Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.freetvmaci.info/
Kicsi ország vagyunk? Igen. Nem nálunk termelik a haszon nagy részét? Egyértelmû.
Ellenben az, hogy az alapjáték magyar, a DLC-k egy része magyar, más része nem is telepíthetõ a magyar verzióra, maradjunk annyiban hogy érdekes húzás.
Ugyanis egy termék vagy magyar nyelvû, vagy nem. Vagy eladom, vagy nem. Ez pedig a kettõ közti verzió. Ami majd a DA2, és ME3 eladásain lemérhetõ lesz. Ez pedig, üzletileg HÜLYESÉG, emberileg gennyesség.
Pláne egy ME2 esetében, ahol a 2 és 3 közti átvezetõ részt kapjuk DLC-k formájában. Kivéve a magyarok, csehek, lengyelek.
Vagy nem is honosítok adott nyelvekre, (és akkor az utólagos honosítás lehetõségét biztosítom) vagy honosítok, de TELJESEN. Minden más üzleti megoldás amatörizmusra, dilettantizmusra vall.
Dióhéjban ennyit tudok róla. Jah és annyit, hogy jövõ héten kedden már tölthetõ 5 dollár vagy 400 MS pontért.
Golems of Amgarrak
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ki fogja megvenni az új DLC-t? Egész jónak ígérkezik és jövõ hét kedden fog érkezni!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Azonban sajnos ez a tendencia megmarad, míg a casuel gamerek vannak többségben!
Egyikre se mondanám, hogy rossz játék, és azt se mondanám, hogy egyik csapat kevésbé jobb mint a másik. Én azt mondom, hogy mást vártam ME 2-tõl mint ami lett, ezért csalódtam (Eddigi hírek alapján DA 2 is hasonló vonalra mozdul majd el, de ezt még meglátjuk).
A DA egy hardcore RPG, míg a ME akció-RPG, ahol inkább az akció részre mentek rá. (fõleg a ME2-ben)
Ennek alapján természetes, hogy másképp dolgozik a két stáb, hisze más dolgok a fontosak a végtermékekben.
Most meg lehet engem kövezni, meg le lehet hordani bárminek, de az akkor sem fog változtatni ezen a tényen!
Szerintem a Kotor 1 óta nem volt ilyen jó csapat alapú rpg, de lehet még azelõttre kéne visszamenni idõben, hogy jobbat találjunk.
Nem a hazai piacrol szedik be azt tiz+ nullát, ami egy-egy pénzügyi jelentés tartalmaz.
hát ha valakit ennyire zavar hogy fizetõs egy dlc vagy bármi, akkor napi ajánlatom :
torrent-finder.com
abszolút gratis...
akinek van rá pénze, az megveszi úgyis, nem a hazai játékostársadalmon múlik egy játékfejlezstõ/kiadó pénzügyi helyzete, ha egyetlen ember se veszi meg itthon is mindegy nekik, a bevételeket nem mi adjuk. persze ha itthon is veszik annál jobb, majd ha több fogy akkor kiadják magyarul is. ha több lesz a pénzem, én is többet fogok eredetiben megvenni, mégha félév/éves lemaradással, olcsóbban is
Tehát kb ez a prioritás, elsõdleges SWTOR, másodlagos ME, harmad... DA...
És a megvásárlással nem csak és kizárólag az EA-t támogatod, hanem a Bioware-t is. Elismered, hogy majd 4 napon keresztül remek szórakozást nyújtottak, és gyakorlatilag a vásárlásoddal megkéred õket, hogy gyártsanak még ilyen vagy ennél magasabb minõségû programokat.
EA tudja, hogy a Bioware csapat profi és tudja, hogy játékaik 90% vagy mégtöbb százaléka sikeres. Látják a Dragon Age eladásainak számát, és nem hiszem, hogy érdekük a hatalmas Bioware rajongó tábort 1-1 butítással eltávolítani a cég szeretetétõl.
