18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
#13123 Ha nem kellenek a képek, szerintem minden gond nélkül kitörölheted, a játékhoz nem szükségesek, csak "kedveskedik" neked a Bioware.
Flemethnél meg az lesz a csapatodban, akit magaddal viszel, egyetlen feltétel, hogy Morrigan nem lehet veled - ha Morrigant viszed, Flemeth nem lesz a kunyhónál.
Első nekifutásból nehéz ellenfél a sárkány, de jobban megismerve a játékot, nem gond a legyőzése.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tűz elleni védelem kell a csapatnak, az meg szinte a bug határát súrolja, milyen gyámoltalanul forog a placcon, de azt nem hagyja el.
-
#13122 Az ezüstbányánál ismert bug a felszerelés köddéválása, bár nem törvényszűen jön elő a hiba.
A napokban a Gothic3-al játszva lett egy korrupt mentésem, amit máadásul minden gond nélkül be is tölthető: a 40. nap környékén, Nemora közelében csináltam egy gyorsmentést, nem sokkal később kilépett a játék.
Újraindítás, gyorsmentés betöltése - meglepetés.
A kezdőfaluban vagyok (ahol alapból harccal indul a játék), minden ork életben van, ráadásul semlegesek, a falu vezetője acsarkodik, hogy mit tettem a falujával, megöltem az orkokat... inventory totál üres, még a kezdő felszerelésem sincs meg.
Szerencsére volt egy másik mentésem kb. 20 perccel korábbról, azzal tudtam folytatni a játékot. -
#13121 Flemeth-hez valamint a küzdelemhez úgy tudsz eljutni, hogy nem viszed magaddal Morrigant. Nélküle kell megküzdj. De ott lesz helyette Healer Wynne. -
#13120 Kikapcsoltam a pillanatfelvételeket, de azt nem, hogy ne töltse fel a honlapos profilomra a képeket. És mégsem tölti fel. Ezt nem értem.
Azért kapcsoltam ki, mert 200 mega anyagnyi kép volt a screens mappában a doksik közt.
? -
MaRee #13119 Hmm ezt nem tudtam, amikor oda adtam neki a könyvet akkor utána nem tudtam mit kell csinálni, próbáltam vele beszélgetni róla de nem volt ilyen opció, vagy csak én vagyok a vaksi.Na majd következő végigjátszásban egyszer bezúzom a banyát :) -
#13118 De.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Miután megszerezted Morrigan könyvét a körmágus toronyból és kiderül az igazság, megkér, hogy oldd meg a helyzetet. Flemeth szép nagy sárkánnyá változik és lehet aprítani.
-
MaRee #13117 Flemethet meg lehet ölni? :O Kifejtenéd? :D Ha jól emlékszem ő Morrigan anyja, nem? -
#13116 Én is minden fontosabb helyszín előtt vagy után új mentést készítek minden játékban. Nem csak a biztonság kedvéért, hanem az újrajátszás miatt is. Pl. a Flemeth-ölős részt és a végjátékot többször visszatöltöm unalmas perceimben:) -
MaRee #13115 Youtubeon keress rá a megoldasra, kb 1 perc az egész:) -
#13114 Hát én a stalker soc óta használom a mentések armadáját:D
Andraste urnájához vezető próbába kellene help.
eljutottam a kirakósig, na nézegettem kb egy óráig de nem siekrült megoldani, mert addig ok h az első 2 kockára rálépek, de utánna a karaktereknek minimum egy csapó követ át kell lépni.
egymás mellett lévőket meg lehet csinálni, de úgy eggyik kombináció se jó...
-
#13113 Kösz a jótanácsot, talán azért voltam hanyag, mert soha sem szívtam még így meg. Utána is olvastam és emlékszek, hogy a főkarakter meztelen volt (még meg is csodáltam a formás idomaimat). A többiek cucca ellenfeleken volt az ominózus láda pedig Armaas mellett üres. -
#13112 Előszöris tanuld meg, hogy bármivel játszol mindíg legyen több egymástól független mentésed, mert bármikor előfordulhat, hogy valamelyik mentésed hibás (corrupt) lesz - olyankor mit tudsz csinálni, ha csak egyetlen mentéssel játszol?
