18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • ShaiHulud
    mar tudod hogy olyan mitn a baldurs gate szoval viszlat!
  • Mike at home
    2-3-ba nem menjünk bele
    szerintem a Fable is rpg, ha még nem is hardcore, de nekem stílusra az jobban bejön mintsem ez
    nekem pl. a Baldurs Gate egyáltalán nem jött be, az ilyen játkokat messzire kerülöm (de Morrowind se, szerintem egy borzalom :)

és korántsem az érdekelt, hogy olyan-e mint egy klassuzikus rpg-e hanem hogy olyan-e mint a DG? mert ha olyan, akkor szerintem kihagyom
    erre vonatkozott a kérdés, nem arra hogy mi az igazi rpg
    vagy akarom-e fikázni a programot vagy nem (nem akarom)
    azt akarom eldönteni, hogy szánjak-e rá több száz órát, vagy ne
    ehhez meg információk kellenek

nekem vmi olyasmi kell mint a witcher, legyen története, ne csak agyatlan vagdalkozás, de neked kelljen vagdalkozni, nyilazni, varázsolni
    és a kockadobásokat is hagyjuk :)
  • MerlinW
    1. görgess az egereden és nem felülről fogod nézni:)
    2. Jó öreg szokásos RPG elem (minden normális RPG-ben így működik, még az MMO-kban is)
    3. Jó öreg szokásos RPG elem (minden normális RPG-ben benne van)
    4. lásd előző kettő pont.

Tehát ha úgy nézzük igen, mindkét játék RPG:)
  • ShaiHulud
    valoban nem olyan, de semmi koze dungeon siegehez sem. ez a regi izometrikus rpg-k utjan jar, mint pl a baldur's gate.
  • Mike at home
    első 10 perc
    stílusára
    1. felülről nézed
    2. rákattintasz az ellenfélre, és akkor önmaga addig üti amig él
    3. le lehet állítani az időt, és kioszogatni ki mit csinál
    4. kör a népek körül

ergo nem olyan mint a gothic vagy a witcher
  • MrAndree
    Játszottál is vele vagy videót láttál? :) Mert ha játszottál és szerinted ez kicsit is olyan mint a Dungeon Siege azt igen érdekesnek találom. Ég és föld.
  • Mike at home
    üdv!

három dolgot szeretnék kérdezni:

1. hogy tudom a feliratot magyarra átváltani?
    (telepítéskor is csak az autorun volt magyar, utána installáláskor már a magyart nem lehetett választani - biztos mert angol a windows-om)

2. lehet ezzel a hangyafasznyi betümérettel kezdeni valamit? (1680x1050) halálom, hogy van egy kurva nagy képernyő, és akkor rápakolnak mikron méretü betükkel hosszas leírásokat (witcher-ben, fable-ben miért lehetett normális betüméretet használni?)

3. az első 10 perc benyomása alapján ez stílusra olyan mint a Dungeson Siege volt. ez igaz?

Köszi a válaszokat! (remélem nem kérdeztem meg 1000x-re ugyanazt)
  • böröczk
    Én egy olyan modot is használok, ahol nincsenek kezdö képességek, szerintem ezzel semmi baj nincs, mondjuk Morrigan, mint healer, ehhh : D
  • lightjack
    egyetértek. akkor lenne értelme ha egy jó erős és szívós tankká változna. de ehelyett egy habár sok életű de kicsit sem erős sebzést okozó állatkává változik. habár az alapötlet nekem nagyon tetszik, hogy alakot vált az ember. csak sajna haszontalan...
  • Fantusz
    Volt olyan végigjátszásom, ahol a respecialization addon-al még Morriagantól is elvettem az alakváltó spect, s spirit healert adtam helyette - csalás, de az alakváltásnak semmi értelmét nem láttam.
  • lightjack
    ez jóh:D am amikor először kezdtem a gamet mage karim volt és meg is tanultam az alakváltást de rájöttem hogy soha többet. jól néz ki meg minden de tök haszontalan. kb alig sebez vmit az átváltozott mage, kivéve persze ha a 4. szintet megveszed akkor medvéből vészmedve stb. az már nem rossz de túl sok idő kell ahhoz hogy odáig elérj.
  • Fantusz
    Morrigan nem különösebben vicces, bár van néhány jó beszólása is.
    Poénokban Oghren a vezető karakter, bár Morrigannal szemben alulmaradt egy párbeszédben.
    Valami ilyesmi vol:
    - Tudod, hogy nem árthatsz nekem te boszorkány?
    - Miért is nem?
    - Immunis vagyok a mágiádra.
    - Szóval azt állítod, hogy nem tudnálak tökönrúgni?

