18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • MrAndree
    Igazad lehet. :D
    Én inkább nem respeceltem Alistairt, maradt egykezes harcos, majd harcosommal úgyis kétkezes leszek. Lassan ütnek tényleg, de ha talál akkor oda is üt de nagyot. :D
  • böröczk
    hidd el, hogy irritált volna, ha első végigjátszáskor nem tudsz elég meggyőző lenni, és neked esik, majd elrabol egy jó 20 percet az életedből :DD... ja nem is, mer kb 4x töltöttem vissza : D
    én Alibabára nyomtam egy respec pósönt, de ennek ellenére nem őt viszem, egy-két küldinél, ahol meg tudom magam kedveltetni vele (pl Connor gyerek megmentése), és kb 25 a dexterity-je, elég nagyokat sebez kétkezesként, annál elég gáz, ha nem talál be egy ütés, ugyanis fél órájába telik suhintani egyet : D
  • Fantusz
    Alistair, ha maradt pajzsos védelmező a képességek miatt 26 ügyességre lesz szüksége...

Kétkezes fegyverrel harcolók (Oghren, Sten) esetében ajánlott kb 20 pontig feltornázni az ügyességet, annak ellenére, hogy ennek a kasztnak a fejlesztéséhez nem kellene erre pontot áldozni.
    Alacsony ügyességgel ezek a harcosok kiábrándítóak lehetnek (példa Sten a játék elején), a találati arányon túl a védelmet is növeli az ügyesség.

Dualos karaktereknek a kettős fegyver mestere képesség elsajátításának feltétele a 36 ügyesség, több ezeknek sem kell (harcosokról van szó).
  • Fantusz
    Eladhatod a felsorolt kacatokat, egyiknek sincs haszna.

A dörzsöltség kevés, ha készülékek mestere képességgel sem tud minden (egyébként nyitható) zárat feltörni Leliana.

Az ügyesség az íj és a tőr sebzésmódosítója, dualos szerencsevadásznál érdemes előre gondolkozni: szándékában áll-e két karddal a kézben harcolni (tőr helyett).
    Megvan erre a lehetőség (kettős fegyver mestere), s a szerencsevadász képességcsoportból felvett képességgel az erő helyett a dörzsöltség lehet a sebzésmódosító, ami így egyértelmúen a legfontosabb tulajdonság lesz.
    Íjászoknak, tőrrel harcolóknak, az ügyesség a legfontosabb, dörzsöltség néhány képességhez szükséges (zárnyitás, lopakodás, lopás), de a sebzést nem növeli.

A meggyőzés módosítója szintén a dörzsöltség (megfélemlítésé az erő), magas dörzsöltség mellé lehet elegendő alacsonyabb szintű befolyásolás, erről elvileg kellene lenni képletnek, hogy is számolja a gép, de ilyesmivel nem érdemes vacakolni, játszani kell, nem tudományos számolásokat végezni
  • horthy
    Megcsináltam a körmágusokat és az elf-eket csatlakoztak a kamarásokhoz ! 36 gold-om van már csk 14-et összeszedni az Orzamar porváros negyedében lévő Rogek lirium csempész missziójához ami már nem lesz gond ! Azt szeretném megkérdezni hogy a maximális profithoz elég-e a haladó befolyásolás képzetség vagy kéne egy szakértői III. szintű befolyásolás beszéd képesség ?

Másik kérdésem rentgeteg cuccom van a táborban lévő ládában és szelektálni akarok !
    A wikipédián kerestem az item-ek között : üres perhgament
    vérfarkasbőr
    személyes iratok
    kereskedelmi kivonat
    ezüstkehely
    csicsás váza

A kereskedelmi kivonatra és a személyes iratokra lesz-e szüksége valakinek valami melléküldetésben és az üres pergament-re ?
    Mert ha nem akkor eladnám öket .

A farkasbőrt olvastam a wikin csak az elf táborban lesz szükség rá a játékban a fiatal szerelmesek összehozásában . De külön a vérfarkasbörre lesz-e valakinek szüksége valami melléküldetésben ?

Ezüstkehely csicsás váza hova kell ?
    van rentgeteg ékkövem de azt majd beledobálom a törpék dobozába a táborba ha majd csatlakoznak !

Leliana nyitogatja nekem a ládákat megvan hozzá a készülékek mestere tudás is ennek ellenére nem tudja mindegyik ládát kinyitni . Miért mi kell még hozzá ? Dörzsöltség vagy ügyesség , pontosan mi befojásolja a láda nyitogató képességet ?

