Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sokszor kell zárt térben pofozkodni, ahol íjjal a kezében csak bambul a csaj, nem harcol.
Zevran meg eleve képzettlen zárnyitogató, az idegesítõ stílusát leszámítva se vagy vele elõrébb, mint Lelianaval.
Nekem templomosnak elég volt Alistair, mágia ellen kétségtelen jó képességeket kap a temlomos, de a bajnok meg mindenki ellen jó, templárus páncél helyett meg vannak jobbak (de ez is csak magánvélemény).
Oghren a legjobb tank lehet, de ha õt mihamarabb a csapatba szeretnénk venni, akkor Ozammarban kell kezdeni (semmi akadálya, a mélyúti túrát el lehet halasztani, miután Oghren csatlakozott)
Egyedül Sten, aki kezdetben gyengécske, ennek megvan a magyarázata: a kúnárinak nincsen spacializációja.
Leliana bárd-íjász képzése eléggé kisiklott szerintem is, respazialization italokkal bármelyik karakternek újra lehet osztani a stat pontjait, így Leliana is lehet dualos, bár a modder a specializációk visszaadását sem tette kötelezõvé, így van benne egy adag cheat.
Köszi!
Amúgy az awakeningbe mit érdemes csinálni, megvédeni a várat, a földeket, vagy a kereskedelmet?
Régen még volt ilyen problémám, csak akkor valami olyasmit kellett csinálnom, mintha registriben lettem volna és engedélyezni kellett a internetes ápdétet, lehet nem a regisztriben volt, csak már nem is emlékszem rá 😄 kár hogy nem írtam le, de most végülis megy. az a lényeg
Ha W7 -et használsz, akkor "futtatás rendszergazdaként" indítsd.
Az updaterje csak így müxik.
CSá.
MSI970A-G43;FX-4320/4x4,4GHz;4x4GB DDR3;RX 460 4GB;KINGSTON 120GB SSD
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Pl a Templárus specializáció felvételével a harcos mágia ellen használható képességeket vehet fel, illetve használhat (lásd Alistair)
Harcosnak a leghasznosabb a Bajnok (végig kell elõtte csinálni a Szent hamvak küldetést), Tomboló (Denerimben megveheted a könyvet, egyébként Oghren specializációja).
Dualos szerecsevadászhot legjobban a Párbajhõs-Bérgyilkos illik, mágusoknak nem létszükséglet a spevializálódás, de nem is árt.
melyik a dps képesség? csak a kétkezes???
és egy más kérdés... láttam h lehet specializálodni, hányas szintöl elérhetöek, azt láttam h itt a forumon, hogy kiktöl lehet tanulni, de van minimum szint követelmény?
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Nem tudja valaki, hogy a stázsában a kripta többi kulcsa hol van? A szarkofágokban csak az egyik volt benne.
köszi
http://www.akciofigura.hu
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
A Dragon Age Origins Awakeninghez nincs valakinek magyarosítása, mert tudom magyarul jelent meg, de nekem angol...
Történetileg semennyire, a karakterintegrálásból lehet némi anyagi elõnyt szerezni.
A kiegészítõ mellett azt azért el kell mondani, hogy az Awakening sok tekintetben elmarad az alapjátéktól, de a végigjátszási ideje kb 15 óra, úgyhogy van benne anyag.
Megtetszett ez a storm of the century dolog, azonban gondolkodtam azon is, hogy ez gyakorlatilag 3 tempesttel egyenértékû, nem lenne-e elég csak az, aztán 3x castolom. De nem, mert a cooldown az ugyanúgy 40 sec, nem lehet stackelni, valamint a centurynak 2x hatósugara van, ami 4x akkora területet fed le. Így már mindjárt megéri a century.
Nyilván kéne mellé vmi védõvarázs, amivel én nem részesülök a friendly fireból, vagy ami lestunolja elõtte az ellenséges brigádot jó idõre hogy legyen ideje hatni a cuccnak.
A képességek összeválogatása alatt azt értem hogy jól kiegészítik egymást. Pl. sotrom of the century mellé vmi mass stun féleség.
Úgy akarom összerakni a fõkarit hogy az egy nagy DPS osztó vazsi legyen, aki azért tud 1-2 alap dolgot (heal, dispel) amivel a szarban levõ társait ki tudja segíteni ha épp készülnek elhalálozni, aztán majd a kisegített társak elvégzik a többi munkát. Majd felveszek mellé egy másik vazsit, aki nyilván más spelleket fog kapni, pl. nightmare, meg mass heal. Plusz harcos is kell tanknak. Ennek csak az összegyûjtött ellenfelek gyors leírása lesz a feladata, meg minimális segítségnyújtás hogy ne maradjon társ nélkül.
