18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • lightjack
    szerintem se lehet a DA-t és a a Mass Effectet összehasonlítani. habár mind2 szerepjáték, mégis műfajon belül nagyon eltérőek. am valóban a ME2 ben egy kicsit lebutították az embereket és én is hiányoltam az életet a többi karakterből meg úgy az egész univerzumnól. viszont amikor az egyet toltam sokáig unalmas volt a változatlan mellékküldetések. az ME2 ben ezeket az elemeket javították. sokkal akciódússabb a játék, pörgősebb, és végre nem kell folyton lemenni a mékóval a bolgyókra(ez volt a legszörnyűbb és a legunalmasabb rész az egész gammában). nah ez most egy kicsit OFF téma volt. aki viszont nem játszott Mass Effect sorozatot az mindenképpen tegye meg, aki egy kicsit is szereti a sci-fi szerepjátékot, az első perc után a szívébe zárja:)
  • Fantusz
    Nem kell hozzá mod sem, az ederettörténetek nem túl hosszúak, s mivel a történet is más, szórakozva végig lehet játszani mindet Ostagarig.
    A többi különbségek már jelentéktelenek, de azért megvannak a különbségek.
    Gorim törpe nemessel vált néhány szót, de sokra nem megyünk vele, elmondja hogyan lett kereskedő, nem érdekli a harc.
    Törpe kotoréknak csalódás lesz viszontlátni Leskét, nem a tömlöcben futnak össze, mint a többi karakter.
    Mágusoknak Jowan lesz személyes ismerős, városi elfek a Howe börtönében raboskodó nemes nem lesz ismeretlen, de ezek már olyan aprócska eltérések, hogy csupán ezért nem érdemes végigjátszani, de az eredettörténeteket szerintem igen (törpe nemessel még "előtúrázhatunk" is Mélyutakon)
  • Fantusz
    Nekem is sokkal inkább bejövős a Dragon Age, mint a Mass Effect2, ezért sem lelkendezek túlzottan azért, hogy a ME2-vel példálóznak a DA folytatását illetően.
    Nem rossz játék a Mass Effect2 (sőt, sokaknál megelőzi a DA-t), oké, hogy szépek a videok, amelyek összekapcsolják a történetet, de a karaktereknek alig volt személyiségük a ME2-ben, s érzésem szerint már az Awakening is erre hajazott.
    Csökkentett párbeszéd lehetőségek, s a főhős cselekedeteire sem különösen reagáló csapattagok nálam egyértelműen lebutítást jelentenek.
    (ennek ellenére, akinek tetszett a Dragon Age, s még nem játszott a Mass Effect-el, ajánlott darab)
  • böröczk
    Ha pedig valaki kíváncsi az összes eredetre, de pl nem kíván törpöt indítani (lásd én), akkor arra is van már mod, hogy bármilyen kaszttal bármilyen eredetet végigjátssz. Mondjuk nyilván ökörség az egész, de ha már valaki sokadjára szeretné vinni, akkor simán be lehet játszani egy ilyen buherát. Én pl eddig csak mágussal és szerencsevadásszal játszottam, szerencsevadásszal már kétszer is, és most újra elöszedtem a játékot, szintén rouge-ot indítottam. : P És még ezt leszámítva is bárhol dönthetek máshogy, mondjuk általában a föbb döntéseknél ugyanazt az utat választom, feltéve, ha nem befolyásolja olyan nagy mértékben a jó-rossz mivoltját a karakteremnek : D
  • böröczk
    Egyébként a Witcherre még mindig jobban hasonlít, mint a Baldursra vagy Dungeon Siegere.
    Mondjuk igazából én egyikkel se tenném egy kalapba, egyébként a legjobb játék, amivel valaha játszottam kategóriájában.
  • lightjack
    nah igen tulajdonképpen pont ezek a dolgok teszik ezt a játékot többször újrajátszhatóvá. következő 1-2 újrajátszásnál még mindig tudsz újakat felfedezni, pl ezek a küldetések.
  • Fantusz
    Miért hatan, ha lehetnétek tizen is?