Az alapkérdés az alakváltó specre vonatkozott, amit a játék hülyeségét kihasználva meg lehet szerezni egy régebbi mentés betöltésével is, bár szerintem fölösleges.
  • lightjack
    nah igen...kivéve ha nem vagy mindig köcsög a többi emberrel. pl amikor elkezdtem ezzel a karival játszani, megfenyegettem még Lotheringben a papnőt az meg felháborodott és Morrigen jót röhögött rajta. és pár + jött is. mondjuk Alistair -15 szal hát igen^^ mondjuk Morrigan nélkül hiányozna vmi a csapatból. pl az arrogáns és vicces beszólásai...
  • MrAndree
    Morrigannel nekem baromi egyszerű szokott lenni rontanom a viszonyomon, akármit teszek jön a -3. :)
  • vasziszdasz
    Ilyenkor le kell rontani vele a viszonyt. Bár egyszerűbb megvenni az erdőben, pénz az úgyis van annyi mint a szemét.
  • vasziszdasz
    A legfontosabb ami kell ellenük: a gyógyítás (spell/pia). Célszerű előbb a csicskáit leverni, mert azok is nagyot sebeznek, viszont könnyebben döglenek. A harcosok nekiállhatnak egyből a revenantnak, a mágusokkal viszont inkább a csicskákkal érdemes kezdeni, mert azok fagyaszthatók, stunolhatók. Olcsó trükk a cone spellek használata, először cold, aztán lightning, majd legvégül a fire, mert az már kiolvasztja őket. Revenant ellen a mágusok leginkább a harcosok gyógyításában tudnak segíteni, illetve ha marad rá idejük, akkor akármivel megdobálhatják, legalább a felét úgyis leszarják, ezért a támadóspellek itt csak bónusznak számítanak, fő a gyógyítás. Nekem nem volt, de esetleg érdemes a 3. Hexet rájuk nyomni, amitől elfelejtenek eltalálni. Állítólag rájuk is hat. És ha már van 3 Hex, akkor biztos van 4. is, az meg arra jó hogy a harcosok minden ütése critical legyen rajtuk. Nekem ezek már nem fértek be, mert az én mágusom elemntal + stun + blood magic volt, erre elment minden pont.
  • böröczk
    Amúgy én azt vettem észre, bár lehet, csak bug, hogy ha késöbb kérdezek rá az alakváltásra, akkor már nem hajlandó megtanítani, onnantól kezdve soha, 100%-os approve-val sem. Viszont amikor még 11-es approve-val próbaként rákérdeztem egy másik karakteremnél, rögtön megkaptam a specializációt.
  • lightjack
    oks már vágom ty
  • SG
    Igen egy kicsit félreértette a srác, bár nekem is inkább felülre kellett volna írnom és nem alulra hogy ezek a Revenant tulajdonságai :))
  • ShaiHulud
    ezek amik ott felvanank sorolva azt jelentik, hogy a REVENANTnak milyen tulajdonsagai vannak. :)

vagyis kb immunis minden status effektre, kiveve nagy ritkan fagyasztas 1 secre kb:D ill talan a glyphes combo is mukodik rajta par secig. ezenkivul immunis frostra, (nature-re is? az nem remlik de irasban az van hogy arra is) viszont bonusz sebzest kap fire damage utan.

amugy a double strike vagy mi a neve kepessege a durva amikor a kozeleben levoket mind sebzi, rendszerint elotte nyom egy odahuzast is:D
  • lightjack
    ahhamm és ezeket az immunitiket balzsamokkal lehet nem??? végülis sikerült úgy kicsinálnom h semmi balzsamos cuccot nem jhasználtam de nagyon nehéz volt így. kösz a tippeket, csak az a gáz h egy varázslóm se tud tűz alapú mágiát csinálni...mind1 morrigant megtanítom következő alkalommal h meg tudja csinálni a tüzes fegyvereket a csapatnak és máris könnyebb a helyzet:)
  • SG
    Vagy akár egy jól felépített arcane warrior is megteszi, akár egymaga is lenyomja még hard fokozaton is, de az maga a dögunalom. Soha többé AW karit. Be kéne tiltani :)
  • ShaiHulud
    magebuffolt (haste, heroic offense) dualwieldes warrior(momentum, precise strike, dual strike, berserking) ket normalis fegyo + mondjuk bard 3. kepeessege az attack,damage novelo song es akkora dpst tolsz ezzel az egy warival hogy nightmaren revenantok kb 15 secig elnek.
  • phoenix99
    én könnyedén kivégetem öket 1 tank +2 healer és megvoltak mindenhova igy megyek ! a csapat állandó tagjai Wynnie meg Morrigan healerek és a tank Alistar vagy Stan . Flemethet-t is játszva kicsináltam.
  • Fantusz
    Bosszúállók kemény elit ellenfelek közé tartoznak, magas a mágia elleni védelmük, s kevelik a húzást, amivel a távolabb álló ellenfelert ütőtávon belülre rántja, majd egyeteln csapással képes minden körülötte állót sebezni.
    A síroknál megjelenő Bosszúálló elleni harcot cifrázza a kisebb segédcsapat is - érdemes előbb azokat gyorsan eltakarítani.
  • SG
    Az a bazi erős szellem nem más mint egy Revenant.

Egy kis segítség a legyőzéséhez:

* High Armor, Health, and Regeneration.
    * Immunity to Stunning and knockdowns.
    * Immunity to Cold and Nature damage, although they can be frozen.
    * Vulnerability to Fire damage; normal reaction to Spirit, Lightning, and (despite the Codex text) Physical damage.
    * Highly resistant or immune to flanking and backstabbing.

