Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Szükség esetén használd a Space-t.
Az irányított karakter cselekedeteit te befolyásolod (célpont kiválasztás - akció), ha célpontot váltasz elsõ klikk a támadás, tehát az akciót is ki kell jelölni.
Többi csapattagodnál fontos a jó taktikai beállítás, mikor-milyen cselekedeteket hajtsanak végre.
Taktikán belül az elsõ pont, hogy mikor igyon a karakter gyógyitalt, mágusoknál második pont, mikor igyon lirium fõzetet - ezt követõen jönnek a cselekmények.
Mágusbottal a kézben a varázslóid nem fognak neki pofozkodni, klasszikus mágus bot nélkül idiótán viselkedik, kard a bûvharcos kezébe való, de az már inkább harcos.
Nem irányított mágus, ha nincs a taktikán beállított cselekmény az adott pillanathoz, bottal fog lövöldözni, ami mana kímélõ cselekmény, de nem kezd el pofozkodni.
Mágusok alapértelmezetten nem agresszíven támadnak, mint a harcos, elõvigyázatosak, óvatosak.

Taktikán belül mágusoknak be lehet állítani olyanokat is, hogy "célzás hosszú távra - képesség használata: tûzlabda", vagy "célzás rövid és középtávra - képesség használata: fagykúp", "legalább három ellenféllel néz szembe - képesség használata: elmecsapás", stb.
A taktikában beállított képességeket akkor használják a nem irányított mágusok, ha van elegendõ manájuk (ezért fontos, hogy automatikusan igyanak liriumfõzetet), a veszély az, hogy így nem fognak mérlegelni, saját csapattagodat is lefagyasztja a fagykúppal, ha ellenség van a közelben, s a harcosod is hatótávon belül van.
Taktikai beállítás nagyon hasznos minden csapattagnál, némi gyakorlattal folyamatosan lehet harcolni, idõnként a kényesebb karakter irányítását átvenni, pl. a healert kivinni a csata közepébõl, s a többi mágust úgy irányítani, hogy lehetõleg minél kevesebb baráti tüzet okozzon.

JethroHUN
Vagy egy tipp, kicsit radikális de jó 😊 amikor egy kupacba vannak sokan, bénítsd le õket. Majd arra aki középen áll védõpajzs majd emberzúzó ketrec. Kis lökés hullám 😊

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

A kombókat olvastam, a wikia-n végigpörgettem a DA témát, csak van ami nem világos.

Pl. ez a a varázslás se. A célkereszt szürke céltábla ha nem ellenfélre mutatok a varázslattal, sárga céltábla ha igen. Azonban ha ellõ egyet, utána meg áll mint fasz a levegõben, ha megint ráklikkelek egy varázslatra, majd a célpontra, akkor már csak kard ikont mutat, és nekiáll lefutni a távot, majd ököllel verni a célpontot, varázslás meg az ablakban. Pedig a cooldown már rég lejárt, valamint ugyanez megy akkor is ha másik spellt akarnék ellõni, holott azt még nem is használtam, így cooldown alatt se áll. Na ez mi?

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Fantusz
Minden egyes spellnek van visszatöltési ideje, a reg idõ lejárta elõtt nem lehet az adott spellt újra használni, de másikat igen, ha van elegendõ mana.
Néhány erõsebb varázslatnak van betöltési ideje is (inferno, villám vihar, jégvihar, stb), ha közben megzavarják a mágust félbeszakadhat a varázslat, s elõfordul, hogy a varázslat elvész.
A mágusbot távolsági fegyverként szuperál, a bottal "lövöldözés" nem számít varázslásnak, a botokat érdemes lecserélni, jobb bónuszt adókra (a Lord magiszteri bot a körtoronyban megvehetõ - nem olcsó mulatság)

A varázslás önmagában is egy külön játék, gyengének tûnõ varázslatokat összekapcsolva fel lehet azokat erõsíteni, 10 varázslatkombinció van a játékban.
Fagykúppal lefagyasztott ellenfelet sziklaököllel (de fegyverrel is) össze lehet zúzni, az egyébként nem túl hatásos "csúszós anyagot" be lehet gyújtani, így már nem csak korcsolyáznak rajta az ellenfelek.
A többi kombináció is érdekes, némelyik élatmentõ, másik pusztító lehet - érdemes használni ezeket, de egy játékban nem fogod mindet megtapasztalni.

cikasz
Ha nincs target és varázsolsz akkor jelenik meg a célkereszt. Ha ráviszed ellenségre akkor mindig kard.

http://www.akciofigura.hu

A varázslás itt hogy megy? Azt látom hogy point&click az egész, csak azt nem értem mitõl lesz egyszer célkereszt, máskor meg kard alakú a kurzor ha kiválasztok egy spellt és lõnék vele. A cooldown már rég lejárt. A cooldown amúgy csak egyes spellekre vonatkozik, vagy amíg az egyiké tart, addig mást se lehet castolni?