kutya
    Alistair
    Morrigan
    Leliana
    Sten
    Pala
    Wynne
    Zevran
    Oghren
  • Fantusz
    A kutyát kivéve minden csapattagodnak van egy személyes küldetése is.
    Morrigan nem sokat kertel, ha a Körtorony küldetését csinálod (csináltad), s szóba elegyedel a boszival, rögtön előáll a kérésével, a többi csapattagod viszont csak akkor, ha eléggé megbízik benned.
    Itt is különcködik a banya, ő semmiképpen nem megy veled a küldetése fináléjára, a többieket viszont vinned kell.
    Leliana személyes küldetése pl. egy rajtaütéssel indul, ha nem viszed sehova a leányzót, kimarad a küldetése, de Zevrannal rendre úgy jártam, hogy velem sem volt, amikor keresték a régi cimborái, s az elf is elősétált valahonnan, mehetett a buli (nála itt szélsőséges helyzetek is előadódhatnak, attól függően, hogy bántál vele: a harc után elhagyhatja a csapatot, továbbra is veletek maradhat, de rád is támadhat, ha nagyon nem kedvel)

Orzammar előtt álldogál egy kereskedő, aki használt cuccokkal üzletel.
    Amikor először mentek, vidd oda Stent.
    Lesz egy párbeszéd, amit ugyan nem tudsz mire vélni (ez is egy aprócska finomság, Sten nélkül nincs miről beszélni (majd később lesz)
  • MerlinW
    A térkép jobb felső sarkában. A kutyát ne küldd el, mert az végleges. Majd lecseréled a csapatot. felső menüben van a csapatválasztó gomb - már amikor aktív.
  • Mike at home
    és hol a tábor?

mondjuk jobb lenne ha hatan lennénk
  • Fantusz
    Senkint nem kell elküldeni, azok a társak, akiket nem viszel magaddal, a táborban várnak.
    Néhány csapattagot el is lehet küldeni, vagy be sem veszed a társaságba (kutya, Leliana, Sten, Wynne, Zevran) de nélkülük szegényebb leszel küldetésekben, lehetőségeben - miért küldenéd el.
  • ShaiHulud
    ja csak 4en lehettek, lesz meg tobb tars is akik kozul valaszthatsz:) de ez is noveli az esetleges ujrajatszas elmenyet, hisz akkor vihetsz 3 masik tarsat, akikkel teljesen mas elmeny lesz a jatek.
  • Mike at home
    komoly, hogy csak 4-en lehetnek a partiban?
    Most velem van alistair, Morrigan és a kutya
    és lenne plusz 2 jelölt
    most küldjem el a kutyát?
  • Fantusz
    Ne játsz vele olyan sokat, mert még véletlenül megkedveled

Nem is tudom hányszor játszottam végig, s még a többszöri végigjátszásban is voltak aprócska, de jópofa meglepetések.

Példának okáért ott van a kupi Denerimben (Gyöngy).
    A tengerászleányzótól megtanulható a párbajhős specializáció, cserébe annyit kér, hogy kártyázz vele...
    No és, ha jobb ötleted van?
    Itt jönnek az aprócska variációk, nem mindegy, hogy kik vannak a csapatban.
  • Mike at home
    én meg fél 4-ig játszottam ezzel a "szarral" :)
  • ShaiHulud
    4kor keltem:)
  • Mike at home
    köszi
  • Mike at home
    te sem sokat alszol :)

én ma már dolgoztam is :)

mondjuk játék helyett inkább dolgozni kellett volna, na mindegy
    de kész lett
  • ShaiHulud
    alapbol nincs. 2 mod van ra, hogy legyen.

1. Warden's Keep DLC-t vegig viszed es akkor ott lesz egy ladikad amibe pakolhatsz.

2. felrakod ezt a mod-ot es akkor a party campben az egyik sator melett lesz egy ladika.
  • Mike at home
    jó lesz ez :)

van valami ládaféle ahová tudom pakolni a jelnleg felesleges de később még kellhet cuccaim?
  • Fantusz
    Sok hasznos dolgot be lehet állítani a taktikai képernyőn, de vannak olyanok, amiket érdemesebb kihagyni, s azokat a képességeket csak kézi vezérléssel használni.
    Ilyen a mágusoknál a fagykúp és a tűzlabda, az AI nem mérlegeli a baráti tűz sebzést.

