18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • horthy
    Branka ellen milyen varázslatok hatékonyak ? Összeségében mit nem bir Branka ? Kettősfegyverest állitsak ellene ? Magyarán hogy nyirjam ki Brankát milyen csapattal , taktikával , fegyverzettel stb ?? A 3 ellenséges golem eléggé zavar a végső harcban .
  • vasziszdasz
    Lenyomod a szellemeket, rákúrsz egyet az üllőkre, aztán ismétlés. Pár kör és kifexik. Ne lvl0 karakterekkel menj oda.
  • Gubberx
    Júl.15-ig 3990 Ft a játék a CD Galaxisban
  • horthy
    Elakadtam az Anvil of the Void ( Semmi üllöje ) pályán . Van egy csapda amin van négy üllő . Mind a négy üllöt szellemharcosok védik . Láttam hogy néha lehet kapcsolgatni az üllöket ha már nincs elötte szellemharcos . Hogyan kell semlegesiteni ezt a csapdát ? Mi a taktikája ??
  • martin4955
    Tehát nincs rá gyógymód :( Na mindegy, igy is megéri. Azért kösz
  • Cecameca
    Jaj de jó ezt olvasni, már azt hittem csak én vagyok rosszul összerakva. :D Üdv a klubban!
    Fable-ben volt ez nagyon látványos, amikor a gonosz karakternek nőni kezd a szarva....na hát az enyémnek mindig visszafejlődött..
  • ratgab
    Igen én is mindig így járok rpg-kben, hogy namost akkor egy görény, orgyilkos, számító dög karaktert csinálok, és már az első gonosz lépést se tudom megtenni, vagy az első pár után megint elkezdek jó döntéseket hozni. Ez van... Gyárilag nem tudok sze..mét lenni. Ez nem feltétlen előny a mai világban...
  • ratgab
    Ha színes csíkok, akkor gyanítom a videókártyád haldoklik... (esetleg lehet, hogy túlmelegedés)
  • martin4955
    Üdv!
    Végre kipróbálhattam a Dragon Age-t, de sajna van egy olyan problémám vele, hogy kb. 10-15 perc játék után villog, csíkozódik a képernyő. Erre nincs valami megoldás?
  • böröczk
    : D
    jó hát én nem bántok farkaskákat, se egyéb állati élőlényeket, még a legkótsogebb karakterrel sem : D
    bár a legjobb, hogy mindig nekiálltam valami überszemét, megagalád, hiperaljas karakter gyártásának, aztán mégis valahogy állandóan átfordult jó nénibe : D
  • SemiAuto
    Hát ez az alap játék. Azért kipróbálom.
    Köszi.
  • vasziszdasz
    A játék sajna nem bolti, de ez van.
    Hát ez a megoldás.
  • Fantusz
    Az éjfattyú krónikák virágbolti példányainál fordul elő, hogy sötét a képernyő, csak hang van.

Arra a megoldás:
    Locate AddIns.xml in "C:/(Username)/Documents/Bioware/Dragon Age/Settings" and edit it using WordPad or any XML editor. Replace all RequiresAuthorization="1" with RequiresAuthorization="0".

Alapjátéknál ilyen hibáról nem hallottam, de a warezes dolgoknál bármi megtörténhet, ha a crack, patch viszonya nem ideális.
  • SemiAuto
    Üdv mindenkinek!
    Van 1 olyan problémám, hogy a bejelentkező videó nem látszik (hang és felirat van), de ami nagyobb probléma, hogy a karakter generálásná sem látszik semmi, csak a lehetőségek, meg a csúszka, de sajna a karakter sehol (elvileg a bal oldalon kellene lennie, mint a legtöbb hasonló gammában, de itt csak feketeség, mint az intrónál). Random kinézettel elindítottam, más graf. probléma egyenlőre nincs, de azért mégse az igazi így. Újraraktam, drivert frissítettem, de a probléma ugyanaz maradt. Pedig a gépnek bírnia kéne: AMD Athlon 60 X2 5000+, 4G ram, Radeon HD 4670. Ja és 64 bites win7
    A játék sajna nem bolti, de ez van. Van valakinek tippje? Bocsi, ha már valaki kérdezte volna, de átnéztem már néhány oldalnyi kommentet és nem találtam hasonlót (a villogó fákat kivéve)
  • Calver
    elmebeteg?
    az elején jófiúskodni akartam. tényleg. csak az 5. támadásuk után valahol elszakadt a cérna, és megváltozott csöppet a véleményem - abba az irányba, h nincs az az isten h ezeket a rohadékokat én életben hagyom
  • MrAndree
    Az a legjobb, akkor csak a Lex Luthort meg a hülye fáit kell leverni.
  • böröczk
    ja, nem úgy értettem, én a békés, átokfeloldós megoldást választottam.
  • vasziszdasz
    Viszont a farkasirtás után Zathrian felbukkan az archdemonnál segítőnek. Nem mintha kéne, de lehetőség. :)
  • Fantusz
    Adott a lehetőség az elfek, vagy a vérfarkasok kiirtására, de bármelyiket választod, gonosz cselekedet.
    Ennél a küldetésnél is fontos a meggyőző képesség, az átok viszonylag békés megtöréséhez.
  • Fantusz
    Awakening-ben rengeteg aranyat el lehet verni csak a rúnákra.
    Ebből a szempontból a mágusok kiesnek, bár ez talán hibaként is felróható, de inkább azzel próbálják kiegyenkíteni azt, hogy a mágusok nagyon erősek lettek.