Idegesítő az automentés, sokan ki is kapcsolják, pedig annak is lehet időnként haszna.
Awakening ezüstbányáiba belépve az összes cuccodat elveszted, a csapattagopkon illetve a főkaraktereken lévő cumót ellenfelektől lehet visszaszerezni, míg a hátizsák tartalma a pálya végén egy ládában várja, hogy megtaláld.
Az ismert bug az, hogy a főkarakteren lévő felszerelés nem kerül elő - ez ellen úgy a legegyszerűbb védekezni, ha silány cuccokban lépsz be a bányába, a használt cuccaidat a hátizsákban magaddal viheted, hisz az a ládában biztos meglesz (olyan hibáról még nem hallottam, hogy minden csapattag, és a hátizsák tartalma is köddé váljon) -
#13111 Üdv! Régen nem olvastam a fórumot. Az imént történt meg velem az a csúfság, hogy az összes cuccom elveszett a Silverite Mine-ban. Gondolom ez már lerágott csont és nem is lehet csinálni semmit, hogy visszakapjam őket. Quicksavet használok, a legutolsó manuális mentésem 11 óra játékkal ezelőtt volt. Szóval ebbe most bele kell törődnöm? -
#13110 de utánna még említést is teszel róla h sárkány e és allistar modnja h ő nem tudja biztosan stb...
elég eggyértelmű, de már a kezdő bejátszásba is elmondják h veszedelem lesz. -
#13109 De az csak egy kis álmocska volt :) 3 sec-ig volt a vásznon xd
Kicsit nem árthatott volna többet foglalkozni vele. -
#13108 még a csata előtt látod a sárkányt szóval így is az. -
#13107 kiábrándító mert kb 20 perc lesz az is.
a darkspawn chronicles-t nagyon élveztem de rövid és semmitmondó volt.
ezért fizetni tényleg bűn.
Amúgy a specializáló pontot mikor tudom beváltani, mert írta h 7-es szint után kapok kaptam is de nem engedi eggyiket se.
nekem a lélekfaló vagy micsoda kellene azt hogy tudom megszerezni?
-
#13106 Azért most gondolkodom, hogy az elején, amikor összecsapnak Ostagarnal a darkspoonokkal, jobb lett volna beletenni a vezérdémon sárkányt is. Most ezzel, hogy cserben hagyta Cailant a theyrn kicsit nem volt látványos. meg kellett volna mutatkozzon a sárkány is. Bár akkkor lehet klisés lett volna a sztori ... ? de azért jó lett volna -
hevesike #13105 A bárd az a mi vörös hajú bárdunk, Leliana, azt az időt mutatja be amikor elárulták.
Különálló történet, úgy mint az Éjfattyú krónikák.
(...de rossz hír, hogy magyarul nem elérhető.) -
himpike #13104 Lehet újra felrakom a gámot. Az új dlcről írna valaki pár szót? Méármint a bárdosról, hogy lehet elérni a játékban? Integrálódik a sztorihoz mint Pala, vagy totál különálló életút? -
#13103 Denerimbe vagyok egy olyan küldetésbe ahol egy elhagyatott házba kell a vérmágusokat megölnöm, eljutottam a fő mágushoz, de esélytelen vagyok és nincs potionom, ha onnan vissza megyek a városba majd vissza nem termelődnek újra az ellenfelek? -
vasziszdasz #13102 Nálam az 1. volt hogy mindenkinél kivettem a taktikázást, fasznak kell hogy összevissza lövöldözzenek / fogyasszák a drága piákat. Majd én megmondom nekik mit tegyenek. -
#13101 Amúgy ez a része elég szar.
Fektethettek volna jobb taktikai képernyőt neki.
elég átláthatatlan.
-
Anonymusx #13100 Helló!
Keresek Dragon age stratégiai útmutató könyv-et.
Valaki nem tudja hogy lehetne hozzájutni?
