18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
#12763 Korai még a DA2-re készülni, jellemzően néhány évig betart a hivatalos bejelentés után a megjelenés.
Az Origins is 5 évvel a beharangozó után került piacra, vagy egy másik cég klasszikusának folytatását is lehetne említeni, a Diablo3 megjelenlése is bizonytalan.
A karakter importálás jó ötlet, a Mass Effect1 sok gépre vissza került a második rész megjelenése előtt, célzottan azért, hogy legyen importálható mentés.
A Mass Effect azonban eredetileg is triologiának lett tervezve, a Dragon Age-ről nem jöttek ilyen hírek, hogy a majdani folytatás szorosan kapcsolódik a kezdő történethez.
Az Awakeninggel is az volt a legfájóbb gond, hogy az alapjátékhoz lényegében semmi köze nem volt.
Az Origins története Morrigan köré lett építve, őt mondjuk luxus lett volna visszahozni egy rövid kiegészítőben, de egy második részt nehéz nélküle elképzelni.
-
fnorbi89 #12762 Karakter import tényleg jó lenne, de kíváncsi vagyok hogy ha kijön egyszer elmenne gépemen talán ez az az pont amitől félek a da2-től...
-
kreknorbert #12761 Talán csak a CoD 6-ot vártam ennyire, ha legalább olyan jó lesz, mint az első rész, én emelem kalapom a Bioware-osok előtt. Remélem karaktert lehet majd impertálni... -
ratgab #12760 Első trailer augusztus 17-én. És sokak sajnálatára én azt szűröm le a kis infóból, hogy régi megszokott "kamarásunkat" hátrahagyván új főhös felemelkedésén kell ügyködni. Leírás alapján nekem kicsit olyan mass effect 2-höz hasonló a történet, de nehogy igazam legyen. Legyen olyan epikus, mint az első rész (úristen még nem is volt időm teljesen végigjátszani a játékot és már készül a 2. rész ) -
ShaiHulud #12759 http://dragonage.bioware.com/da2/
dragon age 2
-
fnorbi89 #12758 Divine Divinity 1-re vagy a 2-re gondolsz :)
A divinity 2 -vel tavaly ősszel, a német verzióval játszottam, nagyon tetszett, bár nem egy mestermű, nem hasonlítható össze a dao-val.
Inkább olyan külső nézetes (tps) rpg-kalandjáték hasonló a oblivionhoz csak mesésebb környezetben. Játék eleje nekem valamiért nem annyira tetszett, de utána beindult. A történet elég jó csavaros, bár annak ellenére hogy végigjátszottam, nem értettem belőle semmit sem, ezért várom most tűkön ülve a magyarítást.
Lesz benne saját erődöd, és játék felénél sárkánnyá is tudsz változni bár az átalakulás nem mindig lesz lehetséges.
Szerintem nagyon jó kis játék nem tudom van-e demo azt próbáld , de számomra akkor is morrowind az örök kedvenc.
Itt egy kis olvasni való róla:
http://rpgames.web4.hu/cikk/divine-divinity-2-vegigjatszas -
steweee #12757 a divine divinity-vel nem jáccik senki ? nagyon sztárolják a topicjában. én még nem próbáltam egyiket sem, sajnos nem volt rá időm. de sort kerítek majd rá.
vélemények ? -
vasziszdasz #12756 Páncéltól fáradsz, meg néhány fenntartott spelltől. Ez csak annyit jelent hogy ha mannát/staminát használsz, akkor ennyivel többet fog levonni belőle, alaptámadásra nyilván nem hat. Wade páncéljaiban van ami -fatigue, a superior bőrpáncél pl -25%, de azt nemtom ha az összérték mínuszban van, akkor csökken-e a manafogyasztás vagy 0 alá semmiképp nem megy. -
vasziszdasz #12755 Ha meghesszeli a blöki a fát, akkor kap +2 támadást arra a pályára. -
#12754 Ezzel se foglalkoztam tudományosan, de kb. az a megoldás, amit leírtál: ha egy vért nagyon kifárasztja a karaktert adhatsz rá másikat.
Harcosoknál az erőt kell nyomni fel a csillagos égbe, előbb-utóbb elbírja a nehézvértet, de a Halálosztó lemezvért nem túl jó.
Némi ügyesség és állóképesség harcosnak sem árt, sőt nálam a 16 dörzsöltség minden karakternél megvolt a taktikai lehetőségek miatt.
