18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • vasziszdasz
    Valami olyasmi. Potent lírium potion, a legnagyobb. Magyaításban az utolsó 2 egyaránt "jóféle" nevű, közben meg nem az.
  • vasziszdasz
    A többi ellenfél meg még annyira se komoly.
  • horthy
    A jóféle Liriumfözetre gondolsz aminek receptjét Denerimbe a Thedas csodái helyiség mágusárusai vagy 10 aranyért árulják ???
  • MrAndree
    Hát az archdemon röhejesen gyenge egyébként szóval miatta felesleges.
  • vasziszdasz
    italok erősebb változatai pedig igencsak drágák, s ha ráálsz ezek készítésére nagyon hamar elszegényedel.
    Kivéve a legnagyobb (potent) mana potion, amiből igencsak meggazdagszol. Egy 99-es pakk eladási ára 123 arany, ebből 22 arany a tiszta haszon. Líriumot a körmágusoknál, minden más hozzávalót denerimben a gnawing tavern fogadóban tudsz legolcsóbban beszerezni.

Saját felhasználásra legköltséghatékonyabb valóban a mini kiszerelésű pia, a nagyobbak ára exponenciálisan növekszik, ezért pazarlásra (= felhasználás :)) a kicsik a legjobbak dömping mennyiségben.
  • vasziszdasz
    Jaja, ráadásul az archdaemon meg (a fizikai közelharcot leszámítva) kizárólag szellemmel sebez, tehát nem olyan hülyeség kinyomni rá a védelmet. Viszont denerim ostrománál találsz egy 75% szellem res sapit, azzal 1 harcosnak (mondjuk a tank) el is intézted a rest. A többit meg ritkán sebzi meg, ha a háttérből lövöldöznek, harcossal meg elöl ugrálsz taunttal. Innen nézve viszont felesleges. Más ellenfél nem nagyon használ komoly mértékű szellem sebzést.

A legfontosabb recept a potent mana potion, azzal lehet végtelen pénzt termelni. Ha az megvan, onnan kezdve a lírium csempészet is filléres aprópénz. Felhasználási céllal viszont érdemes még minden mana és HP pia receptet beszerezni. Herbalismot értelemszerűen 4-esre ki kell maxolni, megéri.
  • Fantusz
    Szerintem nem érdemes olyasmire költeni.
    Sárkányok ellen (Flemeth és az Őssárkány) jól jöhet a tűzbalzsam, de annyit találni is lehet, amennyi elegendő, a különböző kencék, balzsamok, italok erősebb változatai pedig igencsak drágák, s ha ráálsz ezek készítésére nagyon hamar elszegényedel.

Jó példa a gyógyital és a lírium főzet, amelyek legkisebb kiszerelése néhány garasból készíthető, de a hatékonyabbakat nagyon megdrágítja a tisztító adalék és a sűrítő adalék.
    Mágusoknak általában elég is a legkisebb üvegcse itóka (mágia értéktől függ a hatékonyság), de szerencsevadászoknak kell a nagyobb dózis.
    Kis adag gyógyital, kis adag lírium főzet, gyógyital, lírium főzet, s ha nagyon gazdagnak érzed magad legfeljebb a nagy adag gyógyital, amit érdemes gyártani - utóbbit inkább csak előrelátóan az Awakeningre készülve.
    A karakterek védelmét pedig a jól megválasztott felszereléssel teheted hatékonyabbá.
  • horthy
    A természetbalzsam az ami a pokok savas támadásaitól véd ? Gondolom a szellembalzsam meg a várázslok szellem alapu támadásaitol véd ( rémálom stb )? Csak azért kérdezem mert megcsinálta Rogek-es liriumcsempészetet ( 45 gold profit )és be akarok vásárolni receptekből . Ki mit ajánl ?
  • horthy
    Nagy thanks !!
  • kreknorbert
    A dörzsöltségtől függ a ládanyitás előrehaladottsága.
  • vasziszdasz
    Nekem nem kell.
  • horthy
    Egyébként visszatérve egy régebbi kérdésemre ! Mert ez nem lett konkrétan megválaszolva ! A szerencsevadászomnál melyik tulalydonságot kell növelnem a ládanyitogatáshoz ( ügyesség , dörzsöltség , akaraterő ) ? Készülékek mestere tudás megvan , de ennek ellenére nem tudom minden ládát kinyitni . Mit fejlesszek Leilana-n ? Szintől függ a láda nyitogató képzetség ?
  • horthy
    Feladtam a mentést !!
  • vasziszdasz
    C:\Users\<windows user name>\Documents\BioWare\Dragon Age\
  • waible
    Ok
    köszönöm szépen!!
  • horthy
    Én egy törpe kotorékkal kezdtem karriert a porvárosból . Már megvan mind a nyolc csapattag ! Ha neked ez jó 22 ora után végzek a melóból akkor este megprobálom átküldeni . Most a munkahelyemről irok .
  • waible
    A címem [email protected]
  • waible
    Üdv!
    C:dukemtum and settings\utána nálam a felhsz. nevem.\dokumentumok\Bioware\
    és a charachters könyvtárban ami van minden.
  • horthy
    Én a magyar nyelvű Dragon Age origins-t játszom . Nekem Redcliffe kastély a királyfi démonüzéséig van megcsinálva . Körmágusok tornya kitakaritva ! Brescilian Forest kitakaritva Elf-ek szövetségesek . Van 37 aranyam ! Csak azt nemtudom hova menti a gép és mit kell átküldeni . 22-ora után vagyok otthon !
  • waible
    Üdv!
    Találkozott valaki már azzal, hogy egyik napról a másikra eltűntek a mentései? Legalább 20 órát toltam már bele megcsináltam a mágus tornyot, redclifet vagy hogyan kell írni és egyszerűen eltünt mindenem!! :(
    Tök ideg lettem, ez előfordult már mással is??? Nem tudna valaki valamilyen mentést adni mert nagyon nincs kedvem a legelejéről ujra kezdeni, akkor inkább hagyom az egészet!
  • Kocsmáros
    hello emberek megvannak a magyar nyelvi fajlok felulirtam az angolt de meg mindig angol hol lehet nyelvet valtani?:S
  • vasziszdasz
    Awakeningben már 3 specializácóra van lehetőség?