Ha valakinek van eladó az írjon a [email protected] -ra -
mecsoka #13099 Ohh köszi a tippet! Ebben a formában még végig sem gondoltam a poti helyét a sorrendben :)
A fagykúpos, tűzgolyós dolgokra már rájöttem, miután állandóan vagy lefagyasztottam vagy felrobbantottam saját magam :)
-
#13098 Kell bizonyos játéktapasztalat, hogy mit is érdemes taktikában beállítani.
Amit a gép automatikusan beállít, lehet irányadó, de a legnagyobb hibája, hogy kizárólag harci cselekedetek vannak bent, s azok sem feltétlenül rangsorolva.
A taktika úgy működik, hogy föntről végigfut a listán, s ha talál megfelelő állapotot a cselekményhez, s a feltételek adottak (állóképesség, mana) végrehajtja azt.
Ezért föntos, hogy a gyógyital ivás a legelső legyen a listán, különben hiába van a taktikai beállítások között, ha a karakter a gyógyítás előtt más végrehajtandó cselekményre talál, azt hajtja végre.
Mágusoknál második helyre a mana ivás, harcosoknál a harci erősítés(berzerker) kerül, a többin már lehet variálni.
Finomításoknál sokminden beleférhet, ha van a karakternek képzettsége hozzá.
Mágusnál pl. jelentős különbség a tűzlabda használatban, ha arra kap utasítást, hogy közép és hosszútávra használja a tűzgolyót, vagy csak akkor ha az ellenfél csoportosul.
Néhány képességet ajánlott kihagyni a taktikai beállítások közül, csak irányított csapattaggal használni (fagykúp) -
MrAndree #13097 Azért vért izzadni se akarok, kösz. :) -
mecsoka #13096 Még csak most kezdek ráérezni a taktikai beállításokra, mert eddig többett ártottam vele magamnak mint használtam, de legutóbb már egész gördülékenyen mentek a dolgok :)
Hardon szoktam játszani (bár elsőre a kezdő is nehéz volt :D), a nightmare nem nekem való. Jobban szeretem a történetre kihegyezni a dolgot, nem pedig a túl nehéz küzdelemre :) -
#13095 A normál alapból nem jó mert nincs következménye ha bevágsz egy tüzlabdát a partydba a nightmare az már jobb. -
MrAndree #13094 Sajnos normalon a későbbiekben totál felesleges lesz a pause. Komolyan gondolkodom rajta már, hogy feltegyem hardra mert túl könnyű. :) -
MrAndree #13093 Megfektetni mindegyiket lehet, de aztán mindenképp választani kell majd. -
#13092 hát ez se az amire én gondolok, bár több a semminél.
a kézi tusát én akkor szeretem ha látványos, bár ez a pajsz harc ez nem látványos.
Mondjuk tényleg jó lenne egy olyan rpg ahol abszolút szabad lenne a kasztok testreszabása:D -
#13091 Nekem is ő az egyik kedvenc karim:D
meg morrigan és leilanna ezek nekem jók hozzájuk szoktam, pl stent az istnennek nem tudnám elviselni a csapatba.
Egy gond van h túl kötöttek elég idegesítő h ha túl gonosz választ adok valakinek az egyből a csapatom 2 tagjának mínusz pontokat eredményez.
az lehetséges h Morrigan és leilanna-val is románci viszonyba legyek?
-
mecsoka #13090 Én is rá vagyok nőve a pause gombra :) Wynne kivételével mindenkit én irányítok, de a főkarakteremmel szeretem azt érezni, hogy én vagyok a legdurvább és legerősebb, amit az íjásszal nem igazán éreztem. Mágussal elvagyok, főleg mert azzal is mindig berongyolok a közepébe a dolgoknak :D A dualos szerencsevadászt azért szeretem, mert fürge és nem kell "órákig" várni, hogy üssön, hanem szúrszúrszúr és kész :)
-
#13089 Ha elveszted a párbajt game over, mindenkép le kell gyözni / megölni nem muszáj /a folytatáshoz. -
#13088 Jut eszembe.