Első helyre mindenképpen a gyógyital ivás kerüljön, ezt mágusoknál a manaivás követi, majd jöhetnek a képességek.
    Rengeteg a variációs lehetőség, ki kell tapasztalni kinek mi jön be, el lehert érni, hogy egy normál csata space nélkül lemenjen, elit ellenfeleknél viszont kell a kézi irányítás.
    A fentebb említett fagykúp, tűzlabada, területre ható varázslatok, vagy a manacsapás is kézileg irányítva hatékonyabb, Leliananál pedig el kell dönteni, hogy íjász, vagy dualos legyen, nem lehet normálisan beállítani a fegyverváltást.

Hiába van alapra állítva az íj, ha kap egy utasítást, hogy közelharci támadáskor váltson fegyvert, de közben íjjal is támadják, nem fog mást tenni csak a fegyverét cserélgeti.
  • MerlinW
    Fentről lefele teljesülnek a szabályok sorrendben. Az hogy mikor mit csináljanak szerintem egyértelmű, oda van írva minden. első oszlop a mikor, második oszlop a mit. Jobb felül pedig a viselkedés. Íjász, mágusnak célszerű távolságtartó vagy óvatos(vagy valami hasonló neve van) magatartást állítani, így nem kerülnek hozzájuk közel, menekülnek ha feléjük indulnak.
  • lightjack
    nah igen én is hálás lennék ha vki dióhéjban összefoglalná h hoygyan is kell használni a taktikai képernyőt. mondjuk én inkább mindig mindenkit kézzel kezelek sosem hagyom hogy a gép maga lője el a karijaim képességeit. am sztetek hasznos 1általán az a taktikai képernyő? v jobb hogy inkább minden pillanatban én irányítom??
  • Mike at home
    megoldottam
    nem másolta fel telepítéskor a magyar file-okat
    milyen szerencse, hogy minden rarban van fent a lemezen
    a magyar fleokat csak ki kellett tömöríteni

jó lesz ez, csak a kamerakezelés kicsit nehézkes
    meg a taktikai képernyőt még nem igazán értem

pl. hogy állítom be, hogy amig én karddal ütöm, a társam addig szépen megáll kissé távolabb és ijjal lövi a célpontomat, de ha ráront vmi, akkor elteszi az ijat és közelharci fegyverre vált?

mi az hogy virágbolti? erdetim van, igaz kölcsönben
  • Fantusz
    Ott lenni kell egy legördülő menünek, ha a játékban benne van a magyar nyelv.
    Sőt, ha virágbolti példányra rendesen rátelelíted a hivatalos magyarosítást, akkor is aktiválódik, ha addig "szürke" volt.
    Az ini-ben átírás nem segít, ha hiányoznak a megfelelő fájlok a játékodból.

(kipróbálhatod: hu-hu)
  • Mike at home
    nálatok a dragonage.ini-ben mi van?

[GameOptions]
    Locale=en-us
    VOLanguage=en-us

hu
    vagy hu-hu
    vagy Hungarian
  • Mike at home
    hm... nálam ez en-us és English :(
  • Fantusz
    A Dragon Age hangulatát többek között a párbeszédek is javítják, minden csapattagnak van véleménye a történtekről, amit alkalom adtán szóvá is tesznek, nem csak a főhőssel kommonikálnak, hanem egymással is, s olykor igen mókás párbeszédek alakulnak ki.

