Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Murder3
Denerimbe vagyok egy olyan küldetésbe ahol egy elhagyatott házba kell a vérmágusokat megölnöm, eljutottam a fõ mágushoz, de esélytelen vagyok és nincs potionom, ha onnan vissza megyek a városba majd vissza nem termelõdnek újra az ellenfelek?

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Nálam az 1. volt hogy mindenkinél kivettem a taktikázást, fasznak kell hogy összevissza lövöldözzenek / fogyasszák a drága piákat. Majd én megmondom nekik mit tegyenek.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Murder3
Amúgy ez a része elég szar.
Fektethettek volna jobb taktikai képernyõt neki.
elég átláthatatlan.

Helló!

Keresek Dragon age stratégiai útmutató könyv-et.
Valaki nem tudja hogy lehetne hozzájutni?
Ha valakinek van eladó az írjon a [email protected] -ra

Ohh köszi a tippet! Ebben a formában még végig sem gondoltam a poti helyét a sorrendben 😊
A fagykúpos, tûzgolyós dolgokra már rájöttem, miután állandóan vagy lefagyasztottam vagy felrobbantottam saját magam 😊

Fantusz
Kell bizonyos játéktapasztalat, hogy mit is érdemes taktikában beállítani.
Amit a gép automatikusan beállít, lehet irányadó, de a legnagyobb hibája, hogy kizárólag harci cselekedetek vannak bent, s azok sem feltétlenül rangsorolva.

A taktika úgy mûködik, hogy föntrõl végigfut a listán, s ha talál megfelelõ állapotot a cselekményhez, s a feltételek adottak (állóképesség, mana) végrehajtja azt.
Ezért föntos, hogy a gyógyital ivás a legelsõ legyen a listán, különben hiába van a taktikai beállítások között, ha a karakter a gyógyítás elõtt más végrehajtandó cselekményre talál, azt hajtja végre.
Mágusoknál második helyre a mana ivás, harcosoknál a harci erõsítés(berzerker) kerül, a többin már lehet variálni.

Finomításoknál sokminden beleférhet, ha van a karakternek képzettsége hozzá.
Mágusnál pl. jelentõs különbség a tûzlabda használatban, ha arra kap utasítást, hogy közép és hosszútávra használja a tûzgolyót, vagy csak akkor ha az ellenfél csoportosul.
Néhány képességet ajánlott kihagyni a taktikai beállítások közül, csak irányított csapattaggal használni (fagykúp)

Azért vért izzadni se akarok, kösz. 😊

Why so serious?

Még csak most kezdek ráérezni a taktikai beállításokra, mert eddig többett ártottam vele magamnak mint használtam, de legutóbb már egész gördülékenyen mentek a dolgok 😊

Hardon szoktam játszani (bár elsõre a kezdõ is nehéz volt 😄), a nightmare nem nekem való. Jobban szeretem a történetre kihegyezni a dolgot, nem pedig a túl nehéz küzdelemre 😊

wedge31
A normál alapból nem jó mert nincs következménye ha bevágsz egy tüzlabdát a partydba a nightmare az már jobb.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Sajnos normalon a késõbbiekben totál felesleges lesz a pause. Komolyan gondolkodom rajta már, hogy feltegyem hardra mert túl könnyû. 😊

Why so serious?

Megfektetni mindegyiket lehet, de aztán mindenképp választani kell majd.

Why so serious?

Murder3
hát ez se az amire én gondolok, bár több a semminél.
a kézi tusát én akkor szeretem ha látványos, bár ez a pajsz harc ez nem látványos.
Mondjuk tényleg jó lenne egy olyan rpg ahol abszolút szabad lenne a kasztok testreszabása😄

Murder3
Nekem is õ az egyik kedvenc karim😄
meg morrigan és leilanna ezek nekem jók hozzájuk szoktam, pl stent az istnennek nem tudnám elviselni a csapatba.

Egy gond van h túl kötöttek elég idegesítõ h ha túl gonosz választ adok valakinek az egybõl a csapatom 2 tagjának mínusz pontokat eredményez.
az lehetséges h Morrigan és leilanna-val is románci viszonyba legyek?