Ha az ogy.-en a Párbajt elveszítem Loghain ellen, akkor befejeződik a kalandom (Game Over) vagy automatikusan ő lesz a király, tehát folytatódik a sztori? Mert most az a tervem, hogy Loghaint választom meg a királlyá. remélem van ilyen lehetőségem. nem hagyom hogy a meddő kislánya legyen az űr. -
#13087 Alistair elégé megosztó kari én például eddig még egyszer se tudtam megállni hogy ki ne végeztesem, az a pofa amit levág mindent megér... -
#13086 Most én Kard + Pajzsra fejlesztem a törp karakteremet. Lehet furcsa, de Alistair is pont ebben a kategóriában van. Sokat gondoltam, hogy karimból tankot fejlesszek ki (kettős fegyver kizárva, elvégre egy törp, hogy nézne ki 2 kaszabólóval:D) De aztán gondolkodtam és hoppá: Sten és Oghren is tank. végül maradtam alistair. Igaz törp karim tomboló, de alistair meg templárius jelenleg, és jókat lehet csinálni vele a mágusok ellen. Asszem hatástalanítja a közelében a mágikus hatalmakat, már aki használja.
Amúgy most gonoszkodom, az egész csapatom UTÁL :D Alistair már nekem esettt a táborban, de még nem volt bunyó, remélem nekem fog esni később utána elküldöm a picsába. Amúgy nincs vele bajom, nagyon is jó karakter, nem értem másokat mi a gondjuk vele:S Ja meg Morrigant is szeretem. Előző végigjátszásnál pedig Sten esett nekem (akkkor jófiú voltam), de nem küldtem el. De aki nekem fog esni azt rögtön kivágom.
Na szal maradok én is pajzs + kard párosnál. Bár lehet ha kifejlesztem akkor még kihúzom a Kétkezes kategóriát, tehát a tank kasztot. -
#13085 Bűvharcos alkalmankénti varázslatának lehetőségét értsd úgy, hogy varázsolhat, de a varázslatok között sok olyan van amit karddal a kézben nem lehet castolni.
Ez technikai, taktikai kérdés - indíthatja a csatát néhány varázslattal, majd fegyvert ragad, s aprítja az ellent.
Alistairral nem állja ki az összehasonlítást a csatamágus, akinél a pajzshasználat csak lehetőség, míg Alistair harci képességeinek alapja a pajzs.
Bűvharcos sebzésmódosítója a mágia, ami lényegesen magasabb, mint bármelyik harcos erő pontja, védelmére jelentős módosítót kap, de speciális támadásokat nem tud végrehajtani sem pajzzsal, sem fegyverrel - továbbra is varázshasználó, de a képességei némileg korlázottak.
Logikus nehezítés, az már túl sok lenne a jóból, ha kardcsapások közben még tűzlabdát is dobálna.
Bűvharcos azoknál lehet kedvelt karakter, akik nem különösebben kedvelik a mágusok hókuszpókuszait, illetve szeretnek kézitusázni.
A dualos harcmodor összetett, harcosoknál is minimum 36 ügyesség szükséges (ennyi kell ahhoz, hogy az ügyetlenebbik kezében is kardot fogjon tőr helyett).
Az erő alapvető képesség, s plusz állóképesség is kell, ha lendület képességgel szeretnél harcolni.
Kifejlesztve a leggyorsabb harcmodor, hatásos, látványos támadásokat képes végrehajtani.
A másik két harcstílussal szembeni hátránya annyi, hogy ledöntések ellen nincs passzív védelme.
-
#13084 "Ebben a játékban van mágus-harcos képességekkel is rendelkező karakter.
Csatamágust csak mágusból lehet nevelni a Bűvharcos specializációval - az ilyen karakter páncélban, karddal, pajzzsal harcolhat, s alkalmanként varázsolhat is."
hogy érted h alkalmanként?
amúgy meg nem látom értelmét alistar 2 kinevelésébe és nem olyan hatékony mint a kétkezes harcos.