Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy technikai kérdés: felraktam a DLC-ket, de csak miután befejeztem az alapot. A Return to Ostagar simán ment, már végigvittem, és noha eredetileg a sztorija valahol az ostagari csata és a denerimi között van, így is beleillett a képbe, hogy az epilógus mentése után folytattam.
Na most a Warden's keepnél valami nem jó, mert betöltöm, és leírás szerint elvileg ha letáborozok, jön valami kereskedõ és azzal indul az egész. Hát nálam sehol senki, megvan a bejegyzés a journalban, de semmi, egyik korábbi mentésemnél sem. Próbáltam úgy is korábbi állásnál, hogy mászkáltam, és úgy mentem vissza a táborba, de semmi.
Én néztem be valamit, vagy vmi nem jó? Esetleg csak az fõsztori korábbi állásánál lenne aktív? ( per pillanat csak a Landsmeet utáni mentéseim vannak meg.)
zsolt515
Üdv!
Miért van az hogy hiába másolom be a magyarosítást oda ahova a game-t telepítettem nem lesz magyar...?

Konzol: PlayStation 3 Slim 320 GB TV: Sharp LC-32LE220E

rodzsi
tök jo h többször ujra lehet kezdeni a gamet... 😄 most átállok a sötét oldalra... 😄 hehe

rodzsi
Zevran-t én is elküldtem denerinbe... ott könyörgött nekem... 😄 Leilana-nak nem találok jo ijász páncélt.. még a végén is a pagony elfeset használja...

LOL, azt a videót nem akarnám látni, amikor Zevran a törpét, jajjj. <#idiota>
Leliana meg nagyon könnyen befûzhetõ valóban, õ elõbb kötélnek állt volna, mint Alistair. 😄
Tegnap amúgy találtam egy külföldi fórumot, fõleg nõi gamerek látogatják, és hát mondanom sem kell, Alistair az Istenkirály, az ott fórumozó csajok 99%-a hardcore fan, nagyon mókás. 😊

Jaj a börtönös rész érdekes, én is a "khmm.." trükköt választottam, ugyebár bugyiban, mivel elvették a cuccost, és azt hittem nem fog menni, de amikor belép az õr a cellába, simán le lehet pofozni puszta kézzel is. 😊 Szóval nem csak a mágus veszélyes fehérnemûben....<#buck>
MrStokes
Zevran biszexualis beallitottsagu es mind1 neki h no v ffi, o ramozdul. Sok szerencset a torpednek! 😄

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

"...ha másodszorra is nõi karakterrel viszed végig, akkor csak Zevran létezik mint románc-opció.."
Nemcsak. Leliana két kapura játszik... õt csajjal is be lehet fûzni!<#finom>
Nekem a mágusom Spirit Healer volt, így nem volt rá szükségem, de igyekeztem beszélgetni sokat vele, viszont így is, fura mód annak ellenére hogy én is mágus vagyok, nem nagyon volt mondanivalója - nagyon hamar kimerítettem az összes dialógusopciót. Nála már csak Sten volt szûkszavúbb. Bezzeg Shale! 😊 A végén még egyszer "he"-nek nevezett "it" helyett. Persze ez csak ideiglenes ellágyulás volt.
"CSak kíváncsiságból kérdem hogy ki hogy oldotta meg dolgokat amikor ki kell szabadítani Loghen lányát és börtön vagy támadás. Mert minden részre be kell tenni a lábunkat akkor meg kapjuk a játékosprofba azt a nyavalyát ha meg kinyírom a csajt a kardjáért kapok kódexet és ezek közt vacilálok. "

Ha a kard kell, akkor is nyugodtan menj a börtönbe, hagyd elfogni magad. Loghain segédjével (most nem ugrik be a neve) találkozol még a Landsmeet bejáratánál, két lovaggal meg akar állítani. Megölheted ott is, vagy meggyõzheted róla hogy Loghain rosszat tett és ne támogassa tovább.

Én speciel elõször direkt kipróbáltam és megnyertem az elsõ csatát a rakás íjász, lovag és a Spirit Healer ellen - el kell futni, csak páran követnek, ott már gyõzhetsz, utána egy Blizzard és Inferno az íjászokra és vége. Utána visszatöltöttem, mert nem illett volna a karakteremhez megtévesztett, de jóindulatú emberek lemészárlása. Howe-val ellentétben a csaj nem gonosz és egyre jobban feltûnik neki hogy amit Loghain tesz az rossz, de mivel gyakorlatilag a nyomorból emelte fel õt anno, kitart mellette kötelességbõl/hûségbõl.

