18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
#12963 Nem tudom, végigjátszásban írnak-e olyat, hogy hová nem ajánlott menni - én is úgy fogaslmaztam, hogy nem tilos (kivéve Denerim elzárt kerületei), de később egyszerűbb lehet a feladat, vissza lehet vonulni, ha valahol nem boldogulsz (vannak kivételek, mint pl. a Körtorony, de ott a négy alakváltós forma hatalmas segítség az Enyészetben)
A kinti síroknál legyőzted a Bosszúállót?
A rejtvénnyel nyitható ajtó mögött egy páncéldarab lesz (vizet merít - oltárra tesz - imádkozik - iszik egy kortyot - visszaönt) az utad a vérfarkas tanyára ellenkező irányban folytatódik.
A rom legkellemetlenebb ellenfele még előtted áll, egy rém erős mágiával támad (villámvihar), ráadásul teleportálgat, hogy a közelharcosaid kapkodják a fejüket, bonuszként pedig csatlakozik mellé egy csontváz sereg.
Képzettebb mágusnak ez a lény nem ellenfél, egyetlen manacsapás megöli - ezért mondom, hogy nem az a gond, hogy alacsony szintű a csapat, hanem a képességekben kevés a választék.
Többszöri végigjátszással ez kevésbé gond, de akkor már célirányosan fejlesztett a kari, ami picit cheat ízű (nem az, csak előre tudod, hogy milyen klépességeknek lesz valóban haszna, mit hoznak a csapattársak)
Mágusoknál egy egyszerű tűzgolyó nem csak sebzi az ellenfelet, de le is dönti azokat, s ha a harcosaid lábon maradnak már előny.
Érdemes használni a varázslat kombinációkat, pl. a sokak által utált emberzúzó ketrecet előnyösen ki lehet használni, ha erőteret dobsz a ketrecben lévő csapattagodra (környéken mindenki lebénul, kivéve a ketrecből szabadulót, csapattagokat vidd messzebb) -
#12962 Ne is nézd a végigjátszást, teljesen jól csináltad. Ez a lényege. Jó szerepjátékban mindig lehet rossz döntéseket hozni, és viselni a következményeket. Ez a lényege. -
MaRee #12961 Sajnos nem néztem a végigjátszást, így csak úgy találomra kattintottam egyet hogy hova menjünk először, nem gondoltam hogy van jelentősége.Egyébkétn kösz a tippet, sikerült kb 1óra alatt keresztül szenvedni magam a csontikon, most az ajtóval bajlódok.Hiába csinálom azt ami a végigjátszásban van, nem történik semmi.Először megjelent két szörny, azokat megöltem, de azóta semmi, hiába próbálkozok. -
#12960 Nem kellene fejetlenül berontani közéjük.
Tudom, hogy vannak részek, ahol körbevesznek a feléledő csontik, ilenkor vissza kell hívni az egész csapatot a már megtisztított területre, nem előre rontani, de még a harcot felvenni sem szabad középen.
A másik dolog pedig, hogy elvileg nem tilos ilyen alacsony szintű csapattal nekivágni a romnak, de nem ajánlott.
Önmagában azzal nem lenne gond, hogy alacsony szintű a csapatod, de a használható képességük kevés még, s ilyen helyzetekben bizony Wynne is jól jönne.
Pont ma került elő ismét a téma, hogy hol érdemes kezdeni a főküldetést...
A Körtoronyból nincs ugyan visszaút, de ott rengeteget tápolódik a főkarakter.
Az elf romban előtted van még 2 bosszúálló, 1 csontisereggel megerősített teleportáló, varázsoló rém, s a végső csatában bármelyik oldalra is állsz erős ellenfeleid lesznek, ahol pl. Alistair "terület megtisztítása" képessége hatalmas előny lesz. -
MaRee #12959 Van valakinek valami tippje hogy hogyan kéne megölni azt a kb 30 csontvázat ami rámront a werewolf lairben mituán találkozok a szellemfiúval?7-8. szintű a csapatom, de egyszerűen akármit próbálok, 4-5mp alatt beaprítják még a tankot is, Morrigannek pedig semmi AoE spellje nincsen, csak egy stun, de annak meg vagy 20mp a cd-je tehát használhatatlan :( -
#12958 Redlciffe.
