott tartok, de már szívesen megszabadulnék a favored giftjeitől, amikkel tele a zsák.
  • MrAndree
    Jók ezek a kivégzések. :)

• Gubberx
    :D
  • MrAndree
    City elf szegény, nem a legjobb körülmények között élt eddig, amiatt lehet. :D
  • steweee
    én most fogok vele jáccani. leírnád részletesen hogy te miket használsz az alapjátékhoz ?
  • Gubberx
    elég soványka és beesett az arca, rendesen eteted? :D
  • MrAndree
    Elfem:

Aki egy csöppet alacsony. :D
  • Murmur
    Jatssz legkonnyebb fokozaton, az feler egy cheattel. :)
  • rage
    Szerintem trainer van ilyen.
  • Csacsi
    Tehát, akkor nincs cheat, amivel minden statomat százra tudom tenni. Illetve a képességeket meg maximálizálni. :(

Kár..
  • vasziszdasz
    Az erőt beszámolja a coercion megfélemlítéshez.
  • vasziszdasz
    Potiongyártással pénzt, elfgyökérrel XP-t tudsz termelni végtelenített formában. Gyári trainer.
  • Csacsi
    Én inkább arra gondoltam, hogy kipróbálhassam például azt, hogy sok helyen a meggyőzést alkalmazom, ahhoz meg nem árt nem csak az erőt, meg az ügyességet emelni.

Ezért lenne jó, egy olyan karakter, ami mindenben a maxon van, aztán hajrá, "gyorsan" végigszaladnék mégegyszer.

Aztán jöhetne az Awekening :)
  • gerey
    Állítsd be a legkönnyebb nehézségi fokra, annál nagyobb könnyítés nem igen kell, főleg ha fent vannak a javítások, könnyítenek a játékon nagy mértékben.
  • midian
    Sziasztok magyar nyelvet tartalmazza a játék ?
    Vagy a magyar nyelvű kiadás t kell venni?
    G
  • Csacsi
    Nah a végére értem. Nincsen véletlenül valami olyan kód, amivel minden statot kimaxolhatok, hogy mégegyszer nekiessek, hogy megismerhessek más dolgokat is, viszont egyszerűbb dolgom legyen?

Köszi előre is.
  • MrAndree
    Szegény mágusom merevgörcsöt kapott párbeszéd közben. Vagy nemtom mit de az biztos, hogy érdekes arcot vág...
  • Fantusz
    Nem böngésztem statisztikákat, de szerintem nem növeli a szövetségesek erejét az adomány, a játékosnak adtak egy lehetőséget, hogy a fölösleges cuccait XP-re váltsa.
    Ezzel nincs is gond, a haszontalan novicius rúnákat, drágaköveket, növényeket nyugodtan dobd a ládába, de azzal bohóckodni, hogy elfgyökereket tömegét vásárolni az elfektől, amjd nekik visszaadni azt, nem érdemes (ezt a lehetőséget nagyon elszámolták, sok XP-t lehet vele szerezni, de minek?)

Denerim ostrománál láthatsz majd videobejátszásokat a felvonuló seregekről, de nektek a feladat a Vetérdémon megölése lesz, amiért a torony tetejére kell feljutnotok a kis csapatoddal (játék, de aranyosan megható rész, amikor kiválasztod a csapatodat, s a többiek egyenként elköszönnek, sok sikert kívánnak, s ők védik majd a városkaput)
    Ahogy haladtok előre lesz rá lehetáőség, hogy a szövetségesek közül egy kisebb csapatot segítségül hívj, de totál fölösleges, irányítani nem tudod őket, s minden bizonnyal van némi optimazilátlanság is: a végső csatában érezhetően könnyen hullanak az éjfattyúk.
    A torony tetején a Vezérdémon se a félelmetes erejével tűnik ki, inkább az lehet gond, hogy kiül nehezen elérhető placcokra, onnan köpköd, beragadnak a balliszták (szerencsevadász talán meg tudja javítani), türelemjáték a csata, ide esetleg jöhetnek íjászok, mágusok, esetleg gólemek, de ha nem hívsz senkit akkor is ott lesznek a csapatvezetők (elf helytartő, főmágus, stb)

A játék igazi csúcspontja nem a Vezérdémon legyőzése, a végén szembesülhetsz vele, hogy milyen következményei lettek a cselekedeteidnek, mivé lesznek a harcostársaid, mi történik azokkal az emberekkel, akiknek segítettél.

(az Awakening egy másik történet, oda viszont nagyon jól jöhet, ha át tudsz vinni némi extra aranyat, rúnákat, italokat)
  • gerey
    A kinézetükön, -cuccon- nem változtat.
  • horthy
    Na itt azt irod hogy területenként be lehet hivni öket a csatába ! Na akkor nem fárasztásként kérdem jobb cuccokal , felszereléssel stb jönnek-e a szövetségesek vagy képességekkel ha adok nekik runát , gyémántot stb-t ? Vagy csak az xp-t nővelem vele ? Csak azért kérdem mert még a játék elején vagyok és ugy állok a dolgokhoz . Egyébként meg szeretem tuningolni a dolgokat . Lepusztult ruházatu fegyverzetű szövetségesek helyett szivesen látnék erős csapatot !