A börtön meg muris egy térkép, élveztem a cselszövést ahogy õrnek nézve kiengedtek... A celládból pedig egy elég, "khmm" alantas trükkel jutottam ki. Mégis mit hitt az õr, hogy egy mágus fegyverek nélkül nem veszélyes? 😄
Calver
tudom. <#vigyor1> sõt, Urn of Sacred Ashes küldinél is van rá lehetõséged egy kis "meggyalázással", csak ott még egy isteni hisztit is lenyom elõtte <#hawaii>

sajnos nekem szükségem volt arra a szerencsétlenségre egy jó csapathoz, még ha közben mélyrõl jövõ gyûlöletet is tápláltam iránta - viszont jó szórakozás mindig belegázolni a kicsiny "ártatlan" lelkébe amikor okoskodik és mindenbe beleüti az orrát <#vigyor1>

"The trees move. Do you not see it?"

Heh, hát ha másodszorra is nõi karakterrel viszed végig, akkor csak Zevran létezik mint románc-opció. Nem tudom te mint lány hogy állsz hozzá, de nekem borsódzott a hátam a fickótól (nem a jó értelemben). Még ha csak normálisan, hétköznapi dolgokról beszélgetett is vele a karakterem akkor is olyan válaszokat tudott adni hogy minden szava majdnem egyértelmû "khm..." utalás volt. Brrr. Nem is használtam csatában, bár annyira azért jóban voltam vele hogy Denerimben nem árult el az Antivai Varjaknak. A törpe karakteremmel viszont õt akarom használni tolvajnak, remélem egy törpének nem fogja csapni a szelet... 😊

Értem mirõl beszélsz amúgy, és nem rád gondoltam a nehézségi szint terén. Én kb. decembertõl február végéig játszottam a játékkal mire végigvittem, semmit se szoktam elsietni és nincs sok idõm munka mellett, el tudom képzelni gyerek ÉS munka mennyi idõt visz el. 😊

Calver - Wynnt az eredeti játékban is meg lehet ölni, ha a mágus-kör felszámolása mellett döntesz a küldetésben Morrigan javaslatára. Tesóm meg is ölte így õt, igaz õ eléggé olyan karaktert alakít aki azt teszi ami épp eszébe jut, igazi Chaotic Neutral. 😊
CSak kíváncsiságból kérdem hogy ki hogy oldotta meg dolgokat amikor ki kell szabadítani Loghen lányát és börtön vagy támadás. Mert minden részre be kell tenni a lábunkat akkor meg kapjuk a játékosprofba azt a nyavalyát ha meg kinyírom a csajt a kardjáért kapok kódexet és ezek közt vacilálok.
Ha megvan a Solider's Peak DLC ahoz van láda. Ez hivatalos DLC nem barkács DLC. Ámbár sajnos a láda mindig abban a várban (a vár elõtt az árus mellett) van szóval oda kell utazni, hogy pakolni lehessen bele.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Calver
nem, megjelenik egy láda a táborban, amibe pakolhatsz, sokat. ennyi.
félhivatalos mod, az egyik készítõ csinálta, szóval én a helyedben ennyire nem rettegnék tõle <#vigyor3>

Aradebil2
Na közben végigtoltam a kieget is:
-új skilleknek hála piszok könnyû lett a game!tanknak onlytarget skill?ezek után gondolkodni sem kellett gyakoratilag😞
-battlemage imba lett,+1 területre fagyasztás,amire figyelni sem kell mert nem bántja a szövetségest
-történet nem volt rossz,bár nyílván vmi komplikáltabbra számítottam
-új rouge specializációk elég gyengék lettek szvsz
2. rész mikorra várható?

Ha felraktam az addont az alapjátékhoz akkor az összes városba lesz láda ahova pakolhatok ? Mit változtat az alapjátékon ? Amugy ha nincs fent az addon akkor tényleg nincs semmi lehetõség árutárolásra csak a 70-es alap tárolokapacitás és annak növelési lehetõsége hátizsákkal ?
rodzsi
ja meg lehet egyszerre két specializálodást is használni ha megvan a 14es szint??? azthittem csak egy fele lehet orientálodni 😄

rodzsi
az origins-ben melyik a legjobb páncél? a wade által készitettek?