Itt bizony van egy szépen felépített csapda, ha elhagyod a falut az éjszakai ostrom előtt, később visszatérve üresen találod (győztek az élőholtak).
Az ostrom alatt van egy titkolt feladatot, életben kell tartani a nevesített NPC-ket.
Ez küldetésként nem jelenik meg, de ha sikerül, jutalmul megkapod Vörös sisakját, míg ha valaki meghal, szemrehányást nem tesznek - a csata veszteségekkel jár.
A kastélyban derül ki, hogy Connort megszállta egy démon, körmágusok nélkül vagy a gyerek, vagy az anyja meghal.
Mágus főkarakterrel itt szerezheted meg a vérmágus specializációt, erre máshol, máshogyan nincs lehetőség (egyébként nem egy túl jó specializáció, csak ellenfeleknél tűnik annak)
Bárhogy is döntesz a küldetésnek még csak az elején leszel, hisz a lényeg a Szent hamvak urnájának megtalálása, azzal gyógyíthatod meg az earl-t, s ez egy hosszú küldetés.
Amiért megéri belevágni: a küldetés alatt sárkányoktól szerzett sárkánypikkelyből készítheti Wde mester a legjobb páncélt, illetve két harcos specializáció is ebben a küldetésben szabadítható fel.
A lélekfaló gonosz karaktert kíván, amire akár két csapattagod (Leliana és Wynne) élete is rámehet, ha veled vannak.
Az ügyeskedéseket kizárva, ha Kolgrimmel lepaktálsz, az őssárkány életben marad, így Wade mester nem készítheti el a remekművét (nem lesz hozzá sárkánypikkelyed).
A bajnok specializációt az earl eszmélése után megkapod.
Körtorony után neki lehet vágni ennek a küldetésnek, bár előbb az Urna nyomába érdemes eredni.
Az majd a játék során derül ki, hogy valójában mennyire nehéz a pálya.
Csapdák,csoportosan támadó ellenfelek mögött sokszor lesznek mágusok, korcssárkányok bömbölései képesek az egészcsapatot lebénítani, az őssárkány ellen tűzvédelem kell - megoldható feladat, megijjedni nem kell. -
#12957 Igazából nem volt kötelező én pl beáldoztam a nőt és úgy is ment tovább a sztori. -
#12956 Most emlékszem vissza, egy második nekifutás alkalmából Lotheringből egyből Redcliffeba mentem vissza, meggyógyítani az earlt. Viszont a gyógyítás előtt még valamit/valakit megkellett szerezzek neki. Anno ott dobtam el az agyam... Tehát enneka küldetés egyik feltétele volt, hogy végezzem el a feladatot a Mágusoknál. Na ilyenekbe nem szeretnék belekveredni, azért is kérdem a logikai, zökkenőmenes sorrendeket a térképról. -
#12955 Kösz az infókat. Mindenképpen a logikai rész miatt kérdeztem a sorrendet. Mert anno amikor először játszottam, sajnos nem volt időm végigjátszani a DA1-et. Most szerintem neki állok, és végig viszem, hacsak nem fog valami közbejönni :/ -
#12954 A sorrend végülis szabadon választható, de vannak olyan összefüggések, ami miatt pl. Alistair ajánlásával szemben nem érdemes azonnal Redliffbe menni.
Pagonyelfekhez mindenképpen érdemes benézni, bevásárolni elfgyökerekből.
Denerimben lehet némi aranyra szert tenni, ha szükséges, illetve küldetéseket felvenni, amelyek jelentős része nem a városba szól.
Főküldetést legtöbbször a Körtoronyban kezdtem, amit ugye ott be is kell fejezni, nincs visszaút.
Líriumot lehet vásárolni, s később visszatérni, de ha a zárt ajtón átlép a csapat, csak előre mehetnek.
Wynne csatlakozásán túl itt sok bonusz stat pontot lehet begyűjteni az Enyészetben, s jól megválasztott taktikával alacsony szinten sem jelenthet gondot a lustaságdémon, s a vérmágus legyőzése.