"Keeper makes an excellent third specialization for a traditional Caster-type Mage"
  • Fantusz
    Egyszer a főmágust kértem meg, hogy lépjen az Enyészetbe, segítsen.
    Természetesen neki is üres az inventory-ja, ráadásul alig van támadó képessége, főleg gyógyító-védelmező képességei vannak.
    Ha a főkarakter nem mágus valóban Morrigan, vagy Wynne átküldése kézenfekvő.
    Wynne is megoldja a feladatot, ha néhány támadó képességet kapott (fagycsapás, szikla ököl, fagykúp, lángcsapás, stb.), kétségtelen, hogy Morrigan hatékonyabb.

Jowan, illetve Irvin átküldésében az kihívás, hogy gyógyitalok, manaitalok nélkül sikerül-e legyőzni a démont (sokadik játéknál érdemes kipróbálni)
  • MrAndree
    Nem nagyon érdemes Jowant küldeni, ha nem mágus karaktered van akkor Morrigant inkább. Vele gond nélkül megoldható.
  • Kindred Blades
    Szépen ragzod az magyrat.
    Ha van egy minimális gyógyítási kapacitásod, akkor nem lesz különösebb gondod. Egy Drain Life vagy egy szimpla Heal megteszi, esetleg néhány ital. Nem nehéz küldetés, s ha akarod (feltéve, hogy a karaktered mágus, és te magad mész elintézni a dolgot), még az utolsó, a többinél valamivel neccesebb harcot is elkerülheted.
    Nem kell hozzá sok felszerelés. Leszámítva persze a nehéz fokozatot, oda nem árt felkészülni.
  • horthy
    Levertem a Redcliffe kastély démonőrségét bementem a királyfihoz ott is lepofoztam a megtémelyedett örséget . Volt két lehetőségem hogy az enyészetbe utazzak vérmágia ( Jowan ) Isolda urnő feláldozásával vagy a körmágusok leküldenek egy mágust az enyészetbe aki megküzd a démonnal . Én a körmágusost választottam mivel már kitakaritottam a tornyukat . Egy baly volt leküldtem Jowan-t a vérmágust és se élet Potionja se Lirium italja nem volt . Miért többet kell hogy vásároljak ( pénz van dögivel )? Mit kell tudni erről a misszióról ezt még nem csináltam meg ? Remélem nem vész el az enyészetben a mágusom mert néztem egy videot a youtube-n ott akit leküldtek smacázott egyet a démonnal .
  • vasziszdasz
    akár...
  • Sheltem
    Picit finomabban is fogalmazhatnál...
  • vasziszdasz
    Na leszopattam az archdemont. Morrigan gyerekével végül mi lesz, kiderül az Awakeningből? Nekem maga a csaj is gyanús, mintha maga Flemeth lenne.
  • vasziszdasz
    20%-ot. Meg +25%-ot a blood ring. Viszont ha beöltözök nehézpáncélba (arcane warrior), akkor meg olyan fatiguet kapok hogy beszarok. Legalábbis manánál tuti, kérdés életből is számolja-e.
  • Calver
    rá, bár úgy alapból kevésbe kerülnek... 30%-ot vagy mennyit lekap blood magic a varázslatok költségéből.
  • MrAndree
    Az érdekes mert eleve a kétkezes fegyverek sebzése nagyobb, meg van olyan kétkezes képesség ami még növeli is a sebzést. Nekem most 18as szinten Alistair sebez 60 körül, Sten meg 70-80at. Nem sokkal több de borzasztó nagyokat critel. Awakening végére meg Oghren osztott nálam 250-300 közötti criticalokat amit egykezes fegyverrel megközelíteni se tudsz. Cserébe az egykezes viszont gyorsabb.
  • vasziszdasz
    Healthből castolt varázslatokra (blood magic) is rápakolódik a fatigue?
  • vasziszdasz
    Hát nemtom, nekem az 1kezes is kb. ugyanakkorát sebez mint a 2H (50 vs 53-59), és még pajzsa is van, egyáltalán nem győzött meg a 2H. Talán a magasabb páncélátütés a 130 goldos kalapáccsal ami mellette szólhat.
  • vasziszdasz
    Persuasion = (25 * Coercion_Tier) + (Cunning - 10)
    Intimidation = (25 * Coercion_Tier) + (Strength - 10)