Én is rá vagyok nõve a pause gombra 😊 Wynne kivételével mindenkit én irányítok, de a fõkarakteremmel szeretem azt érezni, hogy én vagyok a legdurvább és legerõsebb, amit az íjásszal nem igazán éreztem. Mágussal elvagyok, fõleg mert azzal is mindig berongyolok a közepébe a dolgoknak 😄 A dualos szerencsevadászt azért szeretem, mert fürge és nem kell "órákig" várni, hogy üssön, hanem szúrszúrszúr és kész 😊

wedge31
Ha elveszted a párbajt game over, mindenkép le kell gyözni / megölni nem muszáj /a folytatáshoz.

Prince23
Jut eszembe.
Ha az ogy.-en a Párbajt elveszítem Loghain ellen, akkor befejezõdik a kalandom (Game Over) vagy automatikusan õ lesz a király, tehát folytatódik a sztori? Mert most az a tervem, hogy Loghaint választom meg a királlyá. remélem van ilyen lehetõségem. nem hagyom hogy a meddõ kislánya legyen az ûr.

wedge31
Alistair elégé megosztó kari én például eddig még egyszer se tudtam megállni hogy ki ne végeztesem, az a pofa amit levág mindent megér...

Prince23
Most én Kard + Pajzsra fejlesztem a törp karakteremet. Lehet furcsa, de Alistair is pont ebben a kategóriában van. Sokat gondoltam, hogy karimból tankot fejlesszek ki (kettõs fegyver kizárva, elvégre egy törp, hogy nézne ki 2 kaszabólóval😄) De aztán gondolkodtam és hoppá: Sten és Oghren is tank. végül maradtam alistair. Igaz törp karim tomboló, de alistair meg templárius jelenleg, és jókat lehet csinálni vele a mágusok ellen. Asszem hatástalanítja a közelében a mágikus hatalmakat, már aki használja.
Amúgy most gonoszkodom, az egész csapatom UTÁL 😄 Alistair már nekem esettt a táborban, de még nem volt bunyó, remélem nekem fog esni késõbb utána elküldöm a picsába. Amúgy nincs vele bajom, nagyon is jó karakter, nem értem másokat mi a gondjuk vele:S Ja meg Morrigant is szeretem. Elõzõ végigjátszásnál pedig Sten esett nekem (akkkor jófiú voltam), de nem küldtem el. De aki nekem fog esni azt rögtön kivágom.
Na szal maradok én is pajzs + kard párosnál. Bár lehet ha kifejlesztem akkor még kihúzom a Kétkezes kategóriát, tehát a tank kasztot.

Fantusz
Bûvharcos alkalmankénti varázslatának lehetõségét értsd úgy, hogy varázsolhat, de a varázslatok között sok olyan van amit karddal a kézben nem lehet castolni.
Ez technikai, taktikai kérdés - indíthatja a csatát néhány varázslattal, majd fegyvert ragad, s aprítja az ellent.
Alistairral nem állja ki az összehasonlítást a csatamágus, akinél a pajzshasználat csak lehetõség, míg Alistair harci képességeinek alapja a pajzs.
Bûvharcos sebzésmódosítója a mágia, ami lényegesen magasabb, mint bármelyik harcos erõ pontja, védelmére jelentõs módosítót kap, de speciális támadásokat nem tud végrehajtani sem pajzzsal, sem fegyverrel - továbbra is varázshasználó, de a képességei némileg korlázottak.
Logikus nehezítés, az már túl sok lenne a jóból, ha kardcsapások közben még tûzlabdát is dobálna.

Bûvharcos azoknál lehet kedvelt karakter, akik nem különösebben kedvelik a mágusok hókuszpókuszait, illetve szeretnek kézitusázni.

A dualos harcmodor összetett, harcosoknál is minimum 36 ügyesség szükséges (ennyi kell ahhoz, hogy az ügyetlenebbik kezében is kardot fogjon tõr helyett).
Az erõ alapvetõ képesség, s plusz állóképesség is kell, ha lendület képességgel szeretnél harcolni.
Kifejlesztve a leggyorsabb harcmodor, hatásos, látványos támadásokat képes végrehajtani.
A másik két harcstílussal szembeni hátránya annyi, hogy ledöntések ellen nincs passzív védelme.