Dragon AGe 2-t meg még ne temessétek, bizalom van. Bioware még nem okozott csalódást! Amíg nem ültünk le és játszottuk végig, addig bármi lehet. Ha ez már megtörtént és a végén az EA hibájából szart kapunk, akkor jogos a felháborodás, addig meg bármi lehet. (És itt most EA-Bioware-rõl van szó más EA és más fejlesztõrõl, ezt ne feledd el!)
EA-sok látják az eladási adatokat, látják, hogy honnan mennyit vásárolnak, melyik országban hogy fogynak a DLC-k. Nem az ujjukból szopják az üzleti döntéseket. Ez egy nagy kiadó és már van jócskán tapasztalatuk (félreértés ne essék nem védeni akarom õket), õk üzleti, jövedelmezõségi szempontok szerint döntenek. Biztos van egy profit céljuk (terv) 1-1 régióban. Ahol az elõzetes eladások alapján ezt a tervet szerintük nem érnék el ott csökkentik a supportot (lásd. nem magyarítják a DLC-ket). Mint már leírtam Magyarországon az átlag fizetések alacsonyabbak számos külföldi országénál (mégha ott drágább is az élet, de a fizetésekhez mérve a szórakoztató tartalmú játék szofverek ára ALACSONY és ez a kulcsszó!). Nagyobb fizetésbõl több jut luxus cikkre (játékok).
Egy átlagos magyar fizetésbõl (130.000 nettó) próbálj meg fenntartani 1 házat, meg 1 autót, esetleg még 1-2 gyereket is nevelni (nyaralásról még szó sem esett). Maradékból mennyi jut játékra (nem sok) és akkor még nem is az igazi célcsoportot a fiatal felnõtteket vettük figyelembe (18-25), akik a pegi 18-as kategória fõbb célcsoportja. Náluk ezek a bevételek még alacsonyabbak. Szóval ez színtiszta gazdasági számítások, statisztika és üzleti stratégia egyvelege és ezt az EA alkalmazza is.
Ezzel az MMO-val meg még én is jáccanék vazze..!
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Why so serious?
Why so serious?
ja és azt ígérte EA hogy minden egyes DLC a ME és DA-hoz ingyenes lesz, aztán egy hónap múlva jött apálfordulat. erre még te is emlékszel.
Why so serious?
nem sõt jó játék és az eggyik kedvencem...
Esetleg a memóriád vagy az egérgörgõd nem mûködik h nem tudsz lejjebb lapozni?
vagy szimplán képzelõdsz akkor meg fordulj orvoshoz.
De én inkább arra tippelek h fogalamad nincs arról h én mirõl beszélek.
Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer
Why so serious?
Vagy lehet vagy olyan helyzetbe akkor meg örülj neki.
Ja és igen én hüyle még megjelenéskor megvettem a Battleforge-ot ami kártya game lehettt tudni h lehúzós elsz, de nagy tetszett meg minden.
Pár hónapra rá EA FAIL lett és nagy csodára nem hypolták szarrá zért nem lett elég sikeres, így hát ingyenessé tették, ami amúgy 12 és még msot is 8 ezer.
persze pontokat kell venni ok de aztán jött h új mapokat basznak kiadni már lassan egy éve.
jött 2 kaidás ami nagy része az addigi ellenfelek egyébként is reskinelt változatuk volt.
a játék szánalmasan bugos és halál unalamas mert a EA Phenomic szarik rá, vagy inkább az EA mert nem hoz eleget a konyhára.
Ezért amíg lehet szépen kifacsarlják amit lehet belõle.
És most lehet jönni h mert a nagy Bioware,,, tudod mi a Bioware most?
Az EA ribanca, ahogy az inifity ward volt az Activisionnak.
Elég vaknak kell lenned ahhoz h ne vedd észre ha nem így van.
Megcsinálják onnantól az egész brand és üzleti dolog a kiadó kezébe.