Kizárólag novicius rúnákat lehet vásárolni, ezekből mire páratlan rúnákat készítesz, egy kisebb vagyon rámehet.
    Harcosoknak, szerencsevadászoknak fegyverekbe és páncélokba is 3-3 rúnát tehetnek 300-400 aranyat lazán el lehet rúnázni.

A mai napig megúsztam hiba nélkül az Awakeninget, de most sikerült belefutnom az ismert bugba: az összes felszerelésemet elnyelte a Bűverdőben lévő barlang - visszatöltöm, megyek cucc nélkül...
  • vasziszdasz
    Inkább mint az elfeket, akkor buktad Varathorn könyveit, elfgyökereit. De lehet az átkot feloldani is.
  • böröczk
    amúgy tanácsos alt-ot nyomni játék közben, minden kiír, jelez az utolsó papírfecniig.
  • böröczk
    jesszum, volt olyan elmebeteg, aki a farkasokat csapta le? : D
  • Csacsi
    van egy másik átjáró, ami "víz alá" visz át.
  • Pakuca
    Nem találkoztam velük:( full üres a rom
  • Calver
    azt a zárt ajtót - már ha egyre gondolunk - úgy tudod majd kinyitni, h amikor lecsaptad kisfarkasékat (már ha őket csaptad le), akkor ott fogsz tudni kimenni, felesleges keringés nélkül.
  • Pakuca
    A vérfarkas tanya full üres:(
  • Pakuca
    Már kiürítettem mindent a romokban de még semmi...:(
  • kreknorbert
    horthy: egy azt hiszem Caridin keresztútjánál, egy Ruck vázájában, egy pedig a Holtak Árkaiban, egy őséjfattyúnál.
  • Calver
    a másik oldalról fogod tudni kinyitni - majd meglátod, ahogy haladsz a küldetéssel.
  • Pakuca
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem Fehér agyaros küldit csinálom: bementem a romokba és találtam egy zárt ajtót, honnan tudok kulcsot szerezni hozzá???

Előre is köszi
  • horthy
    Van egy olyan misszió a mélyutakon ( Deep Roads ) aminek a cime a ( magyar forditás ) " A bámulatra méltó kéreglakó " . Megtaláltam a kard markolatját , gombját. Hol van a pengéje ? A kéreglakó sirja megvan Ortan Taig-nál . A nagypokot kinyirtam csak addig nem akarok továbmenni amig össze nem rakom a kardot ( ugy emlékszem a sirjánál kellet ) ! A mélyutakon hol van a többi része ? Mit nem vettem észre ?
  • vasziszdasz
    Ser Cauthrien statjai szándékosan el vannak túlozva
    Ezért ő a legkeményebb. A high dragonnál se kell harc, lehet a megszentségtelenítést is választani, és Flemeth leverése se kötelező. SC se lóg ki a sorból.

Ser Cauthrien jelentős csapata pl. nem követi a játékost a teremen kívülre
    Egy ajtóba lepakolt glyph of repulsiontól amúgy se tudná. :) Az összes sárkány elveszti a fonalat ha a tauntos tank jobbra-balra rohangál előtte, a háttérből simán lenyilazható, csak idő kérdése. Gaxkangnál más a helyzet, viszont elköveti azt a hibát hogy amikor csak lehet mágus formában feszít, így jól bűntethető MC-vel.

18 helyett 22-n kéne indulni, meg egy saccolt aranymennyiséget begurítani a zsebbe, és máris lehetne az eredeti játék végére optimalizálni. Nem hiszem hogy pont a készítők nem tudnák mennyire jön ki az alapjáték. Sőt, már csak azért is erre kellett volna optimalizálni, mivel ez egy kieg, tehát feltételezhető hogy az alapjátékot is végigtoltad, a generált kari csak pótmegoldás. A pénz sokasága nem azért baj mert lehet belőle vásárolni és nemár, hanem mert minden bozótban hegyekben áll. Én pl. nem a kukába szoktam dobni a bankszámlámat, és a szomszédoknál se tapasztalom. :)
  • Fantusz
    Már volt róla szó, hogy Ser Cauthrien statjai szándékosan el vannak túlozva - legyőzhető, de akkor kimarad egy mókásnak mondható küldetés.
    Az Országgyűlés előtt már nem mondható nehéz elélenfélnek, sőt igazából nem is szükséges a harc, meg lehet győzni (ő maga is tudja), hogy Loghain elárulta a királyát.