Állóképesség kényes pont, de ha spirit healer van veletek, s jól dolgozik a harcosok is képesek használni a speciális képességeiket úgy is, ha nincs az egekbe srófolva a willpower.
Páncéloknál érdemes a bonuszaira figyelmet fordítani, a Halálosztó lemezvért pl. csak ellenállásokra ad bonuszt (ezért nem tartom kivételesn jó páncélnak), a kamarás-parancsnoki set már állóképességre ad jókora bonuszt.
Nálam most Ogren viselte a kamarás setet, ami +50 állóképesség bonuszt jelentett, a Csigányzúzó is +100 állóképesség, s még a visszatöltésre kapott bonuszok.
Ennek azért van jelentősége, mert a kifáradás, a képességek állóképességből levont értékét emelik - ezt nem érdemes, nem lehet az állóképességre adott pontokkal ellensúlyozni, inkább megfelelő páncél viselésével.
Wade mester felülmúlhatatlan sárkánypáncélja valóban felülmúlhatatlan ebből a szempontból.
Bonuszt ad az állóképességre, állóképesség visszatöltésre, tűzellenállásra.
Szerencsevadászom közepes páncélba öltözve minuszos kifáradási értekkel harcolhatott (ehhez azért néhány pontot be kellett áldozni az erőre, hogy fel tudja venni).
-
horthy #12753 A Dragon Age originbe hogy van ez az erő modositó vagy kifáradási tényező ? Hogy legyen egyensulyba a karakterem ? Nem akarom hogy kifuladjanak egy két kardcsapás után a harcosaim és bénázzanak a harctéren ? Akaraterőnek van-e szerepe a kifáradásban ez az én Sten-emnél 20-as értéken van ? Egyáltalán mik szolnak bele az egyensulyba amire külön a program is felhivja a figyelmet milyen értékekre kell odafigyelni a karakterfejlesztésnél ?
Pl: A 38-as erelyű értékü Stent-re érdemes-e rárakni olyan nehézvért-et amihez pont 38-as erő kell ( mondjuk a halálosztot ha még jól emlékszem a nevére a Brescilian Forest sirjaibol ) ? Mi baja lesz belőle kifárad ? Vagy inkább maradjon rajta vörösacél láncing amihez csak 28-as erő kell ? Vagy még rá kell gyurni a 38-as erőre vagy 4-6 egységet ? -
MrTwister #12752 Hátha valaki magyarítja! Remélem. Már ha egyáltalán lehetséges. Ha nem akkor marad a szótárazás. -
#12751 Meg van zavarodva a kutya, vagy illemtanóráról kimaradt?
Esetleg a fa kitért a támadás elől, s megpróbálja hátba támadni a blökit -
#12750 Magyarokkal szeretnek kivételezni a játékgyártók, a Bioware sem akart kivétel lenni
A DLC mellesleg használható magyar nyelvű alapjátékkal csak annyi kavarás lesz, hogy az inventory magyar, a többi felirat angol. -
horthy #12749 Metal Shard-ot ( fémszilánk csapdákhoz ) hol lehet vásárolni nagy mennyiségben ( dragon age origin verziónál ) ?? Rájöttem hogyha végigfuttatom a Revenant-ot egy nagy karomcsapda mezőn egész szépen lemennek az életpontjai . Primitiv megoldás de beválik és nem is drága csak még időben Lotheringbe meg kell vásárolni a Large claw trap ( nagy karomcsapda ) tervet . Brescilian Forest-be igy szereztem meg az ősi sirokba elrejtett páncél set-et . -
#12748 Tényleg, mit is ír ki? Valami oylasmit, hogy egyedi tájékozódási pont, pillanatnyilag nincs jelentősége, vagy valami hasonlót. Most ebből melyik az a rész, hogy hóúgyoztasd le a kutyáddal a fát? : D -
#12747 Ja, hogy arról van szó. Egy csomó területen - kb. az összesen - vannak ilyen fák, és nagyon egyszerű rájönni, mert kiírja, ha ráböksz egy ilyen fára. -
#12746 Én igen :)
Redcliffben a malomnál fent az egyik fát is meg lehet jelölni :P -
#12745 Mire? -
#12744 uristen, ki az, aki erre magától rájött...