// Coercion_Tier = 1-4, ahány pontot raktál rá.

Gyakorlatilag egy deka cunning nem kell hozzá, mert a circle towerben össze lehet szedni vagy 5-öt, alapból meg 10-12-ről indulsz. Hiába kened a cunningot, olyan keveset számít bónuszba, hogy nem oszt, nem szoroz. 4-es coercionnal minden lerendezhető.
  • vasziszdasz
    4-es coercion kell a líriumos balhéhoz, 3-assal csak egyet tudsz lealkudni az árból. Mondjuk az egész biznisz lófasz a potion gyártáshoz képest.

Egyik cucc se kell, az elf lamúrosokat le lehet rendezni 2-3-as coercionnal is.

Tolvajnak kell 4-es ládanyitogatás, meg vagy 20 cunning a legjobb ládákhoz.
  • Fantusz
    Két tőrhöz viszont nem számít be a dörzsöltség, a tőr (és az íj) sebzését az ügyesség módosítja.
    A szerencsevadász passzív képessége (halálos) azoknál a fegyvereknél (kard, buzogány, fejsze) teszi lehetővé a dörzsöltségből származó módosítók figyelembe vételét, amelyeknek egyébként az erő a módosítója.

Nem lehet véletlen, hogy a mágusok képesek hatalmas sebzésekre, néhány pont a willpowerre, 16 dörzsöltség, a többi mehet mind a mágiára.
    Őket az íjászok követik a gyilkos lövéssel, náluk az ügyességet lehet az egekbe tornázni.
    Kétkezes fegyverrel meg sem lehet közelíteni egy jól fejlesztett íjász által kilőtt nyílveszző maximális sebzését, de ez nem jelenti azt, hogy fölé-alá rendelt viszony lehetne felállítani a karakterek között (íjásszal pl. nehéz játszani a hatalas sebzés ellenére)

Dualos harcosról még annyit, hogy aki ilyet szeretne indítani, s nem szeretne stat pontok újra elosztásával belenyúlni a játékba, a városi elf erre lett kitalálva.
    Induló képessége az alap befolyásolás, és a pillangó vágás.
  • MrAndree
    Két tőrrel aprítok, kell a francnak kard. Elfem kezében még hülyén is festene hogy a kardok nagyobbak mint ő. :) Harci technikáim valóban nemigen vannak, de cserébe a passzív képességeimmel és backstabbel megoldok mindent és a willpower-re se kell pontokat pazarolnom.
  • Fantusz
    Dualos harcossal is szórakoztató a játék, bőven belefér neki a 36 ügyesség.
    Szerencsevadásznak is szüksége van fölöslegesnek vélt képességekre, pl. erőre, ha két karddal szeretne aprítani.
    Hiába lesz a dörzsöltség a sebzésmódosító, a kard felvételéhet kell az erő, az igen hasznos passzív képességek miatt pedig sokáig alig tud harci technikát tanulni.
    Harcos ezzel szemben 15-16-os szintre kitanulhatja a dualos fegyverforgatás trükkjeit: félelmetes harcos lehet, aki jó eséllyel tér ki a támadások elől, villámgyors ütésekkel sorozza az ellenfelet.

Egyetlen hátránya van a pajzos és a kétkezes fegyvert forgató harcostársaival szemben: a dualos harcosnak nincs ledöntéssel szembeni képessége, míg a másik kettőt a pajzsfal illetve a rettenthetetlenség védi.
  • MrAndree
    Jah az megvan azóta, de feljebb, már nem viszem, elég neki a 26 DEX. Dualos harcosnak meg szerintem ebben a játékban nem nagyon van értelme mert ahhoz 36ig fel kell vinni a dexterity-jét. Akkor meg már inkább egy jó kis backstabber ládanyitogató rogue aki strength helyett a cunning-jával sebez.