Volt olyan végigjátszásom, ahol Orzammarban kezdtem a toborzást, de kizárólag Ogren mielőbbi beszervezése volt a cél (őt vittem a Körtorony felszabadításához), de az egész királyválasztós küldetést későbbre hagytam.
Mélyutakon rengeteg az ellenfél, sok elit, hosszú a küldetés, ide jól jön egy healer.
Redcliffe-be azért nem érdemes Lotheringből átruccanni, mert később nagyobb eséllyel tudjuk életben tartani a falusiakat a csata alatt (mágusok védhetik őket erőtérrel, gygyógyíthatják a nevesített NPC-ket), illetve Connor gyógyítása miatt úgyis a Körtoronyba kell menni. -
#12953 Na kicsit belemélyedtem ismét a játékba, ennyi hónap után :) Szal nekem az jött le, hogy a harcos eléggé gyenge kaszt. A legjobb elsősorban a mágus, aztán a szerencsejátékos. Legalábbis most először tolom Rogue elf karakterrel a sztorit. és Íjjal nagyon menő. Közelharc, kardozás nem való neki jelenleg.
Most Lotheringnél vagyok. Nem nagyon emlékszem vissza hogy csináltam a főküldetéseket a térképen. De azért leírnám, hogy jó lesz ez a sorrend?
1. Pagonyelfek tábora
2. Törpök
3. Mágusok
4. Utána irány Redcliffe
5. Denerim
?
Logikailag a történet szempontjából ez a sorrend? Ha nem, akkor feltétlenül írjátok le. Addig megyek és megcsinálom a DLC-ket. -
#12952 Nem hiszem, hogy meg fog jelenni magyarul. Gondolom kevesen fizettek az eddigi DLC-kért itthon, azért meg minek fizessenek a fordítónak, ha nem hoz több hasznot nekik? -
#12951 Valószínűleg mégsem csinálsz jól valamit, erő a páncélviselés miatt szükséges, illetve azért, hogy kézbe vehess teljesértékű fegyvert (kard, fejsze) - mindezzel együtt erőre 20-25 pont elegendő.
Megfelelően fejlesztve a dörzsöltség lesz a sebzésmódosító, azt kellene nyomni a csillagos égig, plusz a passzív képességei sokkal fontosabbak, mint a dualos technika (onnan a felső sor a lényeg).
Sebzésben ezzel együtt ne várj rekordokat, az ilyen főkarakter a sokoldalúságától jó (harcol, zárakat nyit, csapdákat hatástalanít).
Íjászként ez a kaszt is képes hatalmas sebzésekre, velük nekem az a problámám (nem csak a DAO-ben), hogy hangulattalan közelharci pozícióból íjjal lövöldözni.
Az Awakeningben az ifju Howe képzett íjászként hasznos csapattag lehet, ott a szoba-harcok helyett már van tér is a nyilazáshoz.
(ez nem vitaindító akart lenni, elfogadom azokat, akiknek bejön az íjász karakter, sőt elismerésem nekik, hisz egy kis területen nehéz jó pozíciót találni - ero nem könnyű íjásszal a játék) -
#12950 Vidd vissza a Grand Oak Acornt az öreg fának. -
horthy #12949 Nem akarom ujra végig olvasni a forumot .
Hol található a Tábori Láda pár kb-os kiegészités ( link ) ?
Most a sok össze vissza felvett DLC miatt ujravettem az egész játékot .
De még mindig nem jött össze a DLC magyarositás .
Tud-e valaki ajánlani egy komplett magyarositott DLC pakk-ot ( kamarás erőd , Shale a golem ) ?