-
#12743 Démonméreg elég jó szellemsebzést nyom ha jól emlékszem,próbáld ki. -
readswift #12742 -méregből olyan kell ami nem nature dmg hanem spirit pl. -
MrTwister #12741 Sziasztok!
Most nézem megjelent a Leliana's song DLC és azt írja a játékon belül, hogy magyarul,lengyelül és mittudomén hány nyelven még nem elérhető és így fel sem rakható a játékra. Fasza. Ezt most miért kellett? Miért nem csinálták meg magyarul is? Szemétség. -
horthy #12740 Van-e valami jó méreg vagy amit fegyverre kenve sérül nagyon a Revenant !
Vagy valami bomba amit hozzádobhatok és nagyon sérül tüle ? -
storm2000 #12739 Kösz a gyors választ!!!!!! -
#12738 Ha felemeled a tekintetedet;a bannerban ott van,hogy "SPECIALIZÁLÓDÁS".
A "Reaver" a "Lélekfaló" és láthatod hol és kinél tanulható.
Ha karaktered stat oldalát megnézed ott a különböző tulajdonságokra(erő,dörzsöltség,stb)ráviszed a kurzort és már ki is irja melyik kasztnak mibe számit bele egy-egy alaptulajdonsága. -
storm2000 #12737 Helló!
Két kérdésem lenne:
- Melyik karaktertől tanulhatom meg a lélekfalóságot?
- Melyik tulajdonság növeli az állóképességet?
Ennyi lenne, létszi válaszoljatok!
-
kreknorbert #12736 Egyrészt, másrészt pedig kitűnő reformer... -
horthy #12735 Azt olvastam a wikipedia-n hogy Lord Pyral Harrowmont csak akkor lesz erős ha Branka-t életben hagyom az üllöjével . Meg azt irta hogy Branka nélkül megmérgezik Harrowmont-ot a Bhelen rajongok . Szoval én nem akartam több törpből átalakult golem-et ezért zétvertem az üllöt . Bhelen herceg-ről meg azt irja a wikipedia hogy bekeményit kicsit zsarnok lesz . -
#12734 Van mögöttem néhány végigjátszás, s szándékosan nem fejtem ki a véleményemet egyik királyjelölt mellett sem.
A szerepjátszásnak nem része a "jövőbe látás", elrontani nem tudod vele a játékot, ha felvállalod a döntéseidet, csak arra kell törekedned, hogy a szerepen belül logikus legyen a döntésed.
Mindkét királyból lehet erős uralkodó (jó király mást jelent), ugyanakkor nekem volt olyan végigjátszásom, ahol tudtam (az előzőek tapasztalatából), hogy a választottam gyenge uralkodó lesz, de a döntéseim után az volt a logikus, hogy ő kapja a koronát.
Ugyanő lehetett volna erős király is, de ahhoz egy olyan döntést kellett volna hozni, ami a karakterhez nem illő lett volna.
Mindezt persze a sokadik végigjátszáskor tudtam már a játék vége előtt, egyébként engem szórakoztatott, hogy mi is lesz a finálé utáni sorsa a szereplőknek...
-
horthy #12733 A semmi üllöjét megsemmesitettem ! Nemtom jo döntés volt-e ? Ja Bhelen vagy Harrowmont volna-e jobb uralkodo csak ezt venném alapul család ide vagy oda ? -
#12732 Ennek a játéknak az lenne a lényege, hogy a te döntéseid is hatással vannak a jövőre, hogy milyen következményekkel járhatnak, arról vannak hírek a fórumokon, de nem igazán illene ezeket figyelembe venni.
Kotorék törpével játszva a nővéred Bhelen herceg ágyasa, a fia idővel Ozammar trónkövetelője lehet - támogathatod Harrovont, de milyen logika alapján?
Az, hogy Bhelen hazudik, elegendő arra, hogy a saját családod érdekeivel is szembenálló döntéseket hozz?
Próbáld beleélni magad a szerepbe, s dönts úgy ahogy valóban döntenél, ne azokkal a következményekkel foglalkozz, amelyeket a fórumokon olvashattál.
A játék úgy van felépítve, hogy a különböző karakterek nem ismerhetnek meg minden részletet, így egy ember, vagy elf Ozammarban teljesen idegenül kapkodhatja a fejét, de a két törpe is csak a saját előtörténetéből meríthet.