• MrAndree
    Engem nem irritált, rendkívül meggyőzően mondtam neki hogy "ne balhézz, Loghain egy köcsög" és egy pillanat alatt a legjobb barátok lettünk.
  • MrAndree
    A strength is beleszámít hogy milyen eséllyel talál a közelharci fegyver. Alistair-nek most van úgy 40 strengthje mellé talán 20 dexterity-je és az ütései 90 százaléka talál. Ettől függetlenül azért nem árt valamennyit harcosnak is adni a DEX-re de azért érdemes a strengthet meg a constot fejleszteni főleg.
  • böröczk
    szerintem az ügyesség se árt az erő mellett, ugyanis úgy elég kis eséllyel talál. Mondjuk nem értem, mer nekem 13-as szinten sebez annyit a kétkezes, mint amit Te írtál, és neked gondolom, a játék végén sebeznek annyit.
  • böröczk
    én inkább majd legyilkolom, xp : D
    meg irritáló
  • vasziszdasz
    Awakeningbe mit érdemes átvinni? Rúna, pénz azt tudom, azonkívül? Herbalism recepteket ott is lehet kapni? A greater grounding pia receptje az alapjátékban ugyanis bug miatt nem spawnol.
  • MrAndree
    Én meg elsőre megadtam magam és nem értettem mi a baja ott mindenkinek. :D Egyébként egy igen szórakoztató küldi jön utána ahol majd szökni kell. Ez esetben Landsmeet előtt találkozol a csajjal újra de ott meg már nem muszáj vele harcolni, meg lehet győzni, hogy Loghain egy köcsög. :)
  • vasziszdasz
    A hadseregeét lenyomtam 1 stormmal, az nem volt gond. Viszont a csapatot nem tudtam úgy gyógyítani ahogy az lecsalta az életüket (150-es ütések, miközben a csak STR-re gyúrt harcosaim is alig sebeznek 50-et, emellé még 3400 HP, stun leszarás). A végén futkározás lett belőle, ami eléggé lehangoló (bár van ahol a summonnal való ajtócsukogatást ajánlják :D). Most hack'n'slash vagy RPG? Ha HNS, akkor nehogymár lesebezzen a szoba túloldalán is bicskával, csak mert 2 perce mikor elkezdte az ütést mg ott voltam. Ha meg RPG, akkor ne kelljen már csaló ellenfelek elől futkosni, legyen már reális megoldás is.

2 kezes harcosnak mennyit kéne sebeznie amúgy? Az egy vicc hogy Alistair karddal-pajzzsal kb. ugyanannyit sebez (50) mint a 2H harcosaim (53, 59), pedig a legtápabb cuccokban járnak, gyakorlatilag csak STR-re vannak gyúrva.
  • böröczk
    há én normálon is beleszakadtam : D
    ezúttal megnézem, mi van, ha nem gyakom le első találkakor (ami nem kevés időbe telik, főleg a kellemes kis hadseregét is belevéve -.-")
  • vasziszdasz
    Gaxkang viszont tök könnyű volt Szőr Köcsöghöz képest, 2 mana clash meg némi saller oszt viszlát.
  • vasziszdasz
    Na megvolt a parlamenti választás, kiesett a fidesz, bekerült Alistair. :)
  • Calver
    a wikia ebben téved amúgy, de az kétségtelen h az übertáp verziója Nightmare-en egy rohadtul szórakoztató harc tud lenni
  • vasziszdasz
    A wikia szerint meg könnyebb itt legyőzni. Hát nemtom, én már nem fogom megtudni. :)
  • Fantusz
    Ser Cauthrien-t az első találkozáskor nem érdemes megtámadni.
    Eltúlzott statjai vannak, ennek ellnére legyőzhető, csak akkor kimarad a játék egyik mókás küldetése (szabadítás).
    Ser Cauthrien később ismét utunkba áll, de ekkor már normálizált képességekkel, s arra is lesz lehetőség, hogy meggyőzzük a harc szükségtelenségéről.
  • vasziszdasz
    Ez de nem nagyon csaló... 3400 HP, 150-es sebzések, para explo kb. 1.5 secig van rajta... Jó geci volt leverni fél HP-ról 1 szem életben maradt mágussal.
  • vasziszdasz
    format c:\