Az, hogy kinek melyik elti volt a legnehezebb ellenfél, sokmindentől függ, főleg a csapattagok lehetősége határozza meg a taktikát.
    Gaxkang ellen hatátos a manacsapás, de nem mindenki indul mágusokkal ellene.
    Ide lehet számolni az AI butaságait, hibáit: Ser Cauthrien jelentős csapata pl. nem követi a játékost a teremen kívülre, csupán egy mágus és a lovag az ellenfél a folyosón.
    Flemeth nem hagyja el a magaslatot, tűz elleni védelemmel távolról levadászható, csak türelem kell hozzá.
    Az Őssárkány pedig hajlamos beszorulni a sziklafal közé.

Az Awakening az alapjátéktól független, s importált ellenfelek valóban hatalmas előnnyel indulhatnak, de indíthatsz új karaktert is.
    Ekkor 18-as szinten kezdesz, 15 arannyal a zsebedben, üres hátizsákkal.
    Rögtön nem érzed úgy, hogy fölöslegesen sok pénzed van, a törpének a vár felújításra, Sötét Farkasnak az összeesküvől leleplezésére a játék elején egy kisebb vagyon elmegy, s még a szükséges gyógyitalokról, mana italokról nem is szólva.
    Az Awakeningben rúnákat sem lehet vásárolni, neked kell azokat megcsinálni, ami ugyancsak jelentős pénzekbe kerül, ráadásul még küldetésekhez is kérnek olyan dolgokat, amelyekhez kézműveskedni kell(ene).

Az Originből importált 22-24-es szintű karakter kétségtelenül jelentős előnyökkel indul, nem választották ketté a két lehetséges karakter útját (ami igencsak bonyolult lenne)
  • MrAndree
    Ez is igaz. Gaxkang, High Dragon, meg Flemeth akik kemények. Cauthrien-t kihagytam, majd lehet most megnézem mit tud.
  • vasziszdasz
    De, options menu.

• Line
    Hali! Olyan problémám volna a játékkal, hogy 16:10 be csak 1920x1200 at enged állítani. Azt viszont nem bírja a karim. :( 1680 ba vagy ilyesmibe ezt nem lehet belőni valahogy?
  • vasziszdasz
    Még csak most kezdtem az Awakeninget, de azt vettem észre hogy inkább visszafejlődés az alapjátékhoz képest. Nekem tetszett hogy a BG/NWN féle "minden bokorban 100 arany" után itt végre meg kell küzdeni a pénzért, így annak van értéke, az Awakeningben mintha visszatérnének a BG-hez, de rossz értelemben.

Gaxkang sztem elég könnyű, csak kell 1 mágus a csaptba mana clashhal. 2 clash + némi pofon és kész. Flemeth és a high dragon tauntos rohangálással inkább csak időhúzás mint ellenfél. A legkomolyabb sztem a Ser Cauthrien. Stun az gyakorlatilag nem hat rá, 3x akkorát üt mint a legtáposabb 2H harcosom, és annyi a HP-ja mint egy sárkánynak (ember létére).
  • Fantusz
    Az Archdemon a két sárkányhoz képest harmatgyenge, sőt a végső csata összes ellenfele könnyen hullik.
    A játék három legerősebb ellenfele: Gaxkang, Őssárkány, Flemeth.
    Archdemon elleni harcnál, ha van a csapatban szerencsevadász a ballisztákkal hatékonyan lehet sebezni (beragad a katapult, s csak szerencsevadásuz képes megjavítani)

A lényeg, hogy különböző balzsamokat, elixíreket egyik ellenfél miatt sem érdemes gyártani, ami az elit ellenfelek ellen elegendő lehet, annyi lootból összeszedhető.

Az Awakeningben küldetéshez kérnek majd Jóféle tűzbalzsamot, csakhogy az alapjátékban ilyen nincs, a kiegészítőben lesz lehetőség mindenféle kézműves mesterséget űzni, a rúna kovácsolástól méregkeverésen, bomba gyártáson át a főzetek készítéséig - kár, hogy ezt nem az alapjátékba építették be, az Eszmélésből kilógnak ezek a műveletek (bonyolult a játékidőhöz képest)
  • horthy
    A többi joféle receptel is lehet igy üzletelni ( életpotion , balzsam stb ) ?? Ja és kinek lehet ezt a mana potiont a legdrágábban eladni ? Magyarul hol lehet a legtöbb pénzt keresni vele ??