Calver
az a legegyszerûbb megoldás, igen.

Szoval akkor le kell tölteni ezt az addont mert anélkül nincs sehol ? Egyébként Pc-n tolom a játékot !
Calver
ha pc-n tolod, ollé.

ha nem, akkor Warden's Keep-be kapsz egyet, valamint mágus torony második emeletén is pakolhatsz egy helyre.

Van-e olyan hely ahol van láda amibe pakolhatom a cuccokat ? Az alap Dragon Age-val játszok ! Redcliffben nem tudtam összeszedni az összes szövetséges halott felszerelését mert nem volt csak 70-es sulycipelésem emiatt nagyon nyügös vagyok pedig jol jött volna a lové amit kaptam volna érte . Azt észrevettem hogy a táborba a törpe kereskedõtõl lehet venni sulynövelõ zsákot de én jobban örülnék egy ládának !
Calver
be akarod véglegesen fogni a pofáját Wynne-nek? (óh de még mennyire, bárcsak Origins-ben lenne ilyen lehetõség...) esetleg le akarod nyomni Leliana kicsi verseskönyvét az édes kis folyamatosan Maker-rõl dumáló torkocskáján? vagy meg akarod tudni Alistair hogy nevezte el az ebet, majd szimplán kibelezni az idióta döntéséért?

akkor vedd <#vigyor1>

amúgy nem nagy szám, másfél óra az egész, de Wynne kinyírása megunhatatlan dolog, ami egyszerûen feldobja az ember napját. viszont ami szívás - nem választhatsz az elején karaktert, kard és pajzsos Hurlock vagy, ennyi. legalább egy Hurlock Emissary-t lehetett volna, ehh...

MerlinW
Nincs

[merlinw.org]

ehhez külön mod kell ? nincs benn az alapjátékban ?

Igen, megvolt Alistair küldetése Denerimben, és én mondtam is neki ezeket, mert eleve így akartam (harden Alistair😊 )
Ennek ellenére nem sikerült elérnem, hogy Õ maga invitáljon sátrazni, persze ha hívtam, nem ellenkezett, lol.
Egyébként szerintem nagyon jól sikerült õ, mint karakter, nekem legalábbis annyira bejött a stílusa, hogy most ezért agyalok azon, hogy a második karimmal hogyan álljak hozzá. Persze azért "fontos " kérdés, mert ált. nõi karaktert viszek, és a többi románc opció annyira nem vonz. 😛

Egyébként easyben is mûködik a friendly fire, simán meg lehet fagyasztani a társakat is véletlenül pl. Mondjuk soha nem szoktam easyben játszani korábban semmilyen játékot, csak amióta gyerekeim vannak, eléggé meg van nyirbálva a játékidõ (meg az idegeim is néha 😄 ) úgyhogy nehezen viselem, ha fáradtan leülök végre, és mondjuk valahol túl nehéz, és nem jutok elõrébb. Így is Orzammart már megutáltam, mert amúgy is hosszú küldi, hát még ha nem hagyják az embert nyugodtan tolni. Ehh, valami két hétig voltam a föld alatt, mire kész lett. xD (...amúgy mindig elsõk a gyerekek, szóval rájuk természetesen nem haragszom, ha félbeszakítanak, inkább leveszem a nehézséget 😊....)
MrStokes
Sztem attol, ha az alapjatek vegen meghal a fokaraktered, attol meg a kiegben tudsz vele indulni, leven a kiegnek allitolag (meg nem kezdtem el 😄) semmi koze az alapjatekhoz.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MerlinW
Hmm... ~1200 pénz az új DLC... megvegyem, ne vegyem? Dillema. Az van.

[merlinw.org]

Cecameca - Igen, Alistair a tipikus "paladin" azaz nem fog örülni ha lemészárolsz ártatlanokat. Nekem szerencsém volt, mivel mágus a karakterem elõször a mágustoronyba mentem, utána Redcliffe-be, így Jowan mint jóbarát ezt azonnal javasolta. <#vigyor3>

Amúgy Alistair kevésbé határozatlan lesz és komolyabb, ha a személyes küldetésénél (amikor a húgát megkeresed vele Denerimben) olyasmiket mondasz neki hogy "Ilyen az élet, mindenki csak magára számíthat, stb." Persze én nem mondtam ilyeneket neki, jobban tetszett az idealista mókás stílusa, bár utólag bánom, mert elég szomorú sorsa lett az én befejezésemben.

Cone of Cold brutális, igen. A mágusommal álltam ki Loghain ellen párviadalra, Cone of Cold ill. Petrify segítségével meg se tudott ütni egyszer se! És hardon játszottam pedig... Szerintem az Easy az nagyon konzolosknak van akik sose D&Dztek, olyan beállításokkal hogy pl. a tûzlabda nem sebzi a csapattagjaidat, nem reális játszani... Legközelebb megpróbálom a legmagasabb nehézségen. Még így se volt egy csata se szörnyen lehetetlen, talán a Sloth Demon-t kellett egyszer visszatöltenem.

Kis trükk amúgy - én nem tartom csalásnak, mert logikusan így kellene mûködnie - meg tudsz idézni egyszerre két állatot is rangerrel, csak annyit kell csinálnod hogy azonnal ráklikkelsz az idézésre mihelyst az elsõt megidézte. Megvan a hátulütõje hogy az állatoknak nem lesz AIja, azaz neked kell õket irányítanod minden csatában, de pl. Flemeth ellen jól jött a Grizzly + az óriáspók. 😊

Még nem vittem végig az Awakeninget, elõször újra végigviszem az alapjátékot, ugyanis az elf mágusomat nem tudnám átvinni, olyan befejezést választottam.
Gubberx
Néztem az uj dlc letöltését, egyetlen kommentet találtam:

"CAN OGRE ROMANCE MORRIGAN?????" <#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Fantusz
Alistair nyûgölõdõs, ráadásul Connor megmentésénél még akkor is véleményt formál, ha nem volt a csapatodban.
Ott picit eldugták azt a lehetõséget, hogy a Körtoronyból kérjetek segítséget, körmágusok segítségével mindenki megmenthetõ.

Szép napot mindenkinek, hát végre én is végigtoltam. 😊
56 óra lett. Mondjuk én szeretek elmolyolni minden vacakkal, jó sok mellékküldivel elszórakoztam.
Az elején sokszor elküldtem a francba az egész gamét, pedig easyben nyomtam.(gyerekek mellet nem idõmilliomos ugye az ember, hogy egy bossnál 20x is reload...)
Szerintem olyan 12 szintig meg tud szívatni rendesen, de onnantól minden hibájával megbékéltem. Morrigan, Alistair, és Wynne vagy alkalmanként Leliana felállás volt a tuti, ja dual wielder warrior volt a karim dalish elfbõl nevelve.
Nekem a Cone of cold volt a kedvenc taktikám, azzal szinte verhetetlen a csapat, egyedül Gaxkangot nem tudtam fagyasztva kiütni, az a szemét szinte mindenre rezisztens. 😛
Amit sajnálok, az az hogy elbaltáztam kicsit a románc vonalat...
Nõi karival Alistairt akartam becserkészni, de az elején Redcliffben Connor megmentésénél úgy berágott rám, hogy onnan alig tudtam feltornázni az approvalt. 😞
Csak a végén a Landsmeet elõtt kezdett "felolvadni" de ugye onnan már nem sok van tovább, és így szinte Denerim ostroma alatt kezdte csak felvenni a romantikus vonalat, és így olyan kétségbeesett hangulatú lett a végjátékom....(mondjuk annak is van vmi varázsa, az tény)
Ja és hát így végül szinte úgy kellett noszogatni szegényt, hogy jöjjön már sátrazni. 😊
Másnak is ilyen az Alistair-románc, vagy ha idõben odafigyel az ember, akkor tökösebb a csávó, és õ kezdeményez??
Hehe, komoly kérdés,mi? ...bocs, csak újat kezdenék, és kíváncsi vagyok ki tudok-e jobbat hozni belõle.<#vigyor3>
rodzsi
Mod-ok közül melyeket érdemes letölteni? Vagy inkább originalba csak toljam végig elöször?

rodzsi
Hát egyelöre én is megvagyok elégedve a csapatommal (Morrigan, Sten, Leilana) elöször játszok ezzel a game-el ugyhogy még elég keveset tudok róla... Leilana sztem nem olyan rossz range-be, de tényleg inkább csak támogatni tud, aki sokat ver nálam egyelöre a latba az Morrigan.

Leliana nem annyira direkt sebzésben jeleskedik, hanem a csapattámogatásban. Az egyik bárd dala megnöveli a mana/stamina regenerálódást, ez nagyon hasznos. Én Ranger-é is átneveltem, és nagyon jók az idézett állatai, fõként ha felveszed a 4. képességet is ami továbbfejleszti õket. A Grizzly még a High Dragon támadásait is simán túlélte, nagyon jó tank, és nagyon keményeket üt Rage-el.

A csapatom amúgy:

Tuor (Elf mágus, Shapeshifter/Spirit Healer fõként elemi mágiára gyúrva)
Alistair (Champion/Templar, a tank)
Shale (nagyon változatos karakter, mindenre jó és nagyon szívós)
Leliana (Bard/Ranger, íjászatot fejlesztettem neki emellett).

Már indítottam egy új karaktert, törpe nemes kétkezes harcos. Gondolkodom még kiket vegyek fel mellé.
a zárnyitó spell (csak mágusnak!):

http://www.dragonagenexus.com/downloads/file.php?id=157
http://www.dragonagenexus.com/
Nyugis
esetleg annak a zárnyitó addon-nak tudnál adni egy linket, hogy honnan lehet leszedni és mi a neve?
Elõre is köszönöm, ha segítesz.

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

épp most tesztelem...<#crazya><#eljen>
Calver
na az meg a másik megoldás <#hehe> amikor én toltam még nem volt, Awakening-ben meg már nem mûködött... <#rinya>

MrStokes
En nem szorakoztam tolvajjal, van egy addon, ami ad a magusnak zarnyito spelleket, azokat hasznaltam. Nehogy mar mindent ujra megint bejarjak a zart ladak miatt 😄

Feltettem az új kieget,de fekete az egész képernyõm.....Hm...Valami megoldás rá?

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

balee4

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

rtfmZoli
Nekem Mage<16-os szintû> a fõ karim(spec.:vérmágia, elementális varázslatok+gyógyítás) Zevran<17>(bérgyilkos+párbajhõs),Alistair<16>, és Oghren<16>(Halálosztó páncél set-el).A ládák miatt pedig, ha már kinyírtam az adott térképen az ellent, akkor Leliana-val végigmegyek.
A szent hamvaknál vagyok.

Calver
röhögve, legjobb és legerõsebb csapat. területenként kiesik kb 2 g tolvaj hiányából, de ha nagyon hiányolod, Wynne + haste, és végigfutod tolvajjal a csapatban az aktuális helyet.

tanknak a legjobb az elején... damdamdam... Sten, majd amikor 12. szintet eléri, cseréled Alistair-re. miért? mert 3 mágussal igencsak hatékony technika ha a tankkal mindent behúzol és szépen büszkén lövöd alá a tûzgolyókat, bár egy "kis" fire resist nem árt - viszont Alistair-nek nincs 12. szintig olyan képessége, h ne boruljon fel (Shield Wall + Shield Expertise), míg Sten-nek ott az Indomitable. de ha nagyon akarod, hagyhatod a játék végéig is Sten-t tanknak, vagy akár cserélheted Oghren-re - csak ne spórold a constitution-on.

röviden és tömören ez a jó technika ilyen csapattal, és nagyon, nagyon megéri - még Nightmare nehézségi szint is nevetségesen könnyû lesz így.

Fantusz
Három mágus, és Leliana (szigorúan csak íjjal) - a nõi légió <#eplus2>

teljesen mind1 milyen a csapat, gond nélkül végig lehet vinni bármilyen elosztásban

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

rodzsi
Hát nemtom akkor nekem van a leggyengébb csapatom 😄

Fö kari... harcos/harcos/pajzs fegyver skillek
Sten kétkezes skillekkel
Morrigan
Leilana ijjal és törökkel váltogatva

MrStokes
Sztem 3 mage 1 tank az egyik legerosebb osszeallitas ha tudja az ember hogy mit csinal. Vki korabban irta is hogy mar-mar tul konnyu vele a jatek.

En spec. 2 mage (fo karakter es Morrigan, ill. neha Winnie), tank, "dps warrior" felallassal toltam az ido legnagyobb reszeben.

Csacsi
Szerintetek egy ilyen csapattal végig lehetne vinni a játékot?

Fõ karakter (Mage), Morrigane, Wynne (healer), és egy tank, bár nem tudom ki lehetne. Alistair, vagy Oghren?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.