Kotoréknak semmi köze az uralkodói viszályokhoz, amíg a főkarakter Ozammarba visszatérve meglepődhet a nővére viselt dolgain, ennek ellenére az ő döntése a szabadabb, törpe nemesnek teljesen logikátlan Bhelen herceget támogatni (hogy miért az előtörténetből egyértelmű), bár a lehetőség nincs kizárva.
Sok mellékesnek tűnő döntésed is befolyásolhatja a jövőt, a törpék esetében a legfontosabb a Semmi üllőjének sorsa. -
#12731 a te játékod, dönts úgy, ahogy jónak érzed, majd a legvégén kiderülnek a következmények
viszont a káptalant én nem ajánlanám, max ha NAGYON utálod szegény törpöket -
#12730 én meg pont hogy teljesen jókisfiút nem tudok játszani, bár annyira nem is akarok... mindig semleges, "no-nonsense" figura lesz a vége, még ha ez játéktól függően máshogy is jön ki - pl Mass Effect 1-2-ben soha nem volt paragon/renegát skálák között nagy különbség, de ugyanazzal a stílussal KotOR-ban sikerült teljesen sötét oldalon lévő főhőst alkotni, míg Jade Empire-ben kész kis angyal lett a karakterem
DAO ilyen szinten vegyesfelvágott volt - mágusokat eszem ágában sem volt bántani, még ha tényleg szánalmasak is voltak a börtönükben (tápos szövegséges, na meg főkarim is az volt), de pl Isolde-ból csont nélkül... khmmm... egy komponens lett Jowan vérmágiájához - logikátlan döntés lenne főkarakter szemszögéből mágusokhoz rohangálni (még ha a játék büntetlenül meg is engedte, ami szvsz kihagyott ziccer volt), mert hát mi van ha addig kicsi Connor elszabadul, na meg ott volt az is, hogy biza a ház úrnője tisztában volt vele h a tűzzel játszik... bár ezen kívül azt hiszem máshol jófiúskodtam, kisfarkasok járták még meg, meg Brother Genitivi lett "meggyőzve" arról h hallgasson -
horthy #12729 Kinyirtam Brankát ugy hogy végeztem előbb a Golemjeivel megvédve saját Golemeimet és eggyüt a golemekkel már könnyen le lehetet gyürni brankát .
csak most jön a következő kérdésem : ki legyen Orzamar királya ?
Rajtam mulik . Ki kit javasol ?
Ha Bhelen-t választom vérpadra küldi Lord Pyral Harrowmont-ot . Ha meg Harrovont-nak adom a koronát akkor Bhelen Aeducan pankrációt rendez a gyülekezetben . Nem tudom mi lesz kotorék növéremmel ha Harrovont kapja a koronát ? Tényleg ki volna a jobb Orzamarnak ? Ja és egy másik kérdés legyen-e káptalan Orzamar-ba ? Vagy megkiméljem a lakosságot a vallásháborutol ? -
#12728 paralysis explosion 10-ből 9-szer megfogja, onnantól kezdve meg játék határok nélkül következik -
#12727 Branka kedvenc szórakozása az osztódás
Elég nehéz megakadályozni, hogy líriumhoz jusson, de meg kell próbálni, s ha megjelennek az alteregoi, akkor is lehetőleg az eredetit ütni tovább.
Törpe lévén alapból van némi mágia ellenálléása, ráadásul elit, úgyhogy mágusoknak inkább támogatóként érdemes csatába szállni.
Oghrennek kötelező a részvétel, ajánlott lehet Palát bevinni a személyes küldetése miatt, bár a gólemet elég könnyen lecsaphatják, Alistair starpabíróbb, de neki nincs feladata sz üllőnél.
Mindenképpen kemény csata lesz, azzal meg csak nehezebb lehet, ha a fagykúppal a saját csapat tagjait fagyasztja a mágus, ezt a spellt érdemes a taktikából kivenni, s irányított karakterekkel alkalmazni. -
MrAndree #12726 Törpöket elég rövid időre fogja meg és hajlamosek néha teljesen resistelni de azért érdemes valóban megpróbálni. -
#12725 Fagyaszd le, az mindenki ellen bejött nekem.
A fagykúp a játék legjobb spellje szvsz... -
MrAndree #12724 Varázslatok? Semmilyenek. :) Törp, szóval elég jól bírja a mágiát. Állíts rá egy tankot, az lefoglalja, a többiekkel meg gyorsan csapd agyon a csatlósait.