-
MaRee #12948 Na most nekem is kéne egy kis help:) Amikor az elfek erdőjében meg kell ölni a vérfarkasok vezérét, akkor ha jól olvastam a végigjátszásban, a hermittől kell valami cuccot elvenni ami átenged azon a füst szerű barrieren a térkép déli részén.Na én élőször próbáltam vele üzleteni, aztán a végén meguntam és megöltem, a holttestet kilootoltam de még mindíg nem enged át, mi a teendő? -
MaRee #12947 Nos végig toltam már pár ilyen típusú játékot, tehát annyira nem vagyok hülye hozzá.Nem tudom mit ronhatok el, próbálok olyan képességeket fejleszteni amik sebzéssle kapcsolatosak, valamit dexterity + strenghtre nyomkodom a pontokat.A cuccaim sem szarok, 2 enchanted tőr meg jobb fajta light armorok, mégis ilyen 10-15öket üt az ellenfelekbe előről, hátulról, akárhonnan :( -
#12946 Valamit rosszul csinálhatsz mert elég brutál dps-e van a karinak ha jól fejleszted és nem szemböl támadsz. -
MaRee #12945 Ezzel azért vitatkoznék, nekem is rogue a főkarim, és ő hal a legkönnyebben a csapatból, valamit ő sebez a legkevesebbet :(
"Szerencsevadásszal"(omg ezek a magyar fordítások, kivagyok tőlük!:D) egyébként tőrök és egykezes fegyverek valamint könnyűvértezet, a többi a harcosoknak való. -
#12944 Attol függ mennyire vagy tapasztalt rpg-és.
Ha van tapasztalatod fog menni ijjal / elsöre én is igy toltam végig gond nélkül / ha nincs menj rá a két törre ugy már szinte könnyü lesz mert nagyon tápos ugy a kari. -
#12943 Egy kis tanácsért fordulok hozzátok. Most kezdtem el a DA-t szerencsevadásszal. Fegyver terén érdemes a kétkezes fegyókra gyúrni vagy maradjak az Íj/nyílpuska párosnál? -
MaRee #12942 Lehet egy karakterrel, de ne akarj, mert levág az első csapat ellenfél 3mp alatt, a nehezebbek(pl Ogre) lehetetlenek.Az egéren a görgőt ha görgeted változik a kameranézet.
Egy kis kedvcsináló, ha valaki még nem látta volna :) -
#12941 Ezt a játékot lehet 1 karakterrel játszani? Muszáj egyszerre 5 embert irányítani? Lehet "nézd a seggemet" kameranézetbe is játszani, vagy csak ilyen a "fejem fölött 5 méterrel leng a kamera" nézettel? -
#12940 A Leliana songs magyarul nem jelent meg, de az egy "további életút", az alapjáték felirataiba nem kavarhat be, de a dlc-n belül keveredik a magyar és az angol szöveg, ha az alapjáték magyar felirattal lett telepítve.
Alapjátékban akkor lehet kavarodás, ha a Stone prisoner, Warden Keep, Return to Ostagar nem DAZIP, a bemásolósok angol felirattal lehetnek. -
#12939 Csak a Lilis nem magyar, a többi mind az. -
#12938 1.03 vagy 1.04-es patch gondolom fel van pakolva. Bár semmi köze hozzá,hogy magyar a játékod vagy sem,de mindenképpen javasolt felrakni. A játék egyébként virágbolti vagy eredeti? Ha virágbolti akkor a magyar nyelvi fájlokat rendesen bemásoltátok ahova kell? A sok DLC között csak két vagy három olyan akad ami nem magyar. Tehát nem csak részben magyarosítottak pl.: a kamarás erőd angol a kőgólemes küldetés meg magyar,vagy fordítva,ha ilyennel találkozol akkor valamit elrontottál telepítéskor. -
#12937 Hmm.. Jó lett ez a Lilis DLC is. -
#12936 DAZIP formátumban ajánlott dlc-ket megszerezni, s a Daupdater mindent a helyére pakol, az alapjáték nyelvéhez igazítja a modok feliratait.
A bemásolós telepítés felejtős, az így telepített modok nagyobb eséllyel okoznak bugokat.
Az Awakening magyarításához meg kell keresni a lemezen a magyarítást tartalmazó RaR-t, kicsomagolni, s bemásolni a játék könyvtárában a megfelelő helyre.