Murder3
"Ebben a játékban van mágus-harcos képességekkel is rendelkezõ karakter.
Csatamágust csak mágusból lehet nevelni a Bûvharcos specializációval - az ilyen karakter páncélban, karddal, pajzzsal harcolhat, s alkalmanként varázsolhat is."

hogy érted h alkalmanként?

amúgy meg nem látom értelmét alistar 2 kinevelésébe és nem olyan hatékony mint a kétkezes harcos.

Fantusz
Úgy tûnik, még csak ismerkedel a játékkal, megpróbálsz véleményt formálni róla, de még sokmindent nem tudsz.

1. Harcosnak elsõ szintlépéskor el kell dönteni milyen harcstílusra fejleszted tovább, sokadik szinten nincs értelme váltani.

2 Fõkarakter kasztjától függõen más lehet a játékban az alkalmazott taktika, esetleg a kedvelt csapat, ha átgondoltan játszol nincs elõny-hátrány, minden csapattag képességeit érdemes kihasználni.
Morrigan átkai hasznosak, de nem nélkülözhetetlenek.

3. Ebben a játékban van mágus-harcos képességekkel is rendelkezõ karakter.
Csatamágust csak mágusból lehet nevelni a Bûvharcos specializációval - az ilyen karakter páncélban, karddal, pajzzsal harcolhat, s alkalmanként varázsolhat is.

Murder3
Egyébként jó lenne egy rpg ahol megjelenne már a harcos és mágus keveréke ami mind a 2 kaszt sajátosságát fullra ki tudná használni.
Sok rpg-be ezért utálom õket mert ienkor egyszer se harcolhatok,ruházataik általába bénán néznek ki.

Murder3
szinte minden rpg-be õk a legjobbak.
Távolsági támogató,sebzõ,gyengítõ spellek hadával élvezetes játszani.
Elég nagy elõny ha mágusként kezded, mert akkor harci varázsaltaidat is hamar ki tudod alakítani, Morrigan varázslatai nagy részére semmi szükség nincs fõleg nem tömeg harcoknál.

Murder3
nem szeretem váltogatni a csapatot.
Nekem fullra lerombolja a hangulatot fõleg ha már hozzászoktam egy gárdához😄

Prince23
Pedig elég faszáa velük. Támogatod 3 karikat és közben természeti csapásokat is küldhetsz az ellenre.

Prince23
Csatában nem csak az íjász karival harcoltál. Gondolom én. Én minden egyes karival játszok, egyszerûen muszáj. A csatákat szinte 90%-ban ÉN irányítom. Fõleg most Morrigan van meg nekem, Healer Wynne még a Toronyban kuksol.

Ha nem tenném, akkor mind az össze karakterek megdöglenének. az elõre beállított Taktikai beállítást nem szeretem. tehát nálam nem folyamatosak a csaták 😄 Csomo pause gomb 😊 Pedig annyira szeretném, hogy folyamatosan menjen...

MerlinW
Ezért nem szeretek mágus karakterrel játszani. Olyan mintha Napóleonnal lennék egy terepasztal elõtt, a háború meg kilométerekre lenne tõlem😊

[merlinw.org]

MerlinW
Alistair nincs ott😊 Egy pillanattal sem volt többet a kis köcsög a csapatban, mint amennyi kötelezõ volt😊

Morrigan, Liliana, Wynne + harcosom volt a csapatom az elsõ játékban. Néha Lilit váltotta Ogren. Megállíthatatlanok voltunk végig😊

[merlinw.org]

Murder3
Így is jó mert így hamar lekaszabolja a karakterem a 2 fegyverrel az ellen alistar meg pajzsozhat és védhet ha kell.

De az nem ugyanaz, mint mikor te rongyolsz be elsõként a csatamezõre 😊

Nekem az íjász volt, ami egyáltalán nem jött be, mert a távolság miatt mindig úgy éreztem, hogy ki vagyok rekesztve 😛

Murder3
de arra ott van alistar😄

MerlinW
Elõszöt kard/pajzs harcosként játszottam végig, ~15 szint felett legyõzhetetlen tank lesz belõle, de már 10+ szinten is erõsek.