Az én varázslóm a Lord magiszteri botot használta, Kaszásgúnyába öltözve, plusz a gyûrûk, amulet...
Mágia, varázserõ, mana mennyiség a legfontosabb, többi tulajdonságra csak annyi pontot rakta, amennyi muszáj volt.
Az ellenfelek ellenállása összetett dolog, belekombináltak sokmindent, így mindíg van rizikó faktor.
Például egyetlen mana csapás képes végezni az elf romban lévõ Rémmel, amelyik rettentõ kellemetlen ellenfél tud egyébként lenni, vagy a játék legerõsebb ellenfelérõl (Gaxkang) leüt 40-50% HP-t, de (ritkán) elõfordul, hogy egy lényegesen gyengébb (sárga) ellenfél ellenáll a manacsapásnak.
Nincs olyan, hogy legjobb képességek összeválogatása, sõt a magasabb szintû varázslatok nem is biztos, hogy sokkal jobbak.
Vegyük példának a tûzgolyó-inferno összehasonlítást.
Tûzgolyó elég jól sebez, ráadásul leveri a lábáról az ellenfelet, viszonylag rövid a visszatöltési ideje.
Az inferno magas tûzsebzésû, viszont egy hosszú betöltési idejû varázslat.
Ha a varázslat közben megzavarják a mágusodat, félbeszakadhat a varázslata, de az is lehet, hogy az ellenfelek mozdulnak el az inferno alól.
Hosszú ideig tartó spell, megfeleõ körülmények között megvan a használatának elõnye, de hátránya is a tûzgolyóval szemben.
Hasonlót lehet elmondani a fagykúp-jégvihar összehasonlításáról, a fagykúp gyorsan visszatöltõdõ, ellenfelet jó eséllyel lefagyasztó varázslat, igaz csak rövidtávon bevethetõ, a jégvihar ezzel szemben távolabbra castolható, hosszú betöltési idejû, területre ható varázslat, sokkal többet fogod használni a fagykúpot.
Tömeges bénítás szintén nem azonnal castolható spell, ezt lehet kiváltani a két rúna-comboval.
2 - Nincs.
3 - Pénzért vehetsz.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
3 fõ kérdésem lenne...
1) Hogy lehet feloldani a "további életutak"-at?
És az mit tartalmaz?
2) Nincsen valamilyen multis/online-os funkciója a játéknak?
Ha igen hol?
3) Hogy lehet szerezni pontokat ahoz, hogy tölthessek le tartalmat?
Mindenkinek köszi minden segítséget. Végigjátszottam, 23 óra lett. 😊 Ez nem is rossz egy kiegtõl.
Ellenben újra is kezdem az egészet rögtön. Az lenne a kérdésem, hogy szeretném kicsit megtudningolni modokkal. Csak fogalmam sincs mik az igazán jó, hasznos, szép modok. Tudtok ebben segíteni?
Másik egy régi témám. Állandóan kifagy a játék. Nem úgy, hogy restartolni kell, hanem megáll, ctrl-alt-del, esc, majd várok kicsit és folytathatom.
De sokszor csinálja. Mitõl lehet ez? Eddig bárhol kerestem, sehol nem találtam megoldást rá!