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Fantusz
Gyógyitalokra, mana italokra szükséged lesz, de ott van veled Morrigan, aki képzettebb gyógynövénytanból, õt érdemes tovébb "oktatni" alkimiából, fõkarakternek fölösleges arra pontokat herdálni.
Klasszikusan varázsló mágusnak fölösleges a spacializáció, de a szellemgyógyítást érdemes megtanulni, annak hasznát veszed, illetve a vérmágiát felveheted a bonuszai miatt, de oda soha nem adtam pontokat.
Alakváltás, bûvharcos spec harcost csinál a mágusból, ha valóban varázsolni akarsz mindkét specializáció felejtõs.

Minden iskolán belül vannak nagyon hasznos spellek, illetve kevésbé hasznosak is.
Nem kell alábecsülni az elsõ két csoport varázslatait (pl. elmecsapás, fagykúp), nagyon hatásosak tudnak lenni.
A tûzgolyó az egyik leggazdaságosabb varázslat, rövid a visszatöltési ideje, területre hat, viszonylag távolra is castolható.
Az összes karaktert beszámítva a mágus képes legnagyobbat sebezni, igaz a manacsapás csak varázshasználó ellen hatásos.
Alvás-rettenet, erõtér-emeberzúzó ketrec varázslat kombinációk, de külön is hasznosak (erõtérrel lehet védeni barátot, kiiktatni ellenséget).
Gyógyítás, különbözõ rúnák ugyancsak hasznosak lehetnek.
Csapatban lehet három mágusod, a fõkarakter, Morrigan és Wynne, így nagyon sok varázslatot használhattok, néhányat nem árt, ha többen is megtanultok(pl tûzgolyó, elmecsapás)

Sajna nem értek a varázslókhoz. Én warrior, Rogue fan vagyok.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Néztem a vérmágia spelleket, de nem dobtam magam hanyatt tõle. Jók ezek? Gyógyulás -90%, cserébe csak 50-100%-kal többet leechel. Milyen resistek vannak leechre? Nem sok RPG-t láttam ahol ezek hasznosak lettek volna.

Van benne halálmágia meg vérmágia meg sokminden nyalánkság. Én sose szoktam mágust irányítani, szóval egyéb másban nem tudok segíteni. Esetleg a lentebb #11978-ben megadott official guide-ban megnézheted mit ajánlanak, meg hogy mi a felhozatal.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Most kezdtem el a játékot, mágust indítok.
- Mit érdemes választani (skillek, spellek), és mit ajánlott inkább kihagyni? A cone of coldot nagyon ajánlják mindenhol, meg a potion gyártást, ezen kívül vmi tuti tipp? Nézem a spell listát, nem nagyon látok halálmágiát, pedig a D&D-ben nagyon bírtam a finger of death, wail of the banshee szerû dolgokat.
- Direkt sebzésre, vagy hold/charm szerû dolgokra érdemesebb ráfeküdni?
- Érdemes specializálódni, vagy maradjak mezei mágus? (D&D-ben pl. a mezei kaszt elõl viszi a pontokat a spec, itt nemtom hogy mûködik).

Sajnos megerõsítem! Az XBox360-as verzióba NEM megy át a Helm of Honnleath. Az eredeti+Ostagar-os cuccokon kívül semmi mást nem importál át az Awakeninge. A fesztiválos ajándékok sem (belértve a cukorkákat és egyéb nem specifikus cuccokat is).
Ami kifejezetten fáj az a "superman"-es meteor darabból kovácsolt kard. Az se ment át Xbox360-on. Pedig magát a meteordarabot az alapjátékban lehet megtalálni (a kardot viszont a Solider’s Peak-en kovácsolja a kovács).
Pedig az egy rohadt jó kard volt.

Az õrházba csak akkor tudsz bemenni, ha a csempészeket segíted. Akkor kapsz egy küldetést, ami bejuttat.
Kikerestem neked a Wending Wood-os questet.