Mondjuk a csapattagok egymás közötti párbeszédjénél sokszor meg kell állni, illetve hátra nézni, ezt jobban is megoldhatták volna.
    Ezek a beszélgetések olyankor zajlanak, amikor mozgásban van a csapat, elől halad az irányított karakter, s mögötte megy a társalgás, de a felirtaok csak akkor jelennek meg, ha a beszélgető karakterek is látszanak a monitoron (aki perfect angolos, annak ez nem gond)
  • Mike at home
    hű, nem hittem volna, hogy ilyen is létezik, ezek szerint másokat is zavartak a kb 6 pontos betük

köszönöm szépen!
  • ShaiHulud
    http://www.dragonagenexus.com/downloads/file.php?id=73
  • ShaiHulud
    szovegre van mod dragonagenexuson.
  • Mike at home
    de
    pl. anno azt mondta a transport tycoon-ra hogy mennyire szar, aztán mennyire tetszett később (nem egy mai darab, de tipikus példa)
    de sorolhatnám még a címeket
    kevés olyan játék van ami elsőre tetszik, még kevesebb amit végig is játszok
    (arról nem beszélve, hogy én egy játékkal el vagyok fél évig, pl. Fallout 3-mal is több mint 300 órát játszottam eddig)

egyébként valszeg a DA buktája nem is játékmenet lesz, mert a Dungeon Siege-t spec végigjátszottam anno - a steampunk elem kifejezetten jópofa volt, hanem a hangyafasznyi szövegek silabizálása
  • MerlinW
    Megértjük a dilemmádat, de ez tényleg nem a mi problémánk:) Van akinek nem tetszik ez a stílus, valakinek igen. Én pl. 5 és félszer játszottam végig. Ennyi.
    Ezért mondtam, hogy ott van előtted a játék, játssz vele. Ha unod, nem érted, nem tetszik, hagyd abba és töröld. Vele és nélküle is teljes életet fogsz tudni élni, hidd el nekem:)
  • lightjack
    nah igen télleg amilyen az első benyomásod általában olyan lesz a többi is, játékok esetén. nem fog teljesen megváltozni a stílus időközben egy dragon age-ről witcher-re, úgyértem nem lesz hirtelen az h neked kell célozni meg ütni a karddal stb. ha tetszik told ha nem akkor ne. ilyen egyszerű
  • Fantusz
    Indító képernyő - beállítások - grafika.

Felbontás, képarány, élsimítás, és a többi lehetőség között itt lehet felirat nyelvet választani.
  • Mike at home
    annyit kell tudnotok, hogy az baj velem, hogy hajlamos vagyok arra, hogy első benyomásra ne tetszen valami, de aztán nekiülök, és kiderül milyen frankó kis játék

na szal télleg nekem kell eldöntenem :)
    magyar feliratra mi lehet a megoldás?
  • Fantusz
    Múltkor beleolvastam egy futball manager topicba, ahol a fórumozók lelkesen mesélték egymásnak, kiket igazoltak, hogy sikerült a szezon, stb.
    Biztos bennem van a hiba, de nem kaptam kedvet ahhoz a játékhoz, pedig csak jókat olvastam

Sem rábeszélni, sem lebeszélni nem foglak a Dragon Age-ről, cserébe annyit várok, hogy tudd egyedül eldönteni, hogy tetszik-e a játék, vagy sem - utóbbi esetben nyugodtan hanyagold, ne kövesd a meg nem nevezett fórumozó példáját, aki leírhatatlan kínok között, akarata ellenére játszik a DA-vel.
  • Mike at home
    mert hátha mondtok olyat ami miatt megtetszik
    meg azért 15 gigában csak van valami
  • Fantusz
    Az ostagari csata után a kunyhóban éledezve Morrigan kerek-perec kijelenti, hogy ő nem healer, Flemeth mentett meg, s gyógyított meg - anyja lánya, miért ne lehetne ő is alakváltó healer?
    (mivel sárkánnyá változni nem tud - pontosabban eredeti alakjában is egy sárkány - az alakváltás fölösleges neki
    )
  • MerlinW
    Akkor ez nagyon nem a Te játékod. Egyébként nem értem miért van szükséged info-ra, ott a gépeden, játszol vele amíg leköt, ha pedig nem köt le, elfelejted. Nem kell ezt túlspilázni. Az első 1 órában minden benne van.