:)
  • Colt17
    Hello!Szegény karakterem elég csúnyára sikeredett, de már nem akarom ujrakezdeni :D.Később nem lehet rajta állitani?Mod?Vagy valami?
  • vasziszdasz
    Nemtom, nekem simán behalt. Mágussal minden pontot magicre kell tolni, különben sokszor leszarják a spelljeit. Az ilyen pirosokra mindig stunlock kell, aztán majd csak behal vmitől: spell, kard, stb.
  • vasziszdasz
    Ezt a küldetést csinálom, elkészítettem a cuccot, de mire visszamegyek a haldokló köcsöghöz, már senki sincs ott. Hol lehet leadni a questet?
  • böröczk
    ha cigányt gyűjtenél neki, azé nem biztos, hogy fizetne : D
    de ja, nem kapsz sokat a csigányoké, az olyan lagymatag, vicces küldi, de cukik az állatkák : D
  • Ede72
    Bocs a kérdésért, de én most tartok Jarvia kisasszony kinyírásánál, de hiába a gólem stb. simán legyaláz...hiába fagyasztom nem halálozik tőle aztán secpec lekaszabol..nincs valami ötlatatek hogyan nyírjam ki? köszi
  • kreknorbert
    vasziszdasz: "cigányt"? egyébként elvileg mindegyikért 12 ezüstöt ad csak
  • MrAndree
    ME 2 magyar fordítása nagyon el volt cseszve, ráadásul egy csomó mindent másképp fordítottak mint az első részben ami meg főleg nevetséges...
  • vasziszdasz
    Juteszembe, begyűjtöttem minden cigányt a cigányárusnak, jutalom meg sehol, nem kéne ennek adnia valamit nekem?
  • böröczk
    ps: azért mondom, mert pl mass effect 2-nél fél órát volt magyarul fent, majd uninstall, és eredeti telepít..
    de ennél s játéknál szerintem nagyon ráhibáztak, és igényesebb bármelyiknél.
  • böröczk
    fu, első játék, ahol szerintem baromi jó lett a magyarítás. : D Egy-két főbb név fordítását leszámítva, szerintem irtó igényes, és helyenként még viccesebb az eredeti nyelvnél, lsd csigány : D
  • vasziszdasz
    Utolsó? Csak 1 van.
  • unusual
    Hm...Érdekes lesz. Én már várom. :) Bár remélem nem olyan rövid lesz mint az utolsó kieg.....
  • kreknorbert
    Itt a trailer, ha valaki még nem látta: http://dragonage.bioware.com/lelianas_song/
  • vasziszdasz
    Passz. Vmi DLC amit nem raktál újra?
  • Evoluti0N
    Az a problémám, h amióta felraktam a win7-et és a formatálás miatt kimentettem, majd visszaraktam a mentéseket, a képek a mentéseknél meg a pillanatképeknél szürkék. Újraraktam a gémet, valamint új játékot is kezdtem és ott is ugyanez a helyzet. Nem tudtok erre vmi megoldást?
  • vasziszdasz
    Egészen addig amíg nem kell rákeresned valamire a neten. Akkor aztán gondolkodhasz hogy mit is keresel eppen.
  • Fantusz
    Magyarítással semmi gond, jól sikerült.
    Az nem a magyarítás hibája, hogy a játékban viszonylag könnyen el lehet menni lényeges apróságok mellett.
    Tab-ot lenyomva érdemes átpásztázni a területeket, nincs-e valami rejtett objektum a közelben.
    Természetesen én is böngésztem a dragon age wiki-t, de küldetéseket sorozatosan onnan kilesni nem látom értelmét.
    Többszöri végigjátszás alatt sikerült talán minden küldetést megcsinálnom, sok a rejtett küldetés a játékban, még a legerősebb ellenfél, Gaxkang felfedéséhez is jelentéktelen papírfecniket kell összegyűjtögetni.

Eredeti, vagy "virágbolti" játéknál a beállításoknál van lehetőség angol-magyar feliratot választani (természetesen csak akkor, ha bent van a játékban a magyar felirat - nem kell leszólni a magyarítást, de akinek nem tetszik, egyszerűen visszaválthat angolra.
  • MrAndree
    Angolul játszom, csak lehetett volna magyarul is telepíteni a kieget. Ott volt a magyar zászló. De több ismerősöm is játszik vele magyarul és elég jónak tűnik a fordítás az elbeszéléseik alapján.
  • vasziszdasz
    Közben másik irányból közelítve meglett: "drifters cache", hát erre a magyar (félre)fordításból rá nem jöttem volna.
  • vasziszdasz
    Pl. itt ez a "portyázók kincse" küldetés, ami azt írja a talált szövegek alapján megtudtam hol a kincs (tudja a faszom), most milyen címen keressek rá a wikian? Magyarul tuti nem.