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)
Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)
milyen stílusú mágust szeretnél
Hatékonyat. Olyat nem akarok erõltetni, aminek semmi értelme, abból akarok választani ami a valóságban is mûködik. Pl. az official guideban kifejezetten nem ajánlják az earthquaket, pedig leírás szerint az is ugyanannyit sebez mint a hasonló másik, csak épp kb. mindenki leresisteli, amit már nem említ a játék. BG2-ben jó volt a meteor shower, 8. szintû spellnek megfelelõen az egész csapatot képes volt kinyírni - sebzése az NWN-ben is ugyanannyi volt, csak itt a 80-as sebzést nem 80-as HP-ból, hanem 500+-ból kellett volna leszednie ami elég komolytalan. Engem pont az ilyen "ja, elfelejtettem mondani..." dolgok érdekelnek. 😊
A storm of the century pl. szimpatikusnak tûnik (a fõkarakternek válogatok most spelleket, ezt eddig nem mondtam), de elvisz 10 skillpontot, már csak a maradék 11-bõl tudok mellé választani vmi értelmes dolgot. Érdemes még emellé beválasztani egy grease firet a cooldown minél hasznosabb kitöltésére, vagy elég lesz az már önmagában is, az prereq. spellekkel együtt így se maradok támadóskill nélkül cooldown alatt? A grease ráadásul "tartalmaz" egy spell wispet is, kérdés mennyit ér az az 5 pont spell power növelés. Ha nem muszáj nem aprózom el az értékes pontokat, de megbánni se szeretném késõbb. Gondolom ilyen AOE spell mellé jól jönne egy force field szerû dolog, amivel a tankot védhetem, aki összeszedi 1 kupacba az ellenfeleket hogy a nyakába lehessen dobni az AOE-t. Ellenfeleket megfogni melyik jobb: a glyphek (pl. paralisys explosion), vagy mondjuk egy shockwave? Esetleg egy 1. szintû glyph of paralisys, és mellé mind blast, amivel 2x akkora esélyt adok a sikerre (2 spell, 2 check)? Ha már van cone of coldom, akkor lehet érdemes lenne még 2 pontért stonefistet tanulni shatter miatt. Arcane masteryre érdemes rágyúrni? Megér 3 skillpontot a +5 spellpower?
A chain lightning most hogy mûködik? A "fire possible" és "Will not jump to friendly targets" mintha kicsit ütné egymást.
Képtelenség mind a 10 kombinációhoz szükséges varázslatokat elsajátítani még akkor is, ha három mágusod van, de nem is szükséges.
Az alap varázslatok hatékonyságát érdemes elemezni, illetve, hogy milyen stílusú mágust szeretnél, s a meglévõ spellekbõl esetenként milyen kombináció jön ki.
A kombinációk nem közbetlenül a fõbossok ellen hatékonyak (azért fõboss, mert nagy eséllyel kivédi), de sokszor lesz részed olyan csatában, ahol a fõboss mellett kisebb sereggel kell szembe nézned, illetve nincs is boss, de számottevõ túlerõvel állsz szembe.
Rúnák elsõsorban védõ varázslatok, így az is védelemnek számít, ha a kétmegfelelõ rúnát egymásra castolod, s azok felrobbanva a területen tartózkodókat lebénítja (saját csapattagodat is!) - túlerõvel szemben hatásos.
A rúnák önmagukban is hasznosak, - mágusod köré varázsolhatsz taszítás rúnát, szûk átjárót lezárhatsz bénítás rúnával, vagy a harcosra tehetsz örzõ rúnát.
Morrigan szakterülete az átok-szórás.
Itt is azt érdemes nézni, önmagában az alapvarázslat mire képes.
Tömeges bénítással Morrigan ugyanazt a hatást egyetlen varázslattal képes elérni, amit a felrobbanó rúnák idéznek elõ.
Altatás területre ható varázslat, alvó ellenfél nem harcol, s képtelen ellenállni a rettenetnek (rémálom) - ez is az ellenfelek számának csökkenését eredményezi, fõboss ellenáll az altatásnak.
Necromanta-szerû mágusnak jó lehet a varázshatalom+csontváz idézés kombo, így erõsebb csontvázat kelthet életre, amelyik jól bírja a strapát(mana igényes a kombo, ráadsául a varázshatalom aurája idegesítõ kékes ködöt von a mágus köré, de felerõsíti a varázserejét)
Az egyik legjobb sor az elmecsapás, erõtér, és az emberzúzó ketrec.
Elmecsapás ellenfelek csoportjait kábítja el, nemk része kombonak.
Erõtérrel lehet szövetségeseket védeni támadástól, ellenfelet kiiktatni, a hatás alatt lévõ sebezhetetlen, de mozgásképtelen.
Semleges szövetségesekre kiváló, a védelem alatt lehet gyógyítani (ehhez természetesen gyógyító varázslatban jártas mágus szükséges)
Legfontosabb szerepe azonban akkor lehet, ha az ellenfél varázsol emberzúzó ketrecet valamelyik csapattagra.
Az emberzúzó ketrec hosszú ideig tartó folyamatos sebzést ad, miközben a karakter mozgásképtelen.
Az erõtér nem csak a sebzéstõl óvja meg, hanem a ketrec is lerobban róla, lebénítja a közelben állókat, a centrumban álló viszont mozgásképes lesz.
Lentebb már írta valaki, s igaz is: lesz néhány elõszeretettel használt varázslat a többi csak kiegészítés lesz, de ezekkel tudod a karaktereket egyénire formálni.