Az h mikorra ekll elkészülnie egy dlc-nek vagy a 2. résznek az EA-nak van a legnagyobb beleszólása, illetve abba is h mit rakhatnak bele és mit nem.
ugye hogy támogatjuk a termékünket 😄
Why so serious?
DA-t megvettem, ennek ellenére. Mert jó. ME-ME2-t megvettem, mert jó. NfS-t letöltöm, 1-2 óra után törlöm, mert szar. EA játékok 90%-át törlöm, mert sz@r. Maradék 10-et megveszem, mert pont nem érdekel ki a kiadó. De attól, még lehet nem szeretni. Lehet az üzleti politikáját undorítónak tartani.
És BIZONY lehet 2000 is sok. Nekem most az lenne. Szerencsére, nem kell kiadnom.
Ez a gond. A hozzáállás. Mi az, hogy pics@ ország vagyunk? Kell a pénzem, vagy nem. Ennyire egyszerû. (Politika, bár nem akarok belemenni; ha az IMF-nek neki tudunk menni...)
Megszületik a döntés; kell a pénzem. Magyar nem beszél angolul, honosítani kell, mert megéri.
Én meg megveszem, mert nem tudok angolul, amúgy is tetszik a játék, stb. Aztán meg átszabnak a korláton, mert JOGGAL feltételezem, hogy a DLC-t is megkapom magyarul... Hisz a pénzem nagyobb része már ott van nála...
Ez nem kis ország, meg picsafüst probléma. Egyszerû lehúzás. Méghogy nem kell vele játszani, nem kötelezõ megvenni a DLC-t. Ja, csak én nem is tudom, mert magyar verzióm van. EZ ÍGY NEM NORMÁLIS.
2;
Majd ha nem lopják szét...
Felhomályosítalak. Mindenütt, mindig szétlopják. Akárhol, akárki van kormányon. Egyszerûen, mire oda jut(hat) annyira eladósodik erkölcsi, anyagi értelemben, hogy nem is tehet mást. Másrészt, azért akar eleve odakerülni. Nem csak itthon. MINDENÜTT. Ezt nem látni naivitás.
"e szemét EA csak lehúz"
igen csak lehúz.
lopnak,csalnak,hazudnak ismerõs itthonról nem?
Értem én, hogy warezosként utálni kell a nagyvállalatokat mert ettõl jobban érezzük magunkat. "Nem lopnám el, de szemét EA csak lehúz, ha megszûnik sokkal jobb lesz." Azt pedig végképp nem vagyok hajlandó elhinni, hogy valakinek nincs 2000 forintja...
Why so serious?
De nem a dlc-k miatt nem vagyok hajlandó megvenni, azt elég eltölteni úgy is jó az eredetire.
1.Mert nicsn rá pénzem😊
2.Mert a kiadó az EA.
amúgy ha lenne rá ennyiért hülye lennék nem megvenni, bár mivel multi nincs benne így nem tudom lehet megbánnám késõbb.
Mert én fõleg nem vagyok abba a helyzetbe h csak úgy veszegessek játékot, fõleg h eddig sok origi-vel szarul jártam és utólag inkább mást vettem volna meg.