Wending Wood Stone Puzzle

cikasz
Hát ez nem igy van mert ha lefexel Morrigannal akkor nem hal meg senki!

berczy
Igen, arra. Így sem megy. Ég mind, de nem történik semmi... 😞

Még egy kérdés. Amarathine-ban hogyan lehet feljutni az õrház tetejére?
Van egy ajtó fent, de kulcs kell hozzá.Az meg nincse... 😞

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Nekem jóval szerényebb felhozatalom volt. Stone Prisoner, Blood Dragon Armor és XBox360-ra (angol nyelvû). Kevesebb cucc és többe került.... az vigasztal, hogy ágyól fekve nagyképernyõn tolhatom.

gerey
Ige stone prisoner, blood dragon armor, dalish promise ring, meg a könyv nekem ezek voltak hozzá, pc-s verzió, és a cdg-nál vettem.

Igen? Hmm... nekem is sima változatom van. Nekem alapba a Stone Prisoner DLC-t adták hozzá.

gerey
Nem, a simához is adták egy akció keretében január környékén, aki korábban vett a blokkjával kérhette ezt utólag is, viszont ha jól tudom hamar elfogyott.

Ez gondolom az Awakeningben lévõ gyújtogatós körökrõl van szó. A lényeg, hogy minden kövön égjen a tûz. Haldj kívülrõl befelé spirál alakban, de szerintem több megoldása is van. Ha mind ég, megjelenik egy láda amiben a játék legjobb medálja van benne.

Bezzeg a Mass Effect gyûjtõi változatához nem adtak hozzá ilyet (sem 1.-hez sem a 2.-höz). Viszont volt a Official Guide-nek külön gyûjtõi változata, amihez hozzá adtak egy artbookot, ami jóval bõvebb volt mint amit a jétkhoz adtak artbook (ezeket sepciel én megvettem, mert Mass Effect megszállott vagyok).
A Dragon Age-hez meg ezek szerint hozzá adták (gondolom a gyûjtõi változathoz).

gerey
Ezt nekem adták a játékhoz, magyarul amikor megvettem, sok érdekesség van benne amit elsõ végigjátszáskor nem vettem észre. Utána már ezzel toltam.

berczy
SziasztoK!

Nem tudjátok véletlenül, hogy a bûverdõben a kõkörnél, ahol meggyulladnak a lángok mi a lényeg? Nekem nem sikerül rájönni.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Nem tudom volt-e itt már fenn, de gondoltam sokaknak jól jöhet.

Dragon Age Origins - Prima Official Game Guide

Hello.

Miért lehet az, hogy eredeti a játékom (PC), de a megcsinált vívmányok után nem kapok pontot? A játékosprofilban mutatja, hogy mi van már teljesítve és mennyi pontomnak kéne lennie, de hiába frissítek mindig 0 marad. Iszonyatosan idegesít, hogy Levi ott ácsorog a táboromban és nem tudom teljesíteni a küldetést.
Elõre is köszönöm a tippeket és a segítséget.
akkor nemjáctszasz vele.... ennyi 😊 sztem tuti
Ezt az awakeninget sztem kicsit összecsapták. Az importálás is eléggé no comment meg azis, hogy irreveláns, hogy hogyan fejezted be az origins-t azon kivül, hogy a fõkarakter feláldozza magát minden befejezésnél lhetne pár kisseb változás. Nameg a végén amikor megostromolják a darkspawn a várost ott is lehetne Alistair elhiszem, hogy királyként sok a dolga de egy város védelme akkoris elsõbséget élvez mégha Archdemon hiján a darkspawn-t nemis tartja oan nagy fenyegetésnek. A többiek meg pl.: Leilana-val en ugy beszeltem meg az origins-ben, hogy ha vége velemtart eztis belehetett volna rakni ahogy Shale-t is ha ráveszem, hogy jöjjön. A karakterekkel való beszélgetés hiánya meg csak hab a tortán.
Na most elbizonytalanítottál. Úgy emlékszem rögtön az elején a warriorommal sisakot keresgéltem, pedig eredetileg a Helm of Honnleath volt rajtam (és tényleg XBox360-on játszom). Le elenõrzöm majd. A mostani rugómon is az van.

Calver
nekem megmaradt PC-s verzióval, DA wiki is egyetért - de ha jól emlékszem te xboxon tolod, ott lehet h felszívódik.

"The trees move. Do you not see it?"