[merlinw.org]

Murder3
pedig null képességel is erõsebb 2 fegyverrel mint a pajzsos harcmodorral.
ráadásul arra ott van alistar nem látom értelmét tovább vinni a harcos módot.Ami ráadásul gyenge.
gyakorlatilag a harcos specialitások feleslegesek a dupla meg tripla csapás ami ér valamit a védekezõ meg haszontalan.

Nameg a 20+ szintû varázslást is balanszolhatták volna, harcosok kapnak lvl20 felett is AR-t, míg a spellDC nem növekszik, ezért aztán magas szinten csak az Isaac és a Finger/Wail ért valamit, a többi kuka.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Sztam jó volt az, csak a Time Stop hiányzott az 1-bõl, meg a Project Image a BG2-bõl.

Fantusz
Örökzöld téma, ugyanakkor értelmetlen dolog játékokat összehasonlítgatni úgy, hogy véleményt nyílvánítunk, sorrendet állítunk fel közöttük, mert valószínûleg lesz más, aki cáfolja.
Itt most kifejezetten az összehasonlítgatásokra utalok, még a Mass Effect2-Dragon Age hasonlítgatásokat sem tartom szerencsésnek.

MerlinW
"elfelejtettek normális történet és kicsit is érdekfeszítõ karaktereket pakolni"

Ugyanazzal a játékkal játszottunk?😊 Szerintem nem😊

[merlinw.org]

Szerintem kicsit kiforgatod amit írtam, de hagyjuk a témát szerintem 😊

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

nem az elsõ ilyen vélemény amit játékról ír vki. sztem nem kell sexelni sem, mert az ember (pláne ha férfi) úgyis tudja mi lesz a dolog vége, kis eltérésekkel körítve 😊

még remélem sok ilyen jó játékot készítenek a végén "ádáz küzdelmek árán, de gyõz a jó, megfutamodik a gonosz" befejezéssel...

Én a játékmenetre és a harcra értettem, nem a történetre.

Calver
mert az NWN2, legalábbis az alapjáték... nos, nagyon finoman szólva "hagyott kívánnivalót maga után". kevésbé finoman szólva pocsék volt, egy bughegy, amibe valahogy elfelejtettek normális történet és kicsit is érdekfeszítõ karaktereket pakolni. mindenesetre nagyon nem sorolnám egy kategórába Dragon Age-el.
de ez csak az alapjáték - MotB-t nem próbáltam, Storm of Zehir viszont kifejezetten bejött.

"The trees move. Do you not see it?"

Merthogy?

Calver
na azért ahhoz ne <#gonosz1>

"The trees move. Do you not see it?"

MrStokes
Hacsak a fejlesztes elott nem reseteli az addig megtanult dolgokat 😄

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MerlinW
Mélyebb mint a Witcher, viszont kötelezõ darab. Ha szereted a stílust, akkor feltétlen megéri.

[merlinw.org]

Inkább a Neverwinter Nights 2-höz lehetne hasonlítani, szerintem mindenképp vedd meg ha érdekel, nem fogsz csalódni 😊

w77d
sziasztok! Nem ismerem ezt a játékot, de úgy érzem mostanság elég jó áron hozzá lehet jutni. Most végeztem a witcher-el... ez a game mennyire hasonlít rá? a harcrendszer hasonlít valamit?

Akkor már nem sok értelme van két kardra gyúrni. Majd legközelebb 😊

Jah, a kis nekrot csak a végén lehet leölni, amikor feltámasztotta az Ogart meg a sok csontit.

Nos igen... sorry, ilyenkor bukik ki, hogy eddig mindig a beszélõ fának segítettem 😊

Fantusz
Dualos harci képességekkel a városi elf indul (kettõs fegyver használat+pillangó vágás)
Többi harcos, szerencsevadász karakternek elõbb meg kell tanulni ezt a stílust, de ha az elején nem tetted meg (pajzsos védelmezõként fejlesztetted), késõbb nincs értelme váltani, az innen is picit, onnan is keveset stílussal gyengíted a karaktert.