nem politizálni akarok, de majd ha állami szinten nem lopják szét az adóbkól befolyt milliárdokat, akkor az állampolgár is elgondolkodik azon, hogy morális e ingyen mexerezni egy szoftvert, vagy inkább vegy meg a boltba. a jogvédõ szervezetek hosszú évekig folytatták a "felvilágosító harcukat" a médiában és a bûnüldözõ szerveknél is ezen a téren. nos, legalábbis a játékszoftverek tekintetében elbukott a dolog, filmeknél a nagyban dolgozókra azért van némi veszély, zenét meg mindenki letölt, tehát azt nagyban nem is írogatnak eladásra
én se veszem a játékokat egykettõ kivételével, mert nincs rá keretem. bár lenne... amióta válság van, elhalkultak a "vedd meg mert a lopás bûn" címû kiselõadások itt a fórumon is, de visszatérve a játékokat olyan országok játékkedvelõ lakosságának gyártják, akiknek a fiatalok zsebbénze nálunk egy havi jövedelem közeli összeg. OTT meg lehet tenni a boltban való vásárlást, és illik is. ennek ellenére nehogy azt higgye valaki hogy dalolva csengetik ki rá a pénzt, mert sok az illegális kereskedelem és letöltés, de jóval nagyobb arányban vásárolnak. mert megtehetik. és úgy könnyebb, jobb, szórakoztatóbb. belépni egy üzeltbe, kinézni mit szeretnék, megvenni a hozzá adott könyvvel térképpel egyebekkel, otthon kibontani,megcsodálni, telepíteni, simán csak peccselni, nem keresgélni a crackeket neten stb.
na ezért van hogy lehetõleg rávegyék az embereket a vásárlásra a multis korlát vagy bármi egyéb védelem, szándékos hátráltatás a kiforrott verziók kiadásának. így is úgy is megjelenik idõvel az illegál full változat, de addig is sok ember megveszi,akinek telik rá és a kéynelem számít ennyit. itt van a kutya elásva. és mindkét félnek igaza van. a kiadó és gyártó cég nem ingyen dolgozik, megérdemlik a munkájuk gyümölcsét. a játékos meg választhat, hgoy ha van rá kredit, boltban megjelenés után drágán vásárol, szépen mutat a polcon is a díszdoboz és a tudat hogy de jó volt végigjáccani, megérte megvenni. vagy vár vele valaki, míg lemegy az ára, és szépen egy tökéletes játékot fog játszani minden peccsel és dlc-vel, leírásokkal stb. vagy letölt mindent netrõl
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
EA sok nagy címet tett tönkre eddig is, (NfS, MoH, stb) Játékai döntõ többsége lehúzás, semmi több, (Fifa, egyebek) és sokszor már úgy tûnik, hogy EA mottója; 90% marketing, 10% játék. Mert marketingben profik.
Megértem, hogy nem akarja támogatni a kiadót; nekem is van egy olyan érzésem, hogy mihamarabb megszûnik az EA, annál jobb a játékos-világnak. Példának okáért aligha következik Bioware eddigi tevékenységébõl, a 3 ikonos válaszadási lehetõség, amit beígértek (megfenyegettek?) DA2-höz, ellenben EA eddigi "tevékenységében" nagyon is benne van.
Más kérdés, hogy 2 ropi nem pénz ezért a játékért, akkor se, ha az ember nagyon nem szívesen ad pénzt EA kezébe. Például olyanokért, hogy Leilana DLC nincs magyarul. Vazze! Most vagy magyarítom a játékot, vagy nem. Egy rajongó részére a DLC szerves tartalom. El kellene dönteni, mit akarok csinálni, és tartom magam hozzá. Hogy nem éri meg? Oké. Akkor a DA2-t már nem magyarítom. De az is magyarítva lesz, az utsó 2-3 DLC kivételével, mert az már nem éri meg... GUSZTUSTALAN. Addig vagy jó vevõ, míg sokan vagy, aztán meg le vagy ejtve... EA monnyon le!
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Másrészt. Az EA támogatását megkapod javítások formájában és telefonon, ha bajod van. A DLC NEM támogatás. Hanem kiegészítés. Ahogy a neve is írja "Letölthetõ Tartalom" és nem "Letöltendõ Tartalom". Nem kötelezõ megvenni õket, nem szerves részei a játéknak, semmi közük a fõszálhoz.
Semmi okod a felháborodásra.
A DLC-ket a fanok számára készítették mindig, azok meg mint tudjuk megvesznek minden szart ami a kedvenc termékükkel kapcsolatos. Ha neked nem éri meg a pénzt, nem neked szánták, ergo nem kell foglalkozni velük.
[merlinw.org]
Why so serious?