Ezek a statisztikái, ebből kalkuláld ki hogy kell könnyen legyőznöd :)
  • lightjack
    nah viszamentem a sírkőhöz és ott megjelent egy bazi erős szellem pár csontvázzal. 4edszerre sikerült megölnöm, elég nehéz volt. legtöbbször amikor jégsebzést toltam rá akk azt írta ki h immunis... szal az a kérdésem h azt a szellemet könnyebb lett vna megölni vmi tűzvarázslattal??? mert még van pár ilyen sírkő, amikor kiírja h ennél a írkőnél furcsán hideg van... szal szuperjó logikámmal kilogikáztam h a hideg nem sebzi...
  • SG
    Enchantment ?

Enchantment !!!
  • MerlinW
    Akit érint van magyar fordítás a Liliana DLC-hez a magyarítások.hu-n.
  • lightjack
    oks lehet h visszamek az erdőbe a páncélokért...majd kiderül h lesz. köszönöm a segítséget!
  • Fantusz
    A rom előtti erdőben vannak a sírok, de a kulcspont az öreg remete közelében lévő sírkő (ahol két ogár volt, illetve a kóbor mágusok lesznek-voltak), meg kell bolygatni a sírt, azzal aktiválódik a küldetés - ha nem csináltad a küldetést, lehet ez okozta a bugot, három páncéldarabot kint találsz az erdei síroknál, a negyedik viszont abban a termben van, ahová furcsa módon bejutottál - kívülről egy rituálévak nyitható az ajtó, s elvileg nem szabadna ismét bezáródni.
  • PiszkosFred
    CharGenMorph Compiler
    http://dragonagenexus.com/downloads/file.php?id=971
  • ShaiHulud
    chargenmorphcfg.xml

ez a file amibol kell lennie a packages/core/override dirben. ebbe kell beaddolni azokat az extra hajakat, szemeket, tetkokat stb amikhez nem volt eleve chargenmorphcfg.xml. amikhez van azokhoz meg van egy olyan tool nexuson ami egybe gyurja neked az alkonyvtarakban talaltakbol.

talan nexuson van valahol jo leiras hozza, hogy mit hogy kell, nem fogom most megkeresni neked, de ott van valahol :)
  • lightjack
    igazából én sem tudom...bementem egy terembe azt hirtelen máshol voltam...jólvan mind1 betö9ltök egy korábbit...csak az jóval előrébb van...de m1...és am ezeket a páncéldrabaokat csak a kinti erdőben lehet megtalálni???szal vissza kell menni a nyugati erdőrészbe v hova és ott vannak?? v csak tovább kell menni és megint kiérek az erdőbe és ott lesz ismét??
  • Fantusz
    Hogy jutottál be oda?
    Ha jól sejtem ebben a teremben van az utolsó páncéldarab (a többi kint volt az erdőbéli sírokban, Bosszúállók őrizték), s az ajtó kívülről csak rituáléval nyitható (víz, oltár, agyagedény).
    No most, ha nem rituáléval jutottál be, akkor csúnya bug lehet, s azért nem tudod kinyitni az ajtót, mert kulcs nem létezik hozzá...
  • lightjack
    jah és ez egy másik térkép szal az itt bejelölt karakterek nem az én karijaim, ez csak egy térkép az alsó szintről.
  • lightjack
    jah a piros kör az e hyleség ahol vok és itt vannak a szarkofágok is, a türkiz X pedig ahol az ajtó van amit nem tudok kinyitni mert kulcs kell hozzá.
  • lightjack
    nah akk beszúrok egy képet: szal az a bajom h bléptem egy terembe és egy szellem emgjelent aki rámtámadt pár hatalmas árnnyal együtt...megöltem őket de kimenni már nem tudok...pls helpeljetek...néztem a dragon age origins wikipédiáját de nem tok annyira angolul h le tudjam fordítani szal h ha vkinek van elég angol tudása ahhoz h lefordíts akk pls csak azt a részt ahol leírja hogyan kell kijutni... itt a LINK

és a kép:
  • Fantusz
    Nexusról gond nélkül lejött mindkét csomag, ahogy elnézem komplikáltabb modról van szó, nem csak bedobják a hátizsákba a cuccokat...
    The_Phoenix_Armory_v1_0d-1660 48.8Mb, a Phoenix_Armory_Universal_Dye_Kit_Patch_v1_0d-1660 11.5 Mb méret, előbbi Dazip formátum, updaterrel telepíthatő, a másikat nem bogarásztam át, mit kellene vele kezdeni, de abban nem láttam Dazip-et (jelenleg nem játszom a Dragon Age-val)
  • Fantusz
    nexuson ingyenes a regisztráció, aztán lehet letölteni a "Files" menü alól.
    Picit kattogtatni kell a letöltéshez, de nem bonyolult.

Alternatív lehetőségnek ezt találtam, de ki nem próbáltam, van regem a nexusra, de nem tűnik rossuznak a gyűjtemény, ha valóban működik is az oldal...