Az awakening nem nyúl bele az alapjáték felirataiba, ott annyi történt, hogy a warezolt cuccal felülírtatok adatokat. -
horthy #12935 Felvettem egy DLC pakk-ot a ami durván volt 2 GB tartalmazta az Awakening-et is . Azt irták a pakk-rol hogy a Shale megszerzése , kamarás erőd magyar nyelvű . Erre mire az öcsém felvette ( mert az én számitogépes tudásom nem tul nagy ) még a maradék magyart is átirta ( kivéve főjáték sztori de a páncélok stb angol nyelvű ). Hogyan kell fölvenni a játékot ( DLC-ket ) hogy a mellék sztorik is magyar nyelvüek legyenek ? Mit hova kell másolni ? -
himpike #12934 Hát aki nem tud angolul annak valószínűleg teljesen megfelel a magyar verzió. Az új dlc kijött már magyarul? Bár valahogy érdeklődésemet vesztettem a játék iránt a 6 végigjátszás alatt... Az awakeninghez se volt hangulatom másodszorra. -
#12933 Csuda dolgokat tudsz kérdezni.
A specializációk megszerzése nem azt jelenti, hogy azokat a főkarakter képes elsajátítani is, kaszthoz kötöttek.
Ha egy kotorékkal Morrigan, Alistair, Wynne, vagy Oghren speciális képességeiről érdeklődöl, s megkéred, hogy tanítsanak, elmondják, hogy te nem tudod közvetlenül megtanulni a képességet, de egy arra alkalmas személyt kitaníthatnak, ha hozzájuk küldöd.
Többszöri végigjátszásnál rettenetesen engedékeny a játék, a megszerzett specializációk elérhetők. -
#12932 Alapból tudod neki az adott szinten választani azt a specializációt. Ahogy a többi specializációnál is megszerzés után, amit a karakterednek nem lehet. -
horthy #12931 A Brescilian Forest-ba lévő Vérfarkas tanyán ( werewol lair )a Lower ruins ( romok also szint )-nél van egy megrokkant oltár és egy erekjetartó . Meg lehet szerezni a bűvharcos tudást . Ezzel semmi gond nincs csak én kotorék törpe karakterrel vagyok és az nem tud varázsolni . Azt irta a szövegbe hogy ezt a tudást át lehet adni dehát hogy adjám át egy mágusnak ??? Beszéljek a varázslo csapattaggal a táborban vagy hogy csináljam mert semmilyen varázskönyvet nem kapok ha szétrobban az erekjetartó ?!? -
MaRee #12930 Nálam a Lustaság Démona vágta ki a biztosítékot:D Bár ez az enyészet meg meg ilyenek sem jobb:D -
#12929 A templart úgy fordították, hogy templárius?De szar -
#12928 Ezt probáld. -
NyilasGugu #12927 Sziasztok!
Van egy kis elakadásom a Dragon Age Vérvonalakban. Éppen a Kör Tornyát akarom megmenteni, a Lustaság démonától.
Az Enyészetben vagyok, az enyészet peremét, a lángoló tornyot és a többi álomvilágot is kipucoltam... A szellem, gólem, egér, lángolós alak is meg van. A vén mágusnőt is megmentettem.
Azonban a Templáriusok rémálma résznél elakadtam. A belépési pontnál kipucoltam a szobákat. Van három ajtó ami a területről kivezet, azonban ezek minden esetben ugyan oda dobnak vissza. Nem tudok rajtuk átjutni a terület többi részére. Az egérlyukakat is próbáltam. Csak a középső szobában lévővel értem el valamit, de az is egy zárt térbe vezet.
Van valami titka ennek a résznek?
Valami kombináció?
A segítséget előre is köszönöm. -
#12926 -
#12925 Csak kimásoltam a fenti "Ajándékok" menüből,hogy ne kelljen neked fáradni vele:
Pala: csodás- ametiszt, gyémánt, smaragd, gránát, zöldjáde, malachit, rubin, zafír, topáz -
horthy #12924 Ja és Shale-nak milyen alyándékokat kell adni ? Mert észrevettem hogy ugyanazokat a köveket nem fogadja el amiket a törpék ládályába lehet dobálni ? Valami baj van a DLC-ben ? Probálok neki drágaköveket adni és nem fogadja el őket !?!