Wynne healer alapbeállítottságú, õt érdemes is meghagyni ezen a vonalon.
Morrigan átkokban jó, õt érdemes még rágyúrni a jégre, második specializációnak nem szentségtörés a szellemgyógyító sem, vagy lehet vérmágus, de onnan nem muszáj képességet tanítani neki.
Fõkarakternél, mivel fõleg harcról lesz szó az elemi iskolát érdemes kitanulni, s kiegészíteni néhány mással, gondolok itt az elmecsapás-emberzúzó ketrec vonalra, de a gyógyítás is jól jöhet.
Kaszttól függetlenül fõkarakternek a legfontosabb képessége a befolyásolás lesz, meggyõzéssel, vagy fenyegetéssel sok küldetést egyszerûbben meg lhet oldani.
dispel magic fõ szépsége, h le tudod vele szedni Vulnerability Hex-et, Curse of Mortality-t és a különbözõ CC-ket. nálam ez fontos volt, ugyanis nem gyógyítható tank 2-3 tûzgolyó között=halott tank - és sok helyen szeretnek ilyenekkel dobálózni az ellenfelek. mindenesetre hasznos spell, nagyon.
"The trees move. Do you not see it?"
Szóval akkor a storm of the century az fajin dolog, jó tudni hogy bossokra is jó akkor tehát beválasztom. Most jutottam el a cone of coldig, eddig jó az irány. Más kombónak van értelme? Mondjuk itt ez a paralysis explosion, ez mennyire hatásos? BG-ben a glyphek meg power wordok eléggé odabasztak. Itt is? Vagy ez az enthropic death? Elég kemény sebzésnek látszik, kérdés mi jelenik meg ebbõl a valóságban. Vmi leírásban meg a nightmaret istenítették, de sok helyen nem említik, tehát nem lehet vmi népszerû. Curse of mortalityt és hasonlókat mennyire gyakran kapok a nyakamba? A lentebb ajánlott official guide szerint ilyenek miatt nem árt felszerelkezni dispel magickal, de ez is csak viszi a kevés skillpontot, van-e annyi értelme? Ugyancsak az official guideban olvastam hogy a nature spellek lófaszt nem érnek, earthquake meg se hat kb. senkit, így van értelme innen stonefistre gyúrni, vagy a shatterhoz inkább használjak crushing prisont, amihez vezetõ úton ott a mind blast, ami állítólag hasznos, valamint a force field és prison együtt shockwavere is jó, kérdés maga a shockwave jó-e egyáltalán.
Amúgy meg tempest+blizzard, és ha elég nagy a varázserõd(100felett) akkor storm of the century lesz ha egymásra varázsolod õket..én ezt is elég sokszor használtam, igaz ilyenkor te is futhatsz többnyire az életedért, de bossok ellen is hatékony.😊 Ehhez kapcsolódik a következõ "sor" amit ki kell nyomnod a spiritbõl: a spell might segít 100fölé vinni a v.erõd, a mana clash-el pedig a legbrutálisabb sebzést fogod elérni, igaz csak varázshasználók ellen, de az eredmény többnyire instant death..fõbossokon is óriásit sebez.
A force field meg a crushing prison is alapvarázslatok, de én ezeket meg az entropy csoportot is morrigannel nyomtam ki, így jól kiegészítettük egymást.
Vérmágusnak specializálódtam, de 1pontot sem tettem rá, mivel wardens keep-nél kapsz egy talentet ami "helyettesíti" ezt...arcane warrior volt a másik spec., ezt kinyomtam de sosem használtam.😄
Viszont az alap mágus talentek az arcane mastery-vel sztem elég jók, de nyilván én végig bottal harcoltam.
Azt a kombót amit írtál én sosem használtam, talán pont azért nem erõltettem mert bossok ellen nem jó, én hanyagolnám a helyedben, de ha valakinek jók a tapasztalatai vele majd mondja.😊
ezekel aratni mindent csak neszakicsák meg
uttána a töbiek elrendezik és mindegy h mijen az ellen álásuk ez a 3 odabasz
Cooldown/immunisak miatt kell 2, vagy annál több támadó spell? Vagy inkább vmi hold/charm szerû másikat?
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Ha másból nem kapok spellt, akkor levelupból úgy számolom hogy 21 spell jön össze az egész játék alatt, ami elég karcsú, inkább sorcerer mint mage karakterre vall. Ráadásul dio2 módra a hasznos spellek elé sorban a szarokat is be kell választani, ami mégjobban szûkíti a hasznos spellek listáját.