Helm of Honnleath sem megy át az Awakening-be sajnos, csak az Ostagaros cuccok.

wedge31
Nálam már az alapjáték alat megvolt mind a három végigjátszásnál kicsináltam a fiut, nekem ellenszenves volt a kis szüzike.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

MrStokes
Ezert is lesz jo a kov. dlc, amiben mindezert majd jol kibelezheted Alistair-t! 😄

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

cikasz
Igen az tényleg vicc volt ahogy Alistair viselkedett 😞
Az oké, hogy király meg minden , de mennyi mindent véghezvitt együtt a fõkarival.

Fantusz
Sajnos katasztrófa, ahogy az importálást megoldották, pontosabban nem oldották meg.
Nem is a jónéhány elvesztett cuccot sajnáltam, Oghren is majdnem olyan idegen lett, mint azok a karakterek, akikkel az Eszmélésben találkoztam elõször.
Stat pontokat lehet osztogatni tetszés szerint a karaktereken, ebbõl a szempontból mellékes volt, hogy Oghren más képességeket hozott, mit az alapjátékban kapott, de a közös harcok után ugyanolyan semleges karakter volt, mint a többi, ráadásul még beszélgetni sem lehet velük.
Alistair, Wynne néhány másodperces megjelenésének pedig végképp nem volt értelme, majdhogynem elküldtek a fenébe, modván õket nem érdekli az éjjfattyú invázió, fontos dolguk van.

MrStokes
Az a vicc, hogy ott sem.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

cikasz
Egyébként a bolti verziónál sem viszi át?

Szisztok!
Eljutottam az "Eszmélés-ben" a Bûverdõbe ott találtam egy pentagrammát azzal mi és hogyan kell csinálni valamit? Segítséget elõre is köszi.
Sziasztok!

Segítsetek! Teljes képernyõs módben eltûnik az egér kurzorja és a játék játszhatatlan, tudtok erre valami megoldást? Ablakos módban rendesen mükszik de úgy nem az igazi.
op.:W7 64bit
VGA.:Sapphire HD5870
Mon.: HannsG HG281DJ 28"

Elõre is köszönöm!
cikasz
Gondoltam, hogy ilyesmi lesz 😄 köszönöm.
Már a hûségesküknél járok és még mindig nincs cipõm. Mezitláb mászkálok <#nevetes2>

Calver
DLC-s cuccok nem mennek át Awakening-be. a csizma gondolom Lion's Paw, ami bizony ilyen. egyedüli kivételt tudtommal a RtO-s tárgyak képeznek, na meg talán a Helm of Honnleath.

"The trees move. Do you not see it?"

cikasz
Sziasztok.
Nem tudjátok, hogy az mitõl lehet ha importálom a vérvonalakból a karakterem az eszmélésbe akkor pl a csizmája nincs raja meg több cucca sincs meg?
köszi.
(sarki fûszeres verzióm van)

a feketelápba vannak a sárkánycsontok amiket érdemes összeilleszteni mert 1 hatalmas sárkányszellemet idéz meg ami erõs jócucot dob és látványos 😊 a láp királynõje vagy mi.... érdemes leölni

az eszmélésbe a sentinel set kegyetlen erõs sztem a leg erõsebb még a wade féle cucok is elbujhatnak
Ki ám. Egyedül a helyezkedés okoz még problémát. Gyakran kényszerülök szemtõl szembe küzdeni. Meg a staminám is csak moderált ideig tart ki, de ezen próbálok javítani. Viszont alig találnak el.

berczy
Szia!

Nem, Vista x64. Kompatibilitási módban is próbáltam, de úgy sincs semmi változás.
Kb. úgy néz ki a dolog, hogy játszok, játszok, egyszer csak egy minimális villanás, majd lefagy az egész. Akkor ctrl+alt+del és után várok, hogy visszaváltson a játékba. Megy tovább rendesen, majd ugyan ez.
Hol sûrûbben, hol ritkábban, de nagyon idegesítõ!
Erre kellene rájönnöm, mert néha a hajamat tudom tépni. 😞

gerey
Azt ajánlanám, hogy sorban tedd fel mindet, baj nem lehet belõle.

attiGT
Sziasztok,
felraktam a játékot, az lenne a kérdésem, hogy az 1.03as patch a legnagyobb igaz? És rögtön telepíthetem azt, vagy sorrendben 1.01, 02 is szükséges hozzá?

Fantusz
Néhány napja még nem voltál tökéletesen elégedett a szerencsevadászoddal - ezek szerint jól kikupálódott <#eljen>

Ezt úgy értem elõször egy warriorral vittem végig